SKYRIM HELP FORUM

upraveno 3. prosince 2011 v Komunita
zdá sa, že budem mať veľa otázok, možno aj niekto iný, tak zakladám nové fórum, aby som nespamoval PC gaming. a ono to aj súvisí s ASOIF, keďže som práve v strašnej snehovej búrke priešiel do Winterfelu, ehm do Ledohradu :)
1356710

Komentáře

• upraveno 6. prosince 2011
    Ještě jsem tam nebyl, ale jestli to jsou takový ty kulatý dveře, kde musíš navolit ty znaky a pak vložit ten pařát - tak na jedné straně pařátu by mělo být správné pořadí symbolů (podívej se na něj v inventáři).
    Co děláte s těmi pařáty? Už jich mám čtyři a tahat se mi je nechce. Občas je pařát i mimo dungeon, kde se má použít, třeba jsem ho dostala v hospodě.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. prosince 2011
    1) Jaký ze třinácti kamenů (jestli jsem to pochopil dobře, tak to jsou znamení zvěrokruhu) máte nejraději. Já mám postavu ve znamení "milenky", takže se mi všechny dovednosti zvedají o 15% rychleji. ;-)

2) A jaké je vaše oblíbené požehnání? Já mám nejraději "hlas nebes" - zvířata na mě neútočí, ani ode mne neutíkají. Je to sranda takhle vlézt do jeskyně, protít okolo všech těch potvor. Sebrat co je potřeba a cestou zpět si ještě pohladit přerostlého pavouka. Vydává takový hodně nepříjemný zvuk, ale stejně mi nic neudělá :D
    Ben Nevis: jestli myslíš ty pařáty co já, tak ty se většinou pojí nějakým k vedlejším úkolům, které vždy (alespon u mě prozatím vždy) zahrnují nějaký dungeon na jehož konci jsou, jak padlo již v příspěvku nad tebou, dveře, kde se musí navolit ve správném pořadí tři symboly. Jejich kombinaci najdeš vyražené na tom pařátu v inventáři. Jakmile navolíš správnou kombinaci, ještě pod to musíš do dveří pařát zasunout a dveře se otevřou.
    Zatím jsem použil asi čtyři a u všech bylo hned poměrně jasné kde je použít. Ale nedávno jsem získal jeden a u něj zatím nevím kde jej použít. Asi mi něco uniklo.

Montezuma3: Já mám stále to uvodní znamení z kamene válečníka. Ze všech na které jsem narazil se mi hodí nejvíce, protože luky i jednoruční zbraně používám asi nejčastěji.
    A co se týče požehnání, tak to si teď nevzpomenu, ale ten "hlas nebes", který popisuješ, bych nepoužíval, respektive pokud bych ho používal, tak asi ne tím způsobem jako ty :-D Protože takhle dobrovolně se obrat o spoustu "zkušeností" v různých schopnostech, které člověk použije na likvidaci těch potvor, to bych nikdy neudělal :-D (Ať už zvolí jakoukoliv cestu k jejich likvidaci)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Olorin: Moc se mi líbí ten řev který mi věnovali v Síni Cti po zabití Alduina :)
    Fus ro dah je bomba řev :) Dovakhiin to válí u mě na všech frontách už je arcimág, naslouchající bratrstva, vůdce cechu zlodějů a za pár hodin už bude možná i zvěstoval družiníků a to jsem teprve vystoupil na jícen a byl poslán pro roh Jurgena vládce větru :D jinak Artemis Entreri zabiják jednoruční zbraně 77 plížení 100 luk 64 a vytvořil jsem si te'd válečníka - Eddard Stark - obouručák a hned jak dostanu vylepšený draugirský meč tak na něj valí vylepšení mrazem a přejmenování na Led :D

http://internetmemecollection.com/wp-content/uploads/2011/11/Skyrim-Dragonborn-Daenery-Targaryen-Game-Of-Thrones1.jpg

už se těším na její dráčky! pozřu jejich duše! :D
    kúpil som si domček, hneď mám radosť. išlo to aj bez hypotéky, aj keď zatiaľ samé pavučiny a iba jedna skriňa.
    keď som stúpal hore za Grey... tak mi napísalo že som získal hlas nebies, ale medzi revmi ani medzi kúzlami som ho nevidel.
    každopádne som lvl 14 tak sa zatiaľ len čudujem tým hodnotám čo píšete.
    inak idem v pravej ruke meč v ľavej základné ohnivé kúzlo/liečivé kúzlo a keď sa presúvam krajinou tak trochu strieľam z luku na vlkov, pretože ten mám zatiaľ na biednej 21. (meč 40)
    pozravujem, váš Tamir, jarlov obľúbenec vo Winterune, Dragonborn.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Nejoblíbenější město/vesnice?
    Edoras - Whiterun.
    Hehe taky se mi evokuje Edoras když jsem u Bílého Průsmyku... Mám rád Samotu (hlavní město) ale dvě města jsem ještě vůbec neviděl.... Více méně je ale tak nějak mám rád všechny... Na rozdíl od Oblivionu je tady každý město dost specifický... Jinak co je úžasný, když se procházíte po pláních v noci kolem těch potůčků a kolem mlha a světlušky :-)

Zamiloval jsem se už celý dva neposloucham nic jen tohle, zavřu oči a jsem v Bílém průsmyku v hosinci sedím u toho fajnovýho ohně a nechal jsem si tohle zahrát! Ona má tak okouzlující Hlas a taková kočka to je! Ví jak použít svůj Thuum !

Těžko říct oblíbené město/ vesnici, protože i když už mám pravděpodobně nahrány desítky hodin (těžko říct přesně, utíká to hrozně rychle a do statistik se mi teď nechce dívat) , tak stále jsem ještě neprozkoumal celou mapu, ještě jsem na řadě míst / měst nebyl takže těžko zatím soudit.
    Ale mám asi celkem logicky nejraději Whiterun, kde jsem asi za celou dobu hraní strávil nejvíce času ze všech možných míst.

A ačkoliv mám hrozně rád celkově tu krajinu skyrimu a vše s tím spojené, často mě nepřestává překvapovat a okouzlovat. Třeba když jsem se poprvé prodal až na úplný sever, to byla neskutečná nádhera, tma, mlha, vichřice, k tomu tou silou větru odfoukávaný sněhový poprašek z ledovců, těžko to vše správně popsat, prostě nádhera. A ať se jde mr. Vávra (a jeho 100 důvodů proč nenávidí skyrim) vycpat.
    upraveno 7. prosince 2011
    Já mám nejnadupanější alchymii, lukostřelbu, plížení, přesvědčování a lehkou zbroj. Z měst mám nejraději asi Whiterun, protože do Samoty nemůžu. A oblíbených míst mám několik. Nejvíc asi nějaké kopce a hory. Rád se vracím do dračích hnízd. Zatancovat si s draky, a mají tam také pěkný výhled do krajiny. Nejlepší výhled je asi v Eldersblood Peak nad průsmykem ledových skal. Teď se snažím navštívit všechny dračí fleky na mapě. Zrovna před chvilkou jsem se při cestě k Azuřině svatyni proplížil skrze hnízdo na hoře Anthor. Naučil jsem se nový pokřik a ten drak si mě ani nevšiml :-)

Taky jsem vymlátil Mzinchaleft a zajímalo by mě, jestli ty všemožné součástky co vypadávaly z těch trpasličích robotů jsou k něčemu použitelné? Jestli se z toho dá něco postavit nebo je to jen harampádí na prodej. Byl tam taky nějaký přístroj (takový stoleček s dvěma krystaly), a když jsem ho chtěl použít nebo aktivovat. Napsalo mi to, že nemám příslušné náčiní nebo tak něco? Na tom se dá něco vyrábět?
  • upraveno 7. prosince 2011
    Ty součástky se v peci dají přetavit na trpasličí ingoty a z těch se kovají trpasličí zbroje a zbraně.
    Expendable: jojo, myslela jsem ty pařáty, ale PO POUŽITÍ. Zůstanou v inventáři a zabírají místo. Ale prozatím to vypadá, že ke každému dungeonu se dá pařát najít, tak je schovávám v truhle.

A co nejoblíbenější quest?
    Viděli jste Hangover/Pařba ve Vegas? Je tam quest jako inspirace z toho filmu, že si popijete s ožralcem, probudíte se jinde a máte co vysvětlovat. :-)

Už jsem level 40 a teprve jsem zadala dělat questy Companion. Uráží mě, jak mě tam nazývají whelp, mě, arcimága!
    A taky jsem Bard, kterýžto titul jsem si koupila za pár questů, aniž bych musela cokoliv zahrát a zazpívat.
    Montezuma: ten stoleček je na 99% součástí jednoho sidequestu pro akademii. Zrovna ten ukol mám a ještě jsem tam nedošel, ale podle popisu toho co vím z ukolu a toho co říkáš, to vypadá, že je to ono.

Expendable: jo tak to netuším, já je mám zatím schované v truhle ty pařáty.
    já na arcimága umím dvě základní kouzla :D oheń a led :D Ale štve mě že mě měli za nováčka v cechu zlodějů, mě vrchního zabijáka.....
    Brynden: ještě tě tam naučili nějaký štít, pokud ses nechal. :-)

Vypadá to, že do většiny dungeonů nemá cenu chodit bez questu, protože pak tam jde člověk znova a znova se musí probíjet. Anebo je tam zamčená lokace.
    Já jsem arcimág Akademie, naslouchající z Temného bratrstva, duchovní vůdce (nebo jak je ten titul) Družiníků a Alduinova zhouba, a to vše jsem zmáknul jen jako obyčejný válečník se sekerou a štítem v dračím brnění, a několika základními kouzly. :-)
    upraveno 7. prosince 2011
    Olorin, Expendable: Aha, díky za info

Pche, pařáty. Ty jsem všechny prodal. Já prodávám úplně všechno co můžu. Vůbec nenosím helmy a hadry nosím jen ty co se mi líbí. Luk používám úplně na všechno. Když se to tak vezme, tak ani nevím jak se drží meč nebo používá štít :D
    Hrozně mě štve jak mají obchodníci málo peněz. Když navařím hromadu nabušených lektvarů. Tak to pak prodávám u všech obchodníků ve Skyrimu asi na třikrát než se toho všeho zbavím. Pak mám tolik peněz, že nevím co s nimi :D Ještě štěstí, že ty prachy nic neváží.
    som v nejakej mohyle neďaleko Whiterunu, kde som našiel dve staré zbrane a otvoril kobku. tam je ale na mňa dosť hustý typek, ktorý ma dá rýchlo dole. potrebujem sa tam vrátiť lepšie vybavený. možem si teda napr. z môjho obyč oceľového meča urobiť jedovatý? (nemám žiadne očarovanie zatiaľ)
    Jedovatý se dá asi udělat jenom pomocí lektvaru. Ale pořád jsem nezjistila, jak dlouho ten účinek trvá.

Já se soustředím na výrobu a očarování předmětů, takže nosím s sebou 100 kilo (teda liber) soulgemů. Soultrap je taky nejoblíbenější kouzlo.
    Peníze se dost blbě shánějí, konečně jsem našetřila na barák v Solitude, ale že to trvalo plno hodin hraní. Když chci prodat plášť za dva tisíce, tak musím nakoupit pár grand soulgemů a vydělám na tom těch obchodníkových 500.
    Jediné pořádné prachy jsou z questů.
    Sarven - jed sa pouziva normalne ako potion z inventara (poison/potion of damage health) a len odkliknes, ze to chces pouzit na tu zbran, ktoru mas prave v ruke..., bohuzial to trva len na jeden svih meca/vystrel z luku...odporucam zohnat ocarovane zbrane (fire/frost/shock) damage, urobit disenchant na prislusnom stoliku - tym sa to naucis a mozes to davat na kazdu nekuzelnu zbran ktoru najdes (plus potrebujes este nabite soul gems - sim vacsia dusa, tym silnejsi damage)...
    Brynden Blackfish - dik moc za ten song, je to naozaj parada...
    Slecna sadia vs vrahovia. Na koho stranu ste sa dali? Pri dobijani sa k vodcovi mi zomrela pomocnicka lydia, tak dufam ze nie zbytocne :(
    vrahovia pretoze sadia lže :)
    To není tak úplně pravda, každý podává svou verzi příběhu a je to čistě na hráči jak se zachová. Nikde není žádný důkaz o tom, kdo je skutečně "v právu", kdo lže, kdo lže více, kdo méně. Já se přidal na stranu Sadii, ale v podstatě je to jedno.
    Ako dopadol quest u teba? Pobil si ich?
    já se k nim přidal protože se mě zdál ten zabiják důvěryhodnější ale mohl bych se dozvedet kdo je v právu.
  • upraveno 8. prosince 2011
    Taky jsem si přidala k vrahům, protože té Sadii pak došly argumenty.

Tyhle questy nejsou tak náročné na morálku jako třeba u Zaklínače, kde se volí mezi dvěma nutnými zly.
    Je úplně jedno, jestli se dám k impériu nebo vzbouřencům, všude mě běžný plebs uvítá s otevřenou náručí (pokud mi nenádá do kouzelníků nebo alchymistů).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.