Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1432433435437438581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Když se vrátím k tomu politickýmu kompasu.. Je fakt rozbitej :D Vychází mi trio Žantovský-Feri-Buzková :D cca +- jedno procento :D achjo
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. června 2016
  • Skotská premiérka jede možná vlastní iniciativu, ale je možné, že zrovna v tomhle případě má za sebou silnou podporu lidí. Když budou Skotové hodně chtít a hodně tlačit, tak to další referendum dostanou.
    Právě v již proběhlém referendu se hodně Skotů přiklonilo k tomu, že když zůstanou v UK, zůstanou zároveň v EU. A teď se situace změnila o 180 stupňů. Je to pochopitelné.

Nicméně jak už bylo řečeno, nebude se to řešit dřív, než podá Británie oficiální žádost o odchod.
    Pak teprv začne ta pravá diplomatická horská dráha.
  • JayJay
    upraveno 30. června 2016
  • @Jay A v diskusi jim to tradičně nandali, že počítli blbě :D Taky mě napadlo že přece ptáci mají lehčí kosti, tak by ten drak nemusel být tak těžký. Na druhou stranu je to plaz a ne pták. Samé otázky.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Ten článek je fakt masakr =D
    Lidé se chovají iracionálně a agresivně, lidé hází kopím hrozně daleko = zákeřné složení plynů v atmosféře = draci můžou létat
    Pls :-k :applause:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Tyrion Lannister Já vím, i když touhle taktikou by za dané situace tu pozornost odvedli tak na 10 vteřin.
    @Tyrion Lannister Tedy nechci vážným způsobem rozebírat strategii v Návratu krále :), ale oni ani nevěděli, kde Frodo v tu chvíli je (pravda, oni věřili a cítili :) ). Navíc Sauron mohl vesele nechat brány zavřené a pěkně je postřílet shora. Já to neříkám jako nepřítel PP, ale že to vyšlo je spíš autorská libovůle než logický důsledek.
    upraveno 30. června 2016
    @flanker.27 Tak Sauron se podobně jako Jon nechal vyprovokovat Aragornem, když mu zamával do palantíru tím mečem. Začal se bát a tak chtěl Aragorna rozdrtit, což bylo jistější, když pošle armádu o pole. Ale tak autorská libovůle je vždycky, viz Daenerys a Cersei ti doteď žijí jenom díky opravdu velké autorské libovůli, to co by se ostatním postavám už padesátkrát vymstilo, jim prochází pořád. :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @flanker.27 a potom, kd uz bolo velmi zle prisli Orly
    A nakonec, nebýt Smeagola, celé to mohlo dopadnout ještě jinak. prostě příliš mnoho proměnných, co kazí jinak zatraceně dobrej plán, slovy Kocoura :)
    Mimochodem, příspěvek Robejška k tématu rozhodování lidí (třeba v referendu) versus rozhodování "povolaných":
    http://blog.aktualne.cz/blogy/petr-robejsek.php?itemid=27483
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Přesně, vždycky mi vrtalo hlavou že je to fakt obrovská sázka, vsadit krále co sjednotil lidi do jedné bitvy, která má pomoci dvěma hobitům hodit prsten do sopky. To bylo dost.... neuvěřitelný. Ale já to bral tak že Gandalf to na 90% cítil, že je Frodo u cíle, a tak zmanipuloval Krále a poslal ho na sebevražednou misi k bráně. To by mu bylo podobný :-)
  • @flanker.27: Hmm, zajímavý článek (souhlasím se závěry, podpůrné argumenty hrozně často kulhají) a zajímavá diskuze (z ní mě zaujala úvaha, s přirovnáním, zda je ekonomie a politika složitější než matematika a fyzika - za mě myslím, že v podstatě je jedno, jestli je nebo není, ale je nezpochybnitelné, že na rozdíl od matematiky a fyziky, kde kdokoli může snadno dokázat své schopnosti, u ekonomie a politiky toto jednoduše prokázat nelze a proto se mnohem více lidí cítí, že jí více rozumí...) :o)
    Ostatně, určit váhu býka je dost nevypovídající, protože "jednak všichni zhruba věděli o co jde" (udělejme stejný pokus dnes, kdy běžný člověk vídá maximálně fialovou krávu a dal bych ruku do ohně za to, že běžný zootechnik bude mít lepší tip než zprůměrovaná masa) a jednak lze výsledek snadno ověřit. Nechme 100 integrálů spočítat třeťáky z mat-fyzu a stokrát tolik lidí z "běžné populace" a dám ruku do ohně za to, že i zde oborově zaměřená "elita" bude dosahovat průkazně lepších výsledků.
  • @DanielSvatoš Páni. A teď ať to vyhraje!
  • @Mellien já jsem mu to taky přál :)
  • @flanker.27: Já neříkám, kdo má být "elita", či kdo se tam propasuje - já jen říkám, že článek stojí na hrozně vratkých příkladech - příklad s odhadem váhy dobytčete (ano, v porovnání s dneškem byli "elita" všichni) je zrovna typický příklad, který dnes nebude fungovat a dnes bude mít navrch "elita" nad davem. Příklad integrálního počtu byl dán schválně, protože v tom ti i "dav" běžně řekne, že problematice nerozumí (ačkoli referendum se o výsledku dělat nebude, stejně jako se nebude dělat o váze dobytčete),... ale chtěl bych mít tvou jistotu, že totéž řekne u krocích ČNB k fixaci Eura či k inflačnímu cíli 2%... (pro mě na úrovni něčeho, o čemž můžu slyšet 1000+1 analýz, a rozhodnutí bych stejně dělal na základě toho, která analýza se mi líbila).
    ... nebo EET - 18 miliard v eráru navíc (to se mi líbí), ale je to tak, že od občanů se nevybere o korunu víc a zaplatí to "nepoctivci" (to by se mi líbilo), nebo tak, že se od občanů vybere víc o 25 mld a z nich 7 se prošustruje za fungování systému (to se obávám, že je dopadům nejblíže)... kolik lidí myslíš, že by si TUTO otázku položilo? Já (ač nemám data) se obávám, že většina lidí by v takovém případě nehlasovala dle svého rozboru, ale dle lépe zpropagovaného populisty - ostatně u integrálního počtu, kdyby to řešila "skupina dohromady", tak nakonec se najde někdo (či více lidí) kdo řekne "tohle řešit umím" a odevzdaný výpočet by byl "jen na něm",... nebo na nějaké malé skupině, které by byla dána důvěra.
  • @Everett_Young Je, pravda, že někteří náckové mnoho rozumu nepobrali, takže bych tomu snad i věřil. :-D To je asi jako transparent na podporu Samkové, poté, co "proklela" tureckého velvyslance, s nápisem "Mrs. Samkova tells the thrue!" :-D A to já s nimi souhlasím v tom, že islám bychom si sem šířit neměli (netýká se to toho dopisu v Brně), ale takoví tupouni nám moc dobrou reklamu nedělají.
  • @Magister_Peditum jaká Samková ? ta co jezdí na snowboardu ? :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @DanielSvatoš Ne, ta kvůli který v Turecku vyhodili letiště do vzduchu.
    upraveno 1. července 2016
  • @DanielSvatoš Ne, Klára Samková. Dříve velká bojovnice za práva cikánů, dnes bojovnice proti islámu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.