Oblíbené místo kde byste chtěli žít v Písnich ledu a ohně?

upraveno 11. března 2014 v Píseň ledu a ohně
Zajímalo by mě jaké je vaše oblíbené místo kde byste třeba chtěli žít a naopak kde byste nechtěli.

Mně se třeba líbí Dračí kámen, Zimohrad a Visuté zahrady. Ale největší přednost dávám Dračímu kameni (http://www.tednasmith.com/other/TN-Dragonstone.html), protože to je podle mě skvost architektury.

A naopak bych nechtěl být v Řekotočí a na Slunečním oštěpu (http://www.dana-mad.ru/gal/display.php?img=4800,http://www.dana-mad.ru/gal/display.php?img=4800
«13456

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. srpna 2011
    Za mě jednoznačně Orlí hnízdo, nebo Zimohrad.
    A třeba takový Hrůzov, nebo Štít by u mne měl mínus. Ale neoblíbených míst by se našlo mraky.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. srpna 2011
    Vysoká zahrada, Řekotočí, v krajním případě Zimohrad. Obecně kdekoliv v Říčních krajinách nebo Rovině, pokud to není malý hrad zastrčený někde úplně mimo - prostě aby tam bylo aspoň trochu živo.

Dračí kámen a Orlí hnízdo jsou sice architektonicky zajímavé, ale hrozně odtržené od zbytku světa. Dračí kámen navíc asi dost nevlídný, podobně jako Štít.
  • upraveno 29. srpna 2011
    Vysoká záhrada mi pripadá taká najprívetivejšia. Orlie hniezdo tak ako píše Nevada - síce krásne, ale pre život pomerne nepraktické :)
    Vysoká zahrada nebo říční krajiny nezní špatně, ale mě se moc líbí Zimohrad. Nevlídný sever, to je něco. Orlí hnízdo ne, bojím se výšek.
    Tak u mňa, letné sídlo: Casterly Rock, zimné sídlo: Sunspear a cestou by som sa zastavoval v Highgarden :)

Nevada: A tá zima je určite lákavá :))
    Vinný sklípek Redwynu....
    upraveno 29. srpna 2011
    Zimohrad se mi líbí jako stavba. Jak ho popisuje Bran. Dětství tam by bylo asi parádní. Jako malá jsem byla celkem čilé zlobidlo :)
    upraveno 29. srpna 2011
    Zapper: Já mám zimu (roční období) ráda. Pokud je sníh :o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. srpna 2011
    Vy si Orlí hnízdo představujete jako v době Písně. Ale tak chudé a prázdné, plné retardovaných dětí, pošahaných tetiček a pedoušů s bradkou vždycky nebylo. Sice se tam nedají uspořádat rytířské turnaje ani hrát golf. Ale kapacitu to má slušnou. Veselo tam klidně být mohlo. A jako lord bych v první řadě nechal do zahrady navozit tolik hlíny, že by tam zakořenil i čarostrom. To by byla teprve pořádná Vysokozahrada.
    Na dovolenou ideální místo.
    Amaroun: Zaujímavý nápad :)
    Nevada: Ja tiež, ale tam je tá zima aj v lete, akurát bez toho nami milovaného snehu.
    ...pedoušů s bradkou...
    :D :D Na deviantART.com som už pár krát zazrela, že mu zmenili prezývku na "Pedofinger"
    upraveno 29. srpna 2011
    Zapper: Proto jsem psala - v krajním případě :)
    Moje vůbec nejoblíbenější období je takové to pozdní jaro v květnu. Teplo, ale ne horko. Všechno kvete, Proto je u mě na prvním místě Vysoká zahrada.

Montezuma: Nejde o to, že je Orlí hnízdo (skoro) prázdné a obývané podivnostmi typu Lysy nebo Roberta Arryna. Jde o to, že je odstrčený. Celý den strávíš jen na výstup do hradu. A když jsi tam, tak se musíš pohybovat jen v poměrně malém prostoru samotného hradu a jeho pidizahrady. Zatímco u jiných hradů se dá vyjet na projížďku nebo za hrami do okolí a tak. Samozřejmě netvrdím, že se správnou společností se nedá na Orlím hnízdě v pohodě vegetit. Ostatně, Orlí hnízdo nebylo plánované a většinou ani užívané na trvalé bydlení.
    Jako já Ti to místo nevymlouvám, jen prezentuju co by mě od toho odradilo ;o)
    No myslim, že Amaroun to rozsek :-))

Já bych se asi usadil v Řekotočí...
    to Amaroun: ...ve Starém Městě (mají větší výběr) :)

to Zapper: S nedostatkem sněhu u Zimohradu ani v pozdním létě problémy nebývají :)
    staré mesto, alebo řekotočí
    upraveno 29. srpna 2011
    Vinný sklípek máme. Kvůli tomu se nepotřebuju stěhovat kamsi na ostrov :o))
    Staré město. Možná Vysoká zahrada.
    Je mi líto, jsem městský tvor :-)
    Harenov. Mám rád hrady :-).
    Případně Casterlyova skála nebo Zlatý zub či Jasanomarka. Pak ještě možná Bílý přístav.
    Nevada: Nechci znehodnocovat váš Vinný sklípek :-D Ale přece jenom podle popisů bych ze sklepů v/na (teď nvm jestli je to ten ostrov nebo město) Stromovině pár dní nevyšel :-D
    upraveno 29. srpna 2011
    Ještě jedno místo bych brala - Casterlyovu skálu (bez Lannisterů). Ale na mém žebříčku je až na 4. místě po Zimohradu.

Amaroun: No, máme jen malý rodinný, pravda. Velkoprodukci nevedeme :o)))
    Chtěla bych upozornit všechny příznivce hradů, že přinejmenším v přízemí bude stále konstantní teplota. U nás je tomu např. cca 11 stupňů. Lhostejno je-li venku -10 nebo 32 :-)
  • upraveno 30. srpna 2011
    Já asi někde na Železných ostrovech nebo někde na Severu (Zimohrad, Medvědí ostrov atd..). Jsem totiž duší seveřan :-)
    Kdybych vládnul sedmi království, tak bych si za sídlo a centrum říše jednoznačně zvolil Harrenov, jak řekl Tywin Lannister, je to sídlo králu, největší hrad západozemí, navíc strategicky umístěny zhruba uprostřed mapy, samozřejmě že než bych se nastěhoval, potřeboval by důkladnou rekonstrukci a vymést hromady netopýřích fufínek :-D ,jinak se mi nejvíc líbí Zimohrad, je sice na nevlídném severu, ale vzhledem k tomu že je vyhřívaný horkými prameny, nebude to tam tak zlé, ale hlavně se mi na něm líbí lidé kteří tam žiji, čestní, věrní a odvážní, všude jinde se to hemží zrádci a řekl bych čím jižněji, tím je to horší.
    Mně se líbí Dorne, jenže je tam a) strašný hic, b) je to díra.

Takže nějaká pěkná věž ve Starém městě. A nebo ta Vysoká zahrada.
    Pozor! Harrenov je prokletý.
    Pozor! Harrenov je prokletý.
    To jsou talych starých babek. :-D
    Kdybych bral v potaz momentální osazenstvo, tak rozhodně Orlí hnízdo a okolí. Malíček, můj vzor a Sansa, má láska, co víc si přát???
    Harrenhall nebo Dragonstone? Těžká volba.
  • upraveno 31. srpna 2011
    Casterlyova skála, a klidně i s Lannistery :). Zimu miluji, takže teoreticky i chladný a ponurý zimohrad se sněhem(Možná se Sněhem). dračí kámen mi také připadá zajímavý, ale něco mi na něm nesedí. Nejvíc se mi asi líbí Vysoká zahrada, ale nevím jak by to bylo s Tyrelly :(
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 31. srpna 2011
    Zimohrad se Sněhem nebo Zeď se Sněhem :)))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.