Otázka na citatelov

upraveno 15. května 2012 v Píseň ledu a ohně
Čaute, chcel by som sa vás sptať jednu vec- ja som zacal cítat Song of Ice and Fire iba teraz, takze zatial s tým problém nemam ale zaujimalo by ma, ci to nerobilo problemy tým z vás, ktorý zacali cítat vtedy, ked to zacalo vychadzat, tj. museli na novy diel cakat niekolko rokov. Nezabudli ste zatial na ten dej? Nestratili ste sa v nom po troch-styroch rokoch? Lebo mne sa to napriklad stalo, ked som cital Zaklinaca od Andrzeja Sapkowskeho.
«1

Komentáře

• upraveno 15. května 2012
    Já jsem s tím problém neměl. Postav je tam nicméně dost. Ale právě z toho důvodu vznikly tyto souhrny:

http://www.icefire.cz/souhrn-hry-o-truny-1
    http://www.icefire.cz/souhrn-stretu-kralu-1
    http://www.icefire.cz/souhrn-boure-mecu-1
    http://www.icefire.cz/souhrn-hostiny-pro-vrany-1

BACHA - JSOU TAM SPOILERY!
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. května 2012
    Já jsem některé detaily a řekněme "nezáživnější" kapitoly taky zapomněl. Ale díky pravidelnému navštěvování těchto stránek a zapojování se do diskuzí (což mě občas donutí si přečíst nějakou kapitolu znovu), jsem se vypracoval na pozici největší, chodící icefireWiki v podkrkonošském údolí.
    Ale jak napsal heavy_head, jako pomocná ruka jsou zde tyto skvěle urobené souhrny.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 15. května 2012
    jsem se vypracoval na pozici největší, chodící icefireWiki v podkrkonošském údolí.
    Nic proti ale znalostem, kterými disponuje Nevada se nemůže nikdo rovnat ;)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. května 2012
    EY: Jenže Nevada není (alespoň myslím) z podkrkonošského údolí :)
    Tak tak a ona je ještě ke všemu ukrutně rychlá, což způsobuje, že ostatní se už raději ani nesnaží reagovat a naše znalosti postupně mizí... :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. května 2012
    Kšá, potvory :))
    Jak už jsem psala - mám výhodu i v tom, že jsem Píseň četla teprve předloni, zatímco veteráni už před mnoha zimami ;)
    Skleróza je silná! (slova Těžkohlavců)
    Nejsem si jistá, ale první tři knihy, myslím, šupajdily celkem rychle za sebou. Děsná pauza byla až před Hostinou, ne?
    Viz slova Těžkohlavců. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. května 2012
    :o)))
    Nevada napsal(a):

Kšá, potvory :))
    Jak už jsem psala - mám výhodu i v tom, že jsem Píseň četla teprve předloni, zatímco veteráni už před mnoha zimami ;)

Zbytočná skromnosť :) ja som čítal každú knihu cca 4 krát, ale nevada by ma vo faktoch rozbila na prach
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. května 2012
    heavy_head napsal(a):

Skleróza je silná! (slova Těžkohlavců)

:D Co mají Těžkohlavci ve znaku. To mě zajímá. Možná udělám wallpaper ;-)
  • MIlMIl
    upraveno 16. května 2012
    Já jsem vždy když vyšla nová kniha přečetl ságu od začátku a postupně se nestačím divit co jsem při předchozích čteních přehlédl či zapomněl.
  • upraveno 16. května 2012
    V tom je právě Martinova síla. Já jsem začala číst loni na jaře skončila Tancem tuším v září. Každou část jsem přečetla jednou, ale k některým kapitolám jsem se vrátila a nestačila se divit. Některý postavy a detaily se začnou zpětně jevit jako daleko podstatnější a vzhledem k dalšímu ději má občas člověk chuť chvíli posedět se sklopenou hlavou.
    Inu obsah si pamatuji poměrně dobře, ale mám pomíchané, co se stalo ve které knize, protože jsou tam různé časové roviny a něco se děje zároveň s něčím, ale povídá se o tom třeba ža později v jiném POV. Celkově s tím problém nemám, ale to jsem neměla ani se Zaklínačem - ty jsem taky četla jak vycházely od prvních vydání...
    Ja mam priam hrozu z toho zacat citat nejaku sagu, ak ju autor este neukoncil. Co ak umrie? Co ak vsetko medzitym zabudnem a budem sa musiet k tomu vracat tak casto, az stratim pozitok z citania? A njadolezitejsia otazka: Co ak medzitym vyrastiem a uz ma to nebude bavit?! Zaklinaca som preto zlupla naraz. Na Reinmara som cakala asi rok a islo ma porazit. Na GRRM asi poslem Dextera, ak ma takto bude natahovat....
    No mi Jordan umřel....ale před smrtí si vybral kdo to dokončí a předal mu podklady...prý už dotyčný napsal dva díly - tak jsme zvědavá až to konečně u nás vyjde :-) Přece jen jsem zvědavá na Perrina a Nyneivu :-)
    Jarla: Gathering Storm se Ti bude líbit a Sanderson to až nebývale zvládl. Možná mu taky dost pomohl fakt, že Randovu linii měl Jordan v poznámkách sepsanou patrně nejkompletněji. Sanderson to vzal a dodal k Jordanově komplexnosti (občasným Jiráskovským popisům) svůj osobitější akční přístup a v téhle kombinaci to opravdu dost funguje. Nadto proměna Randova charakteru je poměrně zvládnutá a Nynaeve si opravdu užiješ dost. A POZOR, už se tolik netahá za cop! :D Perrin je až v druhém páně Sandersonově díle a opět ho tam bude do sytosti. Nicméně druhý díl je už o dost slabší než vynikající první. Akorát není bez zajímavosti, že jeho největší předností je Matt, který byl slabinou dílu prvního. Ale to jen tak na okraj, tuhle úlitbu Jordanovi ;o)
    Andre - moc děkuji :-)) Popravdě tahání za cop a uhlazování sukní bylo jediné, co mi u Jordana lezlo na nervy :-D a bude tam i Elias Machera? Nyneiva je bezva - je to jedna ze dvou postav, se kterýma jsem se v životě kdy ztotožnila :-)) Už se nemůžu dočkat až to Ostraváci začnou vydávat...jen tak na okraj - spojlni mi, jestli se tam náhodou neobjeví Morain ? Já ji nemůžu ani cítit a jen doufám, že zůstane dočista mrtvá :-D
    No i Goodkin je určitě rád, že má zase co vykrádat :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. května 2012
    O čem ono to Kolo času vlastně je? Vždycky, když jsem na to u nás v práci koukal, jak to zabírá asi dvě patra v regálu, tak mě to dost odrazovalo..
    Hm víc postav než GRRM , míň sexu a více magie :-)
    upraveno 16. května 2012
    Tak to více magie je jasný mínus, míň sexu - to si eště rozmyslim :)
    Hlavně spousta intrik, spousta intrik v intrikách, každý se svou polívčičkou, ale trošku černobílejší charaktery - ovšem často to nejde poznat, kdo je černý a kdo je bílý...fantasy staršího typu, ale mi osobně se moc líbí - hlavně to není heroic :-)
    upraveno 16. května 2012
    Já co jsem pochopil z nějakejch poznámek, tak hlavní hrdina je nějakej nepřemožitelnej geroj, co ovládá magii, čas a všecko? Je to tak?
    Jo hovořím o tom a čumím, proč to má tu původní obálku ze zaklínačských povídek prvního vydání :-)) a ne obálky, co byly nakresleny přímo pro ságu....ach jo...
    y
    hlavní hrdina ? tam je jich hodně ,ale jestli myslíš Randa, tak to je ovčák :-)) A ne není nepřemožitelný geroj, spíš neví, kterou z těch třech si vybrat a tak si asi vybere všechny :-)) Já bych brala Aviendhu :-))
    upraveno 16. května 2012
    To znamená, že udržuje trojitý multitasking?
    Nebo že neví "kam s ním" ? :-))
    upraveno 16. května 2012
    ...dříve? Ale jo, méně sexu :)
    Jordan je takový čajíček...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.