Hra o trůny 1x06 - Zlatá koruna

upraveno 19. května 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost.

Název epizody: Zlatá koruna
Režie: Daniel Minahan
Scénář: Jane Espenson a David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
«1345

Komentáře

• upraveno 19. května 2011
    Tak jednou Syrio pro sarvena :-)
    Syrio!!!
    Ta scéna, jak se Ned probudí - to je jako když by minulou noc někde prokalil a ráno se s obří kocovinou probudil a zjistil, že nad ním stojí jeho matka s otcem. :-D
    Přízvuk Braavosu mi hrozně evokuje italštinu, že by jazyky starý Valyrie měly bejt podobný latině? :))

Olorin: No já jsem spíš zvědavej na to co bude následovat před tou scénou... Jestli se nějakej ten flashback - Lyanna neobjeví tam, tak už asi nikde :/

Fire cannot kill the dragon? tak to vypadá na poslední epizodu s Viserysem, jestli pak bude někomu chybět
    Syrio prvý tanečník braavoských party. Teším.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. května 2011
    Následovat před tou scénou? :o))
    A o Lyanně se Nedovi zdálo až později - v cele.
    Vzhledem k tomu, že je Braavos taková Západozemská obdoba Benátek, tak ta italština k tomu docela sedí.
    Jestli se nějakej ten flashback - Lyanna neobjeví tam, tak už asi nikde :/
    Ale jo, ještě bude prostor, až bude Ned hnít ve vězení ;-)

Hmm a následující citace a odpověď bude zajímavá :-)
    tak to vypadá na poslední epizodu s Viserysem, jestli pak bude někomu chybět
    Mně a moc, i když asi spíš představitel. Lloyd a tvůrci udělali z té docela nudné postavy fakt zajímavou kreaturu.
    Dočkáme se v pondělí i epizody 1x07? Sedmička se údajně má uvolnit ke streamování přes Hbo Go hned po odvysílání šesté epizody. Nicméně nevím, jak dobře se dá vykrádat Hbo Go stream (tak snadné jako např. youtube to nebude). Možná nějaký odborník upřesní ...
    No já myslím, že se něco objeví, ale jen odhaduju. Nejraděj bych snad, kdyby se ale neobjevilo, ten týden se dá přečkat, 14 dní jsou muka :-)
  • upraveno 20. května 2011
    tak to vypadá na poslední epizodu s Viserysem, jestli pak bude někomu chybět
    Mně též bude chybět. Lloyd ho hraje skvěle. Možná je to vůbec nejlepší herecký výkon ve Hře.
    pipux - verim ze se to objevi - ovsem v jake kvalite ???
    Hmm, od šesté epizody jiný režisér. Jsem docela zvědavý, co to přinese. Třeba zlepšení v bojových scénách, na které se v minulých epizodách snášela kritika..
    jj, tohle už je třetí režisér. Ale myslím, že on do soubojů zase tak moc nepromlouvá, to má na starost nějakej expert, co je trénoval. Samo je to i o střihu apod....
    Já myslím, že výborný režisér dokáže udělat i z matného souboje skvělou podívanou a naopak mizerný rejža může pohnojit i jinak skvělý souboj. Někdo má cit na dramatický moment, jiný na akci... Mimochodem malá zajímavost: V minulém díle, kdy Hora popravuje koně, je samotná poprava, trvající asi vteřinu, rozložena do tří záběrů...
  • upraveno 21. května 2011
    No já myslím, že se něco objeví, ale jen odhaduju. Nejraděj bych snad, kdyby se ale neobjevilo, ten týden se dá přečkat, 14 dní jsou muka :-)
    Taky ten týden raději vydržím.
    Překvapuje mě, že se u mě objevila jakási odolnost, kterou jsem dříve neměl :-D Vždy jsem hltal každičký trailer, fotku atd, ale jakmile začalo vysílání už jsem se nepodíval na ani jedno jediné preview, vypuštěné klipy k chystaným epizodám atd. Zřejmě nějak podvědomě nechci aby to vše moc rychle skončilo a chci si to pořádně užit, takže se na ty preview raději nedívám, abych při sledování nového dílu viděl prakticky vše poprvé.
    Na 7. díl si ten týden počkám, 14 dní by byla dlouhá doba. :)
    Říkal jsem si, že moc nechápu proč tvůrci na začátku nový epizody neshrnou děj předchozích třeba podle postavy. Něco na způsob Ztracených, kde na začátku dílu o postavě bylo shrnutí děje té postavy. Myslím že Hra se velkým počtem postav a různých dějových linií trochu Lostu podobá a tam to fungovalo dobře. Třeba 6. díl začít sestřihem předchozího děje Jona nebo Dany, kteří v předchozím díle vůbec nebyli. Pro přehlednost nečtenářů ságy si by to bylo myslím dobře. Třeba u Spartaka k sestřihu děje u Bohů arény taky přešli i když v krvi a písku to nebylo ( a u hry je celková orientace o dost těžší - víc postav a dějových linií )
    Já jsem si teď stahoval mkv verze a tam u některých dílů shrnutí před titulkami je.
    http://9gag.com/gag/116698/

ano, oni si jsou všichni podobní, ale stejně jsem to sem musela dát pro zajímavost:-)
    Nevím, kam to tu hodit (a jestli už to náhodou nevíte:D), ale v květnové pevnosti teď vyšlo pár článků o Hře. Je tam i rozhovor s Martinem:)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. května 2011
    Ivusha - v téhle diskuzi už se to probíralo :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. května 2011
    Jo, tak sedmá epizoda je opravdu na HBO GO. Ale to jede jen Američanům.
  • upraveno 23. května 2011
    pokud jsem to chytil dobre, tak minuly tyden HBOGO spustili i v evrope na balkane ci tam nekde pod nami
    tak ja si teda určitě myslím, že tenhle díl byl suprovej, lepší než minulej, kde mě jaksi znechutila homosexuální scéna, ten souboj v Orlím hnízdě je myslim hodně dobrej, bitka s divokejma suprova, no zlatá koruna pro Viserise ... jen to zkapalnělo nějak moc rychle :) , no a lov v lese, doufám že to mysleli, že se Robert odklonil s družinkou od skupiny, protože Královskej lov v Královskym lese pěšky o čtyřech lidech je poněkud bída :) ( Berik je dobrej .. )
    Gradujeme, gradujeme! Skvelo zrežírovaný diel, ktorému by som vytkol maximálne scénu s Branom a Divokými, ktorá pôsobí trochu uponáhľane a ušetrenie života Oše nedáva pre nečitateľa veľký zmysel (a pritom sa to dalo jednoducho zvrátiť vetičkou o jej vypočutí a získaní informácií... čo už). Zvyšok sa nedá inak, než vychvaľovať do nebies. Scéna s Dany pojedajúcou srdce je správne nechutná, mystická a mrazivá, Tyrionovo "priznanie" je zatiaľ najvtipnejším momentom seriálu, pričom na päty mu šľapú skvostné Aryine reakcie na Sansino básnenie o budúcnosti s Joffreym ("Seven hells..."). Zimomriavky vyvolávajú scény s odsúdením Gregora Clegana a s odhalením Joffreyho nebaratheonovského pôvodu (Djawadiho hudba skvelo dokresľuje). No a záver... jednoducho hardcore. (10/10)
    Nelze než souhlasit, vynikající díl. Ještě bych zmínil skvělého Morda a Bronna. A i ta omluvná scéna Joffreyho byla moc pěkná, od obou herců. Renly taky ukázal trochu drápky.

Ušetření Oshy by stálo za větší vysvětlení, na úkor zbytečné scény Theona a Ros (nebo není zbytečná a s Ros se ještě uvidíme?). A taky mě zarazil ten kroužek na lovu, aspoň nějaké komparzisty mohli do pozadí dát. Ale to jsou detaily, navíc nijak podstatné a nevysvětlitelné - spíše je to nedořčené. Jinak tedy zatím vůbec nejlepší díl. Snad ten trend bude pokračovat :-)
    tak jo, uz sem zas nevlezu
    uvidime se az po 23:00
    Tento dil je oravdu bomba. A Tyrionovo priznani? Wow, toho chlapa miluju:)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. května 2011
    Králík Robert je skvělej, v každý scéně ve který se objeví něco chlastá :D Mordík je dobrej típek. A špatná zpráva pro Jonovy fanoušky. V tomto díle se na zeď opět nepodíváme. Berik je možná dobrý ale hodně dlouho už ho neuvidíme, do té doby ho možná přeobsadí.
    A jak už jsem řešil s pár lidmi na CSFD zlovlky totálně vypustily.
    Věřím, že Duch a Šedý vítr budou mít ještě velkou roli v následujích dílech.

A to že nevidíme opět Zeď jsem čekal, a jsem rád. Docela jsem se v tom předminulém díle bál, že je po pár výcvicích nechaj složit přísahy. Takhle je tam aspoň prostor dvou dílů, sic neukázaný.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.