Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1204205207209210581

Komentáře

• Volební účast pouze 10%. Nahrává to malým stranám, které tak snadněji překročí volební klouzuli.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    10% :D
    Tak takhle malé číslo jsem nečekal ani já.
  • @Montezuma3 tak už kolem 25%
  • A kdo z vás byl volit? :)

Já se přiznám, že jsem nešel. Moje druhé volby teprve a tak mám účast 50%... Jednak protože se mi kandidáti zrovna nelíbili, dále protože sem ani nebyl doma a nakonec kvůli tomu, že s pouhými 21 europoslanci tam toho čr moc nezmůže...
  • @Mellien Byl jsem volit. Sice toho moc nezmůžou, ale aspoň tam nemusí dělat ostudu.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Mellien Byl jsem volit. Za těch 12 let co můžu volit jsem snad nevynechal ani jedny volby, nevybavim si že bych někdy nešel. Každé volby jsou důležité, každý hlas se počítá.
  • @Mellien Já to beru zase tak, že jsem zvolil člověka, kterýmu přeju +200 tisíc měsíčně a víceméně sympatizuji s jeho názory.
  • Já byl volit, mám pocit že teprve potom co jdu volit dostávám od politiků mandát je kritizovat a rozčilovat se nad politikou. Navíc vždycky když si řeknu že volit nepůjdu mě hněte představa spořádaných bolševických noků, jak jdou k volbám s železnou pravidelností, tak mi to nikdy stejně nedá. Do volební místnosti to mám 5 minut pěšky, nemůžu se vymlouvat že nemám čas :)
    Jak se říká: Kdo nevolil, ať drží hubu. Takže co se týká EU, budu držet hubu. :-#
  • @Everett_Young Piráti skoro :-|. Svobodní 1 mandát
  • @M1on

Piráti však boj o křeslo europoslance nevzdávají. Nesouhlasí s uzavírací klauzulí 5 %, která brání, aby mohli zastupovat voliče v Evropském parlamentu. Protože Ústavní soud v Německu stanovil uzavírací klauzuli ve výši 3 % kvůli porušení poměrného zastoupení, hodlají Piráti napadnout výsledek voleb stížností k Ústavnímu soudu a domáhat se jejího zrušení. - ze stránek pirátů. AspoŇ do toho můžu kecat, když jsem byl volit :-)
  • @Everett_Young Typuju než se tohle vyřeší, tak už se bude volit znova nebo se to zamete pod koberec =D
  • @M1on Tak nějak to dopadne. Ale ti svobodní mě překvapili, v dobrém slova smyslu.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Horší volební účast než u nás měli jen slováci, 13% :-D
  • pavel napsal(a):

..mě hněte představa spořádaných bolševických noků, jak jdou k volbám s železnou pravidelností..

Parlamentní volby 2013:
    celková volební účast: 59,48%
    KSČM: 14,91% ze všech odevzdaných hlasů

Prostým vynásobením (0,5948*14,91%) zjistíme, že pro KSČM tehdy hlasovalo cca 8,87% všech oprávněných voličů.

Eurovolby 2014:
    celková volební účast: cca 20%
    Pokud by to všichni zmiňovaní hodili KSČM i letos, získala by 8,87%/0,2 = 44,34%
    I kdyby všichni, co v mezičase zemřeli, patřili k voličům KSČM a žádní noví voliči jí nepřibyli, měla by mít pořád s přehledem přes 40%.

nok, nok :wall:
  • Viděl jsem vyjádření KSČM, že právě u voleb do europarlamentu jejich řady velmi prořídnou, respektive jejich voliči nevidí často význam ve volbě do EU.
  • upraveno 26. května 2014
    Ono to také vypadá, že budou mít méně než své obvyklé procento. Přesto tento konkrétní blábol o vyšší disciplinovanosti voličů KSČM (popř. levice obecně) vídám/slýchám pravidelně při každých volbách.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dal jsem to Pirátům, europarlament je místo, kam je i má smysl volit.
    Ugla napsal(a):

Ono to také vypadá, že budou mít méně než své obvyklé procento. Přesto tento konkrétní blábol o vyšší disciplinovanosti voličů KSČM (popř. levice obecně) vídám/slýchám pravidelně při každých volbách.

Některíé urban legends jsou zkrátka nezničitelné.
    Tabulka volební účasti v EU
    Ti Belgičané to berou asi hodně vážně :-k
  • Thorar napsal(a):

Horší volební účast než u nás měli jen slováci, 13% :-D

Ja som poctivo hlasovala aj za deti :)
  • Montezuma3 napsal(a):

Tabulka volební účasti v EU
    Ti Belgičané to berou asi hodně vážně :-k

Keby u nas platili ludia podobne enormne vysoke dane, tiez by ich viac zaujimalo, co sa s nimi deje
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Montezuma3 V Belgii je volební účast povinná.
  • @flanker.27 A nejenom v ní
  • @flanker.27 8-O
    Som netusila, ze ucast je niekde povinna...
  • @Hildegarda je tam musíš mít omluvenku když nepřijdeš :D
    @DanielSvatoš Od maminky?
  • @Hildegarda To pořád nic nemění na tom, že můžeš jít k volbám a hodit do urny prázdnou obálku.
  • @M1on To ale stale nemeni nic na tom, ze k tym volbam ist musis :)
    By mě zajímalo, s jakou omluvenkou by po volbách přišla paní Zdena.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.