Chyby v seriálu
Kdesi se nám tu potuluje topic Chyby v knihách, tak co vytvořit něco podobného na téma "co zbabrali filmaři".
Sem tam ulítne záběr (přidám později dva do diskuze).
Sem tam něco jiného...
-> Znak "Králova pobočníka"... nemá to být řetěz (a to s jasně popsaným vzhledem) a ne spona? (jsem zvědav na škrcení sponou :o))
-> Arya v Bouři (nebo Střetu???) touží po tom naučit se stílet z luku.... a v prvním díle seriálu stříli dooost dobře:o)
Sem tam ulítne záběr (přidám později dva do diskuze).
Sem tam něco jiného...
-> Znak "Králova pobočníka"... nemá to být řetěz (a to s jasně popsaným vzhledem) a ne spona? (jsem zvědav na škrcení sponou :o))
-> Arya v Bouři (nebo Střetu???) touží po tom naučit se stílet z luku.... a v prvním díle seriálu stříli dooost dobře:o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tím chtějí jen zdůraznit, že Zeď stále stojí a my se nemusíme bát měchohubců, ostrozubých a Bílých chodců. :D
Zimohrad je vzkaz pro čtenáře- "Pořád ještě stojí!".
A Štít tam narval nějaký fanoušek Greyjoyů, aby nám dal najevo, že Krakatice jsou tady a po zbytek ságy se jich nezbavíme. :DD
Tiež je tu otázka, prečo v prvých dieloch prvej série a aj druhej dávali Vaes, keď v prvej tam EŠTE neboli a v druhej tam UŽ neboli, no dá sa to chápať, že boli na ceste s danou úrovňou, čo by vysvetľovalo aj Prístavisko v titulkoch pre časť, kde bola len cesta tam. :D To tam rovno mohli dať aj Sunspear (áno, aj toto ešte stojí), Hruzov, Riekotočie, medvedí ostrov.. a všetko ostatné .D
No a na Bouřný konec jsem zvědav... to jsou Davos s Mel jen v jeskyni u tábora, nebo tam Renly je u Bouřného konce, spí si v pohodlí hradu, ale zatím byl "náhodou" vždy ukazován jen v poli před hradem (a kamera stála mezi hradem a Renlym, takže točili od hradu)???
1. Hra o trůny (1996)
2. Střet králů (1999)
3. Bouře mečů (2000)
4. Hostina pro vrány (2005)
5. Tanec s draky (2011)
Jak jsem měl první sérii rád (i přes své mnohé kritické poznámky) tak proti druhé.... "No to se přece vůbec nedá srovnávat s výletem na Kokořín" řekl by klasik.
Ale zjistil jsem že nejsem paranoidní, ale že opravdu v tomhle směru přišla změna. První serie je bezva, většina dialogů jsou přesně (nebo téměř) jako v knize, sem tam nějaké dodané, protože o některých důležitých skutečnostech postavy jen přemýšlí. A funguje to skvěle!
Zato v druhé je dialogů z knihy málo, nestane se, že bych přesně věděl, co teď postava řekne, a to souběžně čtu Střet králů, takže bych měl vědět. A zdá se mi, že už to prostě všechno nefunguje tak jak má, všechno do sebe nezapadá a skřípe to.
Je to jako se vším, sledovanost roste, masy jsou spokojené, ale pro mě to silně ztrácí šťávu. (i když uznávám, že je to pořád výborné, ale toho nevužitého a předělaného potenciálu je moc škoda)