Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
A tohle mě zaujalo: To by fakt nebylo od věci. Už jsem nejednou podobné informace taky podávala u předchozích dílů, takže mě napadlo, že by to za sepsání stálo. Nic rozsáhlého, jen pár větami shrnout "osudové okamžiky" v závěru knih ;o)
Časem se do toho pustím, případní dobrovolní pomocníci vítáni.
Např. Bouře mečů:
Sansa se pod jménem Alayne skrývá v Údolí Arryn jako nemanželská dcera Malíčka, který se mezitím oženil s Lysou Arryn. Žárlivá pološílená Lysa se Sansu snaží zabít. Malíček ji na poslední chvíli zachrání a sám poté zavraždí Lysu, když ji vyhodí z Orlího hnízda a z její smrti obviní zpěváka.
Tyrion po rozsudku smrti uprchne z vězení s pomocí Varyse, kterému to nařídil Jaime. Cestou z hradu zavraždí Šae a Tywina.
Arya se, poté co v lesích opustí těžce zraněného Ohaře, dostane do přístavu, kde pomocí mince od Jaqena přiměje kapitána obchodní lodi, aby ji odvezl do Braavosu.
Jon je díky intrikaření Sama zvolen velitelem Noční hlídky.
atd. u pár dalších postav - Stannis,
Catelynlady Stoneheart, Daenerys ...+ možná sepsat seznam smrtí významných postav, v případě Hostiny třeba pak zmínit, kterými POV se kniha nezabývá
Kdo bude chtít vědět víc, přečte si jednotlivé souhrny nebo celé kapitoly.
ľudne by som si vzal na starosť pár postáv ale celé sa mi to robiť nechce
Mapa je naprd, navíc určitě anglicky. Psát Tě nenutím ;)
Já to klidně potom udělám, vždyť to bude pár řádků na knížku :)
Veď ja neverím, že by Arya mala dôvod trepať sa do nejakej skupinky, spravila by to sama prevlek-neprevlek, čiže nesúhlasím, len sa snažím vysvetliť tu záležitosť s teleportom. A nechcem ťa tým dráždiť, keď viem, ako ti ten seriálový teleport lezie na nervy :)
(kurzíva je i v knize, tučně zvýrazněné je moje)
Yezzanovi ostatní otroci odmítli přiblížit se k dozorci, když mu začaly křeče, a tak připadlo Tyrionovi, aby jej udržoval v teple a nosil mu pití. Víno ředěné vodou, citronovou šťávu a pěkně horký vývar z psích ocásků, s kousky hub. Hezky to vypij, Chůvičko, je třeba nahradit tu sračkovou vodu, co ti vytéká ze zadnice. Posledním slovem, které Chůva řekl, bylo: „Ne.“ A posledními slovy, která slyšel, bylo: „Lannister si vždycky splácí svoje dluhy.“
copak houby, pro mě teda největší otázkou Tance zůstává ten kluk Aegon. Určitě nejsem jedinej kdo má pocit, že se vyloup tak nějak z ničeho - na to jakou důležitost ta postava pro příběh představuje. Je to jako kdyby do rozehraný partičky karet z nebe spadlo pátý eso. Pořád mi to ke stylu jakým je příběh písně budovanej dramaticky nesedí. Vyskytuje se někde v předchozích dílech zmínka o tom, že by mimino Aegon přežilo řádění Lanisterů v KL?
A co nebo kdo myslíte že znamená ten "mummer" z proroctví (Quaithe)? Ať přemejšlim jak přemejšlim, mě to nejvíc sedí na Pavouka - ovšem co by to bylo za proroctví který by se dalo interpretovat jednoznačně, žejo.