Ice & Fire sraz

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Co: Československé setkání lidí, kteří mají rády Píseň ledu a ohně. Hlavní náplní programu bude představení a vyzkoušení některé z her na motivy Martinovy ságy. Buďto sběratelské karetní hry AGOT CCG anebo stolní hry AGOT BG. Další program záleží už čistě na vás. Ale možná přijde i zlovlk. ;)

Kdy: Sobota 22. listopadu 2008, kolem 12.00

Kde: Praha, Outpost.

Kdo:
  • Alek
  • Andre
  • Dandali (určitě! :-))
  • Chroust
  • Léto
  • Macintoush
  • ...a tady může být i tvé jméno! :-)
Takže máte-li zájem, dejte určitě vědět. V anketě také můžete hlasovat, kterou z her byste raději vyzkoušeli (obě v jednom dni asi těžko zvládnem, i když bude-li nás víc, můžeme se rozdělit dle libosti).
1246

Komentáře

• upraveno 23. listopadu 2008
    Hou hou houuuu, co to vidím. Koukám,že bitva byla sice dohrána a právoplatný a jediný majitel trůnu byl a je znán a oni se tu handrkují dál a dál a dál. No není ta hra úžasná!! :))))))
    No já si to myslel. :-)
    Píše:
    Lannister vždycky platí své dluhy - tomu můžeš věřit bezezbytku. ;-)

To jsem rád, dlužíš mi totiž hodně. ;)

Píše:
    Ty bys ho samozřejmě obešel a řeku bys překročil až někde u Solnopánví

Nejsem si jist, ale na tom hernim plánu to tam snad překročit nešlo. Ale to možná kecam. No já si prostě zvolil cestu přes Šíji a tys jí sprostě zabral, místo aby ses posílil v Harrenově, kterej jsi pak opustil. :)

Píše:
    Jen v jednu chvíli jsem držel Aleka pod krkem a lady Dandali ho tloukla do hlavy souborným vydání Písně.

A pak, že se jelen a lev nepaktovali! :-)

fotky????!!!!
    Píše:
    fotky????!!!!

občas naši východní bratři mluví velmi nesrozumitelně :-)
    Mohl by někdo exilantovi trávícím čas ve Svobodných městech za Úzkým mořem poskytnout stručný vhled do toho, co se v mé sladké domovině stalo? Jak se přesunuly síly, kdo, koho porazil a kdo, co nyní vlastní?

To víte, pro vyhoštěnce je důležité znát aktuální politickou situaci. Obvykle na ní totiž závisí, zda se může vrátit dom :-)
    Ve stredu si dem s kamosem koupit do Outpostu vse, co se da.. Takze priste prijdou jeste dva postarsi zacatecnici :)
  • upraveno 24. listopadu 2008
    Dá se to koupit i někde jinde?
    Týna: Nu, jak jsem psal už v reportu, deskovku vyhrál Baratheon, tudíž se situace vlastně nezměnila, doma stále není bezpečno. :-)

JAIME: Super. To tak zapůsobila zdejší diskuze a report? :-)

Kubulinek: Napadá mě snad jen Černý rytíř. Deskovku tam mívali. Karty jsem tam sháněl asi před rokem a řikali, že nemaj a mít nebudou. Ale třeba se to změnilo.
    fotky!!!! (v preklade: už som ich našiel)
    Andre - chtěl bych tímto odkazem poprosit Andreho aby mně nebo všem kdo má zájem, stručně přiblížil co by si, kdyby chtěl hrát karetní hru, měl pro začátek pořídit, co určitě,co podle financí a co ne (zakázané karty atd.). Uvádím zde odkaz na jeden obchod, kde snad mají na výber zatím "snad" všechny edice, které doposavad vyšly. Díky moc

http://paizo.com/store/byCompany/f/fantasyFlightGames/featuredBrands/aGameofThrones/ccg
    Nějak se ten odkaz špatně zobrazil zkusím to ještě jednou

Odkaz na prodejnu
    Předně si troufnu říci, že akce se velmi vydařila a rád jsem všechny poznal (ty, které jsem neznal) :)

Jen se stručně vrátím ke hraní deskovky. Nemilosrdný los mi přisoudil překrásnou růži Tyrellů a já doufal, že využiji silných paží Garlana a Lorase, prohnanosti Olenny, apetitu Maceho a krásy Margaery, abych z Westerosu uchvátil, co se dá.

Od počátku jsem se v klidu soustředil na obsazení lehce vylidněného Dorne, chtěje tak vládnout jižní části světadílu. Běda však! Severně od Vysoké zahrady zahájil svou expanzi rod Lanna Silného a tak se výkvět mého rytířstva přesunul, aby této hrozbě čelil. V nejvyšších kruzích Vysoké zahrady se rozhodlo, že je třeba předejít nástupu Lannisterů a tak jsme udeřili. V našem čele se však jakýmsi nedopatřením objevila mladá dívka, která dobře vládla mečem, avšak daleko méně zdařile vládla mocnému vojsku. Mohutná bitva rytířstva skončila naprostým fiaskem, smrtí 4000 rytířů a rovněž smrtí Brienne, o kterou se postaral triumfující lord Tywin. Po této děsivé ztrátě jsem ztratil jakékoliv reálné šance na zisk Železného trůnu a tak jsem se věnoval shromažďování "barelů" na jihu kontinentu a pití rudého moku Stromoviny.

Situaci mi občas zpestřoval Loras svým elegantním pobíjením Baratheonské pěchoty a Mace, který se jednou vyžil na lannisterské flotile/loďstvu (terminologie je nejasná :D). Poté už jsem jen ze svého vinného azylu ve Stromovině přihlížel Baratheonskému vítězství a lkal nad ztrátou Vysoké zahrady.
    Jak dlouho trvá úplnému nováčkovi vysvětlení pravidel deskovky? Už dlouho o ní uvažuji...

Vypadá to, že sraz se opravdu vydařil :)
    Chroust, Jaime a jiní: Jsem rád, že karetní varianta potěšila. Co se týče startu se hrou, tak to záleží na tom, co do toho chcete a můžete investovat.

V podstatě aktuálně má smysl si pořizovat pouze karty nového designu. V novém designu se nacházejí tyto edice:

Iron Throne (základní blok s řadou silných karet) + starter (Stark/Lannister) + Legacy Pack (reprint některých starých karet)

A House of Thorns (expanze věnující se především Tyrellům a Boltonům)

A House of Talons (expanze věnující se především Arrynům)

Five Kings (základní blok věnující se králům a královnám Westerosu, mnoho zajímavých a klíčových mechanik) + Starter (Stark/Targaryen)

Potom AGoT přešel k fixním balíkům, tzv. Chapter packům, které tématizují určité zásadní události či vztahy z děje:

A Clash of Arms cycle - 6 různých packů, každý po 40 kartách všech rodů (10 vzácných po 1 kopii a 10 běžných po 3 kopiích)

A Time of Ravens cycle - nevyšel, v brzké době by měly vyjít 4 packy

A Core Set - veliký startovní set 230 karet, který obsahuje 4 rody, multiplayerové tituly, power tokeny, gold tokeny a hrací desku.

(Targaryen/Stark/Lannister/Baratheon).

Tohle je popis toho, co by mělo být v současné době či v brzké k dispozici.

Pokud někdo chce něco investovat a postavit si dosti solidní decky, tak má smysl si koupit 1x Iron Throne a 1x Five Kings display + nějaké 2 startery a nějaké 2-4 CP. Suma sumárum tohle vychází na 5500 Kč i s dopravou, ale dá se od toho libovolně ubírat. A z tohohle postavíte už velmi solidní balíky a nutno poznamenat, že i více balíků různých rodů. To vám garantuji.

Levnější varianta by byla koupit si 1x Core Set + 1-2 startery + 2-4 CP. To je suma sumárum asi 2400 Kč. A opět se s tím dá libovolně manipulovat.

Ale lepší je tohle řešit individuálně, podle toho, co si přejete za rod a podle toho to upravovat jednotlivě. Bez obav mě zkontaktujte a já se vám pokusím odpovědět dle svého nejlepšího vědomí a poradit. A také snad třebas i pomoci s nějakými kartami. Tolik asi ve stručnosti.

Brzy také napíšu článek pro začínající hráče, jak stavět balíky a na co se zaměřit, aby vám to snad bylo ku pomoci a k ruce.

zde je výborná stránka o AGoTu.
    Pokud se ještě týče těch cen, tak začít s hraním lze v podstatě i do 1000 kč při koupi Core setu a nějakého toho Chapter packu, to jen na okraj.

Kubulinek: Co se týče Tvé otázky, tak v podstatě vysvětlení je hotové za 20 minut a první dvě kola Ti přechází "ovládání" do krve. Pak už je to víceméně intuitivní a jde o nabírání zkušeností. Takže je to vlastně celkem rychlé i pro úplné nováčky, dle mého názoru :)
    Alek: Jo, konecne se o to nekdo zajima tak, jak si pisen zaslouzi..
    Andre: Diky, je to zcela vycerpavajici :)
    Andre: No vlastne, koukam na ty stranky, kde se to objednava, a stary design od noveho nepoznam, co treba Song of Night nebo ty dalsi, co tam jsou?
    Jaime: Všechno, co jsem nejmenoval, jsou edice starého designu. Ten odkaz, který jsem dával má edice seřazené chronologicky, takže tam uvidíš, jak to jde popořadě. Všechno, co je nadepsáno "Standard legal", tak je v novém designu.

Obecně platí, že pokud začínáš a chceš jít do displaye, tak je mnohem logičtější kupovat displaye základní edice a ne expanzi (každý blok má základní edici a dvě expanze), protože základní edice je mnohem obecnější tam, kde jsou expanze už specificky zaměřené. Ale jak říkám, můžeme to probrat jednotlivě, co by chtěl hrát a kolik do toho dát.

Proč mluvím o tom, že je vhodnější preferovat novější edice? Protože starší edice mají řadu pěkných mechanik, které však v nových kartách a edicích nejsou podporovány a zybtečně by to komplikovalo pochopení. Proto je nákup nových edic takový celistvější a zároveň je i výhodnější poměr cena/výkon :)
    jasne, vzhledem k tomu, budu chtit urcite starky a lannistery, bylo by ok tohle: A Game of Thrones CCG: Ice and Fire Starter ? jinak objednam nejdriv asi Iron Throne Starter, pokud ho tam nekde najdu, coz se mi nedari zatim..
    Jaime: Ice and Fire starter určitě ne, opravdu se nevyplatí. Chceš-li Starky a Lanni, tak má smysl si vzít ITE Starter (možná i dvakrát) a 1x 5KE starter + třeba Core Set či nějaké CP (pro Starky jsou kvalitní Cp1, Cp2, Cp5 a pro Lanni se první dva hodí rovněž) :)

Jinak tohle je lepší stránka třebas zde :)
    a odkud to objednavas ty? z toho prvniho, ci z tohoto posledniho odkazu?
    Jaime: Otázkou je, co myslíš tím prvním odkazem. Jestli Chroustův odkaz, tak z toho neobjednávám. Co se týče toho mého posledního odkazu, tak ano, z toho občas objednávám. Ale budu nejradši, až to bude mít hobit v Outpostu, což bude pro všechny nejjednodušší a nejdostupnější. A objednání Core setu je snad již otázkou dní, jak doufám.
    Andre: Tak to je super, doufam, ze bude mit nejakej novej core set a ne neco, co nedoporucujes..
    Ted jsem koukal ve Vidni, ze toho moc nemeli, trebaze tam je nekolik velkych obchodu, ale v patek se mrknu v Londyne, tam by toho meli mit vic.
    Jaime: Jasně, v Londýně rozhodně AGoTy nakoupíš zcela v pohodě :) Videň toho kupodivu moc nemá, to už je lepší Salzburg, kde je vynikající obchod eaglecard, který vede pohodový chlapík jménem Thorondor, mimo jiné vynikající hráč mé oblíbené Middle-Earth CCG (už jeho jméno ho k tomu odsuzuje) :)
    Andre: Kdyz to ctu, jsem rad, ze jsem zustal diky kniham verny uz pouze Martinovi, jinak bych to hrani uz ted absolutne nestihal, nejen casove, ale zvladat vsechny pravidla a vubec mit nejaky prehled.. To byly casy, kdyz nebylo nic nez rozjizdejiíci se MtG - a stejne jsem si tehdy ze dvou moznych starteru vybral ten blbej :))
    Ač se zpožděním, tak děkuji za příjemné odpoledne strávené v Outpostu, ráda jsem vás poznala a ráda jsem po delším čase viděla ty, které již znám :-) A dál už ve stručnosti, protože jsem hodně unavená.

Omlouvám se Alekovi za matení svým domáckým chováním, ale Outpost znám, no :-) Vzhledem k tomu, že s deskovkami jsem dosud neměla žádnou zkušenost, vítala jsem počáteční Chroustovu asistenci. Vítězství překvapilo i mne ;-) Následné karetní hry jsem si taky užila :-) Možná jen škoda, že nebylo více času na prohození pár slov, ale jestliže se nám povedlo vás herně nalákat, tak k tomu budou časem příležitosti :-)
  • upraveno 25. listopadu 2008
    Andre - moc děkuju za info. Už skládám plány co a jak koupím :). Jinak ten můj odkaz jsem nedal proto, že přímo tam to chci kupovat,ale prostě jsem našel obchod, kde snad měly všechny edice co vyšly (snad), tak jsem to uvedl jako příklad. Jen by mě zajímalo pár věcí. Setkal jsem se s tím, že mají obchody v nabídce práve ten např. Five Kings edition starter a Five kings edition display, jak se to od sebe liší. Co se peněz týče tak markantně. Má smysl si například pořídít Five kings edition display + Iron throne starter + core set? pro začátek? a nebo vzít rovnou oba display jak Five kings tak i Iron throne případně k tomu i ten core set?

Nechci tí lézt do soukromí,ale možná bych s tebou raději ve volné chvíoli pokecal na icq (pokud máš),takto občas komunikuju i s Alekem. Pokud chceš ,tak ho uveď ve svém profilu a pokud ne, tak se nějak domluvíme například přes email atd.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.