[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
ja píšem celkom dosť. tiež celkom nerád po sebe prepisujem. keď nemusím, robím to málokedy, na druhú stranu musím celkom často a veľa krát som prepísaním získal lepší text.
sarven: Já mám jiný pocit, ale dobře. Nejsem tady, abych obhajovala svoji práci kvůli někomu, kdo ji ani nezná.
Já když něco píšu (třeba email nebo příspěvek do diskuze), tak něco napíšu, pak to smažu a napíšu něco jiného, to pak taky smažu a nenapíšu nic.
Ne nadarmo se říká mlčeti zlato. :-)
Bětka v Anglii taky vlastně končí dynastii a Vilém bude načínat novou a vnímá to snad někdo jako vymření rodu? Kdepak :-)
Takže máš recht - ženám se bastardi nerodí :-)
I když to biologický a právní pojetí se můžou zajímavě střetnout, např. v případě "donášení" jinou ženou (kolega v práci říká, jako byly kojné, tak budou i nosné) a podobně.
Když už jsme u toho zkoumání DNA, je pravda, že když prof. Vlček v 70. letech vyšetřoval Přemyslovce, tak se to ještě nedělalo, nicméně podle všech kosterních znaků se u Přemyslovců kukačččí vejce netýkaly (nebo to bylo v blízké rodiě jako u Lannisterů).
flanker - :-) dojnice a nosnice :-)) Jo přemyslovci mají třeba velmi výrazný nos. Sama mám kámoše, který je tak extrémně podobný přemyslovským plastikám....a ejhle - v jejich vesničce je hostinec, kde kníže Václav pobýval :-D Tak nevím, jestli je podoba čistě náhodná...
Ovšem Přemyslovci se hodně brali mezi sebou nebo mezi spřátelenými rody, se kterými si vyměňovali nevěsty, takže tam je ta genová linie určitě z valné části zachována i u "levobočků". I tak by to bylo zajímavé :-)
Takže doufejme, že nám nevymřou Starkové...nevím jak Arya, ale Sansa by mohla povít zdravého potomka, zvlášť když Bran je od pasu dolů jaksi k ničemu a Ricon....jen ať z něho neudělá Martin druhého Randoma z Amberu - toho nemám ráda :(
ad linie - syn Daenerys a Droga by byl Targaryen ? Vládl by Západozemí jako další Targaryen? Další hlava draka? Fajn, takže Sansini potomci klíďo píďo mohou být Starkové i podle jména , ne jen podle rodu :-)
WINDS OF WINTER. Yes, I'm working on that too. At the moment, I am writing about the Dothraki. More than that, I sayeth not, you know I don't like to talk about this stuff.