Překlad HBO seriálu AGOT (titulky)

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
jednoduše a prostě abych nesyslil:

http://www.addic7ed.com/serie/Game_of_Thrones/1/0/Inside_Game_of_Thrones Já jsem teď někde na 18tce ....

Kdo by se chtěl připojit? dejte vědět nějak to můžem rozdělit :-)

Edit: jsem na 75 řádku (20:02)
2

Komentáře

• upraveno 7. prosince 2010
    Ano, Mrazík je výborný název pro Velkého Jiného. Už vidím ty titulky a trailery od HBO. „Západozemí je na pokraji zániku, střet R'hlora a Mrazíka je nevyhnutelný.“ :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. prosince 2010
    Jo, tak nějak to bylo myšleno. Kdo je ovšem Baba Jaga?
    Flanker.27 píše:
    Kdo je ovšem Baba Jaga?

Ta babizna, co žila na tom kopci. Arya ji viděla, když putovala s rebely od lorda Berica. Nebo by se tak dala s jistou dávkou nadsázky nazvat i Melisandra. :-)
    Stařena co vypraví na Zimohradu a je příbuzná s Hodorem? :D Misteriozní postava je na to dost :D
    Dočkete času, podle mě je velkou adeptkou Sansa :-)

Ale stará chůva na zimohradu je taky dobrý tip, vždyť jí taky podezřívali, že obcovala s obry :-)
    Já sice anglicky neumím ani slovo, ale co třeba tak, aby tomu rozuměli aspoň ti, co umí česky: Můj bratr raději používá meč, já zase rozum. A pro rozum jsou knihy stejně důležité jako pro meč brousek.

Mimochodem, Hanina v oficiálním překladu knihy použila slovo "mysl", a taky jsem to přežil. :-)
    A co se vám vlastně nelíbí na mozku? :-)

Mně to přišlo takový hrubý, docela mi to k tomu sedlo, navíc jeden z významů mind skutečně je mozek, podle slovníku. Ano, rozum je druhý nejlepší, prostě to nakonec padlo na tohle. Uvidíme, jak se rozhodnem při překladu seriálu, tady už to měnit nebudu... ;-)
    Mně to nevadí... Tak snad bude víc lidí při překladu seriálu... Potom se s tim dá i víc pohrát :-)
    upraveno 7. prosince 2010
    Alek: Rád bych upozornil na jednu pasáž videa, konkrétně na tu, kde Martin mluví o dvou rostoucích HROZBÁCH pro Západozemí, jednu na severu, druhou na východě...
    No tohle je vůbec pasáž, která se Martinovi nepovedla :-)
    Jasný důkaz, že jediným právoplatným králem je Stannis! Sám mistr to potvrdil! :-D :-D :-D
  • upraveno 8. prosince 2010
    Alek píše:
    A co se vám vlastně nelíbí na mozku?

jeho broušení mi asociuje Hanibala Lectra
    :-D

To jsem zvědavej, co tam dá HBO. Vlastně tím pádem to vypadá, že titulky ani dělat nebudeme, pokud je oni nezmrší...
    tomuto som neporozumel... martin hovorí, že "za morom", nie? a titulky tiež netvrdia "na východe". Či?
    To nic, flanker jen rejpal do Dany, jestli jsem to dobře pochopil.
    upraveno 8. prosince 2010
    Ste detailisti, nicméně potrefená husa stejně zakejhala :))
    Nechmatejte mi na Dany :-D !!

Alek píše:
    To jsem zvědavej, co tam dá HBO. Vlastně tím pádem to vypadá, že titulky ani dělat nebudeme, pokud je oni nezmrší...

Nechápu? :) český HBO bude promítat ve stejný čas ? :-)
    Amaroun - viz K: Hra o trůny ožívá
    Amaroun: Klidně si jí nech, mě moc nerajcuje :))
    Flanker: náhodou, na tom zábere, kedy sa s ňou rozpráva Viserys, je úplne skvostná :)
    To ne kvuli vzhledu, ale pořád bych se bál okamžiku, kdy se jednou zeptám "drahá, proč je tu takové horko?"
    Nebo to slovo na "d". :-)
  • upraveno 9. prosince 2010
    drahá? :)
    Jo. "DRAKARYS, drahá." :-)
    To ne kvuli vzhledu, ale pořád bych se bál okamžiku, kdy se jednou zeptám "drahá, proč je tu takové horko?"

Zřejmě tě rozpálila její krása. Přeci jen, nejkrásnější žena světa...Navíc těsně nad zákonem:/
    Označení nejkrásnější žena světa je dost subjektivní, totéž se tvrdilo o Alžbětě I. nebo o Kleopatře VII., ale skutečnost tak skvělá zase nebyla.
    len silní muži sa neboja silných žien :)
    upraveno 9. prosince 2010
    sarven píše:
    len silní muži sa neboja silných žien

já zase slyšel, že protiklady se přitahují :))

Ano, to slovo na "D" s tím úzce souvisí.
    Píše:
    Označení nejkrásnější žena světa je dost subjektivní, totéž se tvrdilo o Alžbětě I. nebo o Kleopatře VII., ale skutečnost tak skvělá zase nebyla.

Ty jsi se s oběma potkal? Třeba měly sexappeal, že z toho chlapi slintali touhou.

Kdo to vlastně na 100% ví? Nikdo. Mám rád historii, ale podle mě je to obor, kde se o spoustě věcí pouze předpokládá.

Píše:
    len silní muži sa neboja silných žien :)

Jestli myslíš Dany, tak Euronovi odvaha skutečně nechybí ...nebo je to rozum?

Píše:
    Já zase slyšel, že protiklady se přitahují :))

Pokud hovoříš o Dany, tak si z toho nic nedělej. Jen málokdo je v jejím věku tak krásný, chytrý, sebevědomý, laskavý atd. :-)))
    Chmur píše:
    Ty jsi se s oběma potkal? Třeba měly sexappeal, že z toho chlapi slintali touhou.

Kdo to vlastně na 100% ví? Nikdo. Mám rád historii, ale podle mě je to obor, kde se o spoustě věcí pouze předpokládá.

Když vynecháme dochovalé busty a portréty, tak je lze jednoznačně říct, že to objektivně tvrdit nelze, že je někdo nejkrásnější ženou světa prostě proto, že všechny ženy na světě neviděl. Ohledně Kleopatry nebo Alžběty to spíš bude podobné jako když se vyhlásí nejvíc sexy žena roku, i když to samozřejmě nemusí být pravda, jen určité množství lidí odhlasuje, že žena z úzké skupiny celebrit (herečky, zpěvačky, političky) je nejpřitažlivější a pak z toho udělá, že je nejpřitažlivější mezi všemi a zbytek to příjme. A přitom to prostě nemusí být pravda, podobně jako když se vyhlásí nejlepší hotel světa etc. A tím se vracím k tvrzení, že říkat o někom, že je nejkrásnější je pěkná ptákovina, byla to ptákovina před 2 tisíci lety, je to ptákovina i dnes.

Jinak historik, který pouze předpokládá, není historikem. Abys mohl v oboru něco tvrdit musíš mít důkaz, spekulovat lze, ale jen na základně vedlejších důkazů - třeba o počtu obyvatel a podobně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.