Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
16791112172

Komentáře

• upraveno 19. května 2011
    Expendable: Jo musíš meditovat a taková kočka je na rozdíl od jedničky velice využitelná...
    Olorin. Už jsem na ty hnízda přišel....
    Jedna rada... Dívejte se s čeho vyrábíte lektvary... aby jste si ho nevyrobili s jedný věci pro vedlejší quest. To pak naštve přijít o možný Equip :-D
    Já vím, že musím meditovat, jenomže to taky nejde. Člověk prostě musí být v úplně klidné lokaci bez jakýchkoliv nepřátel široko daleko, což z toho pití lektvarů ve dvojce dělá naprosto nesmyslnou a takřka nepoužitelnou věc, především ve všem ruzných sklepeních a kobkách apod. K čemu mi je, že kočku budu moci použít až projdu celé sklepení a všechny vyvraždím nebo omráčím? Potřebuji ji snad vypít hned, abych lépe vidět atd. Jenže to mi hra nedovolí, protože je někde v lokaci nějaký nepřítel i když je na hony daleko.
    Já s tím tedy problém neměl, navíc je to logické, nebudeš meditovat někde, kde se ti může za zadkem každou chvíli objevit dozorce. :-)
    Expendable: je to stejný jako v knihách... Zaklínač taky nikam nevlezl než si pořádně neprohlédl terén.... Pokud jdeš do kopky je jasný, že tam asi nebude zrovna mnoho světla... Tak se na to připravíš před tím... Navíc tady ti lektvar vydrží spoustu času... To že je tohle víc HC než v jedničce mi docela vyhovuje.. Akorát od alkoholu opustili.... Juchuu našel jsem Meč s Kaer Morhen!!! :-D
    Mě to připadá nesmyslné. K čemu ten lektvar je, když nejde použít? Jo kdyby to bylo free-roam a já věděl že se chystám jít tam a tam, tak se připravím předem na nějakém místě, kde nebudou žádní nepřátele a tím pádem pujde meditovat, tak to ještě pochopím. Ale když je tam většina věcí a událostí naskriptovaná (zatím), člověk se připravit nemůže, zvlášt když se člověk dostane na nějaké místo díky animaci, přesunu děje z místa x na místa y, z času x do času y. V tom věžení prostě člověk začne hrát a už nemá šanci ten lektvar použít. A ano Geralt si možná nejdříve prozkoumal terén, ale k tomu mu právě sloužila pomoc různých lektvarů, jenže tady člověk nejdříve musí prozkoumat terén, zlikvidovat vše co se hýbe, a když už vše projde a lektvar je mu k ničemu, teprve potom ho může použít.
    (navíc nevím jestli mám špatnou paměť, ale nějak si nevybavuju, že by musel geralt v knížkách meditovat pokaždé co se chystal vypít nějaký lektvar)
    Expendable: Nesoudil bych podle prologu a jeho lineárnímu průběhu (hrad De La vetu - nebo jak se jmenujou)... Potom co se dostaneš do Flotsamu, tak je vše jinak....
    Pravda, ten prolog funguje hlavně jako tutorial - proto taky můžeš jeho velkou část při tom rozhovoru ve vězení přeskočit.
    Do Flotsamu jsem se dostal, tak jsem zvědav. Ale tuším, že dál už to bude v pohodě. Mimochodem nevíte kdy se odemkne možnost investovat body do cesty válečníka, a těch dalších dvou větví? Musí člověk vylepšit kompletně tu první větev aby je odemknul? Nebo se to odemkne samo od určitého levelu?
    Mimochodem hrál už někdo z vás LA Noire? Opravdu revoluce, čekal jsem od toho hodně, ale výsledek daleko předčil má očekávání. Jedna z nejlepších her, které jsem kdy hrál. Ta mimika je dokonalá a celý ten systém vyšetřování a vše kolem toho, vskutku geniální.
    Expendable: Nemám na to peníze a stahovat hry už se mi nechce (Stejně stíhám 2-3 hry za rok, takže nejen kvůli morálním důvodům, ale i časovým)..... Do Zaklínače jsem investoval rád :-)

Já jsem v druhý kapitole a vždy to máš tak trošku střídání . To znamená, že začátek druhý kapitoly je zase lineárnější. Dál jsem se nedostal.
    Rozhodně některý části jsou tam pekelný a něco jsem opakoval třeba 10x :-D
    Ale v podstatě já jsem už jenom zpokojenej, když se pohybuju po Flotsamu, který je neuvěřitelně atmosferický.... Prostitutka: Have you ever done it in Striga Witcher style ? :D
  • upraveno 24. května 2011
    Nevím kde jste ale na začátku druhé kapitoly Zaklínače jsou super odkazy na Lotra... Mám poct že možná i na Ice fire... Ikdyž tím si zas tak jistý nejsem :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 24. května 2011
    Hrajete někdo CoD? Poslední dobou vydávají tituly se slušnou kadencí. Posledně tu bylo Black Ops které jsem ještě nehrál, a na podzim tu je další kousek. Na tenhle se ale docela těším.
  • upraveno 25. května 2011
    CoD je taková Bayovina herního průmyslu - na jedno shlédnutí dobré, ale hráč musí vypnout mozek a hrát přesně podle scénáře, jinak se skriptovaný scénář sesype jako domeček z karet. Prostě telenovela v herním podání. A za poslední Black Ops - sice o něco "zajímavější" příběh než je u téhle série zvykem, ale to je tak jediné pozitivum, co o tom můžu říct. A vzhledem, že ani MP mě už nebaví tak jako před lety, tak tahle série pro mě pomalu přestává mít význam.

Ad nový CoD - aneb logika opět dostává na prdel. Jaderná ponorka cca 100m od Manhattanského přístavu? WTF!?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. května 2011
    A proč musí v moderní linii CoD hrát pořád člověk za hodný Amíky, co nějaká změna?
    To si asi budeš muset počkat až se nějaký ruský či jiné studio rozhodne to tak nenechat... Ovšem co tak vím o ruských studiích co dělaj FPS, tak buďto patřej pod americký vydavatele anebo dělaj Stalkera a Metro 2033

BTW Herní Stalker se mi v mnoha otázkách fakt nelíbí... Nvm čim to je... Jestli tím, že jsem viděl film a četl původní knihy.... Představoval bych si to spíše jako Survival než Střílečku

PS: Nějak mne napadá nikdo jiný kdo byl dělal Neamerický FPS... Možná Ukrajinci... Ty maj taky dost studií
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. května 2011
    flanker.27: Olorin: Cílový trh je Amerika. Nedá se očekávat nic jiného než bránění svobodné Ameriky před globálním terorismem a hloupý příběh. Ale neznám hru s dobrým příběhem.
    Ta kvalita her je celkově tak špatná, že jediné co jsem za poslední 4 roky dohrál do konce byl Portal a Mirrors Edge
    Montezuma: Hra s dobrym pribehem? Temple of Elemental Evil, Baldur's Gate 2.... :-D

Amaroun: Valve je ukrajinsky;-) Nebo kdysi bylo.
    Montezuma3: Z aktuálních her má dobrý příběh třeba Zaklínač 2, co jsem slyšel tak i LA Noire, dále Heavy Rain, Mass Effect série (není dvakrát originální, ale je dobře podaný), i příběh Portalu 2 není zrovna dvakrát hloupý. A starší tituly ani nemá cenu rozmazávat (Mafie, Planescape Torment etc).

Aqwarty: WTF? Valve vždy byla americká společnost, se sídlem ve státě Washington. :-)
    Olorin: Lesbomancia (Pokud jsi hrál za Elfi tak asi víš o co jde :D ).... Ty hlášky v Zaklínačovy 2 jsou výborný
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. května 2011
    Amaroun, Montezuma3: Ono by to nemuselo bejt protiamerický, ale když tak pořád žvatlaj o společnym boji proti terorismu, tak by se to v těch hrách mohlo taky objevit (jako v pár akčních filmech z doby přestavby :)
    BTW Stalkera jsem nehrál, něco mě na tý hře dycky odpuzovalo. Zato Metro 2033 se mi líbí. Ale jinak FPS zas tak moc nehraju, poslední dobou jsou moc lineární a skriprovaný.
    FPS taky v podstatě vůbec nehraju.... Když už tak postapokalyptický žánr... Metro 2033 jsem nezkoušel, ale jsem docela zvědavej...Prý je to ale krátký... tak si ještě počkám....
    Dneska jsou k mání na Steamu Settleři se se slevou... hmmm lákavá to nabídka :-)
  • upraveno 30. května 2011
    Tak jsem se více pustil do Zaklínače 2 a je to opravdu hodně dobré. Jsem ve Vergenu na lvl 17 momentálně. Ale nepochopil jsem mutageny, mám jich desítky a desítky, přitom jsem za celou dosavadní hrací dobu měl možnost je použít jen dvakrát. Jen dvě schopnosti měli možnost je upravit pomocí mutagenů, ale jinak nikde nic. Nevím jestli je to bug, nebo jestli to tak má být, každopádně jestli ano, tak nechápu ten poměr mezi množstvím mutagenů a množstvím šancí na jeho použití.
    Jinak neví někdo kde najdu ve vergenu Skalena Burdona? Prošel jsem celé město a nikde ho nemůžu najít, dokonce ho mám na mapce jako cíl kvůli úkolu s pákou, ale ani tak se mi to nepovedlo. Prošel jsem to křížem krážem, všechny budovy a kouty v okolí jsem prolezl, ale nikde není :-D
    Je možný že je v hospodě... Vergenská má dvě patra.... Mutageny se daj používat jen na konečný skilly v jednotlivých větvích... A docela dobře se prodávaj :D Já teď hraji po druhý za Rocheho...
    Ale přednost jsem v první hře dal Elfům - jsou mi sympatičtejší :-)
    Jen na konečné skilly? Hmm, tak díky za upozornění, takže je sebou tahám zbytečně, nechám si opravdu jen pár nejlepších a zbytek je tedy k ničemu a prodám je. Alespon uvolním trochu místa, protože ta nosnost mi připadá kriticky nízká :-D Ačkoliv jsem si ze začátku říkal, že to bude dost.
    I když se snažím sebou netahat zbytečnou zbroj a zbraně a vše prodávám, i přesto se vždy pohybuju v rozmezí 260-300 protože ty alchymistické přísady a řemeslnické materiály zaberou strašnou porci místa, jenže je nechci prodávat, protože nevím kdy se mi bude to nebo ono hodit a pak bych to musel zdlouhavě hledat.
    Tady by podle mě dost pomohla nějaká forma truhly na odkládání věcí nebo tak něco, to mi tam hodně chybí a tuším že v jedničce to bylo v hostincích
    Jinak taky jsem dal přednost Iorwethovi. Kdybych nečetl knihy, neviděl seriál a nehrál jedničku, možná bych opravdu elfy a Scoiatel jako takové vyděl dost černě, ale takto na ně mám jiný pohled a taky jsou mi sympatičtější.
    A co se týče Skalena, ani v hospodě není, propadl se asi do země :-D (Což by v trpasličím městě nebylo nemožné :-D )
    Mimochodem ta hra je skrz na skrz prošpikovaná narážkami a odkazy na Pána Prstenů. Nejsem ještě moc daleko, ale i tak už jich tam bylo dost.
    Dotaz pro ty, co hru už dohráli: Je tam někde zmínka o Ciri?
    Olorin: Je, je tam dost řečeno ohledně toho, jak končí knižní zaklínač, takže i zmínka o Ciri tam padne. A pak jsem tam ve Vergenu ještě objevil Jiskru :) ( I když jak si tak matně vzpomínám Jiskra myslím v knize dopadla špatně, takže to je asi jen shoda jmen :-D )
    Jo, vím, že se ve hře mluví o tom, jak dopadl chudák Geralt v Rivii - (mimochodem, taky vás štvalo to míchání artušovských legend v Paní jezera? :-)) Já myslel, jestli se tam někde o ní přímo nemluví.
    Expendable: Na Lotra jsou tam dobrý narážky... Materiálu sebou taky tahám tuny, ale potom jsem zjistil, že je to možná zbytečný když se zaměříš na sběr rostlinek a budeš si nechávat jen ty vzácnější věci...

Olorin: Okolo Ciri víceméně jo... Ale více o Yennefer (kterou moc nemusim)... Dvojka si v podstatě připravila půdu pro další díl... Když jsem to dohrál, říkal jsem si jak těžký bude čekat :-D

Je tam taky Trpaslík jménem Sheldon :-D

Expendable: U šermířského stylu to byli dva konečné, které se dali zmutovat... Ale v Alchimmi pak můžeš znásobit účinek Mutagenů
    No budu něco muset omezit, protože se mi často stává, že se "vyprázdním" co to jde před odchodem na nějaký quest např. ale stejně to často dopadne tak, že jsem přetížený a něco musím vyhodit, protože momentálně nemám možnost návratu do města :-D
    Mě se líbily ty narážky na Morii, Balina, ten deník atd a hláška "Run you fools" ve Vergenu v tom úkolu kdy se musíš dostat do toho městského dolu :-D
    Expendable: Jo a třeba i na ty prsteny jsou skvěli. Mně se ovšem líbí narážka na Johanku s Arku....

No rozhodně po zpackaném DAII, který jsem vypnul po 5 min je tohle příjemná vzpruha :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.