Margaery Tyrell, Loras Tyrell a Renly Baratheon

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Otázka kterou položila Tyna: je Maergery ještě pana?

Myslím, že jo, jelikož je docela slušná šance, že je na ženské a taky existuje teorie, tvrdící, že ani Renly se o opačné pohlaví nezajímal... Takže - otázka do pranice, dejte k dobru vaše názory na tohle téma...

13»

Komentáře

• upraveno 28. prosince 2006

Tak to jsi docela drsný. 8) To já bych nemohl. Já potřebuju u toho mít klídek. Alespoň u tohoto typu literatury ne-na-jedno-použití.

Takže pokrytecká pletichářka! No vida! A taková to byla doteď roztomilá květinka... :D Co taky čekat od trojnásobné veselé vdovy, že?

• upraveno 28. prosince 2006

Tu spalující touhu nebylo možné přemoci. :P Každopádně vím, že to budu číst určitě ještě několikrát, takže na vychutnávání budu mít ještě sdostatek času i prostoru.

A jéje, doufám, že jsem ti nezkazil iluze ohledně sladké Margaery. :wink: Trojnásobná vdova? Co jsi udělal s Tommenem?!

Ještě je třeba zmínit jednu její výhodu, a sice tu, že ji lidi mají rádi. To se může v konečném zúčtování ukázat jako větší výhoda než mocenská, intrikářská či vojenská převaha.

A kdo je ta mladá, krásnější královna, která má sesadit Cersei? Margaery to asi nebude, ta je fádní. Takže Dany... nebo Sansičinečka? A kdo je to valonqar? Tyrion, nebo Jaime, nebo Tommen? Nebo někdo úplně jiný? A nebo se proroctví nevyplní, stejně jako u Jezdce, který si osedlá svět? :roll:

• upraveno 29. prosince 2006

Ale kdepak. Nejsem iluzionista. :lol: Vlastně s tebou souhlasím. Konečně někdo pojmenoval věci pravým jménem! Nebojme se býti nekompromisní! A neváhal bych ji označit za malou a proradnou pokryteckou pletichářku! :P

Meggy by to klidně být mohla. Fádní? Adolf (můj oblíbený malíř a recitátor) byl prý v soukromí také fádní, a jaký to byl vůdce! :twisted:

Sansičinečka? To zní jako saranče nebo malá činka. Já jí říkám Sansulinka (podle vzoru pralinka). Je to takové domáčtější. :oops: Ta není žádná pletichářka. Ach. Ta ne... :lol:

Taky by mě zajímalo, komu se dostane té pocty a naši milovanou Cersei vlastnoručně zaškrtí. To by mohl být přímo transcedentní zážitek, není-liž pravda? :twisted:

Quote:
    Taky by mě zajímalo, komu se dostane té pocty a naši milovanou Cersei vlastnoručně zaškrtí. To by mohl být přímo transcedentní zážitek, není-liž pravda? Twisted Evil

Já, já! Já se hlásím! Prosim prosim, smutne koukam:-) Ale ted vazne, vlastnorucne to netusim, ale verim ze u toho bude Tyrion, a muj osobni tip na vykonavatele je Jaime:-)

Quote:
    Sansičinečka? To zní jako saranče nebo malá činka. Já jí říkám Sansulinka (podle vzoru pralinka). Je to takové domáčtější. Embarassed Ta není žádná pletichářka. Ach. Ta ne... Laughing

Nebo Sasanka?:-) ale ja ji nazyvam spis Sansa, ta blbka, prostoulinka naivka...ja tu holku nekde uvnitr proste miluju:-)

Jinak, hostinu jsem cet uplne vsude kde to slo:-) tramvaj, metro, eskalatory, chuze - v ramci kapitoly se od toho proste neslo odtrhnout:-)

V nevyhlášeném klání, kdo četl Hostinu na nejpodivnějším místě, na mě prostě nemáte. Já ji četla na finále soutěže Česko hledá SuperStar, kam jsem byla donucena pracovně jít (Kdo to napíše? Kristýna, je nejmladší!).

Těsně před zahájením přímého přenosu jsem se prostě MUSELA kouknout, co Jamie s dopisem udělá. Stačilo jenom tu knihu otevřít a na půl minuty do ní kouknout a už mi kameraman klepal na ramano, jestli jsem normální. :lol:

Mimochodem, jako psychologické cvíčko to ovšem bylo nezapomenutelné. Když jsem viděla ty davy vyloženě zfanatizovaný třináctiletých dívenek v extázi, říkala jsem si, jak je dobře, že s touhle soutěží nepřišel třeba Goebbles (Třetí říše hledá SuperHitlerjugend :twisted: ), protože to by Spojence ty holčičky ve snaze ochránit svůj idol nejspíš normálně rozsápaly.

No fakt. Kdyby tam na to jeviště postavili sera Gregora a řekli: "Tak holky, Zbyněk (vítěz) je celý váš, jediné, co musíte udělat je, dostat se tady přes sera Gregora", nevsadila bych na Horu ani stříbrného draka. :lol:

K Margaery. Vy věříte, že Margaery nevěděla o tom, co se chystá její babička udělat s Joffem? Když jim Sansa prozradila, co že je Margaeryn nastávající zač, významně se na sebe podívaly a řekly, "to je škoda." Cítila bych tam zárodek potenciálního spiknutí... Sama jsem na vážkách. Věděla, nebo ne? Vidím to tak padesát na padesát.

Ale jestli jo a Cersei to těsně před jejím definitivním koncem prozradí, tak to bude maximální pomsta. :twisted:

ok, jsi vitez a uprimne te lituju, mne to stacilo prostrihove v TV:-)

ad Margaery...to je hezkej ptacek, a nebezpecnej, tu nevinnost ji neverim (ted nemam zorvna na mysli panenstvi, tam to je dost nejisty), presne jsi to Tyno vystihla s tim usklebkem a Olennou. Nicmene za to jak Tyrellove premocili Cersei, se jim musim obdivovat:-)

bol by som prekvapený ak by to bolo všetko z Mergerinej hlavy. Ona je tak trochu ozdoba rodiny povedal by som. tAm asi tvrdo šéfujem babička, nie?

myslím, že sa nemýlim ak si spomínam, že v niektorej dornskej kapitole sa píše, že majú v Královom prístavišti svojho "tajného agenta", nie? podľa mňa je jasné, že to je prítulná priateľka kráľovnej Ceresei.

Na margo božích súdov len toľko, že rpivolávanie si vyšších síl ako svedkov nejakého závažneho úkonu je veľmi prirodzený ľudský počin a "boží súd" v krajine kde panuje Sedem je úplne prirodzený. Nástupom ozbrojenej cirkvi skôr môžeme očakávať príchod templárov, križiacke vojny a podobné chuťovky... možno prídu aj husiti :-)

a čítanie kníh ako sú "Songs" je pre mňa skutočne drogou. Čítam ich jednoducho v kuse. Takže si cih príliš dlho neužijem, napr. Hostinu dva som si kúpil v sobotu ráno, zaliezol som do postele a v nedeľu večer som ju odložil prečítanú... a išil som si niečo uvariť na jedenie :-) nuž tak...

To mi připadá jako příhodná chvíle kdy přijít se svou teorií, kdo zlikvidoval Joffa...

Víme, že Tyrion to nebyl. Stannis sice seslal jakousi kletbu, ale jak víme, Roba taky nezabila magie a Greyjoye asi taky ne...

Takže kdo myslíte, že ho zlikvidoval?

Já sázím na Margaerinu babičku. Po tom, co si od Sansy vyslechli, jaká je Joffrey svině jí asi nepřipadal jako ideální partie pro její milovanou vnučku...

Tak přátelé, teď jsem se skutečně královsky pobavil, tohle téma je fakt boží:)))

Nicméně k věci;))

Gwaihir wrote:
    To mi připadá jako příhodná chvíle kdy přijít se svou teorií, kdo zlikvidoval Joffa...

Víme, že Tyrion to nebyl. Stannis sice seslal jakousi kletbu, ale jak víme, Roba taky nezabila magie a Greyjoye asi taky ne...

Takže kdo myslíte, že ho zlikvidoval?

Já sázím na Margaerinu babičku. Po tom, co si od Sansy vyslechli, jaká je Joffrey svině jí asi nepřipadal jako ideální partie pro její milovanou vnučku...

To jsi asi zaspal, protože tohle řekl už Malíček Sanse, že to byla ńaše malá milá babča;))

Jinak Margaery je intrikářka jako fík a nevěři mjí ani nos mezi očima, o Joffovi věděla stoprocentně. Co se týče Lorase a pletich proti Cersei, tak v tomle se necham ještě rád překvapit, jenom začínam mít pocit, že těch "tenhle je kámoš s timhle, ale vlastně pracuje pro tohohle" už začíná být trochu moc, mohlo by se objevit alespoň pár postav s jasně danými hranicemi...

A nevim, proč všichni nesnášíte Cersei, já jí nakonec i fandil, aby jí ty pletichy vyšly, když si je tak hezky naplánovala:))) Jo a zabít by ji mohl Jamie, to by byla pecka, ne?

jj, intrik je uz moc, souhlas, potrebuje to trochu procistit...bohuzel, jak se zda, intrikujou vsechny rody krom Starku a ty to v soucasny dobe moc nevytrhnout...takze ja ponejvic fandim Bratrstvu, ti by mohli prijit s nakym "konecnym resenim":-)

ad Cersei...ja ji proste fandit nedokazu, ani s ni nedokazu soucitit, uz jsem pomalu propadal beznadeji, kdyz ji to vsechno tak hezky vychazelo, ale zaver Hostiny byl sladoulinkej:-) s jaimem jako vykonavatelem souhlasim, je to muj tajnej tip, ale mel by u toho jeste bejt Tyrion, tim by se konecne tihle dva odstrihli od toho nejzkazenejsiho jadra Lannisteru a mohli by zacit odznovu; Tyrion neprestane byt tak zapskly a pomstychtivy dokud ta cubka (sorry za ten vyraz, jen cituju:-)) bude zit, a Jaime nebude schopen normalniho zivota, dokud se od ni neodstrihne, coz dokud bude ona zit asi nedokaze, ten melancholicky vyjev s dopisem mu taky stopro neverim...

Když já skoro víc než Cersei začínam nesnášet naši slaďoučkou Margaery a její slepičky:)) Takže nejlepší pořadí odstřelu by bylo nejdřív Margaery (Cersei by vyhrála) a pak Cersei (rukama svého bratra). Teda pardon, RUKOU svého bratra:)))

Fakt? To jsem asi nějak přehlédl :cry: Nevíš, kde to bylo?

Nicméně jsem to aspoň uhodl dobře :D

Margaery intrikářka... určitě je. Ale jinou možnost ani neměla - kdyby neintrikovala, Cersei by ji roznesla na kopytech - takže si pojistila situaci - obklopila se rodinou, získává na svou stranu jak Tommena tak prostý lid atd.

No a ještě otázka... s kýmpak si to teda asi nakonec rozdávala, když potřebovala měsíční čaj od Pycelleho (a nebo - žeby i tohle byla součást jejího plánu, jak přinutit Cersei jednat předčasně a chybně?)

Gwaihir wrote:
    Fakt? To jsem asi nějak přehlédl :cry: Nevíš, kde to bylo?

Nicméně jsem to aspoň uhodl dobře :D

Najdi si Sansiny kapitoly po svatbě a je to v jedný, kde už je s Petyrem v Údolí, možná i na Orlím hnízdě, to už nevim.

Eddard wrote:
    Margaery intrikářka... určitě je. Ale jinou možnost ani neměla - kdyby neintrikovala, Cersei by ji roznesla na kopytech - takže si pojistila situaci - obklopila se rodinou, získává na svou stranu jak Tommena tak prostý lid atd.

No a ještě otázka... s kýmpak si to teda asi nakonec rozdávala, když potřebovala měsíční čaj od Pycelleho (a nebo - žeby i tohle byla součást jejího plánu, jak přinutit Cersei jednat předčasně a chybně?)

Já myslim, že s někym si to určitě rozdávala:)) Nemůže být tak svatá;))

Petyr to Sanse prozradí už na lodi, když jí odváží z Králova přístaviště.

Neříkám, že to Margaery vymyslela, spíš o tom ale věděla.

Třeba všechny ty věci okolo (měsíční čaj, svědectví o porušeném panenství, Lorasovo údajné zranění...) jsou všechno součástí Tyrellského plánu, který měl Cersei donutit jednat zbrkle. Všichni svědci to u soudu popřou, Margaery bude čistá a neposkvrněná jako Jamieho bílý plášť a Cersei s Osfrydem bude nahraná... A když nebude, u božího soudu ji očistí ser Loras. A nebo jsem příliš koukala na Akta X?

Jestli paní Oleanna tušila, jaký mlér by představoval Joffrey jako manžel, myslíte, že by jí uteklo, jaký hyperprůser je Cersei jako tchýně?

Tyna wrote:
    Petyr to Sanse prozradí už na lodi, když jí odváží z Králova přístaviště.

Neříkám, že to Margaery vymyslela, spíš o tom ale věděla.

Třeba všechny ty věci okolo (měsíční čaj, svědectví o porušeném panenství, Lorasovo údajné zranění...) jsou všechno součástí Tyrellského plánu, který měl Cersei donutit jednat zbrkle. Všichni svědci to u soudu popřou, Margaery bude čistá a neposkvrněná jako Jamieho bílý plášť a Cersei s Osfrydem bude nahraná... A když nebude, u božího soudu ji očistí ser Loras. A nebo jsem příliš koukala na Akta X?

Jestli paní Oleanna tušila, jaký mlér by představoval Joffrey jako manžel, myslíte, že by jí uteklo, jaký hyperprůser je Cersei jako tchýně?

Hyperprůser je krásný slovo:))) V tomhle máš asi pravdu, ta babka je dost dobrá, ale jak už jsem několikrát napsal, nevadilo by mi (ba naopak, uvítal bych to), kdyby už konečně taky něco byla pravad a ne jen další lži a intriky...

• upraveno 9. ledna 2007

Chmur wrote:
    Ja si myslim, ze ty spekulace ohledne Renlyho nebo Lorasovi orientace nemaj zadny slusny podklad. Ze Loras obdivoval sveho krale? No a co? Jak uz bylo receno, kazdy mlady clovek potrebuje vzory. A proc ne zrovna Renly? Byl mlady, okouzlujici, lide ho meli radi. Ze dbal Renly na obleceni? No a co, spousta muzu dba na obleceni a nejsou to gayove. Ze poslal Renly Lorase do predvoje? No a co? Byl to jeho panos, skvely bojovnik, hvezda turnaju, syn jeho nejmocnejsiho spojence, bratr nevesty. Komu sverit nejdulezitejsi ukol, kdyz ne nejdulezitejsimu (nebo aspon jednomu z nejdulezitejsich) hracu na Renlyho sachovnici.

Cha, tak já našla další podklad k teorii, že Renly nebyl úplně normální a Maraery může býti nedotčená a celá ta maškaráda s uvězněním může (ale i nemusí) být i Tyrellský protiúder za účelem zničení Cersei.

"Jednoho roku přijel na návštěvu bratr krále Roberta a ona (Arianne) se snažila, jak nejlépe mohla, aby jej svedla, jenže byla ještě napůl děvčátko a zdálo se, že lord Renly je jejími náznaky svolnosti spíš zmaten, než rozdychtěn."

Arianne není zrovna žena, které by se snadno říkalo ne. Dovedete si představit, že by na Renlyho místě byl Robert "spíše zmaten než rozdychtěn".

• upraveno 9. ledna 2007

Jenže je taky otázka KOLIK let v té době Arianne opravdu bylo. Jestli třeba 12, tak se ani nedivím, že byl Renly spíš zmatený. I když je fakt, že u Martina jsou postavy někdy až moc vyspělé navěk, který je jim přisuzován...

• upraveno 9. ledna 2007

Arenga wrote:
    Jenže je taky otázka KOLIK let v té době Arianne opravdu bylo. Jestli třeba 12, tak se ani nedivím, že byl Renly spíš zmatený. I když je fakt, že u Martina jsou postavy někdy až moc vyspělé navěk, který je jim přisuzován...

Skutečně nevíme, kolik Arianne bylo, nicméně je o zhruba dva roky starší než Renly. (Renly zemřel tuším v jedenadvaceti a Arianne je třiadvacet). A protože nepředpokládám, že by podnikal státní návštěvy jako dítě, byla to už prakticky dospělá ženská.

• upraveno 10. ledna 2007

Týna wrote:
    Skutečně nevíme, kolik Arianne bylo, nicméně je o zhruba dva roky starší než Renly. (Renly zemřel tuším v jedenadvaceti a Arianne je třiadvacet). A protože nepředpokládám, že by podnikal státní návštěvy jako dítě, byla to už prakticky dospělá ženská.

1) Musíme ale počítat s určitým časovým posunem mezi Renlyho smrtí a Hostinou, takže bych řekl, že byli skoro stejného věku.

2) Arianne jsme zatím viděli jenom z POV jejího milence. Co když ve skutečnosti až tak rajcovní není? Všechno záleží na úhlu pohledu. Třeba Jaimemu přišla Jeyne Westerling nezajímavá, ale z Robbova pohledu to byla kočanda nad kočandy. :wink:

3) Kdyby mě začala nějaká Španělka svádět, tak bych byl hodně zmaten (a zvlášť, pokud by byla pod zákonem). Dornské způsoby jsou jednoduše řečeno poněkud jiné než ty naše. :roll:

No, ne že bych to chtěl zase vytahovat, ale nenabízí se tady zase docela to vysvětlení ze začátku tohohle fóra, že Renly přece jenom možná nebyl tak úplně "straight"... K tomu ještě malou citaci, teď jsem si pročítal Jaimiho kapitolu z BM:

Loras vysvětluje Jaimimu proč neochránil Renlyho život:

"(...)Renly mi svěřil velení předvoje. Jinak bych tam byl a pomáhal mu oblékat se do zbroje. Často mne touto úlohou pověřoval. My jsme... té noci jsme se spolu modlili. Pak jsem ho tam nechal s ní. (...)"

Takže moje otázky - proč Renly vyžadoval (často) pomoc při oblékání zbroje přímo od Lorase? Mohl mu s ní pomoc kterýkoliv panoš, klidně i obyčejný sluha, proč zrovna Rytíř květin?

Proč se Loras zadrhl, když vyprávěl, že se té noci společně... modlili? A přišel vám někomu Renly jako nějak obzvláště nábožensky založený chlápek?

Opět připouštím, že všechny argumenty jsou průstřelné...

Tak to vezmeme z druhého konce. Existuje alespoň jeden spolehlivý důkaz, že Renly alespoň jednou v životě spal s jakoukoliv osobou ženského pohlaví?

• upraveno 11. ledna 2007

Léto wrote:
    Dornské způsoby jsou jednoduše řečeno poněkud jiné než ty naše. :roll:

Mluv za sebe, Seveřane.

:twisted: :twisted: :twisted:

• upraveno 11. ledna 2007

Týna wrote:
    Tak to vezmeme z druhého konce. Existuje alespoň jeden spolehlivý důkaz, že Renly alespoň jednou v životě spal s jakoukoliv osobou ženského pohlaví?

Předpokládám, že neexistuje. Existuje alespoň jeden spolehlivý důkaz, že (jakékoliv jméno) alespoň jednou v životě spal s jakoukoliv osobou ženského pohlaví? :D

Týna wrote:
    Mluv za sebe, Seveřane.

:twisted: :twisted: :twisted:

Netvrď mi, že jako atraktivní žena neočekáváš, že budeš lovena. :wink: Nebo jsi průkopnicí a následovatelkou Oněginovy Taťjány? :shock:
  • AvivAviv
    upraveno 24. listopadu 2015
    Lovena, ale i lovící. Dievča poteší, keď sa okolo nej chlapci začnú točiť z vlastnej vôle, ale rovnako zábavné je prevziať iniciatívu a začať zvádzať prvá. ;-)
  • AvivAviv
    upraveno 24. listopadu 2015
    Bolo by to pekne pikantné, keby jelenček aj obe ružičky preferovali homosexuálne vzťahy, ale zaobídeme sa aj bez toho. Renlyho s Lorasom som si najprv vôbec nevšimla, ale tá evidencia pribúda a som z dvoch tretín presvedčená, žo spolu mali viac než... modlenie (prípadne iba modlenie, ale tantrické). Marg a sesternice mi príde skôr ako klasické dievčenské združovanie a taktiež taktika Kráľovnej tŕňov ako poistiť Margaerinu povesť. O jej panenstve sa neodvažujem vynášať žiadne súdy. O jej nevinnosti nie som ani trošku presvedčená, je to taká sladká mrška. Nie takého kalibru, ako babička, ale verím, že je jej žiačkou a že o komplote ohľadom Joffa vedela a neprekvapilo by ma, keby tam bolo aj viac než oboznámenosť so situáciou. Vidím to na vychádzajúcu hviezdu. Teória o nezranenom Lorasovi sa mi pozdáva, tá správa o ťažkých popáleninách bola také "What?!" a myslím, že náhly nástup na scénu ako skryté eso bude dávať zmysel.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.