Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1484951535467

Komentáře

• upraveno 27. července 2012
    Nemyslím, že to natahuje kvůli penězům. Jako dojnou krávu má seriál - HBO mu platí za práva a ještě se mu díky tomu zvýšily prodeje knih o stovky procent. Spíš si s Hostinou a Tancem ukousnul příliš velké sousto (přidal zbytečně moc POV a nepodstatných dějových linek, detailů) a nechtělo se mu ho spolknout. :-)
    Úspěch seriálu ho snad nakopne, aby to dokončil, nebo tím se aspoň utěšuju. A ještě se nevzdávám naděje na to, že s Vichry se Píseň kvalitativně zase zvedne.
    sveva: S tím, že by ho seriál nakop, si nejsem vůbec jistá. Neslyšela jsem nic o tom, že by se jim zavázel že během tolika a tolika let ságu dopíše, aby měli z čeho vycházet. Potvrzuje to i fakt, že očividně myslejí jenom na jednu sérii dopředu. Realisticky vzato počítám, že s trochou štěstí se v seriálu dostanou k událostem z Vichrů zimy. Souhlasím, že ve Vichrech se toho musí vyřešit daleko víc, na což si Martin nahrává, takže to snad bude kvalitatně lepší než Hostina a Tanec.
    takžepři mém štěstí přežije melisandra, cersei a aegon plus sansa s rickonem:-)
    Ty nemáš ráda Rickona?
    Miss Utahraptor napsal(a):

Leithian napsal(a):

... takžepři mém štěstí přežije melisandra, cersei a aegon plus sansa s rickonem:-)

Tvé štěstí mi nepřipadá zas až tak zlé... :D
    A eŠte by mohol Jon a Tomen.. veď ten za niČ nemôže a rad podpisuje listiny... No inač pre mňa bola hra o tr;uny najzaujimavejšia.. som to nechcel čitať (dostal som to na vianoce a asi mesiac odkladal) potom som prečital prvu kapitolu a včera som skončil s tancom :D
    Gardien napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Leithian napsal(a):

... takžepři mém štěstí přežije melisandra, cersei a aegon plus sansa s rickonem:-)

Tvé štěstí mi nepřipadá zas až tak zlé... :D
    A eŠte by mohol Jon a Tomen.. veď ten za niČ nemôže a rad podpisuje listiny... No inač pre mňa bola hra o tr;uny najzaujimavejšia.. som to nechcel čitať (dostal som to na vianoce a asi mesiac odkladal) potom som prečital prvu kapitolu a včera som skončil s tancom :D
    Lepší a lepší. Tommen je takové malé nevinné velkooké koťátko, ztracené v labyrintu intrik vlastní matky (a manželky). A Jonem, doufám, myslíš Sněha, že? :)
    Začíná tu převládat negace koukám. Kapitoly s Dany nebyly vůbec nudné. Dokončuje její profilaci. Ušla pěkný kus cesty a vykreslení osobnosti je super a není daleko o Dostojevského. Ale doufám, že umře. Nefandím jí. :D

Knížka se četla super a děj určitě nestál. Každý den jsem četl do tří do rána, dokud jsem neusnul. A konečně se vrátil Theon. Ty kapitoly s ním byly hodně silné. Stejně jako tajemno okolo Bílého přístavu, zvrat u draků a dění na zdi.

Myslím, že hlavní problém je, že se spisovatel ne vždycky posledními díly trefí všem do vkusu. Každý už o tom má něco načteno, má nějakou představu, chce něco jiného. To je u každé dlouhé ságy. Z
    No mi se právě do vkusu svými prvními třemi díly trefil, a těma dalšíma dvěma ne, takže marně přemýšlím, jestli jsem se změnil já nebo on, nebo co se to vlastně stalo. ;-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 27. července 2012
    kzk: to bude taky tim, že po šesti letech čekání jsem očekával něco, co mi rozkope koule, urve ptáka a vrazí mi ho do prdele, vyrve střeva a rozprskne mozek na zeď. Místo toho jsem dostal lehké plácnutí přes zadek a koňara do stehna.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Heavy Head: Pane spisovateli, přestaňte to takhle blbě natahovat!
    GRRM: Takže, lidi k odstranění, ano, píšu si Heavy Head. (pozn: ? Svatba ?)
    sveva napsal(a):

Nemyslím, že to natahuje kvůli penězům. Jako dojnou krávu má seriál - HBO mu platí za práva a ještě se mu díky tomu zvýšily prodeje knih o stovky procent.

To byla blbá myšlenka, že Martin Píseň natahuje, aby měl vyšší zisky. Určitě mu platí víc za víc stránek, ale nekonečný ten román taky být nemůže. Možná spíš kdyby měl finanční nouzi, tak by si s tím pospíšil, ale s prachama od HBO si stěžovat nemůže. Od Harryho Pottera už dělí Píseň jenom to, že se nepíše v tisku, jak lidi čekají o půlnoci fronty na novou knížku. Vlastně kromě hrozby naštvaných fanoušků a své vlastní vůle nemá vůbec motivaci to dokončit.
    Což nemusí být od věci, protože kam by šla kvalita, kdyby to psal jenom pro peníze?
    Tanec se mi líbil v tom, že tam bylo oproti Hostině něco nového. Máme tam první představení dětí lesa. Akorát jsem od nich čekala víc, ale snad se to rozjede ve Vichrech. Máme nového velkého hráče Aegona. Pořád mě zajímá, co bude dál, což je nejdůležitější.

Takový Malaz se taky čte dobře, ale není to tak napínavé, že bych musela hned číst další díl.
    Thorar napsal(a):

kzk: to bude taky tim, že po šesti letech čekání jsem očekával něco, co mi rozkope koule, urve ptáka a vrazí mi ho do prdele, vyrve střeva a rozprskne mozek na zeď. Místo toho jsem dostal lehké plácnutí přes zadek a koňara do stehna.

Doufám, že jsi rád, že se ti tvé očekávání nesplnilo. :-)
    Everett Young napsal(a):

Heavy Head: Pane spisovateli, přestaňte to takhle blbě natahovat!
    GRRM: Takže, lidi k odstranění, ano, píšu si Heavy Head. (pozn: ? Svatba ?)

Spíš bych řekl, že spadám mimo jeho rozlišovací schopnost. :-)
    Spíš bych řekl, že spadám mimo jeho rozlišovací schopnost. :-)
    GRRM: ERROR 404 - Heavy_Head - systém nemohl identifikovat Heavy_Head. Zkuste to prosím znovu nebo resetujte Heavy_Head.
    Nějak tak. :-)
    Ale stejně těch, kterým se to líbí, je naprostá většina, takže může být v naprostém klidu.
    heavy_head napsal(a):

Nějak tak. :-)
    Ale stejně těch, kterým se to líbí, je naprostá většina, takže může být v naprostém klidu.

Může být v klidu, pokud nečte recenze čtenářů na Amazonu... :-) Tam je spíš většina rozčarovaná.
    Mlčící většina je ale nadšená. ;-)
    HBO je to celkem fuk, oni si to stejně udělají po svém, tak co.
    Zajímalo by mě, co přesně mu na tom Amazonu vytýkají.
    heavy_head napsal(a):

Zajímalo by mě, co přesně mu na tom Amazonu vytýkají.

V kocke: že je tam až moc (zbytečných) postav, který nikoho nezajímaj, a hlavně že to natahuje a příběh se nikam neposunul.

Tenhle komentář se stal docela populárním. I když s ním úplně nesouhlasím, poukazuje docela vtipnou formou na hlavní problémy Tance.
  • kzkkzk
    Haters gonna hate. Kdyby se všem líbilo všechno stejně, bylo by na světě ošklivo. Ale to je skoro u všech produktů, že si člověk dá raději práci napsat negativní, než pozitivní komentář.

Urve koule? Je jasný, že nikdy tam už nebude nic jako smrt Neda nebo krvavá svatba. Na to už si všichni dávají pozor a už to tam bylo, tak to tolik nikoho neveme.
    Nebo tohle: http://www.amazon.com/gp/cdp/member-reviews/AJ1DWEA83P0YD/ref=cm_cr_dp_auth_rev?ie=UTF8&sort_by=MostRecentReview

Nechtěl by to někdo přeložit, ať si počtou i ti, co nevládnou angličtinou?
    Ticho po pěšině. :-)
    Mohli bychom uveřejnit třeba dvě příznivé proti dvěma nepříznivým recenzím a udělat z toho článek pro diskuzi... Jen takový nápad, neberte mě vážně, prosím... :-)
    Nápad je to dobrý, ale dneska už se mi nechce a od zítřka do nedělního večera jsem mimo počítač/internet. Kdyby o to byl v pondělí pořád zájem, tak klidně jednu, dvě recenze přeložím.
    Je jasný, že nikdy tam už nebude nic jako smrt Neda nebo krvavá svatba.
    No, před Martinem bych to nahlas neřekl.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett Young napsal(a):

Je jasný, že nikdy tam už nebude nic jako smrt Neda nebo krvavá svatba.
    No, před Martinem bych to nahlas neřekl.
    :D Ako povedal na Comic-Cone
    V seriálu se objevuje pořád víc a víc nových postav a tak logicky musím začít rychlej zabíjet ty stávajíci, aby měli možnost prosadit svou tvář víc hereců (or something like that)
    sveva napsal(a):

Tenhle komentář se stal docela populárním. I když s ním úplně nesouhlasím, poukazuje docela vtipnou formou na hlavní problémy Tance.

„Vy všichni jste tak zabýváte vaší hrou o trůny a vašimi draky a tenhle bodá do zad tohohle zatímco si bere tuhle, nikdo z vás nemá ani tušení co se skutečně děje! Je tu.... tak... moc.... DIVOKÝCH! Tak moc! Nevím, co s nimi všemi dělat! Divocí v mém pokoji, divocí na mém záchodě, divocí v mé polévce, divocí, divocí, DIVOCÍ! Nemyslíte, že bych radši porazil Jiné a nemrtváky, ale jak bych mohl, když se musím přebrodit skrz DIVOKÉ?!“ Slzy stékaly po jeho vousaté tváři. „ Ale zajímá vás to?! NE! To proto, že jsem BASTARD, že? UÁÁÁÁÁÁ!“ Utekl od stolu, vzlykaje, cestu ztěžovanou mořem divokých.
    :D
    Daenerys stood up, her tokar billowing down like a sea of pearls on soft eastern fabric. "Lords, ladies, random no-name filler characters who I would soon forget in a minute or so, you know why we are all gathered here!"
    A ten závěr:
    „Prosím, vraťte se k nám ve Vichrech zimy, na jaře 2020, pokud vás to bude stále zajímat.“
    xD
    Najlepší záver... A tak zaspal... A dej zaspal s ním .)
    heavy_head napsal(a):
    Slabší, než ta druhá recenze (a pro mě i hůř srozumitelná), ale...
    Já jsem Ohař. Víte, mám silné podezření, že bych taky nemusel být mrtvý.

Tyrion: Ticho, ty. Nikdo tě v téhle knížce ani nezmínil.

edit: A jsou tam chybně psaná jména!!! >:(
    :D :D To by bolo dobré na Jona...

,,mám silné podezření, že bych taky nemusel být mrtvý."
    ,,You know nothing, Jon..."
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.