Jon Sníh
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
http://images4.fanpop.com/image/photos/22300000/Lavender-Brown-lavender-brown-22383410-822-493.jpg
Pokud si správně vzpomínám, těsně před RW ho Robb nechal prohlásit svým dědicem, podle nějakého výnosu, který chtěl potvrdit od všech přítomných lordů. Otázka je kam se ten list poděl, možná že ho někdo zázračně vytáhne, až to bude třeba. Zajímalo by mě, jestli by potom kvůli tomu výnosu pozbyl nárok na nástupnictví Rickon. (S Branem já osobně už nepočítám)
Je to jen spekulace, a ani bych si to nepřál, ale podle mě to možné je, GRRM je nevyzpytatelný.
Je to jen spekulace, jen by mě zajímalo jak dopadl ten glejt, a jestli ho někdo nevytáhne. Určitý náznaky podle mě jsou, a i konec Tance tomu nahrává.
začínam sa priklánať k jednoduchším riešeniam, napr. že Sneh nie je Targaryen, aj keď v tom prípade je dosť možné, že ......
Vážení přátelé, jsem tu u vás teprve chvíli. Je to moje chyba, že sem lezu a koukám se pod ty černé lístečky. Ale fakt by mě nenapadlo, že 15.8.2011 !! tj. skoro rok před českým vydáním Tance s draky, sem nějakej ... sarven, zajisté tisíciletý čtenář, co všechno ví a všechno zná, lupne spoiler všech spoilerů (a dokonce ho původně ani nezačerní, jak vyplývá z následující diskuse). Vždyť to byla teprve 3.stránka této diskuse a hned takovej flák.
Byla jsem v půlce Tance, když jsem si tohle přečetla. Kruci mě se udělalo zle. Já nemám ani chuť číst dál. GRRM zapomněl škrtat, kapitoly s Dany jsou ještě nudnější než dřív (Hostina byla perfektní, tam nebyla), a teď vím, že až se prokoušu nakonec, bude tam něco, co nechci. Krucinál!
Jsou to už 2dny, co jsem ten spoiler přečetla, a ještě jsem od té doby nepřečetla ani řádku, já - rychločtenář.
Tak tedy sarvenovi po téměř 10 měsících pěkně děkuju.
Držím smutek. A přitom držkuju.
Každopádně se za svou nerozvážnost omlouvám a naprosto nechápu, že fiktivní osudy fiktivní postavy se mnou tak dokážou zacloumat. Mluví ze mne žal.
snažím sa vyvarovať spolierom, mám okolo seba x ľudí, ktorých som priviedol k ASOIAF a sú v rôznych štádiach udalostí a myslím, že nikomu som nepovedal ani "f" z vecí, ku ktorým sa musia sami dostať.
fakt si to presne nepamätám, ale myslím, že som to vtedy začiernil. tým pádom je to žiaľ tvoja chyba. ťažko som mohol pred rokom myslieť na niekoho, kto bude ignorovať spoilerove pravidlá.
predpokladám, že ostrejší tón aj zvyšok treba prirátať sklamaniu. opakujem, necítim sa vinný ale je mi to veľmi ľuto.
Když zase tady se člověk dozví takových souvisle nesouvisejících věcí, že je věčná škoda sem nechodit. A navíc začerněné bývají i naprosto nevinné věci (pohledem přečtených 4 knih), takže prostě čumím na vše. Mea culpa.
kratil jsem si chvile cekani na Vichry zimy nebo cokoli noveho a zajmaveho, ctenim prispevku a neda mi to a musim se podelit o svou moudrosti :-O
Nektere teorie o Jonovi jsou fakt zajmave(R+L a s toho vyplyvajici nove moznosti pro Jona,etc.) ale jak GRRM v nekolika rozhovorech uz rekl, snazi si hlavne o realisticnost postav, tudiz je na spouste mist vykladany jeden dej jinak dle subjektivity POVu (a to zamerne). Tim bych taky posvitil na nektere "dukazy" podporujici tu, ci onou teorii. Neprecetl jsem vsechny prispevky ale jeden zajmavej "dukaz" o puvodu Jona jsem nikde nevidel, v Tanci kdyz se Davos dostava na Sesrtov a je hostem/zajatcem lorda Godrika:
„Ned Stark byl zde?“
„Za úsvitu Robertovy rebelie. Šílený král poslal na Orlí hnízdo pro Starkovu hlavu, ale Jon Arryn
mu poslal v odpověď jen vzdor. Město racků však zůstalo loajální trůnu. Aby se Stark dostal domů a mohl povolat svoje vazaly, musel se dostat přes hory na Prsty a najít si rybáře, který ho převeze přes Kousanec. Cestou je zastihla bouře. Rybář se utopil, ale jeho dcera dostala Starka na Sestry, než se člun potopil. Říká se, že ji zanechal s měšcem stříbra a s bastardem v břiše. Pojmenovala ho Jon Sníh, po Arrynovi.
tutiz kdyz byl Ned zahnan bouri na sestrov byl na tom jako Davos spis zajatec a otec Godrika si jej urcite proklepl co se tyce ditete ktere s sebou veze, ne ze by mu rekl pravdu tak cestnej(blbej) snad nebyl ani Ned, ale na dtuhou starnu povazuju tuhle informaci za duveryhodnou co se mista a data tyce. Taky Godrik nemel zadny duvod lhat Davosovi.
takze mi to celkem na ty nektere teorie nesedi, ani casove, ani geograficky. I kdyz opet, GRRM pripoustel ze ty vzdalenosti a casy cestovani spise odhadoval tak to vetsinou vypada ze meli ti dotycni jen kone s nitrem ale na tohle by Ned potreboval stihacku. Plus je pravda, jak uz nekdo zminil, kojna byla z Dorne, kterou by prece nevezli pres celou risi a za obc. valky.
PS: prispevek jsem psal na dovolene na jakesi pochybne klavesnici bez ceske dikritiky, tak snad mi odpustite.
Jestli si chceš zkrátit čas pročítáním dalších teorií o původu Jona Sněha, navštiv topic čtenářské fanfiction na téma Původ Jona Sněha. Některé jsou docela odvážné. :-)
:-D
Btw ta teorie s tím Robertem je dobrá, taky si jí myslím. Že Jona Ned chránil před ním. Navíc by to asi moc hezky nedopadlo, kdyby řekl že to je syn draka a vlka... To by se kapku Roberta dotklo (pro lásku k ní a kvůli nenávisti) a co davu?
Jsem zvědavý. Ice a Fire... Hmmm máme to před čumákem.