G.R.R. & povídky
G.R.R. Martin nenapsal jen Píseň ledu a ohně. Je rovněž vynikajícím povídkářem. Ale která je ta nej?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
G.R.R. Martin nenapsal jen Píseň ledu a ohně. Je rovněž vynikajícím povídkářem. Ale která je ta nej?
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Tak vypadá královna. 8)
(a líbí se mi, že je u plotny :twisted: )
Summer the Direwolf: Two aspects of personality
Zlovlk Léto: Blízká setkání
My s Dorogonem děsně rádi vaříme (malé děti) :twisted:
Poklekněmež, bratře. S úctou a oddaností. S věrností a odvahou. S tím nejlepším, co v nás je. Navrhuji, abychom se společně pomodlili. 8)
Já radši zasyrova, ale proti gustu žádný dišputát. :twisted:
Zdrávas, Týno, Matko draků! :!:
lidi a draci syrové maso nejedí :wink: to je známo
mám jenom jednoho... technicky jsem jen Matka draka
Od doby Renlyho a Lorase jsou v Západozemí všichni nějak zbožnější :lol:
Sex, Drogon a rock´n´roll! :D Viď?
Kdyby uměli zlovlci chrlit oheň, možná by si vypěstovali podobnou zvyklost. Ale je to zneklidňující představa. :roll:
Halelujá, Tyno, Matko Draka! Dobrý vývar! :wink:
Měl jsem na mysli spíše poučení z krizového vývoje Cersei, Jaimeho a nebožtíka Roberta. 8)
Líbili by se mi draci, kteří chrlí kyselinu, nebo třeba slzák. Člověk by měl varovného draka (slzák) na rozhánění nepovolených protistátních demonstrací a dva vražedné. Jeden by nepřátele pokropil kyselinou, čímž by pokryl neurozené a ty, co si nemohou brnění dovolit a druhý by rytíře upekl v jejich brněních.
A nebo mám ještě lepší nápad. Jeden drak chrlí urychlovač hoření (benzín třeba) a druhý jede v linii za ním a zapaluje. :twisted: :twisted:
"Vstávej, umrlče, nahoru, otevři mi svou komoru!"
Jestli se někdy dostaneš k moci, připomeň mi, že mám emigrovat do Kalifornie. :lol:
Ale jinak moc hezký nápad. 8)
Já bych preferoval jednoho draka s kyselinou, druhého s hydroxidem a třetího s elektromagnetickými vlnami... :roll:
Přiznej se, že ty bys chtěl nepřátelům srážet letadla :lol:
Ještě by byl dobrej drak chrlící nervověparalytické plyny (třeba sarin), ale drakojezdec v plynové masce by asi nevypadal zrovna vznešeně. A taky by musel být nějak výrazně barevně odlišený od toho draka se slzákem, nebo by se král mohl dopustit politováníhodného omylu.
Jejda, říkáte největší masakr v dějinách Západozemí? Vždyť já je chtěl jenom rozehnat. Že já si zase spletl svého vínového draka s tím, co je zabarvený víc do bordó...
Ti plynoví draci by byli za určitých okolností realizovatelní i v Západozemí, ovšem samozřejmě jen v případě, že by pro ně Dany zvolila tu správnou výživu. :P
Chlap z masovny. Tak to je síla.
Jak to jenom GRRM dokáže? Ale v mnoha chvílích mi připadalo, jako by psal o mně, jako by popisoval pocity, které jsem nikdy nedokázal vyjádřit. Asi si tím musí projít každý... :roll:
Nemám slov.
uhm Matko draku, tak sem te konečne spatřil na vlastní oči.
A čože to je za dráčka? Electrolux? :-)
to Léto: Mohu se zeptat, v čem tkví kouzlo této povídky? :?:
ser Heavy Head: To samozřejmě můžeš. :!:
Ale dovol mi nejprve protiotázku: četl jsi ji? :wink:
Nah!
Vidím, že jsi ohleduplný a nechceš mi prozradit pointu. :wink:
Přesně tak!
Řeklo se: žádné spoilery na tomto fóru!
A toho se držím.
I kdyby mě nejvyšší septon a jeho nohsledi bičovali, já neřeknu spoiler! A neřeknu a neřeknu! :P
Původně jsem uvažoval o tom, že si poslední větu té povídky dám do podpisu, ale teď vidím, že nemohu. :wink:
V tom případě mi tvá návnada k přečtení téhle povídky připadá jako pozvání k jízdě na tobogánu, protože před možností pořádně si zařádit na horské dráze jsi ucukl. :o
To jsem pořádně nepochopil. Ale zní to dobře.
Jízda na tobogánu má co dělat s četnými zákrutami a zatáčkami, které se v mnoha případech dají označit jako serpentýny, což je, jak jistě uznáš, poměrně jasná chyba v přístupu k tomuto diskurzívnímu paradigmatu. :!:
Na hrubý pytel...
Co to žvaní? :shock: :?: Někdo z nás dvou je mimo mísu, v horším případě oba. Vy mu rozumíte? :x
Já jen, že název té povídky mi nevysvětlitelným způsobem přivodil sliny.
Ten Těžkohlavý ale divně kroutí očima. Zajímalo by mě, co si vlastně myslí. Není epilepktik?! :shock: :?:
To mi povídej. Chlap z masovny. Když jsem to slyšel poprvé, přeslintal jsem i Pavlovovy psy.
Nedokážeš si představit, co taková povídka znamená pro zlovlka.
Možná i to je jeden z důvodů, proč se stala mou oblíbenou. :wink:
Psi pana Pavlova od Mňágy a Žďorp patří i k mým oblíbeným.
Máš už tu novou Martinovu sbírku povídek? :o
Jak to myslel s tím pytlem?
Myslím, že psi pana Pavlova se jmenovali Hrůzák a Slinták, nepletu se? :P
Jestli myslíš Písně mrtvých, tak tu už mám od prosince, ale teprve teď jsem si našel čas ji přečíst (při jízdě zlovlakem). Některé povídky z této sbírky mi doporučovala dokonce i samotná Týna! :!: :)
Ježek za ní pospíchá...
Co sem tahá tu spisovatelku? Zase si vytahuje tričko? :roll:
Chceš říct, že ty nové se vyrovnají třeba Sandkings nebo Písni pro Lyu? :o
Ony se těžko dají označit za "nové", je to prostě výbor povídek z různých období tvorby. :wink: Chlap z masovny, Noční letci (Nightflyers) a Proměna kůže patří rozhodně k tomu lepšímu, co na povídkovém poli napsal. S Písečníky nebo Lyou se dají srovnat, těžko říct, jestli se vyrovnají, to už záleží na subjektivních dojmech a preferencích.
Hmmm, nenapadá mě žádný způsob, jak v tomto příspěvku zmínit Týnu... to je tragédie... :cry:
Nightflyers je tuším román, hm? A schválně, když jsi takový expert na všelijaké ty zlovlčí úlety, co říkáš na V pustinách?
Jak to myslel s tím ježkem? Ještě, že nemá tuchy, že jsem tak trochu telepat. 8)