Udatné rytířstvo západozemské

upraveno 22. července 2011 v Postavy a bytosti
Máme tady tématu kde se řeší s kým z Písně strávit noc či celý život.Co posoudit vojenské kvality postav?Koho by jste chtěli mít po svém boku v bitvě?A pod čím velení do té bitvy vyjet?
1)Muž,kterého by jste chtěli v bitvě po svém boku.
2)Muž,který by vám v bitvě velel.
3)Muž,kterému by jste svěřili velení armády.
«134

Komentáře

• upraveno 22. července 2011
    1)Barristan Selmy
    2)Eddard Stark/Bleskurychlý lord
    3)Tywin Lannister
    1. Arthur Dayne - Meč Jitra
    2. Randyll Tarly
    3. Tywin Lannister
    1.) tři šikovné pokrevní jezdce
    2.) lord velitel Mormont
    3.) Eddard Stark
    ja pridám ešte otázku:
    4. Muž, ktorého by ste nechceli stretnúť na bojisku muž proti mužovi.

1) Duncan Vysoký - pretože srdce rozhoduje. Druhý by bol Barristan
    2) Eddard Stark - dobrý veliteľ, spravodlivý k svojím mužom
    3) Robb Stark - zdá sa mi, že ako vojenský veliteľ sa prejavil priam geniálne. kým bol generál, dovtedy vyhrával aj nemožné
    4) Jaime/ Bronn - výborný bojovník, zúrivec, bezohľadný
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 22. července 2011
    1:) Dacey Mormont
    2:) Daenerys Targaryen
    3:) Asha Greyjoy

Sice to nejsou muži, ale já jsem diskriminátor nula. :D
    1) Nějakého čestného špičkové bojovníka, který by mě nenechal na holičkách - Arthur Dayne nebo Barristan Selmy
    2) To je těžké. Mně by se do boje asi moc nechtělo. Tak snad váhavý Doran Martell:-)
    3) No někdo u koho je pravděpodobné, že zvítězí - Tywin Lannister nebo Randyll Tarly
    4) Tak určitě bych se nechtěl střetnout s Horou - je těžké ho zabít...
    1) Arthur Dayne, pokud by neměl zrovna čas, tak Barristan Selmy
    2) Eddard Stark
    3) Tywin Lannister, popřípadě Robb Stark (ale jen v případě, že by mu radil Černá ryba :-))
    4) Kousač nebo někdo z drancířů, sice by mě Arthur Dayne a podobní asi s větší pravděpodobností sejmuli, ale bylo by to rychlé a čisté, ale Kousač a spol. by mi odchod na onen svět chtěli prodloužit.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. července 2011
    1) Ohař
    2) Eddard/Robb Stark.
    3) Robert Baratheon - kdo jinej vyhrál tři bitvy za den, popř. Stannis Baratheon - dobyl Dračí kámen, rozdrtil loďstvo železných (správně se neříká flotila, angl. fleet není flotila ale loďstvo, flotila je flotilla - to je pouze uskupení menších pomocných a doprovodných lodí)
    4) Kousač, Hora
    pozn. 2) a 3) se dají zaměnit
    1) Brandon Stark/Arthur Dayne
    2) Eddard Stark
    3) Eddard/Robb Stark
    4) Jaime Lannister
    těžko říct asi
    1) A. Dayne/Darkstar/Jaime L./Sandor C./Silnokanec z Crakehallu
    2) nikdo/Jaremy Rykker
    3) JÁ :-)/Tywin L./Stannis B.
    4) Hora/Greatjon/Silnokanec z Crakehallu
    1) Robert Baratheon
    2) Jon Snow/Robb Stark
    3) Tyrion Lannister nebo Tywin
    4) Hora, Oberyn Martell
    1) Z jedné strany Arthur Dayne, z druhé Greatjon Umber (zuřivost je potřeba).
    2) Eddard Stark, protože z velké části právě díky němu vyhrál Robert válku.
    3) Brynden Blackfish, protože kdyby to Edmure nepodělal, tak by jeho taktika rozdrtila armádu Tywina. Na druhé místo Randyll Tarly.
    4) Bronn.
    málo fanúšikov duncana, robíte chybu priatelia :)
  • upraveno 23. července 2011
    Duncan byl hodnej kluk tady se jede na záporáky :D

4. Gregor Hora Clegane
  • upraveno 23. července 2011
    1. Jaime Lannister
    2.-4. Sarven
  • upraveno 25. července 2011
    smraďoch sa vrátil :)
    teda já bych vedle sebe Jaimeho nechtěl, při první přiležitosti se na tebe vykašle a šibalsky se usměje nad tvojí roztáhlou mrtvolou
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. července 2011
    Proč myslíš?
    1) Ohař
    Ty jo tak toho já asi vůbec... stačil by náznak ohně a pelášil by pryč :-)
    Navíc se mi zdá jako taková dosti nedůvěryhodná postava...

Edit:
    1) Možná to zní lehce romanticky (místo pragmaticky), ale já bych si vedle sebe nechal stoupnout Podricka Payna :-D.... Prokázal ty nejvíc ctnostné vlastnosti a i když asi nebude z těch nejlepších šermířů, odvaha, chytrost a hlavně obětavost mu nechybějí :-)
    upraveno 25. července 2011
    Vida, na Poda jsem zapomněl.

Ohař: Ohně se bojí. Jak by řekl Ned, to je jediná chvíle, kdy může být statečný.
    Ohař je strašně nevyzpytatelný. V boji bych vedle sebe chtěl nějaký charakter jako je např. ser Barristan. Kdybych byl Tyrion nebo Cersei (v prvních dílech) tak bych Jaimeho vedle sebe bral, protože Jaime má svoji rodinu opravdu rád. Pod je charakter, ale obětavost nechybí ani jiným, jde jen o motivaci.
  • upraveno 2. srpna 2011
    1) Robert Baratheon v době jeho rebelie proti králi
    2) Eddard Stark
    3) Tywin Lannister
    4) Šagga (určitě by mi usekl mužství a nakrmil jím po bitvě nejbližší kozu), nabízí se určitě i Šedý vítr, který také býval v bitvách, byť to nebylo muž proti muži, ale muž proti zlovlkovi...
  • upraveno 2. srpna 2011
    už se toho nejspíš ani moc vymyslet nedá .. nejlepší zřejmě jmenováni byli
    1. Meč jitra, sera Barristana, Oberyna ( obvzlášť v případě, že bych měl tu smůlu a stál proti nám Gregor Cleagane ) i jiné
    2. téměř najisto Randylla Tarlyho .. nemám ho částečně rád hlavně kvůli Samovi .. ale když čtete hostinu .. to je učiněnej Vladař jak od Machiavelliho, když už sloužím pod ním, byl bych asi jenom rád ( navíc to byl on kdo snad jako jediný porazil v bitvě Roberta )
    3. určitě nesouhlasím s Tywinem .. není brilantní taktik i když bitvy umí vyhrávat a vojáci jsou pro něj jen smečka ozbrojených ovcí .. řeknu Černou rybu ( podle mě nejlepší stratég celý ságy ) anebo asi Robba ( i když jeho vítězství vedla do záhuby ), no a samozřejmě třeba Aegon Dobyvatel na Balerionovi by nebyl vůbec špatněj :D
    4. draka, dál záleží na schopnostech .. nejmíň asi Jiné a Horu
  • upraveno 2. srpna 2011
    1. Jaime
    2. Bronn
    3. Sandor
    4. Gregor
  • upraveno 3. srpna 2011
    1) Arthur Dayne
    2)Randyll Tarly
    3)Černá Ryba
    4) Hora/Bronn
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. srpna 2011
    Sorry za OT, ale nevím kam rychle to napasovat. Jak to bylo s Železnými ostrovy v době dobytí Aegonem? Byli samostatným královstvím nebo je už předtím pohltilo jiné království? Pamatuju si, že Železní kdysi dřív ovládali území Říčních krajin. Ale nemůžu si vybavit jestli v době sjednocení nebo o hodně dřív.
    upraveno 4. srpna 2011
    Z wikipedie:
    The Iron Islands

The Iron Islands are a group of seven islands—Pyke, Great Wyk, Old Wyk, Harlaw, Saltcliffe, Blacktyde and Orkmont—lying in Ironman's Bay off the western coast of the continent. The inhabitants of these harsh and forbidding isles are known in the rest of Westeros as Ironmen, amongst themselves as 'The Ironborn'. They are ruled by House Greyjoy of Pyke, chosen to rule the Ironmen after Black Harren's line was extinguished during the Conquest. Prior to the arrival of Aegon the Conqueror, the Ironmen ruled over the Riverlands and much of the western coast of Westeros. The Ironmen are fierce men of the sea, and their naval supremacy was once unmatched, their dark legacy of raids and pillage of the hinterlands of the western and southern regions granting them, to this day, a fearsome reputation as the "terror of the seas". After the Andals invaded the Iron Islands they intermarried with the native population. Their descendents stopped worshipping the Andal religion of The Seven in favour of the worship of the Drowned God. Bastards born in the Iron Islands are given the surname Pyke.
  • upraveno 5. srpna 2011
    to Nevada: Železní muži v době počátku Aegonova tažení ovládali po tři generace říční krajiny, kde si jejich poslední král Harren nechal postavit jako své sídlo Harrenov. Jejich říše tvořila jedno ze Sedmi království.
  • upraveno 5. srpna 2011
    1.) Syrio Forel, Šedý vítr
    2.) Eddard Stark
    3.) Robb Stark
    4.) Hora, Balerion Černý děs
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. srpna 2011
    1.) Robert Baratheon / Ohař
    2.) Stannis Baratheon / Jorah Mormont
    3.) Tywin Lannister / Robb Stark
    4.) Viserys Targarean - děti nebiju, to by byla ostuda :)
    A jako osobní Gardu bych si vzal: Syria, Barristana, Greena a Bronna
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.