Chyby v seriálu

JayJay
upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
Kdesi se nám tu potuluje topic Chyby v knihách, tak co vytvořit něco podobného na téma "co zbabrali filmaři".

Sem tam ulítne záběr (přidám později dva do diskuze).
Sem tam něco jiného...

-> Znak "Králova pobočníka"... nemá to být řetěz (a to s jasně popsaným vzhledem) a ne spona? (jsem zvědav na škrcení sponou :o))
-> Arya v Bouři (nebo Střetu???) touží po tom naučit se stílet z luku.... a v prvním díle seriálu stříli dooost dobře:o)
135

Komentáře

• upraveno 25. dubna 2012
    Že Zeď byla v titulcích a ne ději?
    Tím chtějí jen zdůraznit, že Zeď stále stojí a my se nemusíme bát měchohubců, ostrozubých a Bílých chodců. :D
    Zimohrad je vzkaz pro čtenáře- "Pořád ještě stojí!".
    A Štít tam narval nějaký fanoušek Greyjoyů, aby nám dal najevo, že Krakatice jsou tady a po zbytek ságy se jich nezbavíme. :DD
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. dubna 2012
    Krakatice jsou nalezlé všude, i v titulcích (jsou něco jako trpaslíci) :)
    zeď, zimohrad, královo prístavište boli doteraz vždy
    ja som hlavne rád, že vaes dothrak (tiež bol vždy) sa konečne nahradil
    Co se týče Bouřlivého konce - viděli jste snad ten hrad? Jedna z věcí, o kterou jsme v seriálu přišli.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. dubna 2012
    Stejně jako o Řekotočí.
    Řekotočí si představuji trochu jako Strečno...ale mnohem mohutnější a výstavnější :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. dubna 2012
    Tak udělat jednu verzi intra, která bude sedět pro třeba 4 následující epizody je snazší, než dělat 4 různá intra jen proto, že se ve 4 epizodě nepodíváme na Zeď, v páté neuvidíme Qarth a v šesté nebude Štít. Mění se pouze sestava jmen herců.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 25. dubna 2012
    Jay napsal(a):

Tak mám pocit, že v 2x4 nám poprvé filmaři ulítli se změlkou... vždy procházela místa, kde se děj odehrává a tentokráte Přístaviště - Harenov - Pyke (Proč?) - Zimohrad (Proč?) - Zeď (znova proč?) - Qarth... a Bouřný Konec nikde...

V druhom dieli prvej série tiež myslím nebolo nič z Prístaviska (len z cesty a Zimohradu a Dothraki Sea) a v titulkoch bolo. Inak ma to tiež trápi, keď už dali ten trend, že vždy to ukazuje hrady z časti, mohli pri tom zostať. Alebo mohli spraviť to (hoci by im zvučka nevychádzala), že by tam boli hrady pre celú sériu a bolo by to rovnaké pre všetkých 10 dielov (čo by sa mi síce nepáčilo), napr. prvá séria by mala Prís.-Hniezdo-Dvojičky-Zimohrad-Zeď-Vaes....

Tiež je tu otázka, prečo v prvých dieloch prvej série a aj druhej dávali Vaes, keď v prvej tam EŠTE neboli a v druhej tam UŽ neboli, no dá sa to chápať, že boli na ceste s danou úrovňou, čo by vysvetľovalo aj Prístavisko v titulkoch pre časť, kde bola len cesta tam.
    Miss Utahraptor napsal(a):

Že Zeď byla v titulcích a ne ději?
    Tím chtějí jen zdůraznit, že Zeď stále stojí a my se nemusíme bát měchohubců, ostrozubých a Bílých chodců. :D
    Zimohrad je vzkaz pro čtenáře- "Pořád ještě stojí!".
    A Štít tam narval nějaký fanoušek Greyjoyů, aby nám dal najevo, že Krakatice jsou tady a po zbytek ságy se jich nezbavíme. :DD

:D To tam rovno mohli dať aj Sunspear (áno, aj toto ešte stojí), Hruzov, Riekotočie, medvedí ostrov.. a všetko ostatné .D

Lord Gepeto napsal(a):

:D To tam rovno mohli dať aj Sunspear (áno, aj toto ešte stojí), Hruzov, Riekotočie, medvedí ostrov.. a všetko ostatné .D

Ano! Medvědí ostrovy! A hezky tam z nějakého vyvýšeného místa bude mávat pokaždé jiná dcera Lady Maege! A běda jim, jak to v dalších titulcích nebude! Chci víc Mormontů! A hned, a hned, a hned! :D
    upraveno 25. dubna 2012
    :D :D A čo keby rovno preleteli cez to slnko do ašaja :D A čo Sothos :D To by bola mapa... intro dlhšie než celá séria .D
  • JayJay
    upraveno 25. dubna 2012
    sarven napsal(a):

zeď, zimohrad, královo prístavište boli doteraz vždy

Ano,... a až doteď se tam také vždy něco dělo... v tomto případě bych ještě jakš-takš uznal Zimohrad, protože Robb tam chvíli byl... a k zimohradu patří (i když se aktuálně zjevně potoulá někde mezi Lannisportem a Harrenovem), stejně jako vždy Zeď jsem bral i jako symbol Toho co se děje u Krastera a Vaes Dothrak jako symbol všeho v Dothrackém moři.

No a na Bouřný konec jsem zvědav... to jsou Davos s Mel jen v jeskyni u tábora, nebo tam Renly je u Bouřného konce, spí si v pohodlí hradu, ale zatím byl "náhodou" vždy ukazován jen v poli před hradem (a kamera stála mezi hradem a Renlym, takže točili od hradu)???
  • JayJay
    upraveno 25. dubna 2012
    Lord Gepeto napsal(a):

:D :D A čo keby rovno preleteli cez to slnko do ašaja :D A čo Sothos :D To by bola mapa... intro dlhšie než celá séria .D

Tak zase by ušetřili za herce, protože s takto dlouhou znělkou by při zachování délky dílu ve čtvrtém díle druhé série by tak zhruba teprve Ned Stark setl zběha z Noční hlídky... :o)
    upraveno 25. dubna 2012
    Hrad asi prosto vynechajú, Renly je niekde v prdeli na Ružovej ceste, Stannis ho tam našiel, vybavovali sa, Stannis dal Renlyho zabiť a je to.... Možno, že vynechajú celú záležitosť s Búrlivým koncom... Možno aj Edrica, hoci neviem, ak to vynechajú, ako zaplátajú pár dier v deji neskôr...
    upraveno 25. dubna 2012
    Jay: Nemáš pravdu - Zeď byla ve znělce, ikdyž ze Zdi ani nic za ní nebylo (prostě v díle nebyl Jon). A to dokonce 2x!
    upraveno 25. dubna 2012
    :D Jay: Vidíš? Keby ma počúvali...
  • upraveno 9. května 2012
    prosim jake je poradi knih? ted sem docetl hru o trunya nevim kterou úokracovat
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. května 2012
    Sice to vůbec nepatří sem, ale máš to hned na úvodní stránce:
    1. Hra o trůny (1996)
    2. Střet králů (1999)
    3. Bouře mečů (2000)
    4. Hostina pro vrány (2005)
    5. Tanec s draky (2011)
  • JayJay
    upraveno 10. května 2012
    Krisa napsal(a):

Jay: Nemáš pravdu - Zeď byla ve znělce, ikdyž ze Zdi ani nic za ní nebylo (prostě v díle nebyl Jon). A to dokonce 2x!

... No, to je ale přesně to, co jsem na znělce k 2x4 kritizoval (a jestli e to stalo dříve to přiznávám, že jsem si nevšiml)... akorát to "Proč?" patřilo i k Pyke a Zimohradu, protože v 2x4 z nich nebyl ani záběr.
  • JayJay
    upraveno 10. května 2012
    Myslím ovšem, že tento topic (měl-li by porovnávat všechny odlišnosti knihy a seriálu... a to první série se knihy držela dost dobře) by s pokračující druhou sérií asi těžce nabíral na obrátkách - tak namátkou by šlo nadhodit: Stannisův tábor snad radši nekomentovat. Kde máme Řetěz, Tyrione? Danny, co se ti stalo s drakama? Dagmere, proč se jmenuješ rozseklý? Hynku, Viléme, Jarmilo, teda... Ramsayi, Jojene, Meero... Westerlingové...A vůbec, nebude nám trochu v ději chybět Edmure Tully :o(

Jak jsem měl první sérii rád (i přes své mnohé kritické poznámky) tak proti druhé.... "No to se přece vůbec nedá srovnávat s výletem na Kokořín" řekl by klasik.
  • upraveno 10. května 2012
    Naprosto souhlasím! Začal jsem právě kvůli tomu znovu sledovat první serii, protože jsem si myslel, že jsem snad už paranoidní. První mi přišla super a změny proti knize jsem až tak nevnímal, i když jsem si jich všiml, ale chápal jsem to proč je asi autoři udělali.
    Ale zjistil jsem že nejsem paranoidní, ale že opravdu v tomhle směru přišla změna. První serie je bezva, většina dialogů jsou přesně (nebo téměř) jako v knize, sem tam nějaké dodané, protože o některých důležitých skutečnostech postavy jen přemýšlí. A funguje to skvěle!
    Zato v druhé je dialogů z knihy málo, nestane se, že bych přesně věděl, co teď postava řekne, a to souběžně čtu Střet králů, takže bych měl vědět. A zdá se mi, že už to prostě všechno nefunguje tak jak má, všechno do sebe nezapadá a skřípe to.
    Je to jako se vším, sledovanost roste, masy jsou spokojené, ale pro mě to silně ztrácí šťávu. (i když uznávám, že je to pořád výborné, ale toho nevužitého a předělaného potenciálu je moc škoda)
    Zčásti je to tak - i ve druhej sérii mohli použít dialogy z knižky a ušetřit si přáci a nepřepisovat scény, který by i bez jejich zásahu fungovaly skvěle. Zčásti ale je první série předloze věrnější, protože jednak nemuseli tak krátit a jednak nebyl takovej problém s postavama (některý maj vlastně jenom jednu úlohu, některý důležitý postavy se objevěj třeba dvakrát během tisíce stran). Osobně bych uvítala, aby svojí kreativitu věnovali hlavně věcem, které ji potřebují (dějová linka Dany ve Střetu, vedlejší postavy), ale odmítát si stěžovat, proč Robb neměl sněhový vločky ve vlasech a kde je k...a Weese :D
    upraveno 10. května 2012
    Já si taky trochu myslím, že autoři prostě "museli zkusit, co všechnos i můžou dovolit"... A teď podle reakcí fanoušků budou pokračovat (moc se to nelíbí - budou se více držet knihy, fanoušci jsou nadšení - budou trochu upravovat děj). Ikdyž mi změny tolik nevadí, doufám, že fanoušci okolo tvůrců budou spíše první varianty :)
    tak ak v Ďalšom dieli nebude scéna s reťazou tak som mal vtedy halucináciu...
    upraveno 10. května 2012
    sarven: Ani nevíš, jak Ti držím pěsti, aby tam byl :)))
    sarven napsal(a):

Co ty víš, třeba Stannis u Černovody vyhraje :D
    No ještě tam může vyhrát Kapitán Amerika :-p
    Jarla napsal(a):

No ještě tam může vyhrát Kapitán Amerika :-p

pozdě...

...
    A jak říká jeden starej vtip - Tony Stark jednou ještě zdědí Zimohrad :D
    upraveno 10. května 2012
    sarven napsal(a):

Niekto sa tu moc pozerá do plameňov .D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.