Asociace

upraveno 16. března 2010 v Akce a hlasování
Myslím, že Martin napsal většinu svých postav skvěle neboť v různých lidech vyvolávají odlišné emoce např. Daenerys, Stannis, Sansa atd. Jistě znáte různé typy her na asociace, kdy ve většině z nich máte napsat či říct první, co vás napadne. Zkusil jsem to aplikovat na několik lidských schopností či vlastností v souvislosti s postavami v Písni. Takhle to vychází mně.

Fyzické dispozice - nejsilnější = Gregor, nejrychlejší = Syrio, nejobratnější = Syrio, nejodolnější = Gregor, nejkrásnější = Daenerys/Arthur Dayne, nejvíce sexy = Arianne/Gregor Dayne, nejvyšší = Gregor:-)

Psychické vlastnosti - nejchytřejší = Malíček, nejmoudřejší = mistr Aemon

Charakter - nejčestnější = Eddard, nejzrádnější = Bolton, nejkrutější = Ramsay

Jistě by mě napadlo mnohem více vlastností, ale už takhle je to dlouhé.

Omlouvám se všem psychologům, kteří si rvou vlasy nad tím jak jsem špatně zařazoval vlastnosti do jednotlivých kategorií:-)
«1

Komentáře

• upraveno 15. března 2010
    Mé asociace se pohybují převážně v živočišné oblasti, nevím proč.

Namátkou:

Sandor - pes

Catelyn - kočka

Robert - kanec

Malíček - chameleon

Renly - motýl :-)

Tyrion - buldoček

Lysa - naběračka (nevím proč)

V souvislosti s Aryou mě napadá taky jedno zvíře, ale neřeknu ho, vy byste se pak mstili na Sanse. :-)
    Moc hezké asociace. Renly motýl? A Loras kvítek voňavý?

V souvislostí s Arryou mě napadá kočka (U Cat je to spíš kvočna...ovšem v dobrém slova smyslu). No a Sansa? Mně se do hlavy dere pomeranč...
    Jen se nestyď, heade, k Arye prostě patří lasička (a vlastně i ta kočka), stejně jako k Sanse pomeranč ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. března 2010
    Já myslel, že řekneš Citron :)
    nemůžu si pomoct, ale já Sansu nemám vůbec rád (i když si vytrpěla svoje) a proto je u mě: pudl...načinčanej pudl, kterej cvičí na povel, ale jinak kničí
  • upraveno 16. března 2010
    heavy, pekne, v mnohom súhlas.

Ceresei nie je len taká mačka - je besná (vzteklina)

tyrion je lišiak

arya je myš, lasica, ale hlavne vĺča

sansa je tiež vĺča, ale najskôr príliš hladkané a potom vyhnané na ulicu.
    Sansa je hlavně rozmazlenej pudl...a i když psy mám rád, skončila by venku i v zimě...fracek jeden
    Sandor - vzteklý pes (v tom mám stejnou asociaci jako Head)

Catelyn - kvočna

Robert - měch

Malíček - straka (krade kde může...a má to i erbu myslím...drzoun)

Renly - jelen

Tyrion - kyklop (nevím proč...je to mrňous..asi mě to napadá kvůli té velké deformované hlavě)

Lysa - těsto v míse

Kousač - pilník

Cersei - paranoik
    upraveno 16. března 2010
    Moje fenka je taky pěkně rozmazlená, ale mám jí rád.
    sandor nie je "vzteklej" ako ceresei. sandor je pes, tkorý bol bitý svojím pánom a trénovaný pre psie zápasy. ale stále má v sebe ešte iskru normálneho psa.
    Flanker.27 píše:
    Já myslel, že řekneš Citron :)

Taky mě napad, ale rozprsklej pomeranč je o chlup nezapomenutelnější :-)
    alek: to mi připomíná zážitky, jak byl na základní škole na oběd nějaký citrus. Pak toho byly plné stěny...
  • Sansa je kokršpaněl a Alayne labrador v tmavém převedení.
    Arya je mačkou a lasičkou a taky vlkem.
    Robb je kôň, skôr plnokrvík než ťažný.
    Jon je lonely wolf.
    Bran je havran.
    Rickon je dikobraz.
    Catelyn je opravdu máti slepice.
    Ned je skála, jenže potřebuju najít zvíře a ač jsou tu Baratheoni jiní, mně prostě na rzum přichodí jelen starajíci se o své stádo. Pro vlčí alfu mu jaksi chybí dravost.
    Cersei je kříženec mezi zmijí a opicou (opičí láska).
    Petyr má v erbe drozda, presnejšie je to drozdec - mockingbird a ne to černé ptáče se zlatým zobáčkem. A pokus si o tom ptáčku přečtete nějaké info, tak je to docela spot on. Ale chameleon sedí taky.
  • Varys je viac chameleónom než Malíček.
  • @Aviv: FYI: Chameleon má jednu charakterovou "vadu", kterou nemá ani Varys ani Malíček... Kamarád vyprávěl, že ho jednou položili na šachovnici, pročež prošel černé a bílé pruhy , šedou a tak podobně a pak přešel na červenou... Majitel když to viděl reagoval slovy "blbci, teď jste ho nasrali"... a Tohle myslím, ani jeden z jmenovaných nemá, myslím, že nejdou vytočit "do běla", aby dělali úplně nesmyslné věci a zároveň v podstatě rezignovali - ti když budou v koutě, tak se z něj budou snažit do poslední chvíle vykroutit a když to bude marný, budou kousat a zatraceně bolestivě.
  • No, mám pocit že chameleon ty barvičky mění spíš podle nálady, než že by se jednalo o ochranné zbarvení, jak říká @Jay ...Malíček nevím, ale Varys je jasná krysa.
  • upraveno 28. ledna 2016
    Tak jo první co vidím jako asociaci u Malíčka je had, nějaká hnusná jedovatá potvora :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Dreamer napsal(a):

Varys je jasná krysa.

Tak bacha!!!
  • @Dreamer: Malíček je spíše úhoř. Varys mi spíše připomíná mořského ďasa... je to takový ten "s tou lucerničkou", že?
    Jinak chameleon to zbarvení běžně mění jako mimikry (což údajně ta partička předtím vyzkoušela na zácloně, ubrusu a tak),... jen tu šachovnici nezvládl (on to není úplně triviální vzor, na který by v přírodě narazil...)... z "nálady" byla jen ta červená.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Houby chameleon! Varys je tohle svinstvo:
    image
    Slizoun co proleze každou skulinou. Chapadla, maskování, rychlé únikové manévry s inkoustovou clonou. A zvládá to i šachovnice.
    @Monte Karstark A kruci, už i Varyse dostali...
    image
  • Tohle na něj přece nezabírá =D
    @Krisa No jo, sakra! Asi ho zradili jeho vlastní ptáčkové. :-x
    image
    upraveno 28. ledna 2016
    @Monte Karstark Nééééééééé, já jsem vážně myslela, že nic horšího než fotka paní Noidové není!!! Moje oči!
    @Krisa Vím o něčem ještě horším. Od nějakého japonského fotografa. Ale to už vážně googlit nebudu :-#
  • Krisa napsal(a):

Dreamer napsal(a):

Varys je jasná krysa.

Tak bacha!!!
    Ber to jak kompliment.
    @Monte Karstark No Japonce bych sem netahala, ti byli, jsou a budou v tomto ohledu divní...
  • AvivAviv
    upraveno 28. ledna 2016
    Monte Karstark napsal(a):

Houby chameleon! Varys je tohle svinstvo:
    image
    Slizoun co proleze každou skulinou. Chapadla, maskování, rychlé únikové manévry s inkoustovou clonou. A zvládá to i šachovnice.

Moc hezké, má to stejný počet končetin a žádnou páteř ako Varysova pavúčia prezývka.
    Taky Petyra i Varysa možno asociovat s pavouky. Varys je Pavúkom už v knížkách a Baelish je nejvíc Iagoesque charakter s akým som prišla do kontaktu mimo Iaga osobně a o čem ten mluvil? O sítích do kterých polapí Othella a Desdemonu a vlastně všechny kolem.
    upraveno 28. ledna 2016
    Neuvěřitelné. @Krisa, mistryně bizarností, je otřesena =D
    @flanker.27 Mně je líto té chobotnice, dle výrazu se jí to (na rozdíl od toho pána :-$ ) moc nepozdává...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.