[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1246772

Komentáře

• upraveno 17. února 2012
    Miss Utahraptor: Jenže pak to občas dopadne jako v Dallasu. Bobby tam nechce hrát, tak Bobbyho zabijeme. Jenže diváci zjistili, že bez Bobbyho už to není ono. Takže Bobbyho v další sezóně vrátíme a budeme se tvářit, že se Bobby zasnil na dvacet dílů ve sprše.

Třeba v Tudorovcích nahradili Jane Seymour. Nevím, proč, ale neumím si představit, že by vynechali jednu manželku nebo ukončili seriál kvůli tomu, že nemají Jane.
    Ben Nevis napsal(a):

Miss Utahraptor: Jenže pak to občas dopadne jako v Dallasu. Bobby tam nechce hrát, tak Bobbyho zabijeme. Jenže diváci zjistili, že bez Bobbyho už to není ono. Takže Bobbyho v další sezóně vrátíme a budeme se tvářit, že se Bobby zasnil na dvacet dílů ve sprše.

Třeba v Tudorovcích nahradili Jane Seymour. Nevím, proč, ale neumím si představit, že by vynechali jednu manželku nebo ukončili seriál kvůli tomu, že nemají Jane.

Jo, chápu, proč to obvykle dělaj, jenom to většinou působí jako pěst na oko. Kolikrát se ani nenamáhaj najít aspoň typově stejného herce. A vrátím-li se ke svému příkladu. Nevadilo by mi tolik, kdyby "Franta" vypadal, jako že dostal přes hubu a špatně mu srostly kosti, ale pokud vypadá jakože prodělal kompletní plastickou operaci a ještě o fous vyrost...
    Ta scéna bude v pohodě, můžou to dodělat digitálně nebo použijí na nějaké záběry náhradnici. Udělali to tak např. už v prvním díle ve scéně ve věži.
    Tak Lena se odmítla svlíknout? Ale no tak, dvacet jí není, ale snad se nemá za co stydět. Vždyť je to opečovávaná herečka, bože. Občas ale musím dopředu litovat i další z castingu kvůli tomu, co se na ně chystá. "Hele, Georgi, my jsme nevinný herci, k...a!" :D
    Lena že se nechtěla svlíkat? To je divný, když je nahá v každým druhým filmu kde hraje...
    svoa00:
    "Super, budu v hrát v seriálu krále, to mi vydrží na dlouho." O týden natáčení později:
    "No počkat, moji postavu nemůžete zabít, vždyť byla v záběru jenom třikrát!"
    :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. února 2012
    A co teprve chudák Sophia Turner (sansa) v seriálu...Jak to asi vydrží s malým psychopatem...
    hmmm, tak Sansička se nám asi nesvlíkne,no :)
    upraveno 17. února 2012
    No podle toho záběru z traileru kde dostává čočku to vypadá.....že scénáristé chtějí Sansofilům vynahradit vynechanou scénu s pomerančem...Navíc pokud si vzpomínám tak Sansa tam má víc takovýchto scén ve střetu...
    EY: Jednou na ní Joffrey nechal roztrhat šaty. Ups.
    ehm, scéna s pomerančem? remind me...
    upraveno 17. února 2012
    svoa00: Ty máš snad něco proti?

ÜBerkiller: Hra o Trůny na cestě do Králova přístaviště trefila Arya Sansu rozkrojeným pomerančem.....
    EY: vždyť Arya něco po Sanse házela pořád. A i v seriálu dostane něčím na té úvodní hostině. Nebo má ta pomerančová scéna nějakej hlubší význam, že jí srovnáváš s Jofreyho tyranií? A Sanse (herečce) je patnáct, takže moc hambatostí nebude...a představitele Malíčka zavřou :))
    upraveno 17. února 2012
    Überkiller: já ti někde seženu ten popis z knížky ale ano něco společnýho to má, Arya dobře mířila...
    Arya zničila Sanse oblíbené (nebo nejlepší) šaty. Sansa ji za to nenáviděla a kdyby se tam objevil muž bez tváře, měla by to naše malá hrdinka spočítané. :-)
    überkiller napsal(a):

Lena že se nechtěla svlíkat? To je divný, když je nahá v každým druhým filmu kde hraje...

0:55
    trochu mi v tom rozhovore pripomína kieru knightly, moduláciou, aj mimikou.
    Takže je to jasný, Lena neukázala zadek, protože jí dost dobře nezaplatili :D Sakra, neměla bych se dívat na rozhovory s ní, je v civilu až moc velká sympaťanda.
  • upraveno 24. února 2012
    Jenom taková malá anketa - kdo myslíte, že to ve Vichrech zimy odnese? Tipnu si, i když nerada, Barristana Selmyho, pokud rychle nevezme nohy na ramena. A aby se věci hnuly dopředu, tak to nejspíš schytá i Tommen a Roose Bolton (ale ne Ramsay).
    Z těch důležitých možná Stannis. A taky nějaký špatňák a že už jich moc nezbývá. Když tak vzpomínám, z nových postav není nikdo tak výrazných jako byl Viserys nebo Joffrey.
    Pokud by chtěl Martin udělat pořádný chaos na královském dvoře, mohl by odpravit Varyse.
    No myslím, že to odnese Ramsay (spíše doufám) a také mám podezření, že se cosi neblahého stane našemu mladému Targaryenovi. Dále končí hra pro Jaimieho a Littlefingera. Jsem hlavně zvědavý na dění na zdi.
    Tak Ramsay, Roose nebo oba můžou umřít třeba během nějaký krvavý bitky na Zimohradě během prologu, to by mě nepřekvapilo. U Varyse nic nenasvědčuje, že by to měl odpískat, přijde mi ještě opatrnější než Malíček. U Malíčka by mě to moc nepřekvapilo, se Sansou IMHO udělal jedinou a zásadní chybu a už třetí knížku by se u těhle dvou vlastně nic nedělo. Jaime to dotáhne myslím dotáhne až do sedmý knížky, kde buď umře nebo skončí jako tisící velitel Noční hlídky (po tom, co umře Cersei i všechny jejich děti).
    Cersei prozatím vypadá, že má tuhý kořínek. Malíček by mohl umřít, pokud se přestane schovávat "na venkově". Jeho arogance je nebetyčná. Teď bude zima, takže Sansa propásla prohození těmi nebeskými dveřmi. Což mi připomíná, že by postavy mohly omezit nezáživné putování, když napadne sníh.
    Jaime už dlouho vypadá na zbytečnou postavu. Ale třeba ho chce Martin dát dohromady s Brienne.
    V prologu umírají většinou nějaké nové nebo neznámé postavy, takžte počítám s nějakým bezdomovcem umrzlým v Králově přístavišti. :-)
    Varys to může koupit úplně odkudkoli, císaře svaté říše římské Filipa VI. Štaufského během sněmu taky zcela náhodně oddělal jeden dostpovahově nevyrovnaný a problematický šlechtic (chtěl se ženit,ale rodina jeho vyvolenému dala kvůli povahovým rysům kvinde - a on si to vyložil tak, že děvenku chtějí provdat za císaře, kterého vzáchvatu žárlivosti zabil).

Stejně tak může odkudkoli vyplavat špína na Malíčka (koneckonců, aktivně spolupracoval na likvidaci lorda Starka - a to by mu dostlidí mohlo zazlívat). Náhoda je holt svině :)
    podle mě tu Varys a Maliček zůstanou s náma až do úplného konce (a Varys možná i potom :)
    myslim, že černý petr padne na někoho z písečných hadů - Obaru, Nymeriu nebo Tyene - ty jsou na cestě do Králova přístaviště, ne???
    jo a Bowen Marsh a Yarwyck to mají taky spočítané:))
  • upraveno 25. února 2012
    podľa mňa celkom našlapnuté na záporaka série maju Euron a Marwyn.
    Jo, na Eurona bych zapomněla. Jako by nevěděl, co se králům v Západozemí stává :D
    na Marwyna se těším, snad si ho budeme moct užít po delší dobu a "výživněji".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.