Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1464749515267

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 22. července 2012
    Anglachel napsal(a):

Arthas zničil všetko to, čím bol, avšak napriek tomu v ňom zostali spomienky a to mu bránilo vypustiť Pohromu v plnej sile na svet(úprimne, Orgrimmar, Stormwind a Scarlet Enclave? Mali hádam na viac útokov).
    A Arthas videl len temnotu preto, lebo nemŕtvi po smrti zostávajú v tme, kde neustále trpia. Svojím spôsobom peklo(toto je zobrazené v jednej poviedke, kde je samovražda Sylvanas(ale kľud, znovu ju oživili)).

Yop, ja len hovorím, že Arthas bol pri vedomí od doby, keď zasadol na The Frozen Throne :)
    Tyna napsal(a):

Kéž bych alespoň přibližně tušila, o čem to tu v diskuzi Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!! mluvíte :-)))))))

:D Ako vždy, o niečom úplne inom...

World of WarCraft a WarCraft :)
  • upraveno 24. července 2012
    Nu, takže Tanec právě dočten, a cítím spíš mírné zklamání. Sice lepší než Hostina, ale jak píšu výše, závěr naopak nejslabší ze všech dílů. Všechno bylo prostě utnuto ve chvíli, kdy počet stran přesáhl únosnou mez, a na pokračování si musíme pár let počkat...:(

Celkově je to až moc roztahané. Za to může hlavně Martinova představa, že žádná kapitola nesmí být kratší než 10 stran. Takže když má odvyprávět nějaký důležitý moment, musí před něj připlácnout ještě spoustu balastu, aby kapitola nebyla příliš krátká (typický příklad je právě jediná Jaimeho kapitola)

K postavám:

Tyrion - dříve to byl můj oblíbenec, protože hodně tahal za nitky, ale tady se spíš nechává vláčet událostmi. Hlavně v první půlce, kdy jenom putuje a dalo by se to zkrátit na polovinu.

Jon - v Bouři byly jeho kapitoly strhující, pořád se tam něco dělo. Tady se toho tolik nedělo, rozhodně ne tolik, aby měl Jon nejvíc kapitol ze všech postav. Závěr sice sliboval zlepšení do budoucna (výprava za "Aryou"), ale pak přišla poslední stránka a, WTF? Já tedy nevěřím, že je Jon mrtvý, Martin sice často zabíjí postavy, ale ještě častěji čtenáře mate a napíše něco tak, aby si čtenář jen myslel, že postava je mrtvá. Takže to asi bude i tento případ, ale už to pomalu přestává býti vtipné.

Daenerys - taky mě moc nebavila a měl jsem potíže se vyznat ve všech těch postavách s divnými jmény. Když ji v závěru nahradil na scéně Barristan, tak se to překvapivě zlepšilo, ale stejně jsem do poslední chvíle očekával, že Victarion zatroubí na roh, a začne konečně očekávaná bitva. Tak příště, no...

Davos - tady mě Martin naštval úplně nejvíc. Davosovy kapitoly mě bavily, a když byl poslán za Rickonem, tak jsem se zaradoval, že se konečně dozvím, co dělají Rickon a Oša. A on se pak už do konce knihy neobjeví!

Quentyn - ok, svých 15 minut slávy a 4 kapitoly si užil, ale chybět mi nebude

Theon - ten mě bavil hodně, ale celá zápletka okolo něj byla taky utnuta moc brzo.

Jaime - opět naštvání. Tak jsme se tedy dozvěděli, že Brienne žije a nejspíš ho vylákala za Catelyn. A co z toho? Nic, pokračování v roce 2017.

Arya - bavila, jsem na ni dál zvědavý

Bran - dtto

Cersei - tu jsem si užil. Ale fakt doufám, že Gregor Clegane zůstává mrtvý a toho je jen nějaký frankenstein.

Jon Connington - doufám, že Martin ví, co dělá a Aegon bude mít v ději důležité místo, jinak by to bylo zbytečné komplikování už tak komplikovaného děje.

A mrzí mě, že nedošlo na pokračování Samwella, jeho epilog z Hostiny byl jedním z nejlepších míst knihy

Yop, ja len hovorím, že Arthas bol pri vedomí od doby, keď zasadol na The Frozen Throne :) :D Ako vždy, o niečom úplne inom...

World of WarCraft a WarCraft :)
    V kratkosti svet Warcraft... joo a Velky Jiny je Lich king alebo Archimond?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 24. července 2012
    Myslím že Daenerys ze pomalu začíná měnit v Šílenou královnu. V tanci již používá staré dobré fráze jako: Jsem krev draka; teď se dozvíte jaké je to probudit draka; všichni se proti mě spikli; (v kapitole kde posílá pryč Daaria) oba jsme zrůdy; nechám je pobít atd. atd. zdá se mi už jí z toho přeskakuje.
    Everett Young: Jsem ráda, že to není jen můj osobní dojem. Říkala jsem si, jestli proti ní jen nejsem zaujatá. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já měla a ještě i celkem mám Danny ráda, ale ona to tak nějak furt hnojí a hnojí. Čím mě nejvíc popudila je to, že nechala své dráčky vyrůstat v jámě, aniž by se je snažila ochočit. Co jako čeká, že se teď stane?
    Krisa napsal(a):

Já měla a ještě i celkem mám Danny ráda, ale ona to tak nějak furt hnojí a hnojí. Čím mě nejvíc popudila je to, že nechala své dráčky vyrůstat v jámě, aniž by se je snažila ochočit. Co jako čeká, že se teď stane?

Ako som sa k tomu dočital.. presne.. ešte by ich mohla oslepiť naučiť sa bať bolesti pri istom zvuku nie?
    Zrovna čtu její druhou kapitolu. Když Barristan hájí Neda, Královna všehomíra "argumentuje" Viserysovým prohlášením (Uchvatitelovi psi bláblá...)...

Co myslíte, bude si nechávat lakovat nehty, až jí dorostou do délky těch Aerysových? :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Miss Utahraptor napsal(a):

Co myslíte, bude si nechávat lakovat nehty, až jí dorostou do délky těch Aerysových? :D

Doufám, že je ve stejném odstínu nalakuje i dráčkům.
    No já jsem získala to podezření, že ji Martin nechá zešílet, už o dost dřív. Prostě u něj nevěřím na postavu, co všechno zachrání, a tohle je druhá nejpravděpodobnější možnost.
    Krisa napsal(a):

Doufám, že je ve stejném odstínu nalakuje i dráčkům.
    A pritom eddard bol ten čo ju v kuse chcel chraniť...
    Jste na Dany zbytečně přísní. Celý život vyrůstala v přesvědčení, že Ned a Robert se neprávem podíleli na pádu Aerysovi vlády a smrti jejího bratra. Je těžké po tolika letech změnit jen tak názor.
    Mně na Dany štve spousta věcí - její posedlost Daariem, setrvávání b Meerenu atd., ale rozhodně bych jí nevyčítal, že je vůči Robertovi a Nedovi zaujatá.
    A pritom eddard bol ten čo ju v kuse chcel chraniť...
    Tím vkuse chránit myslíš to, že byl proti její vraždě,:-)))
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. července 2012
    (Uchvatitelovi psi bláblá...)
    No vidíš. Na tuhle hlášku jsem zapomněl.
  • upraveno 25. července 2012
    Jinak je zajímavé, že hlavní výtky k Tanci je skoro u všech ty samé, jenom to říkáme jinými slovy. Tanec je příliš dlouhý na to, co se v něm odehraje. Něco důležitého se vždycky stane až na konci patnáctistránkové kapitoly. Nic zásadního se nevyřešilo. Když to začne být opravdu zajímavé, Martin pokračování odsune do další knížky.

Musím říct, že Tanec mě nezklamal, to stačila zařídit Hostina pro vrány, ale je to asi hlavně mojí preferencí určitých postav. Ale pokud někdo na Tanec čekal pět let, tak úplně chápu to rozhořčení.
    No, stalo sa toho dosť, ak si to zosumarizujete:
    Stannis posilnil svoju pozíciu a znovu je vážnou hrozbou pre Tommena
    Objavil sa nový Targaryen, ktorý začal dobýjať Búrkové krajiny
    Tyrion sa dostal k Meereenu
    Draci vyrástli a sú vážnou hrozbou
    Daenerys sa vydala a odletela na drakovi do Dothrackého mora, kde ju našiel khal Jhoqo
    Meeereen je obliehaný
    Theon ušiel Boltonom
    Divokí prešli za Múr
    Jon bol zrejme zavraždený
    Bran sa dostal k Deťom lesa
    Jaime sa stretol s Brienne a dostal sa do pasce
    Cersei bola odstavená od vlády Kevanom
    Kevan bol zavraždený
    Prišla zima

Naozaj je toho tak málo?(a to som na niečo ešte zabudol) :D
    Anglachel: Ale kdepak, není toho málo, jenom je toho docela málo na takovou bichli :) Ten dojem holt potvrzuje Martinova neochota k definitivním jasným rozhodnutím (pravda - kromě smrti v epilogu a možná zabití Jona.)
    Anglachel napsal(a):

No, stalo sa toho dosť, ak si to zosumarizujete:
    Stannis posilnil svoju pozíciu a znovu je vážnou hrozbou pre Tommena
    Objavil sa nový Targaryen, ktorý začal dobýjať Búrkové krajiny
    Tyrion sa dostal k Meereenu
    Draci vyrástli a sú vážnou hrozbou
    Daenerys sa vydala a odletela na drakovi do Dothrackého mora, kde ju našiel khal Jhoqo
    Meeereen je obliehaný
    Theon ušiel Boltonom
    Divokí prešli za Múr
    Jon bol zrejme zavraždený
    Bran sa dostal k Deťom lesa
    Jaime sa stretol s Brienne a dostal sa do pasce
    Cersei bola odstavená od vlády Kevanom
    Kevan bol zavraždený
    Prišla zima

Naozaj je toho tak málo?(a to som na niečo ešte zabudol) :D

Tie tri ti neberiem lebo sa stali vpodstate už v Hostine.. a nie len vpodstate
    Taky Vám popis Tříoké vrány- zarostlé, porostlé, houbičkami milované- připomněl Panoramixova prapra...dědka z prvního hraného Asterixe? :D
    Já-nevím-co-ix
    Gardien, síce snežilo, ale bola to ešte len neskorá jeseň. Cersei beriem, aj keď definitívny koniec nádejí prišiel až v Tanci. A kedy prešli Divokí za Múr v Hostine?
    Miss Utahraptor napsal(a):

Taky Vám popis Tříoké vrány- zarostlé, porostlé, houbičkami milované- připomněl Panoramixova prapra...dědka z prvního hraného Asterixe? :D
    Já-nevím-co-ix

A fakt... Kam to lezieš Martine?
    jooo konečne som dočítal Tanec a môžem chodiť do zaspolilovaných tém :D inač a nenapadlo vás že by Melisandra mohla oživiť Jona, tak ako oživil Thoros Berika Dondariona?
    Jaqen napsal(a):

jooo konečne som dočítal Tanec a môžem chodiť do zaspolilovaných tém :D inač a nenapadlo vás že by Melisandra mohla oživiť Jona, tak ako oživil Thoros Berika Dondariona?

Napadlo to drvivú väčšinu ľudí a je to jedna z dvoch teórií, ako sa z toho Jon dostane(druhá je, že možno len upadol do bezvedomia) :D

Väčšina ľudí po dobodaní niekoľkými dýkami upadne do bezvedomia :D
    Zo štyroch bodnutí asi ťažko upadne do bezvedomia z ktorého sa prebudí :D alebo možno zomrie a príbeh na Zdi budeme sledovať očami niekoho iného...ale že to toho Jona nenapadlo, že sa také niečo môže stať keď pustil Tormunda aj s mamutmi cez Zeď a ešte aj Melisandra mu predpovedala "dýky v tme"
    Iného
    exactly :D
    Mrcel17 napsal(a):

Iného
    exactly :D
    Jiný su jiný.. presne
  • upraveno 26. července 2012
    Jaqen napsal(a):

Zo štyroch bodnutí asi ťažko upadne do bezvedomia z ktorého sa prebudí :D alebo možno zomrie a príbeh na Zdi budeme sledovať očami niekoho iného...ale že to toho Jona nenapadlo, že sa také niečo môže stať keď pustil Tormunda aj s mamutmi cez Zeď a ešte aj Melisandra mu predpovedala "dýky v tme"

Martin se vyjádřil v tom smyslu, že v posledních dvou knihách už nebude přidávat další POV postavy (kromě těch z prologů a epilogů). Takže pokud Jona vyškrtnul (čemuž nevěřím, protože příběhu by to nijak neprospělo), tak o tom, co se děje na Zdi, uslyšíme jenom útržky, maximálně tam může zůstat Melisandra. A že to Jona nenapadlo? Odkdy Starkové dělají moudrá rozhodnutí? Jon ignoroval to, co ostatní říkají (ať už byly jejich názory sebeblbější) a všechna varování - včetně toho od Ducha. Frustrujícím způsobem mi to připomnělo Robba. Až na to, že Jona Martin do příběhu potřebuje daleko víc, i kdyby to bylo ve stylu Smrt jí sluší :)
    upraveno 26. července 2012
    Jaqen napsal(a):

Nie, toto vôbec nikoho nenapadlo, my sme dúfali, že Jona vzkriesi Stannisov polibek z pravé lásky (prepáč, nechcem byť krutý, ale prišlo mi to vtipné, keď je to jedna z najrozvarenejších teórií :D)
    Jaqen napsal(a):

Práve naopak, Jona to napadlo, preto ma teraz tieto problémy... Keby ho to nenapadlo, tak nemá zranenia :D
    svoa00 napsal(a):

Martin se vyjádřil v tom smyslu, že v posledních dvou knihách už nebude přidávat další POV postavy (kromě těch z prologů a epilogů). Takže pokud Jona vyškrtnul (čemuž nevěřím, protože příběhu by to nijak neprospělo), tak o tom, co se děje na Zdi, uslyšíme jenom útržky, maximálně tam může zůstat Melisandra. A že to Jona nenapadlo? Odkdy Starkové dělají moudrá rozhodnutí? Jon ignoroval to, co ostatní říkají (ať už byly jejich názory sebeblbější) a všechna varování - včetně toho od Ducha. Frustrujícím způsobem mi to připomnělo Robba. Až na to, že Jona Martin do příběhu potřebuje daleko víc, i kdyby to bylo ve stylu Smrt jí sluší :)
    Je to kruté, ale pravda. Už to istí iba Rickon.

Škoda, že Cat nie je Stark. Vešanie Freyov je podľa mňa skvelé rozhodnutie :D
  • upraveno 26. července 2012
    ale ja som nevedel či je to rozvarená teória :D ja som proste dočítal knihu, zapol internet, vyplul na toto fórum prvú vec čo ma napadla a začal čítať celú ságu odznovu :D
    upraveno 26. července 2012
    Dobre, ja nič nehovorím... Len mi to prišlo vtipné, tak som si neodpustil ten joke :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.