Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak takhle malé číslo jsem nečekal ani já.
Já se přiznám, že jsem nešel. Moje druhé volby teprve a tak mám účast 50%... Jednak protože se mi kandidáti zrovna nelíbili, dále protože sem ani nebyl doma a nakonec kvůli tomu, že s pouhými 21 europoslanci tam toho čr moc nezmůže...
Piráti však boj o křeslo europoslance nevzdávají. Nesouhlasí s uzavírací klauzulí 5 %, která brání, aby mohli zastupovat voliče v Evropském parlamentu. Protože Ústavní soud v Německu stanovil uzavírací klauzuli ve výši 3 % kvůli porušení poměrného zastoupení, hodlají Piráti napadnout výsledek voleb stížností k Ústavnímu soudu a domáhat se jejího zrušení. - ze stránek pirátů. AspoŇ do toho můžu kecat, když jsem byl volit :-)
celková volební účast: 59,48%
KSČM: 14,91% ze všech odevzdaných hlasů
Prostým vynásobením (0,5948*14,91%) zjistíme, že pro KSČM tehdy hlasovalo cca 8,87% všech oprávněných voličů.
Eurovolby 2014:
celková volební účast: cca 20%
Pokud by to všichni zmiňovaní hodili KSČM i letos, získala by 8,87%/0,2 = 44,34%
I kdyby všichni, co v mezičase zemřeli, patřili k voličům KSČM a žádní noví voliči jí nepřibyli, měla by mít pořád s přehledem přes 40%.
nok, nok :wall:
Ti Belgičané to berou asi hodně vážně :-k
Som netusila, ze ucast je niekde povinna...