Tak jsem arakhy v knize taky našel, ale zrovna u tuhle zbran mohli tvůrci serálu v rámci větší funkčnosti pozměnit k jezdcům se fakt nehodí ( spíš jim dát šavle nebo meče se zahnutou čepelí). Srpový meče používali tak Egyptani, který bojovali jako pěchota.
Čepele ve tvaru kosy (ostřím na vnitřní straně) je podle mě dost neefektivní. Podřezávat krky by se s ní snad daly, ale v boji? Arakhy jsem si představoval jako ty egyptské meče s ostřím na vnější straně (vis obrázek).
No právě a jelikož jsou všichni líní je vyplňovat... aspoň já jsem líný je i číst, páč jen málokdo do nich píše... Přijde mi lepší tuhle blbost odbourat :-)
Komentáře
Já měl na mysli spíš to, že jste víc Západozemští feudalisté než východní Autokraté
(ikonky si nevšímejte)
Celý svět je zajímavý, jen občas tu zajímavost nedokáží scénáristé podchytit. Co se týká arakhů, v knize jsou popisované jako čepele kosy.
Srpový meče používali tak Egyptani, který bojovali jako pěchota.
Čepele ve tvaru kosy (ostřím na vnitřní straně) je podle mě dost neefektivní. Podřezávat krky by se s ní snad daly, ale v boji? Arakhy jsem si představoval jako ty egyptské meče s ostřím na vnější straně (vis obrázek).
Po přednášce budete moct líp "kriticky zhodnotit" realičnost soubojů v sáze i seriálu