[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1101113151672

Komentáře

• upraveno 1. července 2012
    sarven, a hubu si vypláchnuť, Aegon nesmie zomrieť, od čias Robba prvý normálny uchádzač o trón.
    ja som spokojny s Dany. a s jonom.
    Anglachel napsal(a):

sarven, a hubu si vypláchnuť, Aegon nesmie zomrieť, od čias Robba prvý normálny uchádzač o trón.

souhlas.
    Dany? Sranda, že aj po Tanci sa nájdu nejakí jej podporovatelia. Ja som ju úplne zavrhol po tejto knihe. A Jon je Sneh a možno mŕtvy, čiže nič moc.
    sarven: pokud chceš vědět, jak dopadne útok na Bouřlivý konec, tak na netu je obsah jedné Arianniny kapitoly z Vichrů, kterou GRRM četl na nějakém conu. Vím, že nemáš rád spoilery, proto to sem radši ani psát nebudu. :-)

No, já mám na Dany docela rozpolcený názor. Na jednu stranu chápu, proč zůstala v Meereenu, na druhou stranu si za to tak trochu může sama. Muselo jí být jasné, že dobýt město je mnohem jednodušší, než ho dlouhodobě udržet, neměla se do toho vůbec pouštět. Odlet na drakovi byl sice efektní, ale udělala tím přesně to, co nechtěla - nechala svoje "děti" napospas harpyjím. Taky jsem trochu nepochopila, proč draky zavřela do "kotce", co s nimi dál asi zamýšlela? Proč se je nepokoušela nějak zkrotit? Tím, že je zavřela, se jen vyhýbala řešení problému, a jednou by jí to stejně dostihlo (i bez pomoci inteligentního Quentyna).
    Pořád ale veřím, že se ve Vichrech dá nějak do kupy a konečně situaci na východě vyřeší, aby se mohla vrátit "domů" do Západozemí. Jí a Aegonovi fandím asi víc než Stannisovi, a určitě víc než Lannisterům nebo Železným. Dokonce si myslím, že by se jí Aegon mohl líbit, pokud si bude dál barvit vlasy namodro. :D
  • upraveno 2. července 2012
    Ahoj, mám na vás otázku o které přemýšlím. Jedná se o Brana a Mel. Neviděla Brana Mel ve svých snech, nebudu citovat přesně, ale viděla chlapce/muže s vlčí hlavou. Jo a taky jsi nejsem uplně jistý, za který tábor Bran "kope", vzhledm k tomu co mu Bryden Tříoká vrána říká při učení.
    Jo viděla a pak ještě viděla někoho o kom si myslela, že je to Velký Jiný a že Bran je s ním. Každopádně já si myslím, že si to Mel myslí špatně. Děti lesa měly podle legend při první Dlouhé noci poslednímu hrdinovi pomoct pokud se nepletu. A pokud by Jiné ovládaly, tak by nebylo potřeba, aby měli magicky chráněné svoje útočiště v jeskyni.
    Já jsem to pochopila tak, že Jiní do té jeskyně nelezou, protože Děti lesa udržují u vchodu oheň, kterého se Jiní bojí.
    Ať je to jak chce, tak kdyby Jiné ovládaly Děti lesa, nemusely by se jim bránit.
    Maggie napsal(a):

Ať je to jak chce, tak kdyby Jiné ovládaly Děti lesa, nemusely by se jim bránit.

Nevím, proč by je nutně musely ovládat. Kraster taky byl "na straně" Jiných a neovládal je. Jen jim sem-tam předhodil další novorozeně...
    To si fakt myslíte, že by sa Deti spojili s Inými? Veď ich pred tisícami rokov zničili.
    Mně prostě jen "smrděla" celá ta cesta se Studenorukým i počátek výcviku s Vránou. Věřila bych jim zhruba stejně, jako Jinému, co by mě přišel pozvat na zmrzlinu. Třeba jsem ale jen paranoidní a vidím podraz za každým rohem. A oni jsou historicky první mocní klaďáci série... :)
    (A Jojen i Meera se na konci šestky šťastně vrátí do bažin... ;)
    Podľa mňa zomrú. Prepáčte tí, čo ich máte radi, ale mám taký pocit, že Martin so svojím štýlom spraví, že Bran skončí tak, ako Brynden(aj keď na konci skrze svoje schopnosti môže pomôcť) a že oni dvaja to nezvládnu a niekde umrznú, keď sa budú pokúšať vrátiť.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. července 2012
    Je pravda, že Jojen a Meera už v podstatě nejsou potřeba...a bohužel postavy, které nejsou potřeba, nechodí moc často do důchodu.
    Jojen a Meera šli naproti tatínkovi, který je na cestě do... no, to už si domyslete. :-)

Ale teď vážně, GRRM by s těmi nepotřebnými postavami mohl být kreativnější, ne je hned zabíjet... :-/
    sveva napsal(a):

Jojen a Meera šli naproti tatínkovi, který je na cestě do... no, to už si domyslete. :-)

Ale teď vážně, GRRM by s těmi nepotřebnými postavami mohl být kreativnější, ne je hned zabíjet... :-/

Moh by je třeba poslat na dovolenou do Jugoslávie. :)
    Griff napsal(a):

Moh by je třeba poslat na dovolenou do Jugoslávie. :)

To ať je snad radši zabije :)))
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Sice nejsem žádnej spisovatel a nikdy jsem nevyhrál žádnou cenu ale mistrovi říkám že zabít Meeru Reed je stejně debilní nápad jako zabít Dacey Mormont.
    Everett Young napsal(a):

Sice nejsem žádnej spisovatel a nikdy jsem nevyhrál žádnou cenu ale mistrovi říkám že zabít Meeru Reed je stejně debilní nápad jako zabít Dacey Mormont.

Aha, takže Meeru už taky můžu odepsat... :(
    Everett Young napsal(a):

Tohle jsem si už říkala u pár Starků/Sněhů...
    Krisa napsal(a):

To ať je snad radši zabije :)))
    I to se může stát...
    Moučník se bude podávat v krytu. ;)
    Krisa napsal(a):

Tohle jsem si už říkala u pár Starků/Sněhů...
    Cože?! Zabijou Ramsíčka?!!! ;D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Aha, takže Meeru už taky můžu odepsat... :(
    Tak jako nevim, ale nemyslim že by nechala Jojena jen tak umřít. Ale jeho ať si klidně sežerou pokud ona přežije ;) jedna z hodně mála sympatických ženských postav s celé sáze.
    Everett Young napsal(a):

jedna z hodně mála sympatických ženských postav s celé sáze.

No totok! :D Schválně mi napiš list těch podle tebe nesympatických a já u každý najdu něco, co sympatický je.
    Miss Utahraptor napsal(a):

Mně prostě jen "smrděla" celá ta cesta se Studenorukým i počátek výcviku s Vránou. Věřila bych jim zhruba stejně, jako Jinému, co by mě přišel pozvat na zmrzlinu. Třeba jsem ale jen paranoidní a vidím podraz za každým rohem. A oni jsou historicky první mocní klaďáci série... :)
    (A Jojen i Meera se na konci šestky šťastně vrátí do bažin... ;)

Jo Studenoruký mi taky naháněl hrůzu, ale zas si myslím, že nemůžeme brát věci podle toho, jak se na první pohled jeví, známe přece Martina. A pokud by Studenoruký byl opravdu Benjen, tak proč by měl chtít Branovi uškodit?
    Protože už (i kdyby někdy byl) to není Benjen ale oživený.
    Anonym napsal(a):

Jo Studenoruký mi taky naháněl hrůzu, ale zas si myslím, že nemůžeme brát věci podle toho, jak se na první pohled jeví, známe přece Martina. A pokud by Studenoruký byl opravdu Benjen, tak proč by měl chtít Branovi uškodit?
    To je řečnická otázka, že? Pokud by to Benjen byl (a z textu se, mám takový dojem, dá odvodit, že Studenoruký je nějaké to století starý, takže těžko), nemusí nutně dělat, co se mu zachce.
    Takový Othor taky určitě nechtěl zabít Starého medvěda a pokusil se o to. V tomhle případě proto, že ho zabili a "pošimrali" Jiní a on už neměl možnost "své" konání ovlivnit.
    Neříkám, že Studenoruký=nemrtvák Jiných, ale kdoví, jak moc skutečně jedná podle svého. Ostatně nikde pořádně není vysvětleno CO je vlastně zač...
  • upraveno 3. července 2012
    sarven: pokud chceš vědět, jak dopadne útok na Bouřlivý konec, tak na netu je obsah jedné Arianniny kapitoly z Vichrů, kterou GRRM četl na nějakém conu. Vím, že nemáš rád spoilery, proto to sem radši ani psát nebudu. :-)

Můžeš jsem dát ten odkaz nikde to nemůžu najít...
    Rhaegar Frey: no, i když se mi z tvýho nicku otevírá kudla v kapse, budu hodná :-D, tady: TWOW Arianne II Synopsis
    sveva: Díky, věděla jsem obsah týhle kapitoly, ale ne detaily. Nelíbí se, že Martin pokračuje v trendu z Hostiny a Tance. Klídeček, pár vedlejších postav, co nám nemusejí zajímat, trochu sexu a něco důležitýho se opravdu stane až na konci kapitoly. Překvapuje mě, že tohle je až druhá Ariannina kapitola, obsah té první mohla pokrýt Ariannina krátká vzpomínka.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.