Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)

Literární výzva

Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.

Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.

image

Téma:

1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)

Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.

**********************************************************************************************

Téma 1. kola: Původ Jona Sněha

Vítěz 1. kola: heavy-head

Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)

Vítězka 2. kola: Ben Nevis

Vítězka 3. kola: heavy-head
1454648505175

Komentáře

• upraveno 3. září 2012
    Jo, ty komentáře byly nejlepší.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. září 2012
    Jo, lepší než ty v diskusích :)
  • upraveno 3. září 2012
    A navíc ty komentáře byly nejlepší. :-)
  • upraveno 3. září 2012
    U povinných komentářů byla anonymita, což je, zdá se, jedna z podmínek Jarly, aby vůbec něco hodnotila.
  • upraveno 3. září 2012
    heavy_head napsal(a):

U povinných komentářů byla anonymita, což je, zdá se, jedna z podmínek Jarly, aby vůbec něco hodnotila.

Odhlásit, napsat pod jiným nickem. ;)
  • upraveno 3. září 2012
    Komentáře dávejte samozřejmě do diskuzí k jednotlivým povídkám. Kvalitu určíte jen vy.
  • upraveno 3. září 2012
    heavy_head napsal(a):

Tak to jsem v té smršti příspěvků nezaznamenal. Má s tím ještě někdo zásadní problém? To mi neřikejte, vdžyt jsme tu jedna rodina, snad se dokážeme pochválit či se konstruktivně zkritizovat přímo. Anonymní komentáře opravdu nesnášim.
  • upraveno 3. září 2012
    jn, taky jsem si říkala, že nechci psát komentář k povídkám. Raději k hodnocení. Anonymně.

edit: a zase do toho vrtám! :D
  • upraveno 3. září 2012
    V diskuzích se hádáme. Komentář u hodnocení může být upřímný a od srdce! :-))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. září 2012
    Mně se líbilo hodnocení minule, nevidím důvod, proč ho měnit. Přijde mi lepší seřadit povídky, než každou zvlášť bodově hodnotit. Komentáře bych povinné ani mít nemusela, ale je mi to vcelku jedno.
  • upraveno 3. září 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

heavy_head napsal(a):

Odhlásit, napsat pod jiným nickem. ;)
    Jak málo mne znáš :-p já a mulťák ?!?! :-D
    upraveno 3. září 2012
    Konkrétní komentář taky pomáhá utřídit si myšelnky. Na csfd se mi už stalo, že jsem během psaní komentáře změnil hodnocení, který jsem původně zamýšlel.

Krisa: Howgh.
  • upraveno 3. září 2012
    Mi se to taky líbilo minule - jen místo 5 teď bude 10, no. Problém? :-)
  • upraveno 3. září 2012
    Jarla napsal(a):

Jak málo mne znáš :-p já a mulťák ?!?! :-D

"Hmmm... A kterejpak seš ty?" ;D
  • upraveno 3. září 2012
    heavy_head napsal(a):

Mi se to taky líbilo minule - jen místo 5 teď bude 10, no. Problém? :-)

Právě že to problém je. Dvojnásobek času třeba :-) A aby to bylo jako minule, musel bych hlasování ukončit třeba už příští týden. Protože někdy příští týden by už možná mohlo dojít k nasazení nového webu a tím by šlo celé to hlasování tam, kam chodí děvky. Proto tato varianta mimo.
  • upraveno 3. září 2012
    No tak teda ještě počkáme, celou akci jsem pozastavil. A počkám si, jestli někdo přijde s nějakým tím vlastním geniálním řešením.
  • upraveno 3. září 2012
    Aha. :-)
    No tak budeme hlasovat do konce příštího týdne. Problém? :-)
    upraveno 3. září 2012
    A co začít s hodnocením, až přijde nový špičkově nadesignovaný web?

Kam spěcháš? Máš snad domluvený nějaký důležitý oběd?
  • upraveno 3. září 2012
    Když Alek neví... :-)
  • upraveno 3. září 2012
    No to bych čekal, že budu zahrnut podobně příjemnými komentáři jako před chvílí :-)))

S novým webem by to šlo, ale rozptyl nasazení je tak týden-několik měsíců, když se něco podělá :-)
  • upraveno 3. září 2012
    Na co spěchám? No chtěl jsem utnout to popichování zde. A s novým webem spěchám, protože kvůli němu odkládám jiné věci.
  • upraveno 3. září 2012
    Pojďme posunout start nového webu na konec roku!
    Povídky jsou přece důležitější! :-))
  • upraveno 3. září 2012
    Jarla napsal(a):

Ano, má to něco do sebe, ale například já jsem se zřekla předem toho, abych psala vůbec nějaké komentáře k povídkám (stejně tak jsme to chtěla udělat minula) a už jsme to porušila, ale znovu už ne.
    Neumím napsat zaobalenou kritiku a řekla bych na prudko i když s dobrým úmyslem, co považuji za nedostatek nebo přebytek.
    Mrzelo by mne, kdybych tím někoho ranila, zvlášť, když tohle v úmyslu nemám. Jsem totiž velmi ráda, že tolik lidí napsalo. Ale zase jen chválit taky nedokážu, když vidím, kde to pokulhává. Takže ať to dělají ti, co to umí obalit něčím hezkým a ne já, co na srdci to na jazyku :-)

Jarlo, člověku který se chce zlepšit naopak konstruktivní kritika prospěje! A třeba v dalším kole uvidíš že padlo slovo na úrodnou půdu. Já osobně jsem na to zvyklá z modelařiny a opravdu jsem se díky dobře míněným kritickým radám posunula dál.
  • upraveno 3. září 2012
    heavy_head napsal(a):

Pojďme posunout start nového webu na konec roku!
    Povídky jsou přece důležitější! :-))

ty si nepamatuješ můj slib, že povídky budou na novém webu líp prezentovaný? Jo a víte co taky bude super novinka? Žádní anonymní uživatelé (i když je to spíš kvůli naší programátorské neschopnosti) ;-)
  • upraveno 3. září 2012
    Vlčačko - ty jsi typ houževnatého člověka nad věcí :-)
  • upraveno 3. září 2012
    Nééé! Zákaz anonymity? A co povolit alespoň anonymní mulťáky pro přihlášené? :D.
  • upraveno 3. září 2012
    To jsi ještě asi nezažila dobře míněnou tvrdou kritiku. :-))
  • upraveno 3. září 2012
    Jarla napsal(a):

Vlčačko - ty jsi typ houževnatého člověka nad věcí :-)

Pokud něco miluji a psaní to je, chci se v tom zlepšit k potěše své i ostatních, co to budou číst. :-)
  • upraveno 3. září 2012
    heavy_head napsal(a):

To jsi ještě asi nezažila dobře míněnou tvrdou kritiku. :-))

Vážně si to myslíš? Tedy pokud to bylo na mne?
  • upraveno 3. září 2012
    Ano. :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.