Co posloucháš???

upraveno 24. října 2012 v Rozličný pokec
Co posloucháš???
15758606263121

Komentáře

• @Dreamer Od kdy Guano Apes blijí do mikrofonu? :D
  • upraveno 30. června 2013
    @Everett_Young Mně se nelíbí takové to chrchlavé řvaní :D spíš hledám něco s čistým zpěvem jako Evanescence, Within Temptation, je mi fuk co to bude za žánr jestli metal, alternative nebo kolik těch žánrů a subžánrů existuje, hudbu moc nerozlišuji na žánry, spíš na líbí/nelíbí :) ale hádám, že si moc vymýšlím a stejně nic objevného nenaleznu.
  • Arkona? :twisted:

• upraveno 30. června 2013
    Nevím, co na to říct =D rozhodně to zní... zajímavě.

Tohle se skoro blíží mé představě, řvací část mi tu kupodivu nevadí, ale pořád to není ono, pořád je to moc Paramore.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Dreamer A co ta Nico Vega co jsem tu nahodil o několik příspěvků výše. To není to pravé ořechové?
  • huh Within Temptation - to byla jedna z největších tragédii loni na Masters :-) Jasně šmoulinka s nightwish byla tragičtější, ale Within Temptation je v těsném závěsu. Zpěvačka si plete své povolání s modelingem a jde jí jen o to, jak a v čem bude vystupovat, ale produkce je v lepším případě fádní nuda. Výkon dosti mizerný, hlas bez variability - imrvére furt to samé jak kole červené pančošky :( Ideální zaměstnání pro ni by bylo u tyče, nikoliv s mikrofonem :( Zůstávali jsme tam jen kvůli dcery, že by se jí to mohlo líbit, ale ohromně jsme si oddechli, když nám řekla, že to je nuda ať jdeme raději dom, protože se to s Thin Lizzy, co hráli předtím nedá srovnat. Tak aspoň zbylo více sil na další dny, protože neděle byla nej :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Arkona vypadá docela slušně.
  • Na Arconu se těším příští týden :-) Musím říct, že jim ta ruština skutečně sedí a texty se mi líbí.
    Je fakt, že tady je taky hrdelní chropot, ale zní to melodicky:

• Zajímavý doprovodný vokál. Evokuje ozvěnu v bouři, která se odráží v plachtoví.

Tavuánský hrdelní zpěv vlastně pracuje s podobným principem.
  • upraveno 1. července 2013
    Tady je hezká ukázka, jak krásně se dá pracovat s hlasem, co dělá rty, co nosem, co hrdlem, co vychází až z hrudi a že zároveň do toho může ještě i zpívat.

Edit - měla bych dodat, že tohle je mongolská ukázka hrdelního zpěvu, ale stejný princip jako u Tavuánců.
  • @Montezuma3 to nezní špatně :-k zkusím to naposlouchat.
    Nevím proč jsem si vzpomněl na Nácvik hlavového posazení hlasu (30:25) :)

• @flanker.27 nejdřív jsem četla hladového hlasu :D
    @Dreamer Hladový hlas jsem naštěstí už zahnal :)
  • Hladový hlas si umím snadno představit "žgrundy žgrundy" :-))
  • Možná tohle, je to metal, ale s ženskou frontmankou a čistým vokálem

• @Everett_Young ve které části je ten čistý vokál? :D Já si pod pojmem čistý vokál představuji něco takového.

Jinak Nico Vega už se mi celkem dostala/i pod kůži :)
    Ta Arkona se mi celkem začíná líbit. I když u tohohle na tom mají možná značný podíl ukázky z Vlkodava (překvapivě slušná ruská fantasy, byť nezapře, že si dost půjčuje z Conana, BTW samotnej film má též velice slušnou hudbu):

• Mi se na Arkoně líbí to zaměření - ruský folklór je starobylý a zajímavý. A přitom absolutně mimo meinstreem, což považuji za škodu. Taky vždy oceňuji, když kapela upřednostňuje rodný jazyk a necpou všude tendenční angličtinu. A pak je tu ještě jeden bonus - mám ráda původní historické balady a oceňuji kapely, které s nimi pracují a historické i pseudohistorické hudbě se věnují :-) Zkrátka mají něco orginálního, co nabízejí, namísto úžasně zbytečné a zbytečně úžasné šou s tmavovlasou barbínou navlečenou do korzetu :wall: Na ženské soprány už jsem alergická - všude je jich jak by nasel a rozšmatlal :(
  • To byl jen příklad nerachotícího vokálu, proto jsem záměrně vybrala něco líbivého a známého :D Od té skupiny se mi líbí jen ta jedna písnička, víc jich ani neznám, Arkona zní zajímavě, ale Ruština mi nic neříká a ten kytarový randál se mi k tomu folklórnímu zbytku nehodí.
    upraveno 1. července 2013
    Což o tmavovlasé (či jakékolivlasé) barbíny navlečené do korzetu. Pokud se tím nevyčerpají veškeré její přednosti. :)

Jinak začínám mít pocit, že právě ten historický/pseudohistorický žánr je to, co by mě v metalu mohlo oslovit.
  • Mně tyhle kapely přijdou všechny stejné, nejdřív éterický piánko rozjezd a pak prásk, dramatický nástup kytár... auvajs rychle dávám hlasitost dolů a prvotní nadšení zase rychle opadá :spike: Ale pravidelně to jednou za čas zkouším, jestli to třeba nepřijde a nezačne se mi ten chaotický kytarový kravál zamlouvat, zatím pořád nic :D Jediné řvaní, které můžu poslouchat pořád dokola je od těchhle pánů.
    Jako nejoblíbenější žánr se to pro mě nestane, jsem pořád víc v rocku, ale občas si to rád poslechnu.
  • @flanker.27 no nevím jestli znáš Anneke. Je to dosti svérázná zpěvačka na volné noze, která si jde svou vlastní cestou a její tvorba samostatná mne moc nezaujala až na ten hlas - vynikající rozsah, neskutečně příjemné zabarvení a zároveň působí ohromně obyčejně a nenápadně, že si člověk ani ten rozsah a čistotu neuvědomuje pro jeho přirozenost. Anneke je i neuvěřitelně sympatická jako člověk. Oblékaná chodí slušivě, i když někdy v džínách a triku a jindy v nenápadných šatech. A je i hezká, i když taky obyčejným způsobem jako už máma od děcek. Občas však také spolupracuje s ledaským a když jí dodá opartituru třeba Devin, tak to stojí za to, protože ten sám má neuvěřitelný rozsah (kromě toho, že veškerou hudbu si dělá sám a vydává 4 alba ročně v průměru a každé úplně jiného zaměření). Na ty se těším nejvíce na letošním Masters.
    Takhle si představuji živý zpěv na koncertě :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. července 2013
    Jediný případ, kdy dokážu poslouchat řezání kytar a zvracení do mikrofónu je v podání Eluveitie. Nejspíš je to způsobeno těmi historickými hudebními nástroji.
  • Jinak začínám mít pocit, že právě ten historický/pseudohistorický žánr je to, co by mě v metalu mohlo oslovit.
    @flanker.27 Proto je tu hudební skupina Týr hrající jazykem "Faerské ostrovy" což je směs angličtiny, norštiny a islandštiny. O čem zpívají? To neví nikdo kdo nežije na Faerských ostrovech, protože jazyk se na nich vyvíjel zcela jinak než ve většině jiných území světa. =D

• @flanker.27 Pokud tě oslovily ty historické náměty, tak proč nezkusit tu nejstarší dochovanou píseň vůbec :-) Pochází ze Sumeru a je to náboženský zpěv o poslovi boha slunce Šamaše (ano jméno Samson je z toho odvozeno a stalo se tak prokazatelně nejstarším dochovaným používaným křestním jménem), který sestoupil do podsvětí, aby vyřídil tamnější vládkyni vzkaz a jak jinak - zamiloval se do ní :-)
    Zpíváno v rekonstruované sumerštině.

@Černá_Alison To se mi líbilo, dokonce jsem si vzal po dlouhý době sluchátka, abych to mohl trochu ohulit. A ta ženská je pěkná i bez korzetu :)

@Everett_Young Slušný, i když ke konci už trochu monotónní.
  • @flanker.27 Máš-li na mysli Anneke, tak si na jutubě stačí napsat její jméno a vyhodí ti to hafo odkazů. Dříve zpívala v Gatheringu, teď je na volné noze. Její bezprostřední chování je odzbrojující :-) Nikdy si nehraje na hvězdu nebo krásku, žádné imič, žádné pózy, žádné extravagantní hadry a líčení. Mám ji moc ráda ať zpívá cokoliv a že zazpívá prakticky cokoliv a čistě:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.