[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Zase na druhou stranu, sága je tak nekonečná, že dokončení ani nepotřebuje. Žádný hlavní špatňák nezůstane nepobitý, protože neexistuje. :-)
Raději bych viděla, kdyby to dopsal zkušený spisovatel (jeden), než to nechat v prackách desítek scénáristů HBO. Už jsem bohužel viděla hodně zprasených literárních předloh na to, abych věřila scénáristům.
mne trochu vadí hra "skôr než GRRM zomrie". príde mi to neúctivé a príde mi to ako maľovanie čerta na stenu.
If you think the books are entertaining
It's best you stop complaining
Writers just aren't machines
George Martin never signed a contract
To just work on that project
So find something else to read
Have you tried Fevre Dream?
George RR Martin is not your bitch
No matter how much you gripe
George RR Martin is not your bitch
So you might as well go get a life
Navíc muži se v průměru vysokého věku nedožívají.
No je to jedno, máte pravdu, že nemá smysl spekulovat. Dopadne to, jak to dopadne.
Ben Nevis: Mému pradědovi obnovili řidičský průkaz v 91 letech (ano po důkladných teoretických i praktických zkouškách). Mozek odumírá u každého jinak...
Můj mozek odumírá už teď a do důchodu daleko. :-D
Co se týká jeho úmrtí, tak úpřímně to napadne asi každýho, kdo se podívá na časové intervaly, ve kterých vychází poslední díly. Tohle bych zatím nijak neřešila. Nemůžeme vědět, jestli se bude těšit dobrému zdraví ještě spoustu let, anebo se u něj projeví nějaká nemoc, která by mu znemožnila psát. Když se vžiju do jeho situace, tak by mi tento přístup a pohled fanoušků byl celkem... nepříjmený. Dokonce jsem na jednom fóru četla něco ve stylu "Proboha, ať už to dopíše, pak si klidně může zemřít, ale ať už to ten dědek dokončí". Z toho jsem byla chvíli rozčarováná, protože opravdu nedokážu pochopit, jak tohle může někdo napsat či vypustit z pusy.
Martin si píše svým vlastním tempem a já naprosto chápu, že když je po něm něco požadováno a tlačí se na něj, tak ho to jenom brzdí. Paradoxně nejvíc produktivní je člověk, když nezáleží na přání ostatních, pouze na něm samotném (samozřejmě, že chce, aby se jeho knihy prodávaly, ale metoda "teďka seď a piš, fanoušci čekají" je neúčinná).
Já jsem taky nedočkavá a zvědavá, jak to skončí (právě jsem přečetla Tanec s draky ve španělštině, tak doufám, že jsem všechno pobrala tak, jak jsem měla :D), ale zase úplně nezavrhuju možnost, že by to mělo otevřenej konec. Vím, že je to zvláštní a v podstatě si protiřečím, ale otevřený konce nesnáším, ovšem s odstupem času tuto možnost vítám, protože je tu prostor rozvíjet svou vlastní fantazii a ten konec si každý v hlavě namyslí dle svého, jak by to jemu vyhovovalo a čemu by ten dotyčný dával přednost.
Mimochodem GRRM je mým oblíbeným autorem, rozhodně píše moc hezky, někdy používá moc pěkné metafory a líbí se mi kalambúry, který se objevují nejčastěji u Tyriona, ale mezi řadou spisovatelů z minulosti se ztrácí. Nezlob se na mě, jestli jsem urazila GRRM nebo tvoji představu o jeho "velikosti", ale já to za urážku nepovažuju. Mám ho ráda hlavně pro obsah jeho díla, ale jak jsem řekla, forma opravdu nepřevyšuje další významné spisovatele (a že jich je). - A teďka jsem VÁŽNĚ nemyslela sebe, doufám, že to bylo jasné, ale radši to semka dopíšu.
vôbec som ťa nechcel porovnávať s GRRM ani nič podobne. chcel som vedieť či to vyhlasuje niekto kto občas píše niečo pre seba, alebo píše pravidelnejšie (napr. blog) alebo sa písaním dokonca živí....
ťoť vsjo
Co se týká toho dalšího druhu umění, tak jsem kdysi dáávno v minulosti malovala a setkala jsem se se stejnou zkušeností.