Co posloucháš???
Co posloucháš???
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
http://www.novinky.cz/koktejl/306459-sestileta-holcicka-v-pevecke-soutezi-chrcela-jako-ostrileni-metalisti.html
Před mnoha lety jsem tvrdila, že to není zpěv, ale řev a ke své hanbě musím přiznat, že jsem to tvrdila nepodloženě, aniž bych si kdy nějakou takovou skladbu skutečně poslechla. Slyšela jsem sem tam útržky, stavěla se k tomu negativně. Hanba mi - byla to známka mé nevyspělosti a neobjektivity.
Pak jsem narazila na Credláky "Cradle of filth", kde je deathový vokál jen jedním z hlasů a začala jsem ho vnímat jako doprovodný hudební nástroj. Jenže časem, jak jsem to naposlouchala, tak jsem zjistila, že mu vlastně rozumím, co zpívá. Je to jako s operou, člověk se ji musí naučit vnímat, aby pochopil, aby rozuměl :-)
P.S. je mi fuk jak je to náročné na hlasivky, pro mě je to řvaní, tím ovšem nepopírám, že i řvaní může být velmi náročné na hlasivky :-k
Koneckonců myslím, že zas tak hudebně nevzdělanej nejsem. Bylo období, kdy jsem trochu zkoumal různý styly, žánry. A došel jsem k tomu, že to musím hodnotit jako celek. Někdo je třeba dokonalý vitruoz, ale to je všechno, co se o jeho hudbě dá říct. BTW to je pro mě právě Paganini. Možná to svědčí o neskutečné dovednosti jedince, kterej to zahraje, ale to je všechno. Zkrátka jenom prostou dovednost je sice hezká, ale když mi to nedá nic samo o sobě, tak to nemám potřebu poslouchat.
Což je samozřejmě otázka čistě mého vkusu.