Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1535456585967

Komentáře

• upraveno 2. srpna 2012
    Gardien napsal(a):

Gardien napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Tyna napsal(a):

Protože kdyby byly POV třeba Roose, Malíček nebo Ramsay, tak by to ztratilo tajemno.
    Souhlas.
    Záleží, jak se to napíše. Takový Eddard za celou svoji POV neodhalil rodiče Jona.
    Po POV Malíčka, Varyse či Ramsaye neprahnu. Doran nemá POV asi kvůli tomu, že by nikdo nechtěl číst o nemocech a bolestech starého člověka. Stav Theona po mučení je určitě zajímavější.
    POV Viktariona bych klidně vyměnila za Eurona. Krakatice mají vůbec moc POV.
    Nasleduju cestu starkov v jednotke
    Hmm... Zaujímavá teória

Victarion môže zastať úlohu Robba a Jona, taký náš úbohý bojovníček... Takže zomrie buď tak, že naňho zaútočia vo vzbure Železných mužov alebo na... Železnej svatbe...

Euron bude Catelyn, taká milá osôbka, čo chce prekonať bariéry :D A tiež taký malý Rickon, pretože ten nemal POV, ani Euron... Takže bude podrezaný na Železnej svatbe...

Aeron je Eddard, milý to človiečik, čo chce šíriť svoju vieru - utopí sa/utopia ho.

Aša je Arya a Sansa, krásna deva s bojovou dušou... Takže sa buď vykotí z Štítu alebo oslepne a spadne cez palubu alebo prežije, ale bude si musieť vziať niekoho, koho nechce (ak sa tak už nestalo)

Theon je Bran, zmrzačená dušička, ten napokon povedie Železných mužov a pridá sa na stranu ľadu :D
    Tak niak som to myslel.. hmm eŠte je možne že Aša sa ocitne v Bravose a.. bualá
    A ako to mysliš so železnou svatbou? nevesta bude v zbroji?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 2. srpna 2012
    Neviem :D Je to možné .D Alebo prosto tam bude všade železo... Alebo bude zaplatená železnou menou .D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. srpna 2012
    Moje teorie je ta, že to všechno co je teď kolem Meereenu, získá Dany na svou stranu.
    Dothraky připojí ke svému skromnému khalassaru. Yunkajské armády jsou složené z otroků a žoldáků. Žoldáci mohou kdykoli změnit stranu a otroci se k Dany rádi připojí. Flotilu Volantisu rozpráší Victarion a Ghiscar s Qarthem už si pak ani neškrtnou.

A ten kdo jako další dorazí do Braavosu bude hodně důležitý. Protože ten někdo může vyslovit jméno a mladá asasinka bude mít první zakázku.
    upraveno 2. srpna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Moje teorie je ta, že to všechno co je teď kolem Meereenu, získá Dany na svou stranu.
    Dothraky připojí ke svému skromnému khalassaru. Yunkajské armády jsou složené z otroků a žoldáků. Žoldáci mohou kdykoli změnit stranu a otroci se k Dany rádi připojí. Flotilu Volantisu rozpráší Victarion a Ghiscar s Qarthem už si pak ani neškrtnou.

A ten kdo jako další dorazí do Braavosu bude hodně důležitý. Protože ten někdo může vyslovit jméno a mladá asasinka bude mít první zakázku.

Moment, ja som Tanec ešte nečítal a práve si prebudil moje zvedavé jadro - ktože to má doraziť do Braavosu?

Viem jedine že vraj Marwyn ešte nedorazil do Meereenu :O
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. srpna 2012
    Cože? A proč se tedy pohybuješ v téhle diskuzi.
    Do Braavosu ještě nikdo nedorazil a podle toho co víme se tam ani nikdo zatím nechystá. Jen konstatuji, že jestli se tam někdo vydá, může to být jedině proto, že chce vyslovit jméno.
    upraveno 2. srpna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Cože? A proč se tedy pohybuješ v téhle diskuzi.
    Do Braavosu ještě nikdo nedorazil a podle toho co víme se tam ani nikdo zatím nechystá. Jen konstatuji, že jestli se tam někdo vydá, může to být jedině proto, že chce vyslovit jméno.

Aha .) ďakujem za objasnenie... BTW: Mne SPOILERy nevadia, rád sikutujem, preto som tu, čoskoro už hádam Tanec budem mať, zatiaľ som prečítal Prológ a Epilóg (na sumáre) a Tyrionovu kapitolu (v angličtine, takže niektoré detaily mi mohli uniknúť, ako napr. čo tam jedli).... Ale neboj, pri Vichroch už budem staáť od SPOLU ďaleko, kým neprečítam :)
  • upraveno 2. srpna 2012
    Everett Young napsal(a):

Alespoň, že epilog mi spravil chuť:)
    Mrtvej Lannister, dobrej Lannister, stejně jako s Frey to souhlasím, ale bylo by třeba začít u jiných zástupců tohoto rodu.
    No, zrovna Kevana mi bylo líto, ale spíše mi spravil chuť v tom smyslu, že se něco začíná dít s Targaryeny, takže jsem to myslela spíše ve věci posunu děje. Kevan to zrovna schytat nemusel, stejně mi bude líto malých lvíčků, ti jsou fajn, tak třeba ta věštba nevyjde.
  • kzkkzk
    upraveno 2. srpna 2012
    Teď mi tak napadlo, už někdo zmínil, že by se mohla znovu zrodit Valýrie v režii Dany?
  • upraveno 2. srpna 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Tyna napsal(a):

Ben Nevis: V Písečnících bylo velmi náročné fandit někomu jinému než písečníkům :-) Myslím, že tomu kreténovi, který neposlouchá dobré rady a vraždí štěňátka nefandil nikdo :-)

Beru to tak, že happy end v hororu nastane, když je vraždící monstrum poraženo a lidi přežijou. Přece jenom si naše rasa o sobě myslí, že je nejlepší a ona jediná musí přežít za všech okolností.
    Chudák Vetřelec nebo co ta příšerka z Morie z Pána prstenů? Ona byla zlá, protože zabila
    Gandalfa, přitom to byli chamtiví trpaslíci, co kopali moc hluboko... :-)

Pozor ta chudinka příšerka totiž pár set let předtím s potěšením pod vedením Sauronova bývalého opána veaždila hodné lidi a elfíky.... takže svině na entou a když pánáíčka porazili tak co? zbaběle se skovala.....
  • upraveno 2. srpna 2012
    Spíš pár tisíc let před tím ;)
  • upraveno 2. srpna 2012
    tak pár tisíc pravda gondolin byl hodně dávno stejně jako samotná bitka proti morgothovi :--) tak jako tak balrog opravdu nebyl jen nepochopený :-)
  • upraveno 2. srpna 2012
    ...a pár set tisíc let předtím se vesele účastnil genetických zvěrstev typu "Mengele" na právě procitnuvších elfech... a slušných pár milionů let předtím se destruktivní kampaně typu "úplně všechno zničíme".... ne, balrog rozhodně není nepochopený tvor trápící se kvůli tomu, jak vypadá, a tomu, že mu nikdo nerozumí.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Co vy víte, možná jen vyrůstal s tátou alkoholikem. :)
  • upraveno 2. srpna 2012
    btw, čo myslíte, je Conningtonov Aegon skutočný Aegon alebo falošný Aegon? Ja sa prikláňam k tomu že skutočný-asi ťažko by zohnali nejakého náhradníka ktorý ma targaryanské strieborné vlasy a fialové oči...či?
  • upraveno 2. srpna 2012
    Jaqen napsal(a):

btw, čo myslíte, je Conningtonov Aegon skutočný Aegon alebo falošný Aegon? Ja sa prikláňam k tomu že skutočný-asi ťažko by zohnali nejakého náhradníka ktorý ma targaryanské strieborné vlasy a fialové oči...či?

Já se spíš přikláním k tomu, že to není skutečný Aegon. A stříbrovlasých, fialovookých náhradníků se dá najít dost třeba v bordelech v Lysu. :)
    Z těch odvážnějších teorií se mi líbí ty, že je to Blackfyre nebo Jonovo ztracené dvojče... :D
  • upraveno 2. srpna 2012
    Stříbrné vlasy a fialové oči nejsou znak Targů, ale obyvatel staré Valyrie. V Západozemí podobně vypadali třeba Daynové. Aegonův původ se tu probíral už víckrát, ale musíš se prokousat topicem.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. srpna 2012
    sveva napsal(a):

Jonovo ztracené dvojče... :D

Myslíš situaci, jako když se fanynky jedné telenovely vztekaly, že jim zabili oblíbeného hlavního hrdinu, tak se náhle objevilo ztracené dvojče hrané stejným hercem? Jo, i to je možné :)
  • upraveno 2. srpna 2012
    Krisa napsal(a):

sveva napsal(a):

Myslíš situaci, jako když se fanynky jedné telenovely vztekaly, že jim zabili oblíbeného hlavního hrdinu, tak se náhle objevilo ztracené dvojče hrané stejným hercem? Jo, i to je možné :)
    Jo, Ty asi myslíš Anton Špelec, ostrostřelec
    :-)
  • upraveno 2. srpna 2012
    Krisa napsal(a):

sveva napsal(a):

Jo, to bylo v Přátelích, ne? :)
    Já se při Písni vztekala tolikrát... to už by tam mělo běhat dvojčat požehnaně! Jenže GRRM zatvrzele oživuje postavy, který mě naopak nejvíc iritujou. :P
  • upraveno 2. srpna 2012
    Jaqen napsal(a):

Já myslim, že skutečný - Connington, mam dojem, i vzpomínal, že je to celej táta, jen oči trochu tmavší..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. srpna 2012
    Stark+sveva: Já mám pocit, že to bylo právě v jedné Kolumbijské telenovele a až pak byl Drake Ramoray :)))
  • upraveno 2. srpna 2012
    Stark z hor napsal(a):

Jaqen napsal(a):

Já myslim, že skutečný - Connington, mam dojem, i vzpomínal, že je to celej táta, jen oči trochu tmavší..
    Zrovna Connington není úplně nejspolehlivější vypravěč. A mimochodem říká přesný opak: Rhaegar měl mnohem tmavší oči než "tenhle kluk". O nějaké podobě se ani nezmiňuje.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 2. srpna 2012
    Bylo to v Tak jde čas, stejny serial ktery pak i parodovali v Pratelich
  • upraveno 3. srpna 2012
    Myslím, že Aegon není skutečný, to by bylo na Martina moc přímočaré.
  • upraveno 3. srpna 2012
    Jediné, co na Aegonovi nesedí, je jeho věk. Tyrion ho odhadoval na 15-16 (tj. věk Robba nebo Jona) a Aegon by měl být starší.
    No pořád si myslím, že si Martin nechává zadní vrátka, kdyby se mu story nelíbila a chtěl ji změnit. V tom rozhovoru říkal, že dává do Písně různé náznaky, ale druhou stranu neřeší časové linky. Tak nevím...

Ad Balrog - nevím, proč by měla být sympatická jenom příšerka, která myslí jako člověk a ještě lituje svých činů. Většinou je to poslední nebo jediný exemplář svého druhu, zatímco potravy (lidí nebo elfů, kdyby nebyli dekadentní) je dost. Měli by takové příšerky strčit do rezervace a dobře o ně pečovat. :-)
  • upraveno 3. srpna 2012
    tiež si nemyslím, že je pravý. čisto pocitovo. čo by mu zároveň možno zaručilo dlhší život. myslím, že víťazstvo falošného Targaryena a mier, alebo pravý drak a smrť - to sú dve verzie, ktoré očakávam. a áno, aspoň má GRRM veľa možností, prekvapiť ma.
    nehovoriac, že to ako očakávame samé zlo spôsobí, že prípadný happyend nebudeme vnímať "ako niečo trápne", ale sa potešíme.... či?
  • upraveno 3. srpna 2012
    sarven: +1 Myslím, že Martin má v zásobě několik možných konců pro většinu postav... podle toho, co říkal o svojem způsobu psaní.
  • upraveno 3. srpna 2012
    Jak znám Píseň, pokud si nějaká postava vytyčí cíl, nedojde do něho. Takže pochybuji, že Dany nebo Aegon (ať už pravý nebo falešný) budou kdy vládnout. Doufám, že jeho smrt bude zajímavá a překvapujcí. ;-)
  • upraveno 3. srpna 2012
    Já to vidím na zbloudilý šíp při dobývání Bouřlivého konce ;) dost překvapující?
  • upraveno 3. srpna 2012
    Možná už se to někde řešilo, ale zajímavé by bylo, kdyby svět Písně byl koule, stejně jako země. A Dany by podle návodu "If you want to go west - you have to go east" dorazila do Západozemí od západu. Rovnou k Lannisterům třeba :))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.