[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
18911131472

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. června 2012
    Chceš říct "Už aby přešli na kvalitnější stravu!", ne? ;D
    Protože draci by kupovali whiskas ;)
  • upraveno 20. června 2012
    sveva napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Chceš říct "Už aby přešli na kvalitnější stravu!", ne? ;D

Jéje! Kéž by sežrali celej Astapor i Meereen! Hizdahra zo něco a spol. i s topánkama...
    No co se téče Meereenu, tak tam myslím zaděláno docela slušně... Mimochodem proč nezmiňuješ Yunkai? Tam by to taky měli vypálil a pak rozkousat a ožužlat zbytky spálenin. :-)
    Protože na Yunkai jsem zapomněla. :D Trochu mi ty města na východě splývaj...
    Ale já dráčkům věřím. V Meereenu určitě nevyplivli poslední oheň.
    To každopádně. Čekám, že tam se to ještě moc pěkně zvrtne. Pokud se nepletu, tak v poslední kapitole z Meereenu bylo mrtvých za den asi 250 (nejsem si jist) a to se teprve schylovalo k bitvě. Bitva Meereen vs. Yunkai, do toho žoldáci měnící strany každých deset minut, pak připluje Viktarion, aby toho nebylo málo tak loďstvo Volantisu, čeřit vody, respektive pálit vše možné na obou stranách budou draci (pokud Viktarion nesežene dobrovolníka na zatroubení) a když bude po všem přicválá si Dany s Dothrakama, aby dráčci měli opět co žrát. Takových 30 000 koní a koňáků by mohlo vystačit na dost dlouho než se rozhoupe, že vyrazí do západozemí. A z draků by zatím mohla být opravdová monstra... Mimochodem tak mě napadlo, je Drak schopen přeletět na jeden zátah úzké moře? Jsou o tom záznamy/zmínky z historie?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. června 2012
    Já jsem spíš zvědavý jak situaci zkomplikuje mistr Marwyn který je na cestě za Daenerys
    Aby dráčci nenasedli na bledou klisnu, když se tak budou prožírat Meereenem :D ...ale ty budou asi odolný co
    Brica: Budou. Targaryeni ("krev draka") na nemoci netrpěli, Mel (další ohnivá potvora) nešla otrávit a co si pamatuji, draci chcípali spíš něčím přičiněním a postupnou degenerací.
    No ale Dany nějakej ten průjmíček taky postihnul ;)
    Astaldeo napsal(a):

Ale to se spíš otrávila těma bobulema, ne? Následkem čehož zřejmě potratila...
    sveva napsal(a):

Astaldeo napsal(a):

A ono už slunce vyšlo na západě, hory si létají vzduchem....? :-D

EDIT: taky myslím, že srágoru způsobily bobulky...
    baltim napsal(a):

sveva napsal(a):

Astaldeo napsal(a):

To nevim, slunce spíš zašlo na dračí oheň a Hora si bezhlavě lítá bůhvíkde... ale i kdyby to prokletí od MMD bylo pravdivý, neříká se tam, že "nedonosí" dítě? Rozhodně mi nepřišlo, že by to jenom dostala, a koneckonců jí taky ne... :-)
    sveva napsal(a):

baltim napsal(a):

sveva napsal(a):

Astaldeo napsal(a):

To nevim, slunce spíš zašlo na dračí oheň a Hora si bezhlavě lítá bůhvíkde... ale i kdyby to prokletí od MMD bylo pravdivý, neříká se tam, že "nedonosí" dítě? Rozhodně mi nepřišlo, že by to jenom dostala, a koneckonců jí taky ne... :-)
    Já mám pocit, že se v tom "prokletí" od MMD se říká, že její lůno ožije až slunce vyjde na západě atd.
    baltim napsal(a):

sveva napsal(a):

baltim napsal(a):

sveva napsal(a):

Astaldeo napsal(a):

Já mám pocit, že se v tom "prokletí" od MMD se říká, že její lůno ožije až slunce vyjde na západě atd.
    "... až tvé lůno znovu ožije a ty porodíš živé dítě..." (můj volný překlad, nechce se mi to hledat v Čj)
  • upraveno 21. června 2012
    mohol by mi niekto vysvetlit kto je ten Harwyn, co ide za Daenarys? cital som vsetky knihy, ale to meno mi nic nehovori :D
  • upraveno 21. června 2012
    robi281: Marwyn, černá ovce Citadely. Archmaester zapalující skleněné svíčky. V Hostině si pozval Sama a vyslechl vzkaz o Daenerys, jakožto žhavé kandidátce na Azora.
  • upraveno 24. června 2012
    aj tak by ma najviac zaujmal ten Jon...dufam ze prezije, lebo to by bol asi najväčši škrt cez rozpočet celej sagy...to Eddardova smrť je len slaby odvar proti Jonovi...a inak mam otazku, je to fakt pravda je ze je Jon syn Lyanny a Rhaegara? vôbec by mi to nepripadalo čudné, veď v cely čas je v knihe písané že Eddard niečo sľúbil Lyanne pred smrťou...
  • upraveno 24. června 2012
    luboch napsal(a):

... je to fakt pravda je ze je Jon syn Lyanny a Rhaegara? ...

To se stále ještě neví...
  • upraveno 27. června 2012
    Já si myslím, že Jon určitě přežije, pokud je to teda syn Lyanny a Rheagara, tak je Písní ledu a ohně a přežít musí. Myslím, že Melisandra to ví a určitě umí to kouzlo co Thoros z Myru a trochu Jona ožehne a oživí.
    No měl by přežít... pokud je tou písní ledu a ohně. Ono taky na koho jiného by mohlo sedět to označení písně ledu a ohně? Pokud tím není myšlen třeba nějaký abstraktní pojem soupeření mezi zimou x létem, jinými x draky,...
    vojtilla: Obávám se, že je to myšleno abstraktně.

Some say the world will end in fire,
    Some say in ice.
    From what I’ve tasted of desire
    I hold with those who favor fire.
    But if it had to perish twice,
    I think I know enough of hate
    To say that for destruction ice
    Is also great
    And would suffice.

Přesto jsem si skoro jistá, že Jon přežije ;)
    Pro Svoa00

Nemyslím si, že je to myšleno abstraktně. Daenerys přece v Domě neumírajících slyšela rozhovor, kde se o někom bavily a zmínili že je Písní ledu a ohně.
    Taky si myslím, že je to spíš abstraktnější název... led (zima) x oheň (léto), Jiní x draci...
    Maggie napsal(a):

Nemyslím si, že je to myšleno abstraktně. Daenerys přece v Domě neumírajících slyšela rozhovor, kde se o někom bavily a zmínili že je Písní ledu a ohně.

To říkal Rhaegar o Aegonovi, a upřímně, ať hledám, jak hledám, žádný (ať už metaforický) led v Aegonovi nevidím :-))
    sveva napsal(a):

Taky si myslím, že je to spíš abstraktnější název... led (zima) x oheň (léto), Jiní x draci...

Maggie napsal(a):

To říkal Rhaegar o Aegonovi, a upřímně, ať hledám, jak hledám, žádný (ať už metaforický) led v Aegonovi nevidím :-))
    a co třeba ledový vztah mezi rhaegarem a eliou?
  • upraveno 28. června 2012
    A říkal to přímo o Aegonovi nebo o svém dítěti?
    Já si pamatuju leda to, že tam byl Rhaegar a pronášel to nad miminem
  • upraveno 28. června 2012
    skelet napsal(a):

A říkal to přímo o Aegonovi nebo o svém dítěti?
    Já si pamatuju leda to, že tam byl Rhaegar a pronášel to nad miminem

GRRM potvrdil, že jsou to Elia, Rhaegar a Aegon.
  • upraveno 29. června 2012
    Zajímavé :). No každopádně doufám, že Jon neumře.
    ještě utépaséže kde jon "umírá" nejsemale neudělá tomartin jakovždycky že ho opustí ve chvíli kdy umírátudíž nevíme? Jon zombík by se mi moc nelíbil :-( anebo nemůže to být jako s mancem? nějaká iluze..???
    Jelikož je to popisovaný z jeho POV tak bych iluzi vyloučil, nejvíc sázím na polibek ohnivého boha.
    to už by nebyl jon ale zombík :-)
    No technicky ne. Oživený ano, ale ne Zombie. Berik zombie nebyl, Uncat taky ne, sice jsou po smrti ale když se to udělá hned, funguje to jako vzkříšení. Na Cat to bylo holt trošku pozdě, a Berik už umřel tolikrát že nebylo místo kde by nebyl rozseknutej.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.