Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1515254565767

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 1. srpna 2012
    Jedinou nadějí fanoušků Aryi je, že kdyby náhodou umřela (a pan spisovatel byl druhý den zavraž...ehm, měl strašlivou nehodu), tak se převtělí do Nymerie a povede svojí armádu vlků shromážděnou v říčních krajinách.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 1. srpna 2012
    Everett Young napsal(a):

Jedinou nadějí fanoušků Aryi je, že kdyby náhodou umřela (a pan spisovatel byl druhý den zavraž...ehm, měl strašlivou nehodu), tak se převtělí do Nymerie a povede svojí armádu vlků shromážděnou v říčních krajinách.

To by bola cena útechy :/ Alebo sa s vlkmi pridá k matke a Paní Kamenosrdce bude mať ,,armádu".
    Leithian napsal(a):

proč ne? jen nemuže chodit kdyby nemohl ani sexovat tak se bude i pomočovat ne? a o tom se nikde nepíše,... takže schopnej asi bude.....

No, myslím, že niekde spomínali niečo v tom zmysle "nikdy nebude rytířem, nebude mít syny" ale nie som si istý. :)
    Tyna napsal(a):

Ned v GoT hovoril o tom že nikdy nebude líhať so ženou..
    Nic proti Nedově kvalifikaci neurologa, ale to nemůže vědět. Záleží na míře postižení míchy. Někteří paraplegikové souložit mohou, jiní ne. Ostatně, kdyby to tak nebylo, neměla by smysl sexuologická poradna na stránkách sdružení První krok :-)
    Lady Grantham
    ,,Let's talk about a Potency!" :D
  • upraveno 1. srpna 2012
    Arya přežije. Martin rád zabíjí postavy se silným morálním kódem. Ruku na srdce - Arya ztratila nejenom rodinu, ale i morální kompas a z velký části i pozitivní emoce (to, co z nich projevuje, souvisí jenom se vzpomínkami). Neskončí to s ní dobře. Ale neumře, protože je to šedá postava a ty si Martin šetří.

Dokonce si myslím, že většina původně kladných postav, co přežijou, na konci ságy skončí aspoň mírně pokřivená, zbavená iluzí a uvažující daleko pragmatičtějc, a některý "záporáky" ve ztranitelný situaci dostanou jejich vlastníma zbraněma. To by na Martina sedělo.
    upraveno 1. srpna 2012
    Ja sa práve bojím toho Arya dopadne zle a pri Martinovi uvažujem, či by tá smrť nebola lepšia. :/
  • upraveno 1. srpna 2012
    Branislav 'Gepeto': IMHO skončí tak, jak má nakročeno - jako psychicky narušená asasínka bez emocí. Jenom doufám, že ještě skolí pár neoblíbených postav.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. srpna 2012
    Arya bude pod rouškou noci chladnokrevně podřezávat naše ostatní oblíbené charaktery. ;-)
    upraveno 1. srpna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Arya bude pod rouškou noci chladnokrevně podřezávat naše ostatní oblíbené charaktery. ;-)

Cŕn Cŕn ,,Seven Days."
    ,,Here is septon. What in the Seven Hells do you mean?"
  • upraveno 1. srpna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Sorry, se zbytkem rodiny ani Davosem se nesetká :P
  • upraveno 1. srpna 2012
    Jasně Gepeto a přinese mu to havran ne ? :D
    upraveno 1. srpna 2012
    Já se spíše obávám že celým výcvikem prochází zbytečně protože pokud bude strejda George pokračovat timhle tempem tak se celý její seznam poškrtá sám dřív než ten výcvik dodělá. Jen si to vezměte - Joff - mrtvý; Hound - mrtvý; Illyn - asi ho zabijou říční lordi se zbytkem Jaimeho armády; Gregor - no snad bych jen řekl že hlavu už mu neusekne :wink: ; Cersei - no nevipadá to s ní dobře. A ty ostatní? To půjde rychle...
    upraveno 1. srpna 2012
    Everett Young napsal(a):

Já se spíše obávám že celým výcvikem prochází zbytečně protože pokud bude strejda George pokračovat timhle tempem tak se celý její seznam poškrtá sám dřív než ten výcvik dodělá. Jen si to vezměte - Joff - mrtvý; Hound - mrtvý; Illyn - asi ho zabijou říční lordi se zbytkem Jaimeho armády; Gregor - no snad bych jen řekl že hlavu už mu neusekne :wink: ; Cersei - no nevipadá to s ní dobře. A ty ostatní? To půjde rychle...

Ja by som bol rád, keby bol Sandor zastánca cirkvi v božom súde a bojoval proti Horovi :D Takže verím teórií (aj keď je šialená), že je nažive :D A Arya sa neuspokojí s žiadnym polproduktom - Hora bude pekne hore bruškom, žiadny nemŕtvy :D
  • upraveno 1. srpna 2012
    Na nemrtvého jedině s ohněm...čeho že se to Ohař nejvíce bojí? :)
    upraveno 1. srpna 2012
    Astaldeo napsal(a):

Na nemrtvého jedině s ohněm...čeho že se to Ohař nejvíce bojí? :)

Tak v strede boja tam príde Arya s ohňom - dve muchy dva psy jednou ranou .D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. srpna 2012
    Arya už Sandora zabít mohla...
    upraveno 1. srpna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Arya už Sandora zabít mohla...

Ale nechcela mu dať milosrdenstvo (hmm... teraz to bude asi volať dar :D )... No možno že sa niečo zmení... Alebo si ho zo zonamu vygumuje .P
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. srpna 2012
    Ohař není mrtvý! A ne, a ne, a ne!!! (vztekající se Krisa, ležící na zemi a kopající nožičkama)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. srpna 2012
    Není mrtvý zcela jistě. Převor kláštera taky zemřel a "znovu se narodil..."
    upraveno 1. srpna 2012
    Také věřím v to že Sandor žije jen říkám že položky z Aryina seznamu mají zvyk škrtat se sami.
    upraveno 1. srpna 2012
    Vytvoríš si list a on sa zoškrtá sám... Lady Grantham: ,,Aká drzosť!!!"
  • upraveno 1. srpna 2012
    Everett Young napsal(a):

Také věřím v to že Sandor žije jen říkám že položky z Aryina seznamu mají zvyk škrtat se sami.

Je pekne čitať ako niekto fandi aryií(ja mam pre to meno asi slabosť ale ako tiež fandim) takže čo sa osttku týka... Arya nezomrie.. myslim že si Martin uvedomuje čo by sa potom stalo(ale bernme to tak, aj kebyže ju zabije v prvej kapitole šestky kto z nas sagu nedošíta? Ďalej k výcviku.. ja neviem moňo to bude tym oprašovanim starych hier a pripravou na jeseň ale ja z nej začinam mať pocit ako z isteho pana 47... a celeho toho chramu tiež.
  • kzkkzk
    upraveno 1. srpna 2012
    Jak tu někdo řekl, postavy s kladným morálním kódem umírají. Proto Theon to rozjede ve velkém a nakonec bude hrdina celého Západozemí. Olé!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. srpna 2012
    Gardien: Já mám obavu, že GRRM vůbec neřeší to, že kdyby náhodou zabil postavu X, tak to nějací lidé nedočtou. Viz Ned, Robb, Jon?...
  • upraveno 1. srpna 2012
    Krisa napsal(a):

Gardien: Já mám obavu, že GRRM vůbec neřeší to, že kdyby náhodou zabil postavu X, tak to nějací lidé nedočtou. Viz Ned, Robb, Jon?...

Náhoda... oni vlastne zomreli nahodou on to vôbec nechcel
  • upraveno 1. srpna 2012
    Gardien napsal(a):

Krisa napsal(a):

Náhoda... oni vlastne zomreli nahodou on to vôbec nechcel
    :D
  • upraveno 2. srpna 2012
    Everett Young napsal(a):

I při tom jak GRRM "pohrdá dobrými konci" doufám že sága nedopadne úplně tragicky. Hořko-sladký konec - jo beru. Pokud to nebude v tom smyslu že sice zachráněj západozemí ale žádná z PoV postav se toho nedožije. Ale přijde mi že tato sága není tak realistická jak tu někteří lidé říkají. V realitě by ty hodné postavy dělali jak špatná tak dobrá rozhodnutí. Tady to zatím vypadá ve stylu "poser co můžeš". Pokud to takhle půjde dál (Ramsay zabije Standu, Jiní dobijou zeď atd.)¨tak jak tam chce GRRM namontovat tu sladkou část toho konce? Začínám se bát že ve své šílenosti opravdu všechny postavy zabije, a celá sága bude k ničemu. Jen si to vemte: zabije Dany = slepá dějová linka přes pět knížek; zabije Aryu = slepá dějová linka od příjezdu do bravosu dál; Už tak mě naštval tím že kapitoly Quentina byly více méně o ničem. Opravdu doufám že to takhle nezvorá...

To je naprosto přesné. Nelíbí se mi třeba, jak všichni omýlají, jak je Dany hloupá a naivní, že dělá jen samá špatná rozhodnutí v domění, že jsou dobrá. No, ale ona by ta rozhodnutí mohla dopadnout v reálu i dobře, to jen autor se rozhodne, že se jí všechno rozsype pod rukama a vše na co sáhne se vlasně obrátí proti ní. Tohle už mě začíná na sáze trochu štvát, dříve jsem tyhle neúspěchy kvitovala, ale dneska už je to fakt na mašli...Tanec jsem četla spíše ze setrvačnosti, jak to dopadne, nemůžu říct, že bych byla nadšená jako recenzenti, srovnala bych to se zdlouhavou Hostinou. Konec byl naprosto neuspokojivý, čekala jsem něco epického jako u Bouře měčů a ono nic, jen několik zaháčkování...
  • upraveno 2. srpna 2012
    Ninkwen napsal(a):

Everett Young napsal(a):

I při tom jak GRRM "pohrdá dobrými konci" doufám že sága nedopadne úplně tragicky. Hořko-sladký konec - jo beru. Pokud to nebude v tom smyslu že sice zachráněj západozemí ale žádná z PoV postav se toho nedožije. Ale přijde mi že tato sága není tak realistická jak tu někteří lidé říkají. V realitě by ty hodné postavy dělali jak špatná tak dobrá rozhodnutí. Tady to zatím vypadá ve stylu "poser co můžeš". Pokud to takhle půjde dál (Ramsay zabije Standu, Jiní dobijou zeď atd.)¨tak jak tam chce GRRM namontovat tu sladkou část toho konce? Začínám se bát že ve své šílenosti opravdu všechny postavy zabije, a celá sága bude k ničemu. Jen si to vemte: zabije Dany = slepá dějová linka přes pět knížek; zabije Aryu = slepá dějová linka od příjezdu do bravosu dál; Už tak mě naštval tím že kapitoly Quentina byly více méně o ničem. Opravdu doufám že to takhle nezvorá...

To je naprosto přesné. Nelíbí se mi třeba, jak všichni omýlají, jak je Dany hloupá a naivní, že dělá jen samá špatná rozhodnutí v domění, že jsou dobrá. No, ale ona by ta rozhodnutí mohla dopadnout v reálu i dobře, to jen autor se rozhodne, že se jí všechno rozsype pod rukama a vše na co sáhne se vlasně obrátí proti ní. Tohle už mě začíná na sáze trochu štvát, dříve jsem tyhle neúspěchy kvitovala, ale dneska už je to fakt na mašli...Tanec jsem četla spíše ze setrvačnosti, jak to dopadne, nemůžu říct, že bych byla nadšená jako recenzenti, srovnala bych to se zdlouhavou Hostinou. Konec byl naprosto neuspokojivý, čekala jsem něco epického jako u Bouře měčů a ono nic, jen několik zaháčkování...

Alespoň, že epilog mi spravil chuť:)
  • upraveno 2. srpna 2012
    Mě zase štve, že Martin předepsal dělat moudrý rozhodnutí jenom Lannisterům (abych předešla nedorozumění - Rudá svatba IMHO nebyl pro Roose Boltona ani Freye z dlouhodobýho hlediska nejmoudřejší tah). Tywin, Joffrey ani Kevan neumřeli proto, že by se proti nim obrátily jejich rozhodnutí - tak jako ostatní. Výjimka je blbka Cersei a tu z toho ještě vyseká. Proč si sakra myslím, že lvům ze Skály Martin nadržuje? ;) Nu což, třeba mě ještě překvapěj Tyrellové, co zatím hrajou sice opatrně, ale beze ztrát.
    upraveno 2. srpna 2012
    Alespoň, že epilog mi spravil chuť:)
    Mrtvej Lannister, dobrej Lannister, stejně jako s Frey to souhlasím, ale bylo by třeba začít u jiných zástupců tohoto rodu.
  • upraveno 2. srpna 2012
    I při tom jak GRRM "pohrdá dobrými konci" doufám že sága nedopadne úplně tragicky.
    Ono i dobrý konec je relativní. V Písečnících jsem fandila písečníkům, tudíž dopadlo to dobře. :-)

Ty neúspěchy hlavních postav jsou už opravdu frustrující. Dařilo se Aryii, komu ještě? Připadá mi, že jediné uspokojení z Písně v poslední době pro čtenáře je smrt nějaké neoblíbené postavy.
    I ta Jonova snaha zachránit Divoké se nakonec obrátí proti němu. Dělat charitu se v Písní neoplácí, viz Dany a její boj proti otroctví.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Ben Nevis: V Písečnících bylo velmi náročné fandit někomu jinému než písečníkům :-) Myslím, že tomu kreténovi, který neposlouchá dobré rady a vraždí štěňátka nefandil nikdo :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.