Informace o Tanci s draky
Tanec s draky je konečně kompletně hotov. Oznámení o dokončení přišlo už dříve, ale teprve teď je zeditován, zkontrolován atd. Viz GRRM blog.
Finální verze má 1510 normostran v jeho WordStar DOSovském editoru. (Po převodu do Wordu to je 1540.) Pro srovnání Bouře mečů měla 1521 takže jen o chlup tlustší.
Jednu chvíli měl Tanec až 1700 stran, ale to už by nešlo vydat, takže se odsekávalo a...
Číst celý článek zde
Finální verze má 1510 normostran v jeho WordStar DOSovském editoru. (Po převodu do Wordu to je 1540.) Pro srovnání Bouře mečů měla 1521 takže jen o chlup tlustší.
Jednu chvíli měl Tanec až 1700 stran, ale to už by nešlo vydat, takže se odsekávalo a...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
malfin: Rovněž tak, rovněž tak... Již jsem i začal s první, pátá kniha předobjednána.
Alek: nemyslím, že v tomto případě je couple doslovně pár jako dva, ale prostě pár jako několik. Předpokládám, že jde o někoho kde se naposledy objevil nejpozději v druhé knize. Ale třeba počítá Bouři jako dvě knihy, takže kdo ví, třeba začne používat flashbacky a skutečně se vrátí Ned. No, těch třeba je najednou nějak hodně ,-)
Prial by som si aj Quentyna a Marwina. vieme o nich veľmi málo. pravda ich POV by asi odkryla opar tajomnosti, ktorý im svedčí...
Kdo myslíte že to bude z Dorne? Některá z Oberynových dcer nebo třeba Temná hvězda či Ellaria?
EDIT: On je vlastně i napsaný tady u Tance s draky (konkrétně: 1 kapitola, možná více).
Jo, jsem asi jedinej (plus eště jeden kamarád), komu se Brienniný kapitoly líbily. V podstatě je Brienne první ženská s mečem, kterou jsem si oblíbil :)
V tanci ěm naopak straší, kolik prostoru dostane Dany. Její kapitoly pro mě v Bouři byly takřka k (jejímu) nepřežití. Na druhou stranu, když na její linii bede pohled odjinud (Barristan), to si asi nechám líbit.
Staronová postava z Dorne, to vypadá na Area. U Železných Aša, Victarion a Theon.
Co tedy nové POV? Quentyn a Barristan potvrzeni, pak asi Marwyn... u čtvrtého je možností vícero.
Edit: probrala jsem POV z Bouře a parametry sedí opravdu pouze na Theona.
Ohledně Sansy - vztahuje se to i na Alayne?
Zed a za Zdi: Bran, Jon, (Davos)
Sever: Asa (greyjoys), Davos (Biely pristav), Theon (Boltons).
Podla mna tu chyba POV, z opozicie vernych Starkovych spojencov = Osa, Rickon, alebo prezivsi Mormont, Glover. Mozno sa dockame Reeda
Vychod: Dany, Tyrion, Arya, Baristan, Victarion, (Marwyn), (Quentyn)
Kings Landing & okolie: Jaime, Cersei, Euron, Areo
mne to vychadza na Quentyna (myslim ze to GRRM kedysi niekde potvrdil) a na Osu/Reeda
Nemohla by se mezi novými POV objevit i Melisandra? Kdysi se o tom nějak spekulovalo, nebo to byl jen nějaký prd ve větru?