[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
No, já mám na Dany docela rozpolcený názor. Na jednu stranu chápu, proč zůstala v Meereenu, na druhou stranu si za to tak trochu může sama. Muselo jí být jasné, že dobýt město je mnohem jednodušší, než ho dlouhodobě udržet, neměla se do toho vůbec pouštět. Odlet na drakovi byl sice efektní, ale udělala tím přesně to, co nechtěla - nechala svoje "děti" napospas harpyjím. Taky jsem trochu nepochopila, proč draky zavřela do "kotce", co s nimi dál asi zamýšlela? Proč se je nepokoušela nějak zkrotit? Tím, že je zavřela, se jen vyhýbala řešení problému, a jednou by jí to stejně dostihlo (i bez pomoci inteligentního Quentyna).
Pořád ale veřím, že se ve Vichrech dá nějak do kupy a konečně situaci na východě vyřeší, aby se mohla vrátit "domů" do Západozemí. Jí a Aegonovi fandím asi víc než Stannisovi, a určitě víc než Lannisterům nebo Železným. Dokonce si myslím, že by se jí Aegon mohl líbit, pokud si bude dál barvit vlasy namodro. :D
(A Jojen i Meera se na konci šestky šťastně vrátí do bažin... ;)
Ale teď vážně, GRRM by s těmi nepotřebnými postavami mohl být kreativnější, ne je hned zabíjet... :-/
Moučník se bude podávat v krytu. ;)
Takový Othor taky určitě nechtěl zabít Starého medvěda a pokusil se o to. V tomhle případě proto, že ho zabili a "pošimrali" Jiní a on už neměl možnost "své" konání ovlivnit.
Neříkám, že Studenoruký=nemrtvák Jiných, ale kdoví, jak moc skutečně jedná podle svého. Ostatně nikde pořádně není vysvětleno CO je vlastně zač...
Můžeš jsem dát ten odkaz nikde to nemůžu najít...