Keby mali postavy Piesne knihu

upraveno 27. dubna 2012 v Spekulace
Predstavte si, že by mali v niektorých situáciach postavy zo ságy ságu samotnú pri sebe a mohli z nej vyčítať niektoré pasáže. Nemyslím tým to, že by vedeli predpovedať budúcnosť, hoci trochu aj to, ale rôzne možnosti ako by sa to dalo parodovať. Uvediem pár príkladov.

POZOR SPOILERY!

Tyrion s kušou pred Tywinom
Tywin: ,,Toto neurobíš!"
Tyrion: ,,Skutočne? A čítal si si koniec Búrky mečov?"
Tywin vytiahne z nočníka kus zahnedlého papiera vytrhnutého z knihy, ktorú držal.
Tywin: ,,Jaj toto? Hups?"

----------

Yoren pred Aryou na konci Hry s nožom v ruke.
Yoren: ,,Asi si myslíš, že ťa chcem zabiť, však? Veď taký zmysel aj táto tvoja kapitola má mať."
Arya: ,,Ale kdeže, veď som si čítala Stret kráľov, prežijem to... Ale zato ty........"

----------

Cersei: ,,Keď si čítaš Hru o tróny, Ned, môžeš prísť k častiam, ktoré ťa nepotešia."

----------

Joffrey znova dal zbiť Sansu. Sansa plná bolesti so zlomeným srdcom a slzami v očiach, klesá vo svojej komnate sama do postele. Vyberá spod vankúša tretí diel Piesne, otvorí ju na konkrétnej strane a s úsmevom je unášaná do ríše snov. V hlave jej letí len jedna myšlienka: *Už len chvíľu, môj drahý Joffrey... Len chvíľu... Muhahahahaha*

----------

Ned: ,,Počkaj, drahá, idem na záchod, veď na seba máme zatiaľ času dosť, kým nepôjdem do Kráľovho prístaviska."
Cat: ,,Čo tým chceš povedať?"
Ned: ,,Ja... Ale nič, zabudni na to."
Cat: ,,Ach... Robb už starne... Asi by sme mu mali vybaviť nejakú svatbu."
Ned: ,,Myslíš Krvavú svatbu?"
Cat: ,,Čože?"
Ned: ,,Ale nič..."
Cat: ,,Idem k oknu, trochu sa vyvetrať."
Ned: ,,Len si dávaj pozor, aby si nespadla ako Bran."
Cat sa zmocňuje des.
Cat: ,,Aký Bran?"
Ned: ,,Čože? Ja som nič také nespomínal. Asi by si sa mala dať vyšetriť majstrovi Luwinovi. Kým ešte obaja žijete.
Cat skáče z okna plná zúfalstva.

----------

Jon: ,,Majster Aemon, dúfam, že ste si ma sem nezavolali len preto, aby ste ma odhovorili od úteku!"
Aemon: ,,Ale prd, aj tak viem, že sa vrátiš..."
Jon so zákerným hlasom.
Jon: ,,Hmmm.... Vidím, že aj vy obľubujete Pieseň ľadu a ohňa. Mám pre vás jednu kapitolu, ktorá by vás mohla zaujímať."

----------

Petyr: ,,Varys, prezraď mi, čo je tvojím tajomstvom?"
Varys: ,,Vieš, môj pane, som veľmi SČÍTANÝ muž."

----------

Stannis: ,,Davos, už len mesiac."
Davos: ,,Kým získate Železný trón, môj pane?"
Stannis: ,,Nie, kým výjde Tanec s drakmi - Melisandra v ňom má kapitolu, chcem vedieť, na čo myslí."

----------

Davos prichytí Melisandru ako zaviera dočítaný Stret kráľov.
Davos: ,,Tak na čo si prišla?"
Melisandra: ,,Že budem potrebovať toto..."
Melisandra vytiahne katalóg Sprievodca tehotenstvom.

----------

Stannis: ,,Naozaj Renly zomrie už túto noc?"
Melisandra: ,,Moment, môj pane, musím sa pozrieť do plameňov."
Melisandra vo svojej komnate tajne otvára Pieseň a rýchlo číta.

----------

Varys s Illyriom v pivnici, Arya ich sleduje.
Varys: ,,Ty mi hovoríš pozastav to, no ja hovorím opak, - ahoj Arya -, urýchli to..."

----------

Illyrio: ,,Viserys, tvoja prítomnosť v khalasare nie je nevyhnutná, pokojne môžeš zostať aj tu v Pentose, kým budú cestovať."
Viserys: ,,Nie, zostanem s khalom Drogom, kým nesplní svoju dohodu."
Dany šepká Illyriovi.
Dany: ,,Viserys asi nečítal Pieseň, že nie?"
Illyrio zatrasie hlavou so smutným výrazom.

Bran prichytí Jaimeho so Cersei vo veži...
Jaime: ,,Čo za veci to robím pre lásku?"
Otočí sa na Brana.
Jaime: ,,Vieš, čo bude následovať, však?"
Bran sám skočí z veže.
Jaime: ,,Chytrý chlapec."
Cersei: ,,Ty by si nenabral odvahu zhodiť ho, že nie?"
Jaime: ,,Nie... Ale to predsa nikto nemusí vedieť.."

-------------------------------------------

Tyrion vo svojej veži.
Cersei: ,,Ty lenivec! Ako tu môžeš len tak pokojne sedieť, keď na nás útočí Stannis?"
Tyrion: ,,Pokoj, ségra... Aj tak príde papá s Tyrellmi... Dáš si punčový koláčik?"
Cersei: ,,Och, jeden by som poprosila..."
Cersei sa kruto pousmeje.
Cersei: ,,Hmm... Keď si predstavím aká je Sansa teraz vystrašená v tej sieni.. hahahahaha"

A keby dokonca aj sledovali seriál:

Lechtač: ,,Pane, je tu aj Hora, ale... Musím vám povedať... Nie je taký, aký bol predtým... Možno ho ani nespoznáte..."
Tywin: ,,Čo sa stalo,"
Lechtač: ,,Neviem, či to chcete vedieť pane... Oni ho... Oni ho preobsadili!!!"

Lechtač: ,,Kde sú poklady... A rubíny?"
Gendry: ,,Ja nič neviem, prisahám."
Lechtač: ,,Pýtam sa naposledy.... Kde sú rubíny..."
Lechtač zdvíha obrovskú sekeru.
Gendry: ,,Strana dvesto.. Strana dvesto!!!"

OPIS NOČNEJ MORI KAŽDEJ POSTAVY SÁGY:

Beží lesom... Strom sa za stromom mihá, všade len kopa lístia... Hmly sa zdvíhajú a ty utekáš temným lesom... Ach tá bolesť... Tá strašná bolesť v nohách... Ale musíš ísť ďalej... Nesmieš sa tomu poddať... Zrazu padáš a je tam!!! Stojí nad tebou!!! Tá jeho hustá šedá brada.... A tie oči.. Tie zafírové oči.... A vyťahuje... Vyťahuje brko a knihu... Nie, prosím, nie, ešte jednu kapitolu, prosím, len jednu! Chceš zakričať, no slová ti zostávajú v ústach... Niéééééééééééééééééé!

Jojen Reed: ,,Vraj, že zelené sny... hahahahaha... taká kravina a každý mi na ňu skočil.... stačí veľa čítať...."

----------Nápad používateľky Krisa, ja som ho dal do tejto podoby----------
Ygritte: ,,Ty nevieš nič, Jon Sneh."
O niečo neskôr, Jon Sneh s knihou.
Jon: ,,Tomu je koniec!"

----------A hneď nato veľká vďaka používateľovi Montezuma3 za ďalší nápad----------
Jon: ,,Ygritte!!! Bohovia, ako to ty robíš, že vieš všetko? Ty si snáď prečítala už aj Sen o jari!"
Ygritte: ,,To vieš, mám priateľov na správnych miestach."
Ygritte zvoní mobilný telefón značky Kus ľadu.
Ygritte: ,,Haló... George, to si ty? Takže ten obed na dnes platí?"

----------A ak sa na mňa autori týchto výtvorov neurazia, rád by som ich pridal sem, pretože som sa na nich poriadne zasmial a mali by tu mať čestné miesto:----------
Miss Utahraptor:
Ned půjčil Robbovi Píseň:
Robb: Otče, otče, ve Hře psali, že zemřeš!
Ned: Všiml jsem si, Robbe.
Robb (s náznakem paniky v hlase): A já budu králem!
Ned: Ano, to vím...
Robb (Nadšeně mává pootevřenou Bouří): A bude svatba!!!
Ned: Á, tak to už taky víš?
Robb: A ona bude hodná, nesmělá, hnědooká, ze starobylého rodu...!
Ned: Aha, nevíš....

Miss Utahraptor:
Robb prochází s mistrem Luwinem účty po návštěvě krále:
Robb: "...svíčky, sůl, hovězí, předplacení služeb hrobníků a kameníka... Na co, mistře Luwine?!"
Luwin: "Ale, začal jsem číst takové velmi zajímavé knihy.... Než shořela knihovna..."

Montezuma3:
Eddard: Jon Arryn byl mírumilovný muž. Byl pobočníkem 17 let. Sedmnáct dobrých let. Proč by ho někdo zabíjel?
Varys: Začal číst nesprávné knihy.

O pár dní později.

Pycelle: Vaše výsosti. Pobočník krále po mne žádá věci které u sebe měl Jon Arryn v den své smrti.
Cersei: Tak mu je dej. Kromě té knihy samozřejmě. Ta kniha se Lordu Starkovi nesmí nikdy dostat do rukou. Pravda o mě a mém bratrovi musí zůstat utajena. Jinak budeme všichni o hlavu kratší. A ty jako jeden z prvních. O to se postarám.
Pycelle: Ale vaše výsosti. On už o té knize ví. Co mám dělat?
Cersei: Ví snad co je to za knihu? Dej mu nějakou jinou. Tu nejnudnější co tu máš. Třeba támhletu bichli o vznešených rodech Západozemí. Pak už snad dá pokoj.

Ben Nevis:
Věž, Eddard hledí na zakrvácené lože.
"Slib mi to, Nede."
"Copak, sestřičko?"
"Slib mi, že nikdy nebudeš číst nic od toho prasáka Martina."
"Dobře, slibuji."
2»

Komentáře

• upraveno 29. dubna 2012
    FireAndBlood napsal(a):

neviem kde sa môžeš spýtať túto otázku ale pomaly končím druhú knihu a všimol som, si že v seriáli zdôrazňujú, že Renly má niečo s Lorasom... bolo v knihe niečo také spomínané?

Nevím na kterém konkrétním místě, ale ač to není přímo řečeno, tak i v knihách se vyskytují na tento vztah narážky. Pokud budeš chtít konkrétní pasáže, tak to bude muset posloužit někdo jiný...
  • AvivAviv
    upraveno 11. prosince 2015
    S pánem bohem. Přijdu do takové témy, onaké témy, a jakkoli to začalo, zjeví se on, pokud ji ovšem už předem neměl vyhrazenou pro sebe. Ten Pan kytka se snad umí nacpat všude.

Petyr "Malíček" Baelish - "Já si, Sanso, taky kdysi myslel, že svět je píseň."
    Sansa Stark - "A pak?"
    Petyr "Malíček" Baelish - (Vytáhne odkudsi zezadu celou ságu a se smutným vrtěním hlavy povídá) "A pak jsem zjistil, že je to pravda."

• Sam: Tak co, četls to?
    Jon: ... jo...
    Sam: A ???
    Jon: Zase nevím nic.
  • =D

Daenerys - "It is known, it is known... You always say it is known, as if you have seen whole world since its beggining. I ask how!"
    Irri and Jhiqui - (vytáhnou ságu) "By reading this. It is known..."
  • AvivAviv
    upraveno 14. prosince 2015
    Na tohle poznám taky vtipnej obrázek.

image
  • AvivAviv
    upraveno 14. ledna 2016
    Na Zdi...
    Nejaký strážca nováčik- "Hele, proč je ten Edd pořád takovej pesimista?"
    Nejaký strážca veterán - "On o tom moc nechce mluvit, ale říká se, že uviděl něco strašlivého a teď má z toho trauma."
    Nejaký strážca nováčik - "Kde? Potkal snad něco za Zdí?"
    Nejaký strážca veterán - "A to je právě ta ošemetná část... Prý se mu to stalo v knižnici."
  • Tywin - "Šae, zlatíčko, nezdržuj a poď už konečne sem do postele."
    Šae - (zvodne) "Ale pane, na niektoré veci sa musí ísť pomaly a zľahka. Tak aby bolo možné vychutnávať si ich. Napríklad aj celú noc..."
    Tywin - "Áno, ale my celú noc nemáme."
  • Lyanna: "Až to dočteš, tak mi tu knihu půjčíš. A nevyspoilerueš mi, jak to dopadne. Slib mi to, Nede. Slib mi to."
  • Ten Jon bol lepší, ale toto je tiež dobré.

Jorah Mormont - "Khaleesi nerob to! Prosím."
    Daenerys - (obráti sa k nemu, s vatrou plápolajúcou do temnej noci v pozadí pripomína bohyňu a s podivným úsmevom ho pohladí) "Cením si tvojich slov a rada by som ti vyhovela. Lenže ja to musím urobiť."
    Johan Mormont - (s maximálne zroneným výrazom) "Ale... Ale prečo?"
    Daenerys - (zamračí sa na knihu pri svojich nohách a kopne do nej) "Lebo ten bastard GRRM to sem napísal."
  • Tyrion Lannister - "Spát je dobrý, číst lepší."
    Jon Snow - "To se mi nezdá..."
    Tyrion Lannister - "To proto, že nevíš nic Jone Sněhu. Ale mohu tě ujistit, že to tak je, když máš správnou literaturu."
  • Ned: Jon prý před smrtí četl nějakou důležitou knihu, a kvůli tomu prej umřel, nevíš o co šlo?
    Malíček (uzamkne truhlu se zbrusu novým výtiskem Ságy, kde je mj. zmíněno jeho přiznání, že za Arrynovu smrt může on a Lysa): Samozřejmě že vím, můj pane... Jednalo se se o... eeeeh... o "Rodové linie a historii velkorodů Sedmi království, s popisem mnoha významných lordů, vznešených dam a jejich potomstva"...
  • AvivAviv
    upraveno 28. ledna 2016
    Joff práve rozsekal Vdoviným nářkem biografii čtyř králu od Tyriona. Ovšem, součastí knížky byl i dodatek v podobě Ságy (protože Střet králu) zahrnujúci i Bouři.
    Tyrion - "Jakáto škoda. Byl jsem si jist, že tam byli pasáže, které by tě mohli hodně zajímat, dokonce ti nevídaně pomoct."
  • Lord Manderly - (si číta Tanec s Draky a dorazí k svadobnej hostine na Zimohrade) "Ano! Přesně to je ono! Konečně změna v jedálničku a kulinářská výzva! Tenhle recept prostě musím vyzkoušet... Sluha XY zaneste tenhle svazek kuchaři a vemte i ty Freye, co se nám tu tolik motaj."
  • @Aviv: Kdepak, Manderly se dostal k úplně jiným uměleckým počinům, při této scéně je evidentní souvislost s filmy "Mlčení jehňátek" "Ďábelský holič z Fleet street" a "Pán prstenů" sestříhaného dle Gothmogh bros (při čtení knihy v Morii - Magdalena Dobromila Rettigová, Velká trpasličí kuchařka: Hobit na víně. Vezmeme jednoho dobře vypaseného hobita Sama... Gandalfe, tady recept končí... Neboj, to zvládneme. - čímž se vysvětluje roky trvající záhada, kdo recept vytrhnul a odnesl...)
  • Jakýpak hobit na víně? Koláč to byl! Masovej. O víně se tam nepsalo. :hand: :-D
    Mne to pripomínalo tú starogrécku legendu u kráľovi čo bohom ponúkol pokrm z človeka, akurát, že tam to bol vlastný syn a tu potomok nepriateľov servírovaný nepriateľovi. A taky Karkulku. Starší verze zahrnují pojídaní masa z babičky a krvi v láhvi od vína ničeho netušící dívekou, protože ji to převlečenej vlk přikázal. Pak snědl vlk i ji, případně mu utekla, protože ho poznala a byla lstivá jak liška (ta taky běhá v rudé).
  • Můj favorit:

Petyr: ,,Varys, prezraď mi, čo je tvojím tajomstvom?"
    Varys: ,,Vieš, môj pane, som veľmi SČÍTANÝ muž."

:-)
  • Jo, ten je boží.
  • Někdo v Slunečním oštěpu - "Od tý doby, co je Dorran Martell nemocný, začal dělat přeukrutně dobré plány. Přichází snad s dnou jasnozřivost?"
    Někdo jiný v Slunečním oštěpu - "Třeba. Já ovšem slyšel, něco jiného. Prý se v tom svým křesle hodně nudil a tak začal číst opravdu zajímavé knihy."
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.