Chyby v seriálu
Kdesi se nám tu potuluje topic Chyby v knihách, tak co vytvořit něco podobného na téma "co zbabrali filmaři".
Sem tam ulítne záběr (přidám později dva do diskuze).
Sem tam něco jiného...
-> Znak "Králova pobočníka"... nemá to být řetěz (a to s jasně popsaným vzhledem) a ne spona? (jsem zvědav na škrcení sponou :o))
-> Arya v Bouři (nebo Střetu???) touží po tom naučit se stílet z luku.... a v prvním díle seriálu stříli dooost dobře:o)
Sem tam ulítne záběr (přidám později dva do diskuze).
Sem tam něco jiného...
-> Znak "Králova pobočníka"... nemá to být řetěz (a to s jasně popsaným vzhledem) a ne spona? (jsem zvědav na škrcení sponou :o))
-> Arya v Bouři (nebo Střetu???) touží po tom naučit se stílet z luku.... a v prvním díle seriálu stříli dooost dobře:o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
„Bohové zřídkakdy bývají dobří, Nede. Tu máš, tohle je tvoje.“ Z kapsy v podšívce svého pláště vytáhl těžkou stříbrnou sponu a hodil jí na postel. „Ať se ti to líbí, či ne, stále jsi mým pobočníkem, proklatě. Zakazuji ti odjet.“
Ned si stříbrnou sponu vzal. Jinou možnost mu král nenabídl. Jeho noha pulzovala bolestí a připadal si bezmocný jako dítě. „To Targaryenovo děvče -“
Král zasténal. „U sedmi pekel, nezačínej s tím zas. To už je ujednáno a já o tom nechci víc slyšet.“
„Proč chceš, abych byl tvým pobočníkem, když odmítáš naslouchat mým radám?“
„Proč?“ Robert se dal do smíchu. „A proč ne? Někdo přece musí vládnout tomuhle proklatému království. Připni si ten odznak, Nede. Sluší ti. A jestli mi ho ještě někdy hodíš do obličeje, přísahám ti, že tu zatracenou věc připnu Jaimemu Lannisterovi,“
Ad Arya - jedna z mnoha změn oproti knize. Pro děj seriálu IMHO nedůležitá. Připrav se na větší skoky.
Nebo jsem špatně pochopila téma a chceš tady probírat změny v ději seriálu oproti knize?
Jinak, to co jsem včera nepřidal jsou tyto obrázky... (ej tak ne, asi nedokážu vložit obrázek)... tak je alespoň popíšu:
Chyba jedna: Pohybující se mrtvoly: Při souboji Ned vs. Jaime jsou mrtvoly poměrně rovnoměrně rozloženy, v následující scéně leží na dvou hromadách stranou, aby Jaime mohl projet... A jediní okolostojící jsou Lannisterští vojáci, kteří tvoří "stěnu kopí".
Chyba dva: Pohybující se šaty: Barristan odhazuje meč, ten končí vedle pláště téměř uprostřed obrovského bílého čtverce na podlaze, následně Barristan odchází a vše leží tak o půlmetr vedle, zcela mimo bílý čtverec na podlaze.
Když se Velký Jon pokusí vytáhnout meč proti Robbovi, tak všichni kolem stolu vyskočí a taky vytahují zbraně. Theon poté v jednom záběru zasunuje dýku, ale hned v dalším ji má pořád ještě v ruce.
Robb rozdělil armádu až po přechodu mostu mezi Dvojčaty.
Tyrion při přípravě na bitvu má u pasu meč běžné délky. Takže skoro tak dlouhý, jak je sám vysoký. Pravděpodobně by ho nedokázal tasit a tak by mu jen překážel.
Jak ses dostal na Zeď? Ukradl jsem sýr, sestra nejedla už dva dny... „three days“ (tři dny)
Při stížnosti Nedovi bylo řečeno, že Gregorovi muži vypálili Řekotočí „riverlands“ (říční krajiny)
Na Východní hlídce měli více rozumu a mrtvé pohřbili „burned“ (spálili)
Ale zas bodoval Robert oslovením královrah (potlesk, mnohem lepší překlad), jenže to použili jak se říká jen dvakrát - poprvé a naposled, jindy opět trapný králokat...