Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Rodičovský příspěvek je pak výplata pojistného. Pokud dotyčná platí sociální pojištění, platí ho proto, aby ve vyjmenovaných případech dosáhla pojistného plnění. To je jako uzavřít si pojistku na barák a pak být osočován, že něco od pojišťovny chci, když vyhořím.
ostatně, co je to za kreténa? :-)
až teď si to vzali za své příznivci nějakých přírodních náboženstvích odkazujících se na víru kmenů v západní evropě
Hezky o tom žertoval Sklenář v knize Učenci a pohané, o počátscích archeologie na našem území. Úmyslně ho použil do názvu stejně jako úmyslně použil Alšův obrázek Slovana se sekeromlatem doby kamenné :-)
Stejně tak doporučuji jeho další (z mnoha) knihu Objevitelé zlatého věku, která pojednává o počátcích archeologie světové. Mimo jiné tam krásně rozebírá, jak a proč vznikla z ničehož nic keltománie včetně spojitosti se Stonehange, která cloumá světem dodnes :-D
Pohanství, též paganismus (původem z latinského přídavného jména paganus, což znamená „venkovský“) je výraz používaný dnes především v křesťanské kultuře v podstatě pro veškerá před-křesťanská polyteistická náboženství vyznávaná zejména v oblasti Evropy (ale nejenom tam), mnohdy označována také pod pojmem stará víra, starověrectví či starověří.
V běžné mluvě se někdy používá výrazu „pohan“ pro označení bezvěrce, tzn. ateisty, což je od skutečného významu jinověrec značně nepřesné.
Ale je fakt, že se ta pravidla nějak měnila.
Čo sa týka rozvodu. Ak by sa porozprávala s predstavenými, že naozaj verila, že sa zmení, ale že už nevládze, dá sa to kvalifikovať medzi také prípady ako nútené manželstvo, partner sa po sobáši zmení, partner niečo podstatné tajil a pod. Tudíž sa to pošle buď biskupovi, arcibiskupovi alebo až pápežovi a ten to zváži a vo väčšine prípadov dá možnosť k sobášnej cirkevnej anulácií. Takže s rozvodom by problém nebol, ak by jej niekto vysvetlil, že ak už nevládze, nikto by jej to za zlé nemal. Ak ho miluje a nechce sa rozviesť... Jej problém.
Okrem toho cirkev nič proti rozvodu nemá, ale proti opätovnému manželstvu áno. Ak si niekto niekoho vezme a nemá závažný dôvod k rozvodu, potom sa môže svetsky rozviesť, ale nie cirkevne. Svetsky sa môže znova vydať/oženiť, ale cirkevne nie. Na nete som našiel aj výraz Polytheista - odmieta viac bohov :D
Mateřská se vyplácí z nemocenského pojištění, tzn. mají na ni nárok VŠECHNY ŽENY, KTERÉ BYLY NEMOCENSKY POJIŠTĚNY V POSLEDNÍCH DVOU LETECH ALESPOŇ 270 DNÍ (tzn. zaměstnané (platí zaměstnavatel), v ochranné lhůtě (právě propuštěné), studující (platí stát) a ty OSVČ, které si samy připlácí nemocenské pojištění (pozor, neplést s povinným zdravotním)) Z toho vyplývá, že mateřskou nedostane většina OSVČ, nezaměstnané - prostě ty, za které NEMOCENSKÉ pojištění nikdo neplatil.
Jak si můžete přečíst třeba v článku "Těhotná a nezaměstnaná? S mateřskou nepočítejte". V dnešní době došlo k té změně, že na mateřskou může dosáhnout ta matka, jejíž MUŽ (OTEC DÍTĚTE) byl nemocensky pojištěn. To už neplatí. Ať si vybereš jakoukoliv variantu, vždy v součtu dostaneš 220 tisíc. Vím to, aktuálně řeším :-)
S těmi 220 000 to nevím. Mne potkala varianta, že mi o dva měsíce uteklo, že se mateřská (7400) vyplácelo rok a půl a já už dostala jen půl roku. To znamená, že pak jsem si musela vybrat variantu, kdy nejhůře (nejmíň) dostaly ty, co si vybraly 3 roky. Šéfka mi navrhla, že lepší bude, když si vezmu 4, s římž jsem ráda souhlasila, protože v třech letech je problém se školkou a omezenou dobou.
Jak je to nyní nevím. Každý dojíždí ten systém, jaký zastihl právě jeho, takže pro mne se už asi nic měnit nebude.
Existuje však tzv. ochranná lhůta. Pokud je pracovní poměr ukončen s těhulí (třeba smlouva na dobu určitou) a ona se vejde do ochranné lhůty 180 dní od výpovědi, kdy může na mateřskou nastoupit, tak nárok má. Podmínkou je, aby před tím pracovala.
Ale nezaměstnaná mateřskou nedostane.
mýlila jsem se i já, podle nových pravidel od roku 2012 už na mateřskou NEMAJÍ NÁROK ANI STUDENTKY, dřív ji měly