Co posloucháš???

upraveno 24. října 2012 v Rozličný pokec
Co posloucháš???
15657596162121

Komentáře

• upraveno 26. června 2013

• upraveno 26. června 2013
    @Blackfish a já zase něco jiného =D
  • No není to heavy metal, ale death metal právě pro ten deathový vokál, který je abnormálně náročný na hlasivky. Nech si povyprávět a předvést od mého manžela :-) Když intenzivně netrénuješ, tak to nedáš, akorát přijdeš o hlas :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Každý má sféry, do kterých se mu nechce pronikat :)
  • Já bych oněměla po dvou větách :-) Udržet hlas na stejné hladině zabarvení, ve stejné síle a sytosti...moře dřiny. To není jako lucinka vondráčková :-))
    Věřím, ale nepomůže mi to k tomu, abych to uměl ocenit. Musím si zachovat trochu těch nedostatků, jinak bych byl příliš dokonalý a tím pádem ješitný...
  • upraveno 30. června 2013
    Ale já ti je vůbec neberu :-)
    Před mnoha lety jsem tvrdila, že to není zpěv, ale řev a ke své hanbě musím přiznat, že jsem to tvrdila nepodloženě, aniž bych si kdy nějakou takovou skladbu skutečně poslechla. Slyšela jsem sem tam útržky, stavěla se k tomu negativně. Hanba mi - byla to známka mé nevyspělosti a neobjektivity.
    Pak jsem narazila na Credláky "Cradle of filth", kde je deathový vokál jen jedním z hlasů a začala jsem ho vnímat jako doprovodný hudební nástroj. Jenže časem, jak jsem to naposlouchala, tak jsem zjistila, že mu vlastně rozumím, co zpívá. Je to jako s operou, člověk se ji musí naučit vnímat, aby pochopil, aby rozuměl :-)
  • upraveno 30. června 2013
    Co to je? 8-O lituji rodiče, co když si prcek v obchoďáku usmyslí, že chce hračku a začne takhle řvát....scéna z hororu, zákazníci zakopávají o sebe, jak zděšeně prchají pryč, já utíkám v čele.

P.S. je mi fuk jak je to náročné na hlasivky, pro mě je to řvaní, tím ovšem nepopírám, že i řvaní může být velmi náročné na hlasivky :-k
  • Já bych byla šťastná, kdyby mé děti měly takové nadání. Dcera naneštěstí zpívat vůbec neumí, i když dva roky klavíru jí pomohly držet se alespoň melodie. Teď doufáme v syna :-)
    upraveno 30. června 2013
    Kdyby to moje dítě umělo a chtělo se tomu věnovat, a kdybych si byl jistý, že mu to neničí hlasivky, nezakazoval bych mu to (v šesti je to ovšem podle mě na tohle opravdu brzo), byť přiznávám, že bych raději, kdyby to nebyl právě tento druh zpěvu. Aneb není nad starou dobrou písničku o lásce :)
  • Metal :-D nightwish, Hammerfall, Sonata arctica. :-D
  • @flanker.27 Jestli zazpívá tohle, tak zazpívá skoro vše :-) Hlasivky se tím neničí, jen u dítěte je možné, že se může přecenit a přepálit dobu, kdy bude takto zpívat v kuse. Na druhou stranu děti zase nemají takovou výdrž, co do vůle trénovat, takže si nemyslím, že by se to mohlo stát. Je to jako náročné přehození výhybky v hlase, je k tomu třeba vytvarovat vnitřek krku - nevím jak to popsat. Prostě to nejde jen tak, krk musí být uvnitř zpevněný, jinak toho zvuku nikdy nedocílíte. Je to obdobné, jako se boxer musí naučit zpevnit břišní svaly, aby ho nebolelo, když ho někdo uděří vší silou pěstí do břicha. Zpěváci, kteří toto zvládají mistrně dokáží přecházet z klasického vokálu do deathového a zpět bleskově během zpěvu. Třeba jako King Diamond, který přechází mezi třemi různými hlasy a ne není to mixážní pult - stejně to dokáže utáhnout naživo na koncertě :-)
    @Černá_Alison Fajn, ale proto se mi to nebude líbit ani o střípek víc :)
  • A k tomu tě a nikoho jiného taky, vůbec nenutím :-) Stejně tak nikoho nenutím, aby se mu líbily mé oblíbené opery nebo můj milovaný Paganini :-))
  • Mimochodem - na Rachmaninova stejně jako na Meschuggah stále ještě nestačím. Nejsem shcopna potsřehnout, že třeba bubeník Meschuggah hraje v jedné skladbě jednou rukou patnáctinkový a druhou sedmnáctinkový rytmus a každou nohou navíc něco jiného. Stejně jako u Rachmaninova je to pro mne hodně náročné sledovat ty nejnáročnější pasáže a plně docenit jeho umění. Stále mi zní ještě dost nelibozvučně, i když ty jednodušší skladby jsem schopna obsáhnout aspoň věcně. I tak je to pokrok :-)
    Dneska mám vážně úlovky...

• No vidíš :-) O kolik je ta malá holčica orginálnější a navíc i něco umí :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    V návaznosti na BI celý víkend poslouchám Nico Vega. Celé portfólio obsahuje jen 6 kousků a ty nejlepší dva si vybrali do trailerů.

• @flanker.27 Ta deathmetalová holčička je strašně roztomilá :-)
  • @Everett_Young Obdivuji ji, že šla na trh s něčím tak všeobecně nelíbivým. Většina holčiček nemá v tom věku soudnost a všechno, co chtějí, je vypadat jako Barbie a hezké v jejich očích je cokoliv růžového a třpytivého, kde je poník nebo jednorožec :-) Mne to minulo, ale u dcery jsem si to užila v plném rozsahu až mi z toho bylo šoufl. O to více holčičku obdivuji, že nezpívá o duhových ponících :-))
    @Černá_Alison Počkej, až se vrátí Krisa s jejím Pony seriálem :)

Koneckonců myslím, že zas tak hudebně nevzdělanej nejsem. Bylo období, kdy jsem trochu zkoumal různý styly, žánry. A došel jsem k tomu, že to musím hodnotit jako celek. Někdo je třeba dokonalý vitruoz, ale to je všechno, co se o jeho hudbě dá říct. BTW to je pro mě právě Paganini. Možná to svědčí o neskutečné dovednosti jedince, kterej to zahraje, ale to je všechno. Zkrátka jenom prostou dovednost je sice hezká, ale když mi to nedá nic samo o sobě, tak to nemám potřebu poslouchat.

Což je samozřejmě otázka čistě mého vkusu.
  • Večer při uspávání krakenů jsem si vzpomněla na majora Gagarina a teď si to tu pořád brumlám.
    @brbr Tyjo to jsem měl jako malej capart fakt rád :)
  • Ta píseň mne dojímá a musím říct, že mám potíž zadržet slzy :-) Mám ji moc ráda.
  • Tak jsem zase jednou zabrousila do hlubin youtube ve snaze objevit nějaké neokoukané rockové kapely s ženskou frontmankou a párkrát jsem se vyděsila, jednou znechutila, několikrát rozesmála (především u blicích vokálů), celkově děs běs. Občas se mi líbila jedna píseň, ale jakmile jsem zkusila další, rychle jsem pádila pryč. Kdybych měla popsat co hledám :-k něco energického trochu jako Paramore (ale bez toho jemného hýkavého hlásku), ale hlasově spíše jako Amy Lee nebo strašidýlko Taylor, existuje něco takového?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. června 2013
    @Dreamer Hádám že tohle asi znáš:

• @flanker.27 @Černá_Alison Mě zaujal i ten obrazový doprovod, jak Gagarina strkají do rakety a bylo mi ho děsně líto.
  • @Everett_Young jop, spíš hledám něco, kde se víc zpívá a míň blije do mikrofonu :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.