Chyby v seriálu

JayJay
upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
Kdesi se nám tu potuluje topic Chyby v knihách, tak co vytvořit něco podobného na téma "co zbabrali filmaři".

Sem tam ulítne záběr (přidám později dva do diskuze).
Sem tam něco jiného...

-> Znak "Králova pobočníka"... nemá to být řetěz (a to s jasně popsaným vzhledem) a ne spona? (jsem zvědav na škrcení sponou :o))
-> Arya v Bouři (nebo Střetu???) touží po tom naučit se stílet z luku.... a v prvním díle seriálu stříli dooost dobře:o)
«1345

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. února 2012
    Ad Znak "Králova pobočníka" - Kromě řetězu je to i odznak. Namátkou citace z knihy:
    „Bohové zřídkakdy bývají dobří, Nede. Tu máš, tohle je tvoje.“ Z kapsy v podšívce svého pláště vytáhl těžkou stříbrnou sponu a hodil jí na postel. „Ať se ti to líbí, či ne, stále jsi mým pobočníkem, proklatě. Zakazuji ti odjet.“
    Ned si stříbrnou sponu vzal. Jinou možnost mu král nenabídl. Jeho noha pulzovala bolestí a připadal si bezmocný jako dítě. „To Targaryenovo děvče -“
    Král zasténal. „U sedmi pekel, nezačínej s tím zas. To už je ujednáno a já o tom nechci víc slyšet.“
    „Proč chceš, abych byl tvým pobočníkem, když odmítáš naslouchat mým radám?“
    „Proč?“ Robert se dal do smíchu. „A proč ne? Někdo přece musí vládnout tomuhle proklatému království. Připni si ten odznak, Nede. Sluší ti. A jestli mi ho ještě někdy hodíš do obličeje, přísahám ti, že tu zatracenou věc připnu Jaimemu Lannisterovi,“

Ad Arya - jedna z mnoha změn oproti knize. Pro děj seriálu IMHO nedůležitá. Připrav se na větší skoky.
    upraveno 21. února 2012
    Jako chybu bych spíš viděla věci jako je Bronnův jen lehce zkrvavený meč při bitvě s horskými klany, či jeho použití dýky tamtéž. Nebo naopak Led doslova obalený krví po popravě Neda, ačkoliv se jednalo o jediné prudké švihnutí. Takhle to vypadá, jakoby tím mečem míchal vnitřnosti mamutovi. Špinavé oblečení Aryi před popravou vystřídá scéna, kdy je vymydlená a čistě oblečená. A nebo třeba pro změnu opět meč v hlavní roli - Jorah Mormont po souboji s Dothrakem má meč čistý jak křišťálovou studánku, ačkoliv s ním právě proťal protivníkovu lebku.

Nebo jsem špatně pochopila téma a chceš tady probírat změny v ději seriálu oproti knize?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. února 2012
    Nevada: Třeba byl Ned abnormálně šťatvnatý :)))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. února 2012
    überkiller: Tohle bych začernila, je to přece jen topic o seriálu...
  • upraveno 21. února 2012
    podle mě je ta spona na zabití chudinky Šae jak dělaná...akorát z toho bude víc svinčíku :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. února 2012
    No mě hlavně naštvalo že v jedné scéně má Jorah během boje tu jizvu (krvavou) na tváři, v další scéně jí nemá vůbec a o scénu později jí má na krku....
  • upraveno 21. února 2012
    Cestovatelka, no...
    upraveno 21. února 2012
    :o))
  • upraveno 22. února 2012
    Taky jsem si všiml, že v seriálu v souboji Dothrak versus Jorah utrpěl rytíř říznutí do obličeje, nicméně to nezanechalo žádné stopy. Je to jen mé přehlédnutí?
  • JayJay
    upraveno 22. února 2012
    2 Nevada: Jsem rejpal, beru všechny chyby... A pravda, zkrvavenost mečů mi trestuhodně unikla. Jinak ano, směřoval jsem spíše k tomu, že tam ten řetěz není (než jestli třeba sponu nahradil odznak) a ta uberkillerova poznámka (snad) bude přesně ta scéna.

Jinak, to co jsem včera nepřidal jsou tyto obrázky... (ej tak ne, asi nedokážu vložit obrázek)... tak je alespoň popíšu:
    Chyba jedna: Pohybující se mrtvoly: Při souboji Ned vs. Jaime jsou mrtvoly poměrně rovnoměrně rozloženy, v následující scéně leží na dvou hromadách stranou, aby Jaime mohl projet... A jediní okolostojící jsou Lannisterští vojáci, kteří tvoří "stěnu kopí".
    Chyba dva: Pohybující se šaty: Barristan odhazuje meč, ten končí vedle pláště téměř uprostřed obrovského bílého čtverce na podlaze, následně Barristan odchází a vše leží tak o půlmetr vedle, zcela mimo bílý čtverec na podlaze.
    Skriptku by měli odstřelit :)
    Alebo to, že rozsekaní Divocí z úvodu by sa asi ťažko vybrali niekam na prechádzku ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 22. února 2012
    Macejko: áno, tiež ma to napadlo, ale povedzme, že im tie končatiny znova primrzli k telu... :D
  • JayJay
    upraveno 23. února 2012
    svoa00 napsal(a):

Skriptku by měli odstřelit :)

Třeba se znovu odchýlí od tématu a Jaime se rozhodne vyzkoušet ten svůj nápad s trebuchetem. :o)
  • upraveno 23. února 2012
    Nedávno jsem na seriál koukal a něčeho jsem si všiml. Daenerys měla v knížce jako ochranu tři dothraky: Agga, Jhoga a Rakhara. Jenže za celou první řadu tam byl jen jeden. Tak se ptám, kde jsou ti další dva?
  • upraveno 23. února 2012
    blackadder22: To není chyba, prostě nejsou důležitý pro příběh. Co se mě týče, tak je dokonce dobře, že některý postavy vyškrtli a některý představej až pozdějc - pro seriál je to vhodnější a i v knížce mě občas Martin tím množstvím postav irituje.
  • JayJay
    upraveno 1. března 2012
    2 Svoa: Souhlas... ideálně by některé postavy mohli představovat až v době, kdy už dávno zaklepou bačkorama... ať je jejich (ne)důležitost zřejmá rovnou...
  • upraveno 1. března 2012
    blackadder: A krome toho, HBO je sice bohaty, ale ne az tak bohaty;-)
  • JayJay
    upraveno 6. března 2012
    Aqwarty napsal(a):

blackadder: A krome toho, HBO je sice bohaty, ale ne az tak bohaty;-)

Mohli Dothraky koupit v akci dva plus jeden zdarma... :o)
  • upraveno 13. března 2012
    Co se znaku Pobočníka týče mám takový pocit, že řetěz si nechal vyrobit až Tyrion po příjezdu do Králova přístaviště ve Střetu králů.
    Jo. A zaměstnal tím všechny kováře ve městě :)
    überkiller napsal(a):

Jo. A zaměstnal tím všechny kováře ve městě :)

To je jiný, trochu větší řetěz :o)
  • JayJay
    upraveno 14. března 2012
    BlackAdder napsal(a):

Co se znaku Pobočníka týče mám takový pocit, že řetěz si nechal vyrobit až Tyrion po příjezdu do Králova přístaviště ve Střetu králů.

Nosit TENHLE řetěz kolem krku by fakt byla lahůdka :o) Vzhledem k tomu, že si jej představuji jak kotevní řetěz od Titaniku, tak možná Tyrion by si vzal kolem krku jedno očko a ještě by coural po zemi... :o)
  • upraveno 14. března 2012
    Jay napsal(a):

BlackAdder napsal(a):

Nosit TENHLE řetěz kolem krku by fakt byla lahůdka :o) Vzhledem k tomu, že si jej představuji jak kotevní řetěz od Titaniku, tak možná Tyrion by si vzal kolem krku jedno očko a ještě by coural po zemi... :o)
    Já myslel úplně jiný řetěz, ten ze zlatých ruček :-D
    upraveno 18. března 2012
    Při hledání něčeho jiného jsem zabrousila do debaty u diskuze k 1x09 a tam jsem vyjmenovala několik chyb, tak to přesouvám, ať to máme pohromadě:

Když se Velký Jon pokusí vytáhnout meč proti Robbovi, tak všichni kolem stolu vyskočí a taky vytahují zbraně. Theon poté v jednom záběru zasunuje dýku, ale hned v dalším ji má pořád ještě v ruce.
    Robb rozdělil armádu až po přechodu mostu mezi Dvojčaty.
    Tyrion při přípravě na bitvu má u pasu meč běžné délky. Takže skoro tak dlouhý, jak je sám vysoký. Pravděpodobně by ho nedokázal tasit a tak by mu jen překážel.
  • upraveno 18. března 2012
    Před chvílí jsem to někde psal, v celém prvním díle jsou vidět pozůstatky z pilotu pro HBO. Hodně je to vidět na účesu Neda a vzhledu Roberta. Třeba scéna z krypty. Taky se u toho vždycky zastavíte?
  • upraveno 18. března 2012
    Alek: Jmenoval jsi dvě věci, který IMHO měnit neměli :D
    upraveno 18. března 2012
    Alek napsal(a):

Před chvílí jsem to někde psal, v celém prvním díle jsou vidět pozůstatky z pilotu pro HBO. Hodně je to vidět na účesu Neda a vzhledu Roberta. Třeba scéna z krypty. Taky se u toho vždycky zastavíte?

U té scény jsem si říkala, že je to jaksi jinak, ale tohle vysvětlení mě nenapadlo. Myslela jsem si spíš naopak - že dělali nějaké dotáčky.
  • JayJay
    upraveno 3. dubna 2012
    Jestli jsem pochopil, tak ty titulky, co byly na Maratonu jsou oficiální verze první řady na těch discích... Pokud to tak je, tak se moc nevytáhli, protože zkusmo jsem je četl a pár faktických chyb se našlo...
    Jak ses dostal na Zeď? Ukradl jsem sýr, sestra nejedla už dva dny... „three days“ (tři dny)
    Při stížnosti Nedovi bylo řečeno, že Gregorovi muži vypálili Řekotočí „riverlands“ (říční krajiny)
    Na Východní hlídce měli více rozumu a mrtvé pohřbili „burned“ (spálili)
    Ale zas bodoval Robert oslovením královrah (potlesk, mnohem lepší překlad), jenže to použili jak se říká jen dvakrát - poprvé a naposled, jindy opět trapný králokat...

• upraveno 3. dubna 2012
    U mě zvítězil „calpono“ - to jsem dlouho netušil, co to jako mělo bejt :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.