Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1289290292294295581

Komentáře

• @derfel Hm, proto jsem tu dávala ten článek, který už obsahoval text písně. Abychom se obešli bez sáhodlouhých diskuzí na téma Landa=nácek. Prostě ten text se mu fakt nepovedl.
  • @derfel Já to nějak uzavřu. Podle mého názoru to je oportunista nejhrubšího zrna, který to ještě umocňuje tím, že přijde a začne rozkřikovat, jak na všechny/všechno tady sere a jak končí a jak moc si dělá z úst srací aparát.
    A Matásek je tragéd ještě větší. Vadí mi rozhodně víc než Landa, ten aspoň nehraje v těch pitomejch gynekologiích :D

Takže ať si Dan vezme Lounovou za ruku a jdou spolu někam dělat kaučing :D A ta Lounová, ta mě taky zklamala! Chtěl jsem si od ní nechat poradit a být umělec a ona to pak celé zruší! :twisted:
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @pavel No o Janově kralování a jeho následcích by Karel mohl vyprávět
  • @Ugla: Však jo, tohle bude zatraceně složitá kličkovačka mezi paragrafy pro jednu i druhou stranu a nechci odhadovat jak dopadne (zvlášť s názorem, který mám na českou justici), ale přesto považuji za dobře, že to ženou k soudu. V podstatě předpokládám, že to nakonec nebudou hnát přes motivy vojáků (žold dostávají, takže označení žoldák je sice pejorativní, ale asi proti tomu nelze moc namítat), ale přes schvalování vraždy a schvalování džihádistů... ael jak říkám, to je můj odhad...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. května 2015
    Já si myslím, že to není vůbec dobře, že je to před soudem. Ne, my opravdu nemáme precedenční soudnictví a soud právo tudíž netvoří.

Pokud jde o schvalování trestného činu, problém je, že celá akce v Afghánistánu se podle potřeby tváří tu jako válka, tu jako "policejní akce" (a to b ych mohl zmiňovat to, že ochraňovat a osvobozovat lze jen ty, kteří o to stojí) a stejně tak tu jsde o akty válečné, tu o zločiny, jak se právě v té které chvíli hodí. Stačí jen se podívat na zacházení se "zajatci". Nemají status válečných zajatců, ale ani práva civilních zadržených. Celé je to hybrid zcela mimostandardní kategorie a proto náhle se pokoušet trestněprávně postihovat dle norem českého trestního práva takvý výrok (byť pitomý) je dle mého velmi účelové.
  • http://zpravy.idnes.cz/pro-a-proti-maji-existovat-kvoty-pro-migranty-f4o-/domaci.aspx?c=A150525_173137_domaci_fer

Jeden z mnoha článků na téma migranti, ale tentokrát tam Jiří Pospíšil zmiňuje něco, co v médiích asi úmyslně neuváděli. O udělení azylu tomu přidělenému počtu migrantů by rozhodovalo Česko. A stejně jako jeho by mě zajímalo, co budou evropské státy dělat s těmi, co azyl nedostanou, což bude většina těch mladých afrických mužů, co měli dost peněz pro převaděče i mobilní telefon. Skoro všichni zdrhnou jinam a předpokládám, že těm, které časem zajistí policie, budeme ze státních peněz platit letenky do země původu.
  • @flanker.27: Ano, nemáme precedenční soudní systém, ale je-li nějaké téma, které je nedostatečně ošetřeno a jedná se o téma s velkým T, tak se k tomu případně vyjadřuje Nejvyšší soud a může dát nějaké celkem závazné doporučení... případně to může proběhnout i přes sněmovnu.
    Každopádně ti vojáci byli příslušníci AČR, byli na oficiální vojenské misi (tj. žádní dovolenkáři, jak to dělají jinde), takže stížnost na způsob nasazení armády je OK, ale o tom rozhoduje parlament a ať se mi to líbí nebo ne, tak dost často rozhoduje v rozporu s tím "co bych si přál já". Každopádně podobná věta pronesená na adresu parlamentu nebo armády (jako celku) by asi nic nevyvolala, říct do očí něco ve stylu "Měli jste tam chcípnout všichni" těm co se vrátili by asi bylo poněkud žádostí o "přesdržku", takže se hošík hrdinně obul do těch, kteří se nemohou bránit (do nich evidentně jen a právě proto, že se nemohli bránit), čímž se tedy ukázal jako osmý statečník.
    Neříkám, zda by podle mě měl být odsouzen, natož předjímat trest, dokonce ani neříkám za jaký čin (jestli nějaký paragraf najdou, tak z toho, co jsem o něm četl mám stejně pocit, že bude sproštěn obvinění pro blbost), jen říkám, že mě celkem zajímá, jak to dopadne a kudy se to bude ubírat a tak... protože svoboda projevu je sice krásná věc, ale má své hranice a to, jak je to u takovéhleho výroku (který je přinejmenším na hraně) se svobodou po projevu holt uvidíme.
  • @svoa00: No, tak jestli by nestálo za to ty letenky nakoupit rovnou...
    Nebo alespoň těm, co neprojdou trojlístkem české jídlo (K-V-Z), český humor (zasmát se politikům bez ohledu na strany, náboženstvím bez ohledu na víru), česká kultura (přece jen se najde využití Iškariotského v maturitě... :o))
  • @flanker.27: Moc pěkné přirovnání - s tím Wehrmachtem ovšem taky platí, že příslušník Wehrmachtu nebyl apriori válečný zločinec ani z pohledu vítězů. A upřímně, pokud by podobný proslov měl v jejich vlasti řekněme po Stalingradu nějaký inteligent, tak tam by o odvaze mluvit šlo, ale se soudem by mohl počítat dost těžko... To proti tomu je tenhle v luxusní pozici. :o)
    Ale je to těžký, dle zákonů si rudá a hnědá diktatura jsou rovny, ale uspořádat setkání v hnědých košilích a háknrajcy za zpěvu Dojčland, Dojčland, nemyslím, že by se sto setkalo ze stran úřadů se stejným pochopením jako pronájem Letný ruďochům na prvního máje.
    Soud dle wiki: Poskytuje ochranu porušeným nebo ohroženým právům či jiným zákonem chráněným zájmům a pouze on rozhoduje o vině a trestu za trestné činy. Někdy také posuzuje zákonnost aktů orgánů moci výkonné nebo soulad právních předpisů s ústavou, případně rozhoduje o dalších otázkách, které jsou mu svěřeny.
    Trochu obšírnější,... a samozřejmě, že netvoří zákony (nicméně ÚS má možnost je zrušit), ale v místech, kde je zjevná nepřesnost zákonů (viz NOZ, téma "cena lidského života", odškodnění za újmu na zdraví atd.) tak ty technikálie jdou od NS.
    Ten citát může být třeba vyhrožování, ale těžko totéž co předvedl ten diskutovaný. Stejně jako kdyby podobným způsobem plival na "knihovnici"...
    Jako OK, pokud je proti účasti AČR v Afgánistánu, je to OK (stejně jako je OK že Zeman sedí na hradě i když já si třeba myslím, že to je nejhorší reprezentant od Gustáva). Pokud tento názor (jedno zda menšinový) bude vyjadřovat slušně, nic mu nehrozí, stejně jako nic nehrozilo partě jeho rudých soudruhů, kteří protestovali proti "konvoji". Jak říkám, vidím zásadní rozdíl ve větě "Pochcípejte tam všichni" a "Dobře jim tak, že tam chcípli". Já říkám, že za mě jsem zvědavý, jak to dopadne.
  • @flanker.27: Ehhh, nevšiml jsem si, že tenhle cápek je státní příslušník země, která je s námi ve válečném stavu (a ano, vydá-li podobné prohlášení IS, Taliban nebo Kejda, JE to něco úplně jiného).
    Sorry, ale soud v tomhle směru bude JEN soudit,... to, že je ten výrok je debilní jsme se zřejmě shodli, to že je nemorální snad taky, takže teď jde o to, že policie to začala prošetřovat a dala to k soudu jako "projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a také za schvalování trestného činu" (iDnes). Soud bude rozhodovat jen o tomto, nikoli o tom, jestli účast vojáků má právní opodstatnění a v jakém režimu... Ostatně, myslím a v mojí první reakci to bylo, že to spíše projde přes "sympatie k hnutí" (kde je úplně jedno, jestli tam oficiálně válka je nebo není) než přes "schvalování TČ", protože to by opravdu museli dokázat, že jejich smrt byla TČ, což je v boji skutečně dost na pováženou...
    Nicméně jsem rád, že to usoudu je, protože se ukáže, jak se věci mají... a nakolik profi to umí ti "profíci na extremismus" připravit... když ne, tak to soud smete ze stolu, co je na tom divného?
    Na druhou stranu, spíše bych čekal soud na ochranu osobnosti ze strany rodin těch mrtvých, prohlášení, že "si zasloužili zemřít" mi přijde dosti urážlivé. Tak z toho mohli ti opravdu poškození tím výrokem získat nějaké odškodnění...
  • http://www.novinky.cz/krimi/370788-vsichni-nevinni-kauza-necasova-dopadla-pro-zalobce-fiaskem.html

Budu blít, velebnosti. Soudkyně odmítla veřejně zdůvodnit své rozhodnutí, které by asi znělo, že by jinak přišla o místo. Předpokládám, že podobně dopadne i kauza Rath. Nevím pak, z jakého důvodu by měl občan brát soudy vážně, vyzvedávat předvolání, neprotahovat soudy a v případě, že se mu konečný rozsudek nelíbí, neodvolávat se k mezinárodnímu soudu.
  • @svoa00: Ne, Rath ne! Co ho zatkli, tak jsem na oslavě narozenin jedné kamarádky vsadil lahev vína na to, že půjde bručet,... akorát jsme nedohodli časový rámec,... :o)
    V tomto případě třeba myslím, že ti zpravodajci v tom byli "celkem nevinně" a že měli být potrestáni snížením platu a hodnosti, nikoli taháním po soudech, takže jejich osvobození mi nevadí. U tý co dře jak kůň si myslím, že měla jít bručet až zčerná,... ale soud musí vycházet z předložených důkazů a v případě neprokázání viny...
    Celkově je na tom největší tragédie, jak moc policie může ovlivňovat politiku (Kubice, Čunek, Rath, Nečas), aniž by měla nějaké 100% neprůstřelné důkazy, které by vedli k tom, že dotyčný půjde téměř okamžitě bručet na hodně dlouho... Nevím, ale v tomhle směru to neprohloubuje ani tak nedůvěru v soudy, ale spíše k policii, státnímu zastupitelství a justici obecně... :o(
  • @svoa00 to je hnus, člověka po takové zprávě přepadá beznaděj :spike:
  • upraveno 29. května 2015
    @Jay Aha, a můžeš mi jako vysvětlit, co nejasného bylo na tom, že premiérova sekretářka a ku..ička zadávala úkoly rozvědce? Měli navíc ještě mít její písemné doznání? :roll:

Jako bylo samozřejmě dobře, že okopávač kotníků a jeho vláda zmizeli, ale ta dohra je trapárna prvního stupně. Mám asi hrát překvapenou, až ti dva budou chtít odškodnění za poškození dobrého jména nebo tak.
  • @svoa00: Jak, co je na tom nejasného? Takhle to prezentovala média,... a pro lid takové haló stačí. Z pohledu práva je to těžší - Je sprosté nadávání dominy premiérovi TČ? Není. Je zadávání úkolů rozvědce TČ? No není... Je to zneužití pravomoci VČ? No není, protože tu pravomoc neměla ani jako VČ.
    Jako jasně, že ten případ kolem Janičky je od pohledu hnus jeden fialovej (mě zarazilo že jí navrhoval jen 4 roky), ale já u toho soudu nebyl, ale celé to na mě působí dojmem, že z toho nedokázali vytáhnout to podstatné a jasně říct "Tady tím porušila to a ono... hotovo". Ostatně, myslím, že mohli prošetřit i pana ex-premiéra za přidělování odměn za horizontální výkon...
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 29. května 2015
    Znáte ten pocit, když uděláte zkoušku, na kterou se učíte snad týden v kuse a už vám z toho fakt hrabe? :-D

@Jay Jo, neříká se veřejný činitel, nýbrž úřední osoba, kteroužto je mj. ten, kdo zastává funkci v orgánu veřejné moci, tedy i člen úřadu vlády. Úřední osoba spáchá trestný čin nikoli jen zneužitím, ale též překročením pravomoci.
    upraveno 29. května 2015
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Riokai Berie sa aj maturita? :D
  • @riokai týden má byt dlouho? :D To je sranda
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 29. května 2015
    @Mellien Mi neříkej, že ses někdy učil na něco déle než týden. :-D
    @Gepeto Ne, ta je moc lehká. :-D
  • Ale jinak jo, je to fajn pocit :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.