Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1555658606167

Komentáře

• @Montezuma3 chvili sem doufal že mysliš tu z Matrixu
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Gardien Koho myslíš? Já si pamatuji jen nějakou blondýnu v červených šatech.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Uf, dočteno celé téma.

A tohle mě zaujalo:
    Zdarec.. jestli se můžu zeptat, je tu někde na stránkách k nalezení nějaký "stručný" seznam, kde se která postava nachází po skončení ADWD... nejlépe i s informacemi které by mohli být užitečné pro příští dva díly? nebo nebylo by dobré ho vytvořit (pokud není)...
    To by fakt nebylo od věci. Už jsem nejednou podobné informace taky podávala u předchozích dílů, takže mě napadlo, že by to za sepsání stálo. Nic rozsáhlého, jen pár větami shrnout "osudové okamžiky" v závěru knih ;o)
    Časem se do toho pustím, případní dobrovolní pomocníci vítáni.
    V jak velkém rozsahu? Jen POV, nebo víc?
    upraveno 31. prosince 2012
    Jen stručné shrnutí závěru jednotlivých knih. Takže něco jako (opravdu krátký) souhrn několika POV v jednom. Konkrétní představu zatím nemám, vyplyne to ze situace.

Např. Bouře mečů:
    Sansa se pod jménem Alayne skrývá v Údolí Arryn jako nemanželská dcera Malíčka, který se mezitím oženil s Lysou Arryn. Žárlivá pološílená Lysa se Sansu snaží zabít. Malíček ji na poslední chvíli zachrání a sám poté zavraždí Lysu, když ji vyhodí z Orlího hnízda a z její smrti obviní zpěváka.
    Tyrion po rozsudku smrti uprchne z vězení s pomocí Varyse, kterému to nařídil Jaime. Cestou z hradu zavraždí Šae a Tywina.
    Arya se, poté co v lesích opustí těžce zraněného Ohaře, dostane do přístavu, kde pomocí mince od Jaqena přiměje kapitána obchodní lodi, aby ji odvezl do Braavosu.
    Jon je díky intrikaření Sama zvolen velitelem Noční hlídky.
    atd. u pár dalších postav - Stannis, Catelyn lady Stoneheart, Daenerys ...

+ možná sepsat seznam smrtí významných postav, v případě Hostiny třeba pak zmínit, kterými POV se kniha nezabývá

Kdo bude chtít vědět víc, přečte si jednotlivé souhrny nebo celé kapitoly.
  • @Nevada Kedysi sa tu obiavil obrazok... mapa s tym kto ako putoval... ehm moment skosim to vyhrabať... toto zpisovanie.. ako k
    ľudne by som si vzal na starosť pár postáv ale celé sa mi to robiť nechce
  • @Montezuma3 Moje chyba to bude ono... pardon
    @Gardien
    Mapa je naprd, navíc určitě anglicky. Psát Tě nenutím ;)
    Já to klidně potom udělám, vždyť to bude pár řádků na knížku :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

@Branislav_Gepeto
    Já si myslím, že Aryina linka je časově roztáhlejší, než dění v Západozemí, takže s tímhle odhadem bych si dovolila nesouhlasit. A s prohlášením "téměř měsíc" dvojnásob (co je za dobu měsíc u Martina?).

Dobre, odhad divný, ale podstatné, čo som chcel povedať bolo, že s tým teleportom by som to nepreháňal. Je rozdiel, keď tvorcovia seriálu v priebehu dňa premiestnia Malíčka z Klikatice do Harrenhalu (celý sprievod, dobré jedlá, spánok, pomalý postup) a keď sa má ktosi na lodi preplaviť z Braavosu do KL (nepotrebuje sa rozmaznávať, ide mu o rýchlosť).

Veď ja neverím, že by Arya mala dôvod trepať sa do nejakej skupinky, spravila by to sama prevlek-neprevlek, čiže nesúhlasím, len sa snažím vysvetliť tu záležitosť s teleportom. A nechcem ťa tým dráždiť, keď viem, ako ti ten seriálový teleport lezie na nervy :)
    Montezuma3 napsal(a):

To myslíte, že ten její výcvik už skončil a její první kapitola ve Vichrech nebude začínat v Braavosu, ale už někde jinde při plnění nějaké zakázky?

Ja osobne si to moc nemyslím, ale možné to je. Ja som len interpretoval, ako to myslel flanker a vysvetľoval som Gardienovi, že žiaden teleport nepotrebuje.
    Nevada napsal(a):

Uf, dočteno celé téma.

A tohle mě zaujalo:

Zdarec.. jestli se můžu zeptat, je tu někde na stránkách k nalezení nějaký "stručný" seznam, kde se která postava nachází po skončení ADWD... nejlépe i s informacemi které by mohli být užitečné pro příští dva díly? nebo nebylo by dobré ho vytvořit (pokud není)...
    To by fakt nebylo od věci. Už jsem nejednou podobné informace taky podávala u předchozích dílů, takže mě napadlo, že by to za sepsání stálo. Nic rozsáhlého, jen pár větami shrnout "osudové okamžiky" v závěru knih ;o)
    Časem se do toho pustím, případní dobrovolní pomocníci vítáni.
    Ešte by bolo dobre odkiaľsi stiahnuť mapku a nejakými farebnými bodkami zaznačiť, kde zhruba sú.
    Heh, až při druhém čtení jsem zaregistrovala, že Tyrion vlastně otrávil Chůvu, toho otrokářského dozorce u Meereenu.
    Nevada napsal(a):

Heh, až při druhém čtení jsem zaregistrovala, že Tyrion vlastně otrávil Chůvu, toho otrokářského dozorce u Meereenu.

čože? O_o Aký je tam náznak?
    upraveno 11. ledna 2013
    @Branislav_Gepeto
    (kurzíva je i v knize, tučně zvýrazněné je moje)

Yezzanovi ostatní otroci odmítli přiblížit se k dozorci, když mu začaly křeče, a tak připadlo Tyrionovi, aby jej udržoval v teple a nosil mu pití. Víno ředěné vodou, citronovou šťávu a pěkně horký vývar z psích ocásků, s kousky hub. Hezky to vypij, Chůvičko, je třeba nahradit tu sračkovou vodu, co ti vytéká ze zadnice. Posledním slovem, které Chůva řekl, bylo: „Ne.“ A posledními slovy, která slyšel, bylo: „Lannister si vždycky splácí svoje dluhy.“
    Aha 8-O To by bolo dobré hodiť aj do teórií...
  • to už nie je teória
    To je pravda... Ale bolo by dobré to nejako dať... Mne to napríklad nedošlo (alebo som tým nejako moc prešiel... Videl som tam nádych pomsty, ale skôr tak, že Tyrion sa mu len vysmial, že zomrel)...
    Mně to poprvé taky nedošlo. Až teď. Ty houby (které tak dlouho schovával v botě) jsem si k těm slovům nespojila. Ale to svědčí jen o tom, že mě tyhle kapitoly tolik nebavily, že jsem prostě nedávala pozor (dokonce jsem teď při čtení objevila další 2-3 chyby, kterých jsem si předtím nevšimla). Stejně tak jsem to měla u Střetu králů a Daenerys. Díky tomu mi uniklo, že její vize vlastně předznamenává Robbovu smrt.
  • Dotaz: o jaké houby šlo, kde k nim Tyrion přišel? (ono mě možná leccos v angličtině uniklo :oops: )
    upraveno 11. ledna 2013
    V první kapitole je našel v zahradě Illyriova paláce. Schoval si je pro případ, že by chtěl spáchat sebevraždu. Během dalších kapitol se k nim v myšlenkách vrací. Naposled v kapitole předcházející tomuhle případu. Je přesvědčený, že pro něj a Grešli by stačily.
  • Tak to jo. No, trochu mě to zklamalo, že je Tyrion Lannister až takový Lannister, že musi předbíhat Bledou klisnu o jeden a půl vteřiny v zatáčce :-/
    Já bych řekla, že ty křeče nezpůsobila Bledá klisna, ale taky ty houby. Tyrion potřeboval Chůvu odstranit, aby mohli snáz utéct. Ale to už je opravdu jen odhad...
    To tam bylo napsané, já si nepamatuji. Myslím, že ty houbičky pořád má.
  • Já si dokonce ani nevšiml, že ukradl nějaké houbičky. To asi proto že Tyrionovi kapitoly v Pentosu a na cestě s Ilyriem byly tak strašně nudné, že jsem se nějak moc nesoustředil. Na Rhoyne se to naštěstí zlepšuje (čtu podruhé).
  • @Montezuma3 mne sa zdá že tam bolo aj o tých hubách niečo.. ale čo :D
    Od smrti Chůvy tam o těch houbách není jediná zmínka.
    Keby ich tak naservíroval zelenej milosti... som jediný koho irituje a pripadá mu tak... že má čosi za lubom?
    Ne.
    Nevada napsal(a):

Ne.

Už som sa bál, že zo mňa GRRM urobil paranoika (existuje také slovo?) :D
  • Čau,
    copak houby, pro mě teda největší otázkou Tance zůstává ten kluk Aegon. Určitě nejsem jedinej kdo má pocit, že se vyloup tak nějak z ničeho - na to jakou důležitost ta postava pro příběh představuje. Je to jako kdyby do rozehraný partičky karet z nebe spadlo pátý eso. Pořád mi to ke stylu jakým je příběh písně budovanej dramaticky nesedí. Vyskytuje se někde v předchozích dílech zmínka o tom, že by mimino Aegon přežilo řádění Lanisterů v KL?

A co nebo kdo myslíte že znamená ten "mummer" z proroctví (Quaithe)? Ať přemejšlim jak přemejšlim, mě to nejvíc sedí na Pavouka - ovšem co by to bylo za proroctví který by se dalo interpretovat jednoznačně, žejo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.