Ice & Fire sraz
Co: Československé setkání lidí, kteří mají rády Píseň ledu a ohně. Hlavní náplní programu bude představení a vyzkoušení některé z her na motivy Martinovy ságy. Buďto sběratelské karetní hry AGOT CCG anebo stolní hry AGOT BG. Další program záleží už čistě na vás. Ale možná přijde i zlovlk. ;)
Kdy: Sobota 22. listopadu 2008, kolem 12.00
Kde: Praha, Outpost.
Kdo:
Kdy: Sobota 22. listopadu 2008, kolem 12.00
Kde: Praha, Outpost.
Kdo:
- Alek
- Andre
- Dandali (určitě! :-))
- Chroust
- Léto
- Macintoush
- ...a tady může být i tvé jméno! :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Lannister vždycky platí své dluhy - tomu můžeš věřit bezezbytku. ;-)
To jsem rád, dlužíš mi totiž hodně. ;)
Píše:
Ty bys ho samozřejmě obešel a řeku bys překročil až někde u Solnopánví
Nejsem si jist, ale na tom hernim plánu to tam snad překročit nešlo. Ale to možná kecam. No já si prostě zvolil cestu přes Šíji a tys jí sprostě zabral, místo aby ses posílil v Harrenově, kterej jsi pak opustil. :)
Píše:
Jen v jednu chvíli jsem držel Aleka pod krkem a lady Dandali ho tloukla do hlavy souborným vydání Písně.
A pak, že se jelen a lev nepaktovali! :-)
fotky????!!!!
občas naši východní bratři mluví velmi nesrozumitelně :-)
To víte, pro vyhoštěnce je důležité znát aktuální politickou situaci. Obvykle na ní totiž závisí, zda se může vrátit dom :-)
JAIME: Super. To tak zapůsobila zdejší diskuze a report? :-)
Kubulinek: Napadá mě snad jen Černý rytíř. Deskovku tam mívali. Karty jsem tam sháněl asi před rokem a řikali, že nemaj a mít nebudou. Ale třeba se to změnilo.
http://paizo.com/store/byCompany/f/fantasyFlightGames/featuredBrands/aGameofThrones/ccg
Odkaz na prodejnu
Jen se stručně vrátím ke hraní deskovky. Nemilosrdný los mi přisoudil překrásnou růži Tyrellů a já doufal, že využiji silných paží Garlana a Lorase, prohnanosti Olenny, apetitu Maceho a krásy Margaery, abych z Westerosu uchvátil, co se dá.
Od počátku jsem se v klidu soustředil na obsazení lehce vylidněného Dorne, chtěje tak vládnout jižní části světadílu. Běda však! Severně od Vysoké zahrady zahájil svou expanzi rod Lanna Silného a tak se výkvět mého rytířstva přesunul, aby této hrozbě čelil. V nejvyšších kruzích Vysoké zahrady se rozhodlo, že je třeba předejít nástupu Lannisterů a tak jsme udeřili. V našem čele se však jakýmsi nedopatřením objevila mladá dívka, která dobře vládla mečem, avšak daleko méně zdařile vládla mocnému vojsku. Mohutná bitva rytířstva skončila naprostým fiaskem, smrtí 4000 rytířů a rovněž smrtí Brienne, o kterou se postaral triumfující lord Tywin. Po této děsivé ztrátě jsem ztratil jakékoliv reálné šance na zisk Železného trůnu a tak jsem se věnoval shromažďování "barelů" na jihu kontinentu a pití rudého moku Stromoviny.
Situaci mi občas zpestřoval Loras svým elegantním pobíjením Baratheonské pěchoty a Mace, který se jednou vyžil na lannisterské flotile/loďstvu (terminologie je nejasná :D). Poté už jsem jen ze svého vinného azylu ve Stromovině přihlížel Baratheonskému vítězství a lkal nad ztrátou Vysoké zahrady.
Vypadá to, že sraz se opravdu vydařil :)
V podstatě aktuálně má smysl si pořizovat pouze karty nového designu. V novém designu se nacházejí tyto edice:
Iron Throne (základní blok s řadou silných karet) + starter (Stark/Lannister) + Legacy Pack (reprint některých starých karet)
A House of Thorns (expanze věnující se především Tyrellům a Boltonům)
A House of Talons (expanze věnující se především Arrynům)
Five Kings (základní blok věnující se králům a královnám Westerosu, mnoho zajímavých a klíčových mechanik) + Starter (Stark/Targaryen)
Potom AGoT přešel k fixním balíkům, tzv. Chapter packům, které tématizují určité zásadní události či vztahy z děje:
A Clash of Arms cycle - 6 různých packů, každý po 40 kartách všech rodů (10 vzácných po 1 kopii a 10 běžných po 3 kopiích)
A Time of Ravens cycle - nevyšel, v brzké době by měly vyjít 4 packy
A Core Set - veliký startovní set 230 karet, který obsahuje 4 rody, multiplayerové tituly, power tokeny, gold tokeny a hrací desku.
(Targaryen/Stark/Lannister/Baratheon).
Tohle je popis toho, co by mělo být v současné době či v brzké k dispozici.
Pokud někdo chce něco investovat a postavit si dosti solidní decky, tak má smysl si koupit 1x Iron Throne a 1x Five Kings display + nějaké 2 startery a nějaké 2-4 CP. Suma sumárum tohle vychází na 5500 Kč i s dopravou, ale dá se od toho libovolně ubírat. A z tohohle postavíte už velmi solidní balíky a nutno poznamenat, že i více balíků různých rodů. To vám garantuji.
Levnější varianta by byla koupit si 1x Core Set + 1-2 startery + 2-4 CP. To je suma sumárum asi 2400 Kč. A opět se s tím dá libovolně manipulovat.
Ale lepší je tohle řešit individuálně, podle toho, co si přejete za rod a podle toho to upravovat jednotlivě. Bez obav mě zkontaktujte a já se vám pokusím odpovědět dle svého nejlepšího vědomí a poradit. A také snad třebas i pomoci s nějakými kartami. Tolik asi ve stručnosti.
Brzy také napíšu článek pro začínající hráče, jak stavět balíky a na co se zaměřit, aby vám to snad bylo ku pomoci a k ruce.
zde je výborná stránka o AGoTu.
Kubulinek: Co se týče Tvé otázky, tak v podstatě vysvětlení je hotové za 20 minut a první dvě kola Ti přechází "ovládání" do krve. Pak už je to víceméně intuitivní a jde o nabírání zkušeností. Takže je to vlastně celkem rychlé i pro úplné nováčky, dle mého názoru :)
Obecně platí, že pokud začínáš a chceš jít do displaye, tak je mnohem logičtější kupovat displaye základní edice a ne expanzi (každý blok má základní edici a dvě expanze), protože základní edice je mnohem obecnější tam, kde jsou expanze už specificky zaměřené. Ale jak říkám, můžeme to probrat jednotlivě, co by chtěl hrát a kolik do toho dát.
Proč mluvím o tom, že je vhodnější preferovat novější edice? Protože starší edice mají řadu pěkných mechanik, které však v nových kartách a edicích nejsou podporovány a zybtečně by to komplikovalo pochopení. Proto je nákup nových edic takový celistvější a zároveň je i výhodnější poměr cena/výkon :)
Jinak tohle je lepší stránka třebas zde :)
Omlouvám se Alekovi za matení svým domáckým chováním, ale Outpost znám, no :-) Vzhledem k tomu, že s deskovkami jsem dosud neměla žádnou zkušenost, vítala jsem počáteční Chroustovu asistenci. Vítězství překvapilo i mne ;-) Následné karetní hry jsem si taky užila :-) Možná jen škoda, že nebylo více času na prohození pár slov, ale jestliže se nám povedlo vás herně nalákat, tak k tomu budou časem příležitosti :-)
Nechci tí lézt do soukromí,ale možná bych s tebou raději ve volné chvíoli pokecal na icq (pokud máš),takto občas komunikuju i s Alekem. Pokud chceš ,tak ho uveď ve svém profilu a pokud ne, tak se nějak domluvíme například přes email atd.