Recenze Tance s draky
Recenze na 5. díl Písně ledu a ohně, který vychází už pozítří. V článcích se nemusíte bát spoilerů z Tance s draky.
TIME: George R.R. Martin's Dance with Dragons: A Masterpiece Worthy of Tolkien
V roce 2005 jsem psal recenzi na Hostinu pro vrány, ve které jsem GRRM označil za amerického Tolkiena. Po šesti letech a přečtení Tance s draky, jsem šťasten, že to mohu potvrdit....
Číst celý článek zde
TIME: George R.R. Martin's Dance with Dragons: A Masterpiece Worthy of Tolkien
V roce 2005 jsem psal recenzi na Hostinu pro vrány, ve které jsem GRRM označil za amerického Tolkiena. Po šesti letech a přečtení Tance s draky, jsem šťasten, že to mohu potvrdit....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
v množstve priemernej fantasy je badať to rozťahovanie tiež, ale to je neprovnateľné. tam vyslovene cítim, že píšu na počet strán a ešte potrebujú natiahnuť knihu. to je najhoršia možná verzia. nie je za tým samotný príbeh, je to strojené a umelé. to našťastie nie je grrm prípad, imho
Ináč so seriálmi by som to neporovnávala, tam scenáristi varia z vody, GRRM mi pripadá, že má dej stále veľmi dobre premyslený. (Keď si vezmeme tie narážky a zašifrované informácie) Asi ho holt platia od stránky, tak ho baví písať dlhé knihy :D Mne to tiež vcelku nevadí, že sú tie knihy také dlhé, ale už by mohol prestať pridávať nové postavy a venovať sa tým starým :) Lebo človeka proste naserie, že čaká 6 rokov na knihu a o jeho obľúbenej postave tam nie je ani ťuk, zato sa tam potĺkajú tri nové rody z nejakej Hornej Dolnej.
http://aktualne.centrum.cz/kultura/umeni/clanek.phtml?id=749357
Předpokládám, že další dotisk s "tenkrát už zaručeně opravenými chybami" bude mít na obálce toho profláknutého Beana opírajícího se o meč.
Jenže tenkrát jich bylo oproti současnosti mizivé procento. G. R. R. Martin patřil sice k nejlepším autorům sci-fi dávno před Hrou o trůny, ale stále to byl spisovatel žánrový, jehož příznivci se počítali na desítky tisíc fanoušků.
Dnes, díky adaptaci jeho zaručeně nejlepšího díla, má příznivců miliony po celém světě a díky seriálu se z jeho příběhu stává kult.
já už napsal, že je otázjka, jesttli mělo HBO Platit martinovi , nebo naopak :-D