Nerada bych jen tak přešla Alekův odkaz na ty dvě krátká videa. O tom prvním je těžko se dohadovat, vůbec mě nenapadá, kde a s kým by se mohl Ohař mlátit přes den jen tak sám... ale to druhé video - pochopila jsem to tak, že to je ta scéna, jak jedou z přístaviště poté, co Myrcella odplula. Ale je možné, že to tak moc změnili????
Co se týká Emilie Clarke, tak s tmavými vlasy se mi líbí víc, ale s blond hřívou je asi víc šmrncovní... tak mě tak napadlo, že by mohla výt velice zajímala diskuze na téma, kteří herci (respektive jejich podoby v seriálu) z Hry se nám nejvíc líbí, co vy na to?? ;)
Druhé video mi přišlo strašně směšné, ta scéna je tak o 50% míň epická, než byla v knize. Ale pořád si říkám- "Třeba šetří peníze na Černovodu, třeba šetří peníze na Černovodu..."
ani nejsou na koních a co ostatní? Cersei, Tyrion, Sansa a další? těšila jsem se, že je uvidíme pěkně všechny najednou v plné parádě... ale tak amon má trochu pravdu, z takového mizerného a krátkého záběru to může vyznít úplně jinak než to bude v konečné verzi... snad...
to ano, ale ti koně a ty ostatní postavy tam nejsou, to je asi jasný...:( ale samozřejmě chápu, že tam bude spousta mých top scén jiných nebo úplně vynechaných... (přiznám se, že jsem se těšila na pohled Sansy cválající na jednou koni za Ohařem 8D)
Marišiel: Líbí se mi představitelé Jona Sněha, Aryi, Tyriona (i když Dinklage je poněkud větší štramák než ten sympatickej zdeformovanej trpaslík z knížek) a Jaimeho. Naopak nejmíň se mojí osobní představě blíží představitelé Catelyn (moje Catelyn vypadá nějak takhle: http://www.imdb.com/name/nm0004787/) a Robba (ne že bych si teda střežovala, Robb ze seriálu zas tolik společnýho s knižním Robbem stejně nemá)
No možná jsem to měl zdůraznit, že jde o špionský videa. Takhle to samzřejmě v seriálu nikdy neuvidíte, vsadím se, že ta ulice bude plná lidí, řev a chaos bude úplně jiný. A budou tam i další postavy pohromadě - tohle byl očividně jen detail. POkud je Sansa ta, co myslím, tak záměrně mizí po chvíli ze scény - že by se pro ní pak Sandor vrátil? Tuhle linku ale možná zcela vynechaj, viz první série.
No a že nemaj koně...asi bezpečnostní a finanční důvody, tipuju.
Proto jsem užil výraz "nezainteresovaná" - takový korektní vyjádření. Ono takovejch videí z natáčení se objevuje hodně, filmaři to nemaj rádi, protože to neukazuje ten filtrovanej, sestříhanej a efektama doupravenej atd. look a diváci remcaj, že zbroje dost nezářej a podobně :)
SAmozřejmě že koně nebudou - možná vysvětlej dřív, proč je nemaj.
Ostatní postavy, to je však jiná - jednak už v tomhle záběru jsou vidět a druhak v tomhle záběru je ústřední postavou Joffrey. Určitě při tom vznikly další záběry, kde to zas bylo zaměřeno na zadnější řady s Cersei, Sansou, Tyrionem ad.
Kalam Mekhar: Jo a Danny je 13, Jonovi a Robbovi 15, Nedovi 35, Branovi 6, Rickonovi (tuším) 4... A jak by sis asi představoval, že by to tak mladí (u dětí) lidé zahráli? Nechat hrát 13-ti letou holčičku sexuální scény s khalem by asi nebylo úplně v pohodě...
Z představitelů AGOT mám jednoznačně nejraději Maisie Williams ( Arya ) která mi přišla naprosto úžasná už od prvního dílu. Mezi další oblíbence patří Ian Glen ( Jorah Mormont ) který svou roli hraje skvěle. Jinak mezi moje nové oblíbence připide rozhodně skvělí herec Liam Cunningham ( Davos ) kterého mám celkem rád i v jiných filmech (hlavně psí vojáci ) a vzhledem k tomu !!!DŮLEŽITÉ!!! že už dvakrát spolupracoval s Marshallem a Blackwatter je z části z Davosova pohledu tak se máme určitě na co těšit.
EDIT: Také jste si všimli toho pěkného hlasu u Maisie?
Krisa: Já s tím, že postavy v seriálu postaršili, problém nemám. U některých to sice trochu ubralo na emociálním dopadu toho, co se jim děje a bude dít, ale napadá mě hned několik důvodu, proč to tak tvůrci seriálu udělali. Ostatně sám Martin se vyjádřil v tom smyslu, že občas narážel na to, že postavy napsal tak mladý.
EY: 8? já jsem si myslela, že 6, ani nevím proč :) No to je jedno, chtěla jsem říci, že jsou postaršení všichni, takže stěžovat si, že Catelyn je v knize popsána jako třicítka, nemá smysl...
Krisa: Jasně s těma děckama máš pravdu,ale Michelle Fairley se vůbec nehodí k Sean Bean.A osobně mě při čtení docela iritovalo jak malá desetiletá holka zabijí jen tak vojáky.To by ve skutečnosti nešlo,ikdyby měla sebe lepší výcvik.
Komentáře
No a že nemaj koně...asi bezpečnostní a finanční důvody, tipuju.
Ostatní postavy, to je však jiná - jednak už v tomhle záběru jsou vidět a druhak v tomhle záběru je ústřední postavou Joffrey. Určitě při tom vznikly další záběry, kde to zas bylo zaměřeno na zadnější řady s Cersei, Sansou, Tyrionem ad.
EDIT: Také jste si všimli toho pěkného hlasu u Maisie?