[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1568101172

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 5. června 2012
    George: A čo píšeš?
  • upraveno 5. června 2012
    heavy_head napsal(a):

První nápady ale jo.

ako kedy
    heavy_head napsal(a):

První nápady ale jo.

Tak s tím taky nesouhlasím. Nápad je jako víno. Zralý je lepší :) Navíc se kolikrát změní v něco naprosto jiného. A lepšího :)
    heavy_head: jak kdy.
    Lord Gepeto Illar: povidky/knizky ne, jestli myslis tohle (i kdyz na jedne knize prubezne pracuju, nicmene popularne-naucne). Kazdopadne jsem se od psani recenzi na pocitacove hry atp. posunul nekam dal prave diky tomu, ze texty "vyladuju" k dokonalosti postupne - na jedne-dvou normostranach pracuju klidne i nekolik dni... tak, aby byl klient s vysledkem opravdu spokojen.
  • upraveno 6. června 2012
    Takže už víme obsah čtyř kapitol z Vichrů. Tady je obsah dvou z nich:

http://endlessnine.tumblr.com/post/24094293566/miscon-readings-two-winds-of-winter-chapters

Hmm, zdá se, že Victarion bude největší borec z knížky, což? Třetí kapitola je samozřejmě ta Theonova. Podle wiki Martin už někde četl ještě čtvrtou kapitolu. Ta je z pohledu Arianne, která se na konci dozví, že mladík, co si říká Aegon Targaryen, dobyl Bouřlivý konec.

Mimochodem Martin konečně prozradil, co za slovo Brienne vykřikla v Hostině. Samozřejmě to bylo: "Meč!" Odpověď Lady Stoneheart, co si vybrala.
    Hmm, to by mě zajímalo, jak dobyli nedobytný Bouřlivý konec...
    *dobudou

(a jistěže podfukem...tak se to u nedobytných pevností dělává)
    Grammar Nazi Jarla? :D
    Ale no tak :-) Náhodou oceňuji, že to napsal aspoň z "y" narozdíl od mamlasů, co píšou "dobít" město, říši, trůn hrad,...
    sveva napsal(a):

Hmm, to by mě zajímalo, jak dobyli nedobytný Bouřlivý konec...

Tak Griff pravil, že ho dobudou "lstí".
    Řekl bych, že někde na půdě Griffin's Roost vyhrabali prapory s jelenem, rozprášili tyrellské obléhatele a posádka Bouřlivého konce jim ještě ráda sama otevřela brány. :)

Edit: A no jo, no.
    Jarla napsal(a):

Ale no tak :-) Náhodou oceňuji, že to napsal aspoň z "y" narozdíl od mamlasů, co píšou "dobít" město, říši, trůn hrad,...

Tak hluboko, doufám, nikdy neklesnu. :D
    To mne velmi těší :-)...popravdě konkrétně tohle slovo dělá našim překladatelům neskutečné problémy a mi se vnitřnosti obrací...ano ano, i v Sáze jsem na to narazila! :-p
    Náhodou oceňuji, že to napsal aspoň z "y" narozdíl od mamlasů, co píšou "dobít" město, říši, trůn hrad,...

A co když se ti město či trůn vybije a ty ho potřebuješ dobít, ha? Vezmeš nabíječku a šoupneš to do zásuvky :-)
    V takovém případě jistě :-) Ale když se pokusí "dobít" město či trůn překladatel, tak mám pouze chuť dobít jeho/ji :-D
    Jarla napsal(a):

Ale no tak :-) Náhodou oceňuji, že to napsal aspoň Z "y" narozdíl od mamlasů, co píšou "dobít" město, říši, trůn hrad,...

A tohle tam máš schválně, žejo? ;)
    sveva napsal(a):

Jarla napsal(a):

Ale no tak :-) Náhodou oceňuji, že to napsal aspoň Z "y" narozdíl od mamlasů, co píšou "dobít" město, říši, trůn hrad,...

A tohle tam máš schválně, žejo? ;)
    Hra, set a zápas :D
    Tím že zaútočí na Stannisovu državu to bere mladej Griff trošku z druhé strany :D Na trůně mu sedí Tommen a za ním 150 tisíc lannisterů a tyrellů + spojenci z řekotočí a tak podobně. on má 10 tisíc žoldáků. Pokud neudělá někdo opět takovou nějakou kličku jako ve válce pěti králů že přeběhne k slabší straně :D
    Blackfish: Dorne by se postavilo za Aegona. Lannisteři jsou už pomalu vyřízený. Tyrellové se přidaj k tomu, kdo nabídne víc (a Marge může být klidně trojnásobná vdova, že?). A jaký spojenci Lannisterů z Řekotočí? Ti jim s radostí ukážou prostředníček.
    Blackfish napsal(a):

Tím že zaútočí na Stannisovu državu to bere mladej Griff trošku z druhé strany :D Na trůně mu sedí Tommen a za ním 150 tisíc lannisterů a tyrellů + spojenci z řekotočí a tak podobně. on má 10 tisíc žoldáků. Pokud neudělá někdo opět takovou nějakou kličku jako ve válce pěti králů že přeběhne k slabší straně :D

Chtějí obsadit nějaký velký hrad a Bouřlivý konec je prostě zrovna po ruce. Mimoto Stannis je stejný uchvatitel jako Tommen a Lannisteři. O těch počtech bych taky dost pochyboval, Lannisterové na tom budou s vojskem dost bídně.
    Doran Martell chystá svou pomstu už 16 let a teď to zrovna vypadá na příhodný okamžik . :)
    No jevilo by se to tak. Dorne bych moc nevěřil, Aegon je divoká karta a řekl bych že překvápko i pro prince pomeranče. Rozhodně by nedal tak rychle dohromady armádu. Tyrellové jsou rádi že jsou rádi, de-facto vládnou oni. Lannisteři jsou hodně oslabení ale mají zlato Casterlyovy skály, loutku na trůně, Cersei se dostala z vězení a Jaime bez ruky začal projovat taktické nadání lorda Tywina. A jsou s nima Freyové, stačí aby ho stará lasice pozval na večeři a bude o dalšího Targeryena míň. Dejte na má slova, ti už se na trůn nevrátí, to už má větší šanci Stannis.
    Blackfish: Jaime a taktický nadání Tywina, jo? :D Proto přece honí hydru někde v Řekotočí. Add Freyové - nevím, kolik mužů by dali dohromady, ale mám za to, že většina z nich odešla s Boltonem.
    Prosím, prosím, Aegon + Margaery ne-e, Georgi! Navíc by to znamenalo, že se Tyrellové zbaví Tommena. :(

Já jsem hodně zvědavá, jak dopadne setkání Arianne a Aegona. Myslíte si, že by poznala, že to není syn Eliy? A vadilo by to Martellům, nebo by hráli hru s Varysem?
    Svoa, rozhodně je chytřejší a myslí dál než na konec meče. On ještě doroste, do Tywina mu chybí moc let.
    Jestli bude mít čas dorůst... :D
    Blackfish napsal(a):

No jevilo by se to tak. Dorne bych moc nevěřil, Aegon je divoká karta a řekl bych že překvápko i pro prince pomeranče. Rozhodně by nedal tak rychle dohromady armádu. Tyrellové jsou rádi že jsou rádi, de-facto vládnou oni. Lannisteři jsou hodně oslabení ale mají zlato Casterlyovy skály, loutku na trůně, Cersei se dostala z vězení a Jaime bez ruky začal projovat taktické nadání lorda Tywina. A jsou s nima Freyové, stačí aby ho stará lasice pozval na večeři a bude o dalšího Targeryena míň. Dejte na má slova, ti už se na trůn nevrátí, to už má větší šanci Stannis.

Lannisteři? Kevan je mrtvý, Cersei zlomená a Jaime se honí za přízraky.
    To ať radši umře lacinou smrtí, než aby dorost "velikosti" Tywina.
    sveva napsal(a):

Prosím, prosím, Aegon + Margaery ne-e, Georgi! Navíc by to znamenalo, že se Tyrellové zbaví Tommena. :(

Já jsem hodně zvědavá, jak dopadne setkání Arianne a Aegona. Myslíte si, že by poznala, že to není syn Eliy? A vadilo by to Martellům, nebo by hráli hru s Varysem?

Tyrellové se Tommena IMHO zabví. Nevím, jestli přímo fyzicky, ale ano.
    svoa00 napsal(a):

Blackfish: Jaime a taktický nadání Tywina, jo? :D Proto přece honí hydru někde v Řekotočí. Add Freyové - nevím, kolik mužů by dali dohromady, ale mám za to, že většina z nich odešla s Boltonem.

Podle Hry čítá síla Freyů 4000 můžů.
    Lannisteři? Kevan je mrtvý, Cersei zlomená a Jaime se honí za přízraky.

Kdyby byl Jamie co k čemu, popadne Tommena (a Myrcellu, jesti ji dostane, a Cersei, jestli bude naživu) a zdrhá ke Skále. Tohle mají Lannisteři prohrané, měl by udržet Západ a nevymýšlet kraviny.
    Tyrellové se Tommena IMHO zabví. Nevím, jestli přímo fyzicky, ale ano.

Margaery, třikrát vdova, stále panna, prokletější než Harrenov, odvážil by se Aegon? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.