Věk hrdinů - Dlouhá noc

upraveno 27. května 2011 v Historie
«1

Komentáře

• upraveno 25. února 2010
  • upraveno 25. února 2010
  • upraveno 27. února 2010
  • upraveno 28. února 2010
  • upraveno 1. března 2010
    ak sa nemýlim tak v prologu Hry videl ten zved Nočnej hliadky "mŕtvych" divokých. Ako sa neskôr ukázalo, boli to "Jiní". Takže cez deň "spia". hm?
  • upraveno 4. března 2010
  • upraveno 4. března 2010
  • upraveno 11. března 2010
    Máš pravdu, že přízraky není moc dobrý překlad, leč přišel mi lepší, než mrtvola. Je pravda, že v Bouři mečů začala překladatelka používat pro wight slovo nemrtvý, což je o chlup lepší, ale pořád mi tam chybí důrazné odlišení od Jiných - i oni jsou vlastně nemrtví, akorá lehce vyšší kategorie - anebo nejsou a jsou to démoni? Chtělo by to lepší překlad pro wight, ale žádnej mě prostě nenapadá. :-(
  • upraveno 27. února 2011
  • upraveno 25. května 2011
    To vyprávění staré chůvy o Jiných bylo v knize?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. května 2011
    Bylo. Vyprávěla to Branovi těsně předtím, než Tyrion přijel na Zimohrad cestou zpátky ze Zdi.
  • upraveno 25. května 2011
    jj, ty bloky kurzívou jsou úryvky z knih. Překvapivé od té babky? :-)
  • upraveno 26. května 2011
    Nemohla by se doplnit přísaha mužů noční hlídky? Patří to k věci.
  • upraveno 27. května 2011
  • upraveno 4. června 2011
    K těm obrům - neřekl bych že jakákoli rasa za zdí by byla spojencem Jiných mimo Nemrtvích. Mance říká ve Střetů králů že jiné nikdo nedokázal zastavit ani obři ani divocí atd.
  • upraveno 28. září 2011
    Zdravim všechny mě by zajímalo co dělají Jiní s těmi chlapci od Krastera které jim dával po narození na co sou tak duležití že ho za to Jiní nezabili a nechali v klidu žit
  • upraveno 28. září 2011
    Asi nic hezkýho...
  • upraveno 28. září 2011
    čítajú im rozprávku Ľadový drak od GRRM :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. září 2011
  • upraveno 28. září 2011
    Kéž bych si pokaždé, když vidím sousloví "Dlouhá noc" nevzpomněla na ..."Víš, mně se taky stýská a najednou zdá se máme proč se znát a je to fér, že právě nám bude dlouháááá noc. Už blízko se blýská a něco ti říká vztaň a choď, byl jsi příliš dlouho sám...dlouhááááá noc, nikdo z nás nejde spát" :-)))) (maminka je fanda rádia Blaník)
  • upraveno 9. listopadu 2011
    Ja si myslim ze si Jini berou chlapce aby z nich udelali dalsi Jine. Tusim to tam rika jedna z krasterovych zen, neco ve smyslu ze brzy prijdou jejich synove.

Myslim si ze takhle nejak se Jini rozmnozuji, a to asimilaci zivych lidi.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. listopadu 2011
    Já už mám opravdu nějakej problém - místo "c) nějak si z nich dělají další generaci" jsem četla "nějak si z nich dělají další LEGRACI" - což je mimochodem dost dobře možný :))))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. listopadu 2011
    LOL
    Tak to mě pobavilo:D
  • upraveno 10. listopadu 2011
    V Jiných mám taky guláš. Nejsou ti zombie a bílí chodci jedno a totéž? V prologu první knížky se z důstojníka noční hlídky stal hned Jiný. Z jiných se zase stanou chodící mrtvoly.
    Ben Nevis: Zdá se se mi, že o Jiných toho pořád víme překvapivě málo. Očividně z některých, co za Zdí umřou, se stanou Jiní (démoni?), ale nevšimla jsem si, že by někdo bylo naznačené, na čem to záleží - asi na libovůli Jiných, co toho dotyčnýho zabijou. Strýček Benjen o tom možná něco ví :) Stejnou schopnost mají ale aspoň někteří kněží Pána světla (Berick, unCat). Pán světla a jeho protějšek je IMHO to, co Martin myslí písní ledu a ohně, i když určitě neříkám nic novýho a je tu samozřejmě víc možností. Navíc si myslím, že Martina hodně inspirovala tahle básnička Roberta Frosta, která je je o mezilidských vztazích, ale v Martinově případě možná i doslova o zničení světa skrz oheň a led a nenávist:

Někteří tvrdí, že svět zajde ohněm,
    druzí, že zničí ho led.
    To co znám z vášně, přinutilo mě
    k ohni se přiklánět.
    Však jestli se ohněm svět nezmrzačí,
    znám natolik i nenávist,
    abych si docela byl jist,
    že led by to sved,
    že na to stačí.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 10. listopadu 2011
    Tomu se říká "syndrom podvědomého ohodnocení kvality". ;-)
    Mně se to stává i v písemné tvorbě a nemusí se to zrovna rýmovat. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.