Oblíbené místo kde byste chtěli žít v Písnich ledu a ohně?

upraveno 11. března 2014 v Píseň ledu a ohně
Zajímalo by mě jaké je vaše oblíbené místo kde byste třeba chtěli žít a naopak kde byste nechtěli.

Mně se třeba líbí Dračí kámen, Zimohrad a Visuté zahrady. Ale největší přednost dávám Dračímu kameni (http://www.tednasmith.com/other/TN-Dragonstone.html), protože to je podle mě skvost architektury.

A naopak bych nechtěl být v Řekotočí a na Slunečním oštěpu (http://www.dana-mad.ru/gal/display.php?img=4800,http://www.dana-mad.ru/gal/display.php?img=4800
12346»

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. července 2012
    Na Landštejně jsme kdysi jednu noc přespávali v rámci třídenního táborového výletu. Vzpomínky mám spojené též s tím, že jsme ten den pochodu zároveň plnili syslíka (obdoba bobříka) 24h hladu a po dojití na hrad to končilo a mohli jsme se nažrat :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 23. července 2012
    svoa00 napsal(a):

A zapomněla jsem podotknout, že v Martinově světě bych nechtěla žít vůbec nikdy, protože během pár hodin by mě někdo znásilnil, probodnul, uříznul hlavu a pak znásilnil znova ;)

A potom ťa oživí Thoros, aby ťa znova znásilnili a znova zabili :D
  • upraveno 23. července 2012

svoa00 napsal(a):

A zapomněla jsem podotknout, že v Martinově světě bych nechtěla žít vůbec nikdy, protože během pár hodin by mě někdo znásilnil, probodnul, uříznul hlavu a pak znásilnil znova ;)

A potom ťa oživí Thoros, aby ťa znova znásilnili a znova zabili :D
    Možno nie Thoros ale Alester
  • Tak já bych chtěl žít jedině ve Starém Městě.
    - Je tam teplo
    - Je tam hodně knih
    - Je to rušný přístav
    - Stromovina je blízko :D
  • Ja jednoznačne v Ašaji, alebo ešte vo Valyrií pred výbuchom... a nie ako jeden z otrokov. :D
  • Letní ostrovy nebo nějaké svobodné město Essosu.
  • v blším zadku v kings.land. ... (romantika veľkomesta)
  • upraveno 31. ledna 2014
    Já bych taky pár favoritů měl. :-D
    Vysoká Zahrada - Kdo by se nenechal zlákat jejím knížním popisem? Jestli to tam je opravdu takové, jak to líčila Margaery Sanse..Mmm, tam se musí dobře žít.
    Sluneční Oštěp - Taková jižanská exotika..Určitě to tam je hodně pěkný.
    Qarth - Takový malý ráj uprostřed neúprosné vyprahlé pouště. Stačí jen nebýt v pozici otroka. Popis tohohle města mi učaroval.
    A ještě zmíním třeba Lannisport, protože tohle přístavní město by také mohlo být dobrým místem pro život. Bývale bych zmínil i Zimohrad, ale když pomyslím na to, jaká tam musí být hrozná zima..Brr, radši ne. V létě, na jaře a na podzim bych to asi nějak skousl, ale v zimě..ne, na to jsem moc velký zmrzlík.

Nechtěl bych žít:
    Štít - Moc nevlídné počasí, na hradě sice může být aspoň trochu teplo, jenže vesničku pod ním si představuji jako malou a zuboženou. Připadá mi, že prostě ke Štítu to deštivé hnusné počasí patří.
    Dračí Kámen - Strašidelné a depresivní místo plné vzpomínek. Žil bych tam jen v tom případě, že bych byl žebrák a dostal jsem nějaký dům v Dračím Kameni zadarmo. :-)
    Orlí Hnízdo - Asi bych se tak vysoko necítil ve své kůži. Žádná příroda, jenom skály a nebe všude kolem.. Taky bych nechtěl dlouhou dobu pobývat ve zdejším vězení, ale to už je asi trochu mimo mísu :-D
  • @Maljian Inu, poslednou dobou bolo Zimohradčanom vcelku teplučko...
  • Za mne Braavos, Letní ostrovy, Staré město, Vysoká zahrada.
  • upraveno 2. února 2014
    říční krajiny krásná krajina , dost řek , i když teď jsou skoro celé vypálené ,, líbilo by se mi vlastnit solnopánve mají cocela dobrou polohu a je z nich blízko do Králova přístaviště
  • @Ptolemaios Ohníček :onfire: Stejně bych se tam dobrovolně nenastěhoval :-)
  • upraveno 3. února 2014
    Kde bych se usadil? Kdyby se nekoukalo na bránitelnost místa a to, že Tullyové jsou z velkejch rodů asi nejslabší tak bych šel do Řekotočí (voda, klídek, pohodička...). Kdyby se koukalo celkově i na politickou situaci, tak někde hodně daleko (Stromovina, Sluneční oštěp, Tarth, Klepeto, Medvědí ostrov, Karská bašta nebo Vdovina stráž), kde bych měl šanci přežít :D
  • Medvedí ostrov? Veď na neho neustále útočia železní a divokí nie? :D
  • Chtěl bych se podívat do Starého města, ale žít jedině na Severu, Protože je to spolu s Dorne nejlépe bránitelné území. Winterfall má termální prameny, tak by se tam dalo nějak přežít. Stačilo by se zbavit Boltonů :D.
  • @Maljian Pravda, ten predsa horí aj na Zdi a aká je tam kosa. :D
    @JoeGyry To by ma trápilo zo všetkého najmenej, pri predstave žien ako Meage alebo Dacey Mormont... niet divu, že sa Jorah zamiloval do prvej útlocitnej žienky ktorá prešla okolo. :D
  • @JoeGyry Jo, ale ti sou jako stálá hrozba celkem zvládnutelní. Medvědí ostrov má spíš výhodu v tom, že v žádný válce nikomu nebude stát za to, aby se je pokusil dobýt :D
  • Monte Karstark napsal(a):

Vy si Orlí hnízdo představujete jako v době Písně. Ale tak chudé a prázdné, plné retardovaných dětí, pošahaných tetiček a pedoušů s bradkou vždycky nebylo. Sice se tam nedají uspořádat rytířské turnaje ani hrát golf. Ale kapacitu to má slušnou. Veselo tam klidně být mohlo. A jako lord bych v první řadě nechal do zahrady navozit tolik hlíny, že by tam zakořenil i čarostrom. To by byla teprve pořádná Vysokozahrada.
    Na dovolenou ideální místo.

Niekde pod hniezdom sa ale turnaj usporiadať dá či? :D
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    upraveno 24. dubna 2016
    tušila bych že u Krvavé brány by to šlo
  • Já bych chtěla žít ve Vodních zahradách v Dorne, protože je to tam hezký a je tam teplo.
  • Vysoká záhrada :D na môj vkus až príliš Tyrellov :D :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @DonPadre To se dá jednoduše odstranit a následně zabydlet vhodnějším rodem ;-)
  • Sagart napsal(a):

@DonPadre To se dá jednoduše odstranit a následně zabydlet vhodnějším rodem ;-)

Jednoducho? Tyrellov sa nedá zbaviť :D
  • Jsou jak ostružina. Pořád to roste a dusí ostatné kytky až máš nakonec kolem jen tmavě zelené listí a temně rudé trní a takové směšné drobounké bíle poupátka tu a tam.
  • Aviv napsal(a):

Jsou jak ostružina. Pořád to roste a dusí ostatné kytky až máš nakonec kolem jen tmavě zelené listí a temně rudé trní a takové směšné drobounké bíle poupátka tu a tam.

Keby tam žili Gardeneri tak tam idem :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.