Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
12526283031172

Komentáře

• upraveno 28. listopadu 2011
    Thule napsal(a):

pokaždý? To bych neřekl. Viděl jsem to snad jen jednou dvakrát. Ale je pravda, že jsem zas moc tich nových RPG nehrál

nvm ale takovyhle srovnanai je v kazdym rpg...
    flanker.27 napsal(a):

Otázka pro hráče. Je tam možnost hrát čistýho válečníka nebo jsou schopnosti dělaný tak, že člověk musí dělat nějakou magii?

muzes valecnika s tim ze v zakladu mas fireball a healing spell
    Krisa napsal(a):

cr8g: Chápu, jen jsem se ti snažila říci, že tady ukazuje lepší zbraň ta šipečka, čehož jsem si všimla až posléze, tak jsem Ti chtěla pomoci... Omlouvám se za svoji donebevolající tupost

ta sipecka ukazuje to co mas na sobe ...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 28. listopadu 2011
    Nene, pak tam je ještě za názvem šipečka (nebo trojúhelníček), který ukazuje, co je lepší než to, co máš na sobě...
    nvm mel sem an sobe hadry a v menu normalne platovku a neukazovalo to nic... to samy u obyc mece a nakyho magickyho
    Doplňující otázka :-) Kde to máte nejraději? :-) Já se vždy rád vracím do Riftenu a jeho okolních březových hájů a lesů
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. listopadu 2011
    V Riftenu pravidelně létají na obloze draci, muhehe. Jinak já jsem zatím navštívil jen Riften, Whiterun, Dawnstar a Windhelm :D
  • upraveno 29. listopadu 2011
    High Hrothgar. :-D
    Skyrim je tak volný, že není třeba kouzlit vůbec. Healing je uprostřed bitvy stejně k ničemu. Naštěstí člověk může vlézt do inventáře a nalokat se lahviček kolik chce.
    Nevím, jestli jsou nějaké příšery, co reagují pouze na magická zranění.

Ty statistiky tam fakt chybí, nevím, jakou mám odolnost vůči ohni, jak dlouho vydrží kouzlo... přitom budování hrdiny je v RPG důležitá věc a v moderních hrách už to jde do kytek.
    Nejraději cestuji do Whiterunu. Mám tam jediný barák (25 tisíc na barák fakt nemám) a hned u brány je kovárna, kam letím prodat zbytečné železo. :-)
    Já například vím, na co mám a kolik odolnosti, stáčí mít pamatováka. :-D
    jinak veškeré odolnosti, efekty atd jsou po stisknutí P v položce "active effects"
    V přehledné statistice zrovna ne.
    Je to jako v reálném životě, kdy taky nevíme, jestli ten cikán má nůž chirurgický ocelový nebo rezavý se žloutenkou typu A. :-)

Ještě bych ve hře vytkla slabé pasti. Nevím, jestli taky levelují s hrdinou, ale většinou nemá smysl namáhat se přeskakovat podezřelé šutry a vyhýbat se kyvadlům. To zranění, co dají, nestojí za řeč.
    Jediný co mě trochu víc bolí jsou ty magické, ale ty mechanické jsou vážně na nic. Kde jsou ty časy, kdy spustit past v Morru znamenalo prakticky loading hry. :-)
    No já bych bral jako např. v Risenu animaci pití nápoje... Myslím že potom bylo to bylo o trošku těžší :-) ... Stejně nejlepší systém alchymie je v Zaklínačovy 2. Tam si vše musíš připravit předem... Žádný během boje :-)
    Pasti bych bral jako crafting :D Pokládat pasti - to by bylo!! :D
    Ale takový ty lítací dveře tě dobře sejmou
    Od té doby, co mám hodnotu armoru asi 700, mě ani nějaký dveře nerozhází. :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Když už je řeč o RPG hrál tu někdo z vás Ruský kousek zvaný Golden Land? Pokud Ano co o něm říkáte. Já už ho mám v češtině s ruským dabingem od doby co vyšel a i po zkompletování všech funkčních questů a dohrání hry na všechny možné i nemožné způsoby, zůstává hra Golden Land mezi mými TOP hrami spolu s Heroes of might and magic III: Complete (samozřejmě i WoG) Track Mania nations, Morrowind: Game of year edition a American conquest: Fight Back. Tak co si myslíte o Golden Landu?
    Everett Young: Díky moc za tip, vypadá to zajímavě. Ono RPG není nikdy dost :D Trochu mi to připomíná Lionheart, i když tady to vypadá na tahové souboje, což zní ještě lákavěji. Hmm takový fantasy fallout, bral bych :D Určitě to zkusím, ale nejdříve musím dojet Skyrim, což vzhledem k mému stylu hraní "nespěchej, udělej vše a pěkně si to užívej" zabere dost času. Potom mě čeká ještě Divine Divinity 1.

EDIT: tak to gameplay video co jsem viděl je z Golden Land 2. Ale předpokládám, že tahové souboje byly i v jedničce.
    No v podstatě soubojovej systém je stejnej jako ve Fallout 1. A Golden Land 2 neexistuje :)
    aha, já totiž našel golden land vypadající takto
    http://www.game-hall.cz/fotocache/bigadd/Golden_Land_3.jpg

A potom jsem právě viděl Golden Land 2 gameplay video, které mělo uplně jiné UI než je na tom obrazku z udajné GL 1 A ještě ke všemu jsem narazil na http://games.tiscali.cz/obrazky/goldenland-2-na-ceste-26551
    Takže jsem myslel, že jsou dva díly :D

EDIT: Tak na oficiální stránce výrobce mezi jejich produkty je skutečně Golden Land 1 a Golden Land 2 : Cold Heaven http://burut.ru/eng/products/#link#
    ne ne jde jen o novější verzi jednoho dílu s přepracovaným menu atd. existoval ještě datadisk ale ten není nikde k nalezení a už se neprodává.
  • upraveno 30. listopadu 2011
    existuje nejaký manuál? je tam plno drobností, na ktoré zbytočne obtiažne prichádzam. od levelovania až po používanie kúziel.
    som nord 2lv, baví ma kováčstvo a zatiaľ sa zúfalo snažím vybiť Tábor. ten ich šéf je ešte asi pritvrdý na mňa :( neviem sa počas bitky doliečiť kúzlom, alebo si zakričať a to ma hnevá.
  • upraveno 30. listopadu 2011
    Ke hře manuál nebyl? 8o
    upraveno 30. listopadu 2011
    Tak nejvíce se mi zatím líbí na mrazivé severní hranici Skyrimu. V krajině věčného ledu. Doporučuji si tam udělat výlet v noci za sněhové bouře. Uvidíte sotva metr před sebe a ze sněhové tmy na vás budou útočit ledové přízraky všeho druhu. Jako vášnivý alchymista zde nalézám spoustu vzácných ingrediencí (i když sestřelování jestřábů mě moc netěší :-( ). A od kamene hada je pěkný výhled ;-)
    Jinak v alchymii mohu poskytnout nějaké info ohledně účinků jednotlivých ingrediencí. Popřípadě kde je hledat (pokud je nechcete v malém množství kupovat v obchodě).
    upraveno 1. prosince 2011
    na severu to mám taky rád hlavně Jitřenkku a Ledohrad. v tom třetím severním městě jsem ještě nebyl teď jsem na jihu napravo a mám tam ukrást nějaký prsten od argoniana a nejde mi to nemůžu ho najít nevýte někdo kde je?
  • upraveno 1. prosince 2011
    Everett Young: To je ten úkol na tom náměstí? Prsten, pokud si to pamatuji, by měl být v truhle v jeho stánku, taky na náměstí.
    Povedlo se mi udělat celkem pěkné obrázky o které se musím podělit. :D

Není Riften krásný? :)

Vyhlížení draka.
    Sarven: něco mají tady na foru
    - heh, hybrid mezi Heroes 2 a 3, ukázka z testování
    wow oba dva díli jsem hrál a tohle nevypadá špatně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.