Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1575860626367

Komentáře

• Proč nemůže být Jaime Azorem? Woooff!!! =D
  • ne Cersei je A.A.
    Anonymní Alkoholik
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Uzavierajte stávky, skôr ako sa tu pobijeme. Ten kto sa trafí dostane fľašu kvalitného Stromovinského vína :)
    Ja tipujem Brana. Alebo po Tanci skôr Melisandru.
  • Bloodraven
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jon, bohužel.

@MissUtahraptor
    Spíš proč by sakra měl?
    @Nevada:
    Nu, pre mňa by bolo lepšie, keby svet zachránil neočakávaný padouch ako Jaime než očakávaný rozkošný bastardík Jon. Teda ja by som to tak preferoval :D Ale inak stále verím v Brana
    Na oživeném mrtvolákovi už rozhodně nic rozkošného nebude (ne že bych na něm něco rozkošného shledávala doteď, i když ho mám ráda).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jon se naprosto normálně uzdraví (při nejhorším normálně znovuobživně do normálního živého člověka) a nebude žádná mrtvola! Přes tohle nejede vlak - jinak tu bude jedna rozhořčená Krisa.
    upraveno 17. ledna 2013
    Ta varianta "přinejhorším" je pro mě "nepřijatelná". Další takové jako Dondarrion a Catelyn nechci. V téhle fázi to přestane být můj oblíbenec Jon.
    upraveno 17. ledna 2013
    @Nevada Ale Dondariona a Cat nepovažuji za "normalně znovuobživlé normální lidi", to jsou obyčejné mrtvoly.
    Ne, Jona prostě neumře a nebude muset znovuobžívat.
    upraveno 17. ledna 2013
    Krisa napsal(a):

Ale Dondariona a Cat nepovažuji za "normalně znovuobživlé normální lidi", to jsou obyčejné mrtvoly.

Ne? Takže jsou to nenormálně znovuobživlí normální lidé? :o))
    Dejme tomu Catelyn je extrém, protože ji oživili až po několika dnech. Ale Bleskurychlý lord byl oživený mrtvý a přitom normálně (no dejme tomu) žil - a umíral.
    Aby mohl Jon znovu ožít, musí nejdřív umřít. Pak to bude prostě oživená mrtvola, jako jeho oblíbená mamá Starková.
    Krisa napsal(a):

Ne, Jona prostě neumře a nebude muset znovuobžívat.

Možnost, že Jon útok přežije a normálně se za čas uzdraví, je samozřejmě vůbec nejlepší, ale ruku na srdce, u Martina taky nejméně pravděpodobná.
    @Nevada Dondarionovi po obživnutí zůstávaly úrazy a oděrky, takže ho neberu jako "normálně znovuobživlého normálního člověka". "Normálně znovuobživlý normální člověk" totiž znovuobživne, zdravý a živý.

A Jon vůbec neumře, jinou možnost si nepřipouštím! A nemyslím si, že by to bylo tak nepravděpodobné, protože všichni určitě čekají, že Jon umře a znovuobživne, takže to je více nepravděpodobné, než že vůbec neumře. :)
    Dondarrionovi zůstávaly rány, které mu způsobily další smrt nebo které získal těsně před další smrtí. Logicky, nestihly se zahojit. Jestli Jon obživne díky Melisandře, tak bude mít taky bodné rány po dýkách. Ale jinak Ti přesvědčení brát nebudu, jsem ráda, že to někdo ještě pořád vidí optimisticky ;o)
    Alebo ho Melisandra vylieči ohňom. Nie celkom oživí, prosto vylieči nejakým čári-mári.
    Sandor jr.!
    @Nevada Neber, prosím jen to ne :). Já stále věřím v dobrotu GRRM.
    Tak to s tím hojením mě nenapadlo - já to brala tak, že jeho organismus se neléčil, protože byl obživnut (= mrtvolák).

@Branislav_Gepeto Však ony se krvácející rány vypalovaly ohněm, aby se zacelily, takže ohněm se může "vyléčit" - tedy samozřejmě, pokud ten píchanec nezasákla něco "důležitějšího" než svalovou hmotu.
  • Pořád je tu šance, že Jon je typický chlap a se svým popisem zranění to přeháněl (rýmička apod.). :-)
    @BenNevis Jakože místo kudly měli rybičku/příborový nůž? :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Vichry Zimy: Jon I - Tak jsem to trochu přehnal, nikdo mě nepobodal, jen jsem dostal rýmu. :D
    Krisa napsal(a):

@Nevada Neber, prosím jen to ne :). Já stále věřím v dobrotu GRRM.
    Tak to s tím hojením mě nenapadlo - já to brala tak, že jeho organismus se neléčil, protože byl obživnut (= mrtvolák).

@Branislav_Gepeto Však ony se krvácející rány vypalovaly ohněm, aby se zacelily, takže ohněm se může "vyléčit" - tedy samozřejmě, pokud ten píchanec nezasákla něco "důležitějšího" než svalovou hmotu.

To ja viem, preto ma napadlo, že možno Rudí poznajú aj účinnejšiu metódu čo lieči aj vážnejšie zranenia. To, že by sa rana mohla vypáliť ma napadlo, už keď som bol desne malý a pemýšľal som, že oheň by mohol moju reznú raničku po papieri akosi sceliť. To som bol také sprosté dieťa. Vlastne som nebol až taký malý a to mi príde trápne...
    BenNevis :O Skvelý nápad na Paródiu... Ako to bolo v skutočnosti? A nielen pre Jona, ale vlastne čo ak by sme brali v úvahu, že preháňajú všetky pstavy .D Bran ma zlomený necht na nohe, pretože ho zhodili z kamienku a pod.
    BenNevis napsal(a):

Pořád je tu šance, že Jon je typický chlap a se svým popisem zranění to přeháněl (rýmička apod.). :-)

Hezký! :o)))
  • @BenNevis jenže to by GRRM nedodržel kvóty (jeden mrtvý Stark na cca 1500 stran), takže to vidím spíš černě a obávám se (ne)mrtvého Jona :( zatím nevím, která varianta mě děsí víc.
  • Jon by mohl mít teoreticky výhodu v tom, že se na nějakou dobu převtělí do Ducha, tím pádem by mu to zmrtvýchvstání nemuselo tolik "vlézt na mozek". Na druhou stranu by v něm neměl být moc dlouho, aby pak zpátky ve svém těle neočůrával patníky a neohryzával kosti.

Těžko říct, jak to funguje. Osobně mi přišlo docela divné, že se Beric po obživnutí nikdy nezačal hojit (vypíchnuté oko se asi nezahojí nikomu, ale řezné a bodné rány by mohly), možná na to jen neměl dost času. Představa Jona se třema otevřenýma ranama v břiše se mi teda taky moc nezamlouvá. :-?

U AA se pořád nemůžu rozhodnout mezi Dany a Jonem. Po Hře bych vsadila na Dany, po Tanci spíš na Jona. Zajímavé je, že se oběma zdál sen, jak v černém brnění bojují proti Jiným... Jon navíc s mečem vyzařujícím teplo. :-k
    Pst... Sny jsou vítr...
    Bran je Azor Ahai a basta! Vy nedoprajete chudákovi mrzáčkovi pekný osud?
  • upraveno 17. ledna 2013
    Je to prostě mrtvola, do které se vrátila duše vlastníka. Má schopnost tělo ovládat ale to už ztratilo možnost regenerace, nebuší mu srdce, je prostě mrtvé. Nevím k čemu bych to přirovnal zombie to není ani v americkém ani v originálním smyslu. Oživení nebo zmrtvýchvstání to není protože tělo je prakticky mrtvé pořád. Trošku se to podobá podobě Licha ale ten je taky mírně jinej, protože tam magie drží už jen kosti a udělal si to sám aby byl nesmrtelný.
  • Nojo, tak to je potom skoro k ničemu. :D V tom případě by Jon asi neměl ani POV, a s tím se prostě nechci smířit...
    Takže souhlasím s Krisou, Jon NENÍ mrtvý. :evil:
    sveva napsal(a):

Takže souhlasím s Krisou, Jon NENÍ mrtvý. :evil:

Konečně kvalitní názor :D

• Branislav_Gepeto napsal(a):

Pst... Sny jsou vítr...
    Bran je Azor Ahai a basta! Vy nedoprajete chudákovi mrzáčkovi pekný osud?

Pěkněj vozík bych mu dopřál. Do té doby co se dal dohromady s dětmi lesa a té zvrácené věci u stromu.

• Blackfish napsal(a):

Pěkněj vozík bych mu dopřál. Do té doby co se dal dohromady s dětmi lesa a té zvrácené věci u stromu.

:hand: :evil: :weirwood:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.