Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)

Literární výzva

Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.

Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.

image

Téma:

1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)

Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.

**********************************************************************************************

Téma 1. kola: Původ Jona Sněha

Vítěz 1. kola: heavy-head

Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)

Vítězka 2. kola: Ben Nevis

Vítězka 3. kola: heavy-head
1232426282975

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. července 2012
    Proč tak málo času?
  • upraveno 16. července 2012
    Branislav: ANO! (Ale ne dohromady:-)
    Nevada: Málo?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jo, ono to tak bylo i minule. Já byla přesvědčená, že na první povídku byl měsíc a půl. Beru zpět.
    Měsíc. Alek to stejně ještě protáhne do konce prázdnin, jak ho znám. :-)
    Hodláš se zúčastnit? :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    heavy_head napsal(a):

Branislav: ANO! (Ale ne dohromady:-)
    Nevada: Málo?

Prečo nie dohromady .( No nič skúsim trojsilu :)))
    A ešte k tým dvo témam - tá postava Piesne musí presne existovať v Piesni alebo môže byť aj vymyslená naša, ale súčaťou Piesne?
    Existující postava Písně. ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To bude spíš pernej den spisovatele, páč skoro k ničemu z toho nevim co říct, můj milý deníčku valyrijský :)
    Hm.. zajímavá témata. Rozhodně bych ráda viděla Hodrův tajný deník :D.
    Kolikokoli napsal(a):

Hm.. zajímavá témata. Rozhodně bych ráda viděla Hodrův tajný deník :D.

:D :D Myslíš si, že keby som poslal poviedku, kde je len slovo HODOR, tak by som to vyhral? :D
    Máš môj hlas :)
    Tenkrát ve staré Valyrii má být jakákoli pověst z Valyrie nebo návštěva zkázy?
  • upraveno 17. července 2012
    "Prvního ledna - rozhodl jsem se vést si denní záznamy svých myšlenek a činů, zachovat svědectví o mých pokrocích na poli poznání, aby snad jednou jiní ctižádostiví důstojníci mohli na těchto stránkách hledat poučení. Je mojí světlou nadějí, že jednou bude mít tento deník své místo vedle Napoleonových válečných deníků a Pamětí Julia Caesara......škoda, že neumím psát :-p"
    upraveno 17. července 2012
    Z deníku Anguyho Lučištníka:
    Kurva, zase vedle...
    Můj milý deníčku, dnes se na mne Dááário tak krásně usmál - asi se mu líbím...
    Podepsán Barristan Chrabrý :)
    Pondelok, 20. apríla - celý deň som stál za trónom
    Utorok, 21. apríla - celý deň som stál za trónom
    Streda, 22. apríla - celý deň som stál za trónom
    Štvrtok, 23. apríla - celý deň som stál za trónom
    Piatok, 24. apríla - celý deň som stál za trónom
    Sobota, 25. apríla - celý deň som stál za trónom
    Nedeľa, 26. apríla - hurá, zmena, celý deň som stál pred kráľovými komnatami

Ser Arys Oakheart(alebo ktokoľvek z KG)
    Pondělí - stojím za trůnem, nudím se
    Úterý - stojím za trůnem, nudím se
    Středa - stojím za trůnem, nudím se
    Čtvrtek - stojím za trůnem, přišla nějaká návštěva ze Severu
    Pátek - stojím za trůnem, je mi trochu horko
    Sobota - stojím za trůnem, svrbí mě prsty
    Neděle - bolí mě zadek

Jaime Lannister :D.
    No, to so zadkom som nepochopil.
    Anglachel: právě vešel Ned Stark...
    Jestli je to skutečně další literární výzva, i kdyby nebyla už mám nápad, tak už se mi rýsuje v hlavě příběh černej, jako krtci, plnej zrady, krve, nožů , závisti a nenávisti, příběh tak krutej, že je ze všech nejkrutější. Tenhle příběh Martin nezná a tak o něm nezpívá :D
    Jáj :) Niekedy si proste človek nespomenie :D
    Jarla napsal(a):

"Prvního ledna - rozhodl jsem se vést si denní záznamy svých myšlenek a činů, zachovat svědectví o mých pokrocích na poli poznání, aby snad jednou jiní ctižádostiví důstojníci mohli na těchto stránkách hledat poučení. Je mojí světlou nadějí, že jednou bude mít tento deník své místo vedle Napoleonových válečných deníků a Pamětí Julia Caesara......škoda, že neumím psát :-p"

:D Nu, pravda, je to troška chybka, ale zase taký urodzení vedia :/ A môže to byť myšlienkový denník...
    flanker.27 napsal(a):

Z deníku Anguyho Lučištníka:
    Kurva, zase vedle...

Najkratší príspevok, ale myslím, že by to vyhral...
    Blackfish napsal(a):

Jestli je to skutečně další literární výzva, i kdyby nebyla už mám nápad, tak už se mi rýsuje v hlavě příběh černej, jako krtci, plnej zrady, krve, nožů , závisti a nenávisti, příběh tak krutej, že je ze všech nejkrutější. Tenhle příběh Martin nezná a tak o něm nezpívá :D

Jsi king, Láďo. ;-)
    A ten příběh z Valyrie může být, jaký chceš.
  • JayJay
    Nevada napsal(a):

Proč tak málo času?

A ještě tolik chuti... :o)
  • JayJay
    Jinak ať je to i tady ve fanouškovské fikci... Po zralé úvaze (a možná nešťastném upozornění, že má povídky končí happyendem) jsem do diskuze pod svou povídku (č.15) vložil deset-a-půltou kapitolu... takový epilog Martinova typu. Takže kdo chce, má možnost nalézt tam.
  • upraveno 19. července 2012
    heavy_head napsal(a):

Měsíc. Alek to stejně ještě protáhne do konce prázdnin, jak ho znám. :-)

Zítra to učiním oficiálním. Tak pokud to chcete nějak korigovat (třeba ten čas dokdy), křičte. :-)
    upraveno 19. července 2012
    Konec prázdnin prosím. Ať mám o dovolený co dělat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.