zlovlků je opravdu škoda, říkal jsem si že je vypustili ale na druhou stranu nemůžeme říct, že by tam nebyli, Nymeria s Lady krátce a už je asi neuvidíme, Léto tam byl hodně a ještě bude, Chundeláč vůbec ale neni tam ani Rickon, Duch tam byl dvakrát, z blízka a z dálky a Šedý vítr tam bude asi v budoucnu nejvíc, zatim jen ležel v síni Zimohradu, ale až bude bitva v Šeptajícím lese :D .. těším se jak obrovitánsky ho ztvárněji ( jestli hrajou důležitou roli, jako že asi jo, GRRM by je nenechal zmizet .. )
Parádní díl. Skvělá scéna se Siriem, Nedovo odsouzení Hory a odhalení významu "The seed is strong..". Scény na Ohrlím hnízdě výborný. Ten kluk (mladej lord Arryn) je fakt nesnesitelnej! (v dobrém). A excelentní hlášky Brona v odpověď Lyse: "You dont fight with honor! No. He did." a Aryino komentování Sansinejch slintů: "Seven Hells!" :D:D
A málem bych zapomněl na scény za Ouzkym mořem - taky skvělé. No a korunovace: "A crown for a king" to završila. Fakt silná scéna (odpouštím i bleskurychlé roztavení zlata).
inak diel opäť výborný. režiséra 5.a 6. si treba zapamätať, aj keď je pravda, že scenár mu dosť pomohol. s Rose majú zdá sa väčšie plány. Asi bude spolu so Šae v paláci. alebo že by dokonca z nej urobili Šae?
Omg Ta Sansa je fakt blbka.... Už jsem si vzpomněl proč ty její kapitoly byli tak nezabavný :-D Konec byl luxusní.. Trošku jsem se bál jak dopadne korunovace, ale super...
práveže tu Sansu možno omnoho viac chápať. nielen v jej veku by väčšina z nás podľahla krásam sveta. veď sa jej vrátil jej životný sen, to nie je len tak... doteraz ma štvala, odteraz mi jej bude ľúto.
Tak už to mám taky za sebou. Tyrion, ač Lannister, je neodolatelnej, skoro lepší než v knize. Z Dany je mi ještě víc blivno, Sansa se blíží k bodu krutého vystřízlivění a Aryiných Seven Hells mě pobavilo. Bohužel, vlci absentují, ani Šedý vítr ani Léto se do divokých nezakousnou. Robb a Theon to musí vyřešit sami. Předpokládám, že Horské kmeny a Tyrion se škrtnou úplně, což by bylo logický. Odsouzení Gregora je třešnička na dortu. Jenom mi připadá, že na všechno už zbejvá nějak málo času.
flanker: Kmene sa nevyškrtnú, Shagga je obsadený a bol aj v nejakej ukážke. Ja si naopak dnes uvedomil, že tých desať epizód je na Hru o tróny možno naozaj ideálnych. Nenapadá ma, čím by vyplnili tie dve epizódy navyše v prípade, že by ich bolo 12, ako sa pôvodne plánovalo. Inak, naozaj, ale naozaj milujem, ako Dinklage a Addy hrajú svoje postavy. Ostatní sú tiež super, ale Tyrion a Robert absolútne rulujú. Už si iba s úsmevom spomínam, ako na Addyho každý frfľal... :)
Aha. Já jen, že tam chybělo to jak je Lysa vyhodila za bránu. každopádně kmeny tam v podstatě maj naprosto minimální úlohu, takže tam bych škrtání pochopil. Co se týče většího počtu dílů, nejde ani tak o větší množství událostí, ale o to, že některý události by nemusely bejt tak uspěchaný a trvat o těch pár vteřin dýl. Možná teda ani ne větší počet dílů, ale delší díly :))
12 epizod by mohlo být, kdyby těch prvních pár nevzali takovým fofrem a zkratkami. Ale teď už je to v pohodě a zbylý děj (navíc zkrácený o Tullye úplně?) tam bude pasovat akorát. btw - (spoiler ke knihám) To nebude ani osvobození Řekotočí? To jsem zvědavá jak potom vysvětlí, že v tom hradě Robb sídlí během války. Navíc když je to rodiště Catelyn.
Epizodu 6 jsem ještě neviděla, ale děsně vám závidím. Právě se rozhoduji jestli to mám risknout a podívat se i s anglickými titulky nebo trpělivě čekat na české. Protože s anglickými nebudu rozumět všemu, ale budu mít trochu výhodu ve znalosti předlohy, kterou jsem nedávno znovu četla. A navíc bude ukojena moje nehorázná zvědavost :o)
Chápu, že by to mohlo skončit bitvou v šeptajícím lese + osvobozením Řekotočí - popravou Neda - provoláním Robba králem, ale to se stalo v Řekotočí, takže úplně ho vynechat nepůjde, pokud neudělaj nějakej výraznej zásah do děje Dá se dát i bez titulků, neni to problém, rozhodně ne pro znalce knihy, takže z titulkama úplně bez problému.
Super díl, jediný co mi vadilo byla drobnost při souboji v Orlím hnízdě - otevřít při něm dveře v podlaze mi přišlo strašně laciný. Ale Mord byl epesní. A rychlou tavivost zlata tvůrcům taky odpustím poté, co Vyseriova hlava tak dokonale klinkla o zem :D Už se moc těším, až si dám celou sérii v kuse :) PS: Lancel je naprosto dokonalá blbka! Další z postav, které jsou ještě o ždibec lepší než v knížce.
Tyhle "ubožáčci" jsou překvapivě dobře zahraný. Viserys, Lancel, malej Arryn. Parádní bylo jak Robert dával Lancelovi čočku v minulém díle při nasazování kyrysu :D
flankere, úprimne nechápem tvoju negáciu Danny. príde mi to trochu patologické.
nevada, pokojne to daj. moja angličtina je kuchynská, ale s knihou v hlave to dávam v pohode, vždy najprv bez titulkov. nevydržím :) aspoň si pri druhom pozretí mám čo dopozerať :)
alek: diky za info. tak som zvedavý ako dopadnú ďalšie diely.
to je v poriadku. Sansa tiež nie je moja kráľovná, ale nemám problem ju chápať, ľutovať a podobne. nehovoriac, že môj tajný tip je, že budú nejakým spôsobom vládnuť spolu.
Komentáře
A málem bych zapomněl na scény za Ouzkym mořem - taky skvělé. No a korunovace: "A crown for a king" to završila. Fakt silná scéna (odpouštím i bleskurychlé roztavení zlata).
Konec byl luxusní.. Trošku jsem se bál jak dopadne korunovace, ale super...
doteraz ma štvala, odteraz mi jej bude ľúto.
a to píšem ako Danyn herold :)
Tim Van Patten – epizody 1, 2
Brian Kirk – epizody 3, 4, 5
Daniel Minahan – epizody 6, 7, 8
Alan Taylor – epizody 9, 10
Ja si naopak dnes uvedomil, že tých desať epizód je na Hru o tróny možno naozaj ideálnych. Nenapadá ma, čím by vyplnili tie dve epizódy navyše v prípade, že by ich bolo 12, ako sa pôvodne plánovalo.
Inak, naozaj, ale naozaj milujem, ako Dinklage a Addy hrajú svoje postavy. Ostatní sú tiež super, ale Tyrion a Robert absolútne rulujú. Už si iba s úsmevom spomínam, ako na Addyho každý frfľal... :)
Co se týče většího počtu dílů, nejde ani tak o větší množství událostí, ale o to, že některý události by nemusely bejt tak uspěchaný a trvat o těch pár vteřin dýl. Možná teda ani ne větší počet dílů, ale delší díly :))
btw - (spoiler ke knihám) To nebude ani osvobození Řekotočí? To jsem zvědavá jak potom vysvětlí, že v tom hradě Robb sídlí během války. Navíc když je to rodiště Catelyn.
Epizodu 6 jsem ještě neviděla, ale děsně vám závidím. Právě se rozhoduji jestli to mám risknout a podívat se i s anglickými titulky nebo trpělivě čekat na české. Protože s anglickými nebudu rozumět všemu, ale budu mít trochu výhodu ve znalosti předlohy, kterou jsem nedávno znovu četla. A navíc bude ukojena moje nehorázná zvědavost :o)
Horské kmenu určitě budou kvůli Černovodě.
Dá se dát i bez titulků, neni to problém, rozhodně ne pro znalce knihy, takže z titulkama úplně bez problému.
PS: Lancel je naprosto dokonalá blbka! Další z postav, které jsou ještě o ždibec lepší než v knížce.
Pravdu řečeno, neumím si představit, že by Cersei vlezla do postele s někým jako Lancel.
nevada, pokojne to daj. moja angličtina je kuchynská, ale s knihou v hlave to dávam v pohode, vždy najprv bez titulkov. nevydržím :)
aspoň si pri druhom pozretí mám čo dopozerať :)
alek: diky za info. tak som zvedavý ako dopadnú ďalšie diely.
best scena: odsouzeni Gregora - uz si nevzpominam na pocity pri cteni knihy, ale tady jsem uplne citil, jak to dre...
dobre sceny:
tyrion + mort
tyrion se priznava
korunovace
mormont + viserys
sansa + joffrey
nic moc sceny:
...
eeee
...
urcite nejakou najdu