Informace o Tanci s draky
Tanec s draky je konečně kompletně hotov. Oznámení o dokončení přišlo už dříve, ale teprve teď je zeditován, zkontrolován atd. Viz GRRM blog.
Finální verze má 1510 normostran v jeho WordStar DOSovském editoru. (Po převodu do Wordu to je 1540.) Pro srovnání Bouře mečů měla 1521 takže jen o chlup tlustší.
Jednu chvíli měl Tanec až 1700 stran, ale to už by nešlo vydat, takže se odsekávalo a...
Číst celý článek zde
Finální verze má 1510 normostran v jeho WordStar DOSovském editoru. (Po převodu do Wordu to je 1540.) Pro srovnání Bouře mečů měla 1521 takže jen o chlup tlustší.
Jednu chvíli měl Tanec až 1700 stran, ale to už by nešlo vydat, takže se odsekávalo a...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Takže další vyšší forma bytí?
Další Sansa?
Nuda...
Já tipuju,že se objeví úplně nová postava,o které nepadla v Písni zatím ani zmínka.A bude to člověk:)
zišiel by sa mi tu osobitný diskusný priestor - Tanečné lekcie Syria napr. :) - kde by sa dalo overovať, či som dobre pochopil, alebo nepochopil. proste lekcia z angličtiny v téme Tanec s drakmi :)
Jinak taky nejsem přítel fan překladů. Pokud půjdou jako v Hostině, taky by se půlka měla stihnout vydat kolem Vánoc. Ale to info na knizniweb.cz to trochu popírá...
Topicy pro spoilery samo budou, nebojte. Ale tak stejně se nevyhneme nějakým tupcům, kteří něco zásadního prozradí (viz CSFD a prozrazení Neda, to bylo na mě teda moc) - ale tak to já už tady zpětně ohlídám.
Každopádně tady se nejedná o dojmy ze čtení, ale pomoc při překladu. Pokud bude topic s dvaceti stránkami a někdo se zeptá "na stránce 128 nerozumím větě XY", druhý ho odpálkuje, že už se to řešilo, a pročítejte diskuzi k celé knize, když máte za sebou tři kapitoly.
Snad to nebude závod o to, kdo je schopen sehnat a přečíst Tanec první.
Tak to máš nějaký problém na svojí straně, tady spoiler tag normálně funguje.
Ad k překladu - vzhledem k tomu, že tady (snad) jsme všichni slušně vychovaní, tak když se v topicu k Tanci zeptáš na něco, tak ti to někdo vysvětlí - tak se to děje i teď, maximálně připomeneme, že řešíme už vyřešenou věc, ale stejně poradíme. :-) Prostě si nemyslím, že vytvářet desítky topiců kvůli jednotlivým kapitolám by bylo užitečné, spíš bychom se v tom za chvíli motali ještě víc, než předtím.
DaViD82: No co, alespoň se naučím nová slovíčka. :-)
Onehda jsem zkoušela si stáhnout z Amazonu ukázku z Trůnů do kindlu, kde mám nahradný anglicko-český slovník. Slovíčka, co jsem neznala, neznal ani ten slovník, takže byl dost na houby.
s tancom to bude o chlp ťažšie, ale motivácia je výrazne vyššia. skúsim :)