Tanec s draky - Bran I

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Už jsme tam?

Bran ta slova nikdy nevyřkl nahlas, ale často je měl na rtech, zatímco se jeho ošuntělá společnost trmácela háji prastarých dubů a k nebi čnících šedozelených strážostromů, kolem ponurých, jako vojáci vzpřímených borovic a holých hnědých kaštanů. Jsme aspoň blízko? říkával si chlapec, zatímco Hodor šplhal do kamenitého svahu nebo sestupoval do nějaké temné rokle, kde mu praskaly pod nohama vrstvy špinavého sněhu....

Číst celý článek zde
«1

Komentáře

• upraveno 26. prosince 2011
    Děkuji za kapitolu, k Vánocům jsem dostal Tanec s draky v originále, a tak to vypadá, že zbytek budu muset přelouskat se slovníkem v ruce. Jinak se mi zdá, že kapitoly s Branem jsou čím dál více čtivé, v Hře o trůny mě vyloženě nudily, v Střetu jsem si je docela užíval a v Bouři jsem se na ně dokonce těšil. Tady to vypadá, že by kvalita mohla jít ještě výš, může to někdo, kdo dočetl Tanec, potrvdit (pokud možno bez spoilerů)?
    Jinak bych měl dotaz k prologu: Stalo se tam něco opravdu důležitého? Kromě toho, že Varamyr neovládl Thistle a proměnil se ve vlka? Jistě, dozvěděl jsem se, že divocí chtějí zaútočit na Stínovou věž, ale oproti třeba té Bouři to bylo s informacemi slabší.
  • upraveno 27. prosince 2011
    Ach jo, teď zase čekat do jara...
    Dekuji moc za darek. Bran byl opravdu hodne ctivy
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 27. prosince 2011
    Díky Alekovi za vyjednání těchto dárků :)
    Všechno už to bylo přeloženo od Leta a bylo to stejně kvalitní. To není nic proti Alekovi. Jen mi přijde tento "dárek" od Talpressu přinejmenším úsměvný.
    No tahle kapitola zrovna nebyla :-)

upraveno 27. prosince 2011
    Chmur napsal(a):

Všechno už to bylo přeloženo od Leta a bylo to stejně kvalitní. To není nic proti Alekovi. Jen mi přijde tento "dárek" od Talpressu přinejmenším úsměvný.

A navíc to neznamená, že to tenkrát všichni četli ;)
  • upraveno 28. prosince 2011
    Tanec sem četl a kapitoly s Branem jsou tam opravdu dobré:)
  • upraveno 30. prosince 2011
    pekna kapitola, ktoru som este necital...btw. Martin na svojej stranke zverejnil dalsiu kapitolu, tentokrat s Winds of Winter. je z pohladu Theona a plna spoilerov pre tych co necitali DwD (ako ja) a nema chybu ;-)
    upraveno 30. prosince 2011
    O zveřejněné kapitole je informace a debata v jiném vlákně - aktuálně je druhé v seznamu diskuzí na úvodní stránce webu. A pro některé, co Tanec ještě nečetli, je spoilerem i informace, že Theon vůbec žije.
  • upraveno 30. prosince 2011
    Nevada:
    V bouri Lord Bolton tesne pred rudou svatbou Robbovi predava kuzi z Theonova malicka a zminuje se ze ziveho Theona drzi jako rukojmi jeho batard.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Kromec:
    To že se Theon dožil Tance spoiler není. Ale to že se Theon dožil i Vichrů už spoiler je.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jaká škoda že se dožil vichrů zimy, nadruhou stranu můžeme doufat že se nedožije Dream of spring
    Á, moje chyba. Omlouvám se, neuvědomila jsem si, že jsme v sekci Tanec s draky.

btw - A já ho fakt považovala za mrtvého. Myslela jsem, že Boltoni lžou i v tomhle. (Asi přání matkou myšlenky.)
    Taky jsem pevně doufal že ho Ramsay nějak ošklivě umučí k smrti..... Tak třeba příště.
  • upraveno 31. prosince 2011
    Everett Young: Myslím, že ho nakonec vezmeš trochu na milost. V prvních dvou knížkách chce chvíli to a podruhý ono, ale v Tanci je rozhodně snesitelnej a jeho kapitoly jsou IMHO nejlepší. Jsem zvědavá, co s ním ještě Martin chystá.
    upraveno 31. prosince 2011
    Já vím tanec jsem četl. Takové mučení by otřáslo i s Nicholasem Brodym ( Homeland ) natož s Theonem. Ale to moji nenávist vůči Krakaticím nijak nemění. A navíc teď to vypadá, že se o něj postará Stannis. Třikrát hurá pravému králi.
  • upraveno 31. prosince 2011
    Everett Young: No jo, Greyjoyové taky nejsou mírně řečeno moji favoriti :D
  • upraveno 1. ledna 2012
    mohli byste mi pls říct kde je ta kapitola z vichrů zimy ?
  • upraveno 1. ledna 2012
    dík
  • upraveno 3. ledna 2012
    chmure, kde bych mohl sehnat ten překlad od léta?
  • upraveno 3. ledna 2012
    tenhle překlad byl stažen, nemá smysl tu mít dvakrát to samé
  • upraveno 3. ledna 2012
    Aleku, a proč tady jsou vedle sebe topicy "Co jiného číst" a "Co zrovna čtete?" Není to taky to samé? Má to smysl? :-)
  • upraveno 3. ledna 2012
    Milé děti, dejme si hodinu češtiny pro začátečníky. Dávejte pozor, nebudu to opakovat:

Co zrovna čtete - tedy knihy, které máte právě teď otevřené. Jedním okem koukáte do ní, druhým na monitor, bradou si držíte stránky, pravou rukou píšete a levou si ťukáte na čelo :-D

Druhý topic rozebereme na další hodině, abyste z toho neměli těžkou hlavu ;-)
  • upraveno 3. ledna 2012
    Takže se mám z topicu "Co zrovna čtete?" vždy po dočtení knihy přesunout do topicu "Co jiného číst?" v případě, že se mi to líbilo, a chtěl bych to doporučit i ostatním?
    A mohl bych založit ještě jeden topic s názvem "Co jste právě dočetli?" Případně: "Co jiného raději nečíst?"
    Děkuji uctivě předem za odpověď, paňčteli. :-)
  • upraveno 3. ledna 2012
    Zakládej jak libo. Nabídka a poptávka to vytřídí, ale to už předbíháme do ekonomické teorie, na to máte ještě čas ;-)

Doufam že tý první věty nebudu litovat :-)
  • upraveno 3. ledna 2012
    Boj se, boj!:-)

Je mi to tedy jasné. Poptávku některých salátů u chmura vytřídil už dávno (v létě) ekonom Alek bez ohledu na zákony trhu.
    "Buď půjdeme s Alekovou zrůdou, nebo zemřeme." :-) (abych zůstal in topic)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. ledna 2012
    Ještě by to chtělo topik: "Čí příspěvky zde nečíst" a "Plivněte si na posthuntera".
  • upraveno 3. ledna 2012
    Treti serie bude 20-ti dilna
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.