Montezuma: Něco ve stylu "Tak se rozvádím..." "Jo? Co se stalo?" "Přeřekl jsem se při snídani. Místo 'miláčku, podej mi sůl' jsem řekl: 'Zkazila jsi mi celý život.'" ? :-) Spíš místo kredenc napíšu tuška a divím se, kde se ta asociace vzala. :-)
ohledně 3) - souhlas, taky si myslím, že se z nich stávají další Jiní... - způsob neví asi nikdo, kromě GRRM... Spíš - co si myslíte, může jít o jakékoliv dítě, který ukradnou nebo musej ty děti přijít k nim dobrovolně od rodičů(jako od Krastera), případně jestli musí jít o děti vzniklé nějakou prasárnou(znásilnění, incest,..) - ?
No podle toho co si myslím já, tak nemrtví jsou jenom oživlé mrtvoly, ať už lidí nebo zvířat. Takové zombie Snadno zranitelní ohněm a dají se spomalit konvenčními zbraněmi. Jiní (bílí chodci) nejsou vůbec nemrtví. Je to jakási úplně jiná rasa, magické příšery z ledu. Nedovedu si představit jak by vznikli z lidí.Pití krve mi přijde jen jako přibájené starou chůvou. Zranitelní obsidiánem a dračí ocelí(valyrijská ocel ?)Nemají rádi oheň (Jsou to přeci jen postavy ledu a zimy) Neobjevují se ve dne, resp na přímém slunečním světle. Nejsem si jist, ale mam pocit že to, že jsou potomci démonů říkala Melisandra.
Sleeper: No pokud vím tak uplně stejný problém se světlem měli i Tolkienovi skřeti. Proto Sauron chtěl tu jeho slavnou noc co nikdy neskončí. Stejné jako u GRRM. Stejně tak Aragorn je potomkem Isildura tak tady má být taky nějaký znovuzrozený AA. Akorát že v LOTR Saurona nakonec nezabije Aragorn ale zničí ho Frodo. Takže ten nápad s AA může být celou dobu jen nějaká fraška.
Gardien: No tak přece to nemůže GRRM obšlehnout úplně ne? to už by bylo moc nápadný :) Jinak ještě mě tak napadlo že Thorin vlastně hraje na harfu, stejně jako Mance.
Everett, Tolkienovi ohyzdi(alebo skřeti, ako je to u vás) svetlo nemali radi, ale zniesli ho, čo je rozdiel. Ale je pravda, že ich bojové schopnosti boli na svetle zrejme slabšie.
Poslední hrdina a Azor Ahai jsou dvě různé postavy, nebo jedna a tatáž postava, jen odlišně nazvaná podle částí světa, kde se legenda vypráví? Co myslíte? A jak do toho zapadá Princ, který byl přislíben?
Dle Awoiaf: The last hero of the First Men lived during the Long Night. His story is Westerosi in origin and appears to be on a similar arch to Azor Ahai, a person who saves the world from the darkness. - Ale ví všech Sedm, jestli je to pravda...
Komentáře
"Jo? Co se stalo?"
"Přeřekl jsem se při snídani. Místo 'miláčku, podej mi sůl' jsem řekl: 'Zkazila jsi mi celý život.'"
? :-)
Spíš místo kredenc napíšu tuška a divím se, kde se ta asociace vzala. :-)