!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
15681011243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. července 2012
    :D Nu, to je tiež možnosť...
  • upraveno 10. července 2012
    Napriklad od Hory-ktora-jede :D
    :D :D Transplantacia
    Začínáte mě děsit.
    svoa00 napsal(a):

Začínáte mě děsit.

Ja na to využívam jednoduchý výraz ,,Ste divní" :D

Nu, ale to ťa nedesíme my, to ťa desí Varys a jeho plány. Vary si myslíš, že to robíme naschvál?
    //cuca si prst s očami veľkimi ako roztomile dievčatko s japonskeho anime no svojou vyškou a dlžkou vlasou skôr desí// to nie ja, to Mendele
    Pokusím se sepsat teorii, která tady ještě nebyla :D

Už od přečtení Tance přemýšlím nad tím, co říkala Lady Dustin Theonovi v kryptách. Ani ne tak o Brandonovi, jako o Rickardovi... Údajně měl ambice nějak posílit vliv Starků na jihu, proto byl asi Ned na výchově u Arryna a Lyanna si měla vzít Baratheona, Brandon Tullyjku. A pokud si dobře vzpomínám, Lysu nabízeli Jaimemu. Co když měly tyhle rody v plánu svrhnout Targaryeny? Aerys už pravděpodobně projevoval nějakou dobu známky šílenství, nebo alepoň většině království lezl krkem... Nebyla to doba vhodná pro převrat?
    Pak by se i Brandonova reakce na únos Lyanny jevila v poněkud jiném světle. Nejen, že Rhaegar unesl Starkům dceru, ale i důležitou součást jejich plánu na spojení Starků a Baratheonů (ještě se nabízí možnost, že Rhaegar se o tom spiknutí dozvěděl a unesl ji právě proto, aby tomu spojení rodů zabránil, ale to už je hodně přitazené za vlasy..). Ten únos jim nakonec spíš pomohl, jak víme, rozpoutat rebélii, i když za cenu několika životů...

Další věc, která mě trochu udivuje... Jestliže někdo ze Starků Asharu doopravdy "zneuctil", jaktože se to nijak neřešilo? To by přece muselo Dayny pobouřit, přece jen je to starobylý a pyšný rod, nechce se mi věřit, že by to Ashařin otec/bratr nechal jen tak. Zvlášť, když víme, jak reagoval Brandon na Lyannin "únos".
    Státní převrat v sebeobraně :-)
    Ne, myslela jsem to tak, že to plánovali ještě předtím, než se museli bránit...
    Trošku to doplním: "Lyanno, buď té lásky, sveď Rhaegara a nech se jim unést."
    a pak se nemůžeme divit, že ji Rhaegar shodil ze schodů nebo probodl, až to prasklo. :-)
    Jistě - jo dává to smysl i s tím únosem...ovšem nepovím ti, jestli je na tom zblo pravdy či nikolivěk...

S tou sebeobranou jsem měla na mysli - král je šílený a nebezpečný - svrhnout ho je vlastně sebeobrana národa :-)
    Jo jistě milovníci targaryenů ví, že aerys byl dobrý král, že to tak nemyslel, Starci si to zasloužili, protože řvali pod oknem a podle zákoníku je jasně stanovený trest za rušení nočního klidu uškvařením ve vlastní zbroji! a Starci jsou zlí vypočítaví uzurpátoři a mozek zločinecké organisace. Už jsem slyšela :-)
    Ty VaŠe teorie... ale suhlasim je to dosť možne... Naviac kto by nechcel viac dani do vrecka? Ale to by bolo keby Martin skončil so Starkami ovladajucimi Zapadozemí... ale pravdepodobnejši je asi osud Valyrie
    Ben Nevis: to mě taky napadlo, ale už jsem to radši nepsala :D

Nechci, abyste mi říkali, jestli je na tom něco pravdy, klidně mi to vyvraťte protiargumenty :-)
    Já jen, že tahle teorie se dost diskutuje na westeros.org, a docela mě to zaujalo...

Jinak, já si stojím za tím, že přijet do KL a křičet, aby korunní princ "vyšel ven a zemřel" byla blbost. Volila bych mírnější slova, zvlášť před králem, který má pověst šílence.
    Jarla napsal(a):

Jistě - jo dává to smysl i s tím únosem...ovšem nepovím ti, jestli je na tom zblo pravdy či nikolivěk...

S tou sebeobranou jsem měla na mysli - král je šílený a nebezpečný - svrhnout ho je vlastně sebeobrana národa :-)
    Jo jistě milovníci targaryenů ví, že aerys byl dobrý král, že to tak nemyslel, Starci si to zasloužili, protože řvali pod oknem a podle zákoníku je jasně stanovený trest za rušení nočního klidu uškvařením ve vlastní zbroji! a Starci jsou zlí vypočítaví uzurpátoři a mozek zločinecké organisace. Už jsem slyšela :-)

:D Takže Aerys Rickarda neupáli kvôli nejakým hlasom v hlave, ani Brandona neuvúznil.. Prosto rušili Nočný pokoj... Nočná hliadka na ňom veľmi lipla, takže to dáva zmysel :D
    A možno by sa potom dal vysvetliŤ ten pohľad čo vrhol Ned na Jaimieho keď ho našiel na trone... možno tym myslel že si mal vziať jeho sestru keď tam chce sedieť
    sveva napsal(a):

Ben Nevis: to mě taky napadlo, ale už jsem to radši nepsala :D

Nechci, abyste mi říkali, jestli je na tom něco pravdy, klidně mi to vyvraťte protiargumenty :-)
    Já jen, že tahle teorie se dost diskutuje na westeros.org, a docela mě to zaujalo...

Jinak, já si stojím za tím, že přijet do KL a křičet, aby korunní princ "vyšel ven a zemřel" byla blbost. Volila bych mírnější slova, zvlášť před králem, který má pověst šílence.

,,Rhaegar, slnko a mesiac našich životov, prečo si ty len Rhaegar? Nuže skloň svoju hlávku pred nami a zabodni sa na čepeľ sám. Nech verše znejú v okolí, aby sme vinní neboli." A následne im ešte obyvateľstvo KL zatlieska
    Keby len KL
    Někde jsem četl toto - že vlastně rodové heslo Targaryenů (oheň a krev) je návod na to, jak vylíhnout dračí vejce. Tohle jsem si předtím neuvědomil, zajímavé :) Ale myslim, že tohle snad nikomu v knize není známo, ani Dany to nevěděla :)
    A Rettigová by měla rodové heslo "Vraž tam kopu vajec" :-D
    Jason napsal(a):

Někde jsem četl toto - že vlastně rodové heslo Targaryenů (oheň a krev) je návod na to, jak vylíhnout dračí vejce. Tohle jsem si předtím neuvědomil, zajímavé :) Ale myslim, že tohle snad nikomu v knize není známo, ani Dany to nevěděla :)

Dobrý postřeh!
    Jen jestli to funguje pokaždé.... Jinak nechápu, jak mohli tak důležitou věc v průběhu generací zapomenout :-D
    Jason napsal(a):

:D :D Recept na Tullyovské knedlíčky: Rodina, Povinnosť, Česť
    Hmmm zamýšlím se nad tím komplotem Starků...přijde mi, že toho únosu mohli dobře využít v takovém případě a získat Dorne.....takový únos by jim tím pádem přišel právě vhod.

Něco jako "musíme targaryeny chytit na jejich vlastní vilnost a podlost" :-)

Jason napsal(a):

"Fuj, tenhle byl nějaký tuhý..."
    "To byla prababička..."
    Jarla: Jak by získali Dorne?
    Získali na stranu vzpoury. V zájmu cti Elie...kterážto byla Rhaegarkem poněkud zostuzena před celou říší....
    Nevím jestli to tu už někdo někdy nenadhodil - ale já si myslím, že Jon určitě není mrtvý, naopak, uzdraví se a dají to dohromady s Dany, potřou všechny své nepřátele a zplodí četné potomstvo (že jsou nejspíš příbuzní určitě nevadí - u Targaryenů je to naopak plus, že?).
    Miss Utahraptor napsal(a):

Jason napsal(a):

"Fuj, tenhle byl nějaký tuhý..."
    "To byla prababička..."
    :D :D Niečo také ma napadlo...

Alebo tiež Pekáreň Manderly
    Jarla: To jo, ale zatím se mi nezdá, že jim to nějak extra vadilo (což je imho docela divný). Doran naopak kuje plány s Targaryeny...
    Crocuta napsal(a):

Nevím jestli to tu už někdo někdy nenadhodil - ale já si myslím, že Jon určitě není mrtvý, naopak, uzdraví se a dají to dohromady s Dany, potřou všechny své nepřátele a zplodí četné potomstvo (že jsou nejspíš příbuzní určitě nevadí - u Targaryenů je to naopak plus, že?).

Keďže je veľká časť fanúšikov Piesne zbláznená do Jona - áno, tieto optimistické keci tu už boli.. Ja sa bojím, že Jon naozaj bude žiť a že sa ho tak ľahko nezbavíme..

Och, prečo práve teraz musel nasadiť GRRM milosrdnú masku..
    sveva napsal(a):

Jarla: To jo, ale zatím se mi nezdá, že jim to nějak extra vadilo (což je imho docela divný). Doran naopak kuje plány s Targaryeny...

To je jedna z těch věcí, co nechápu....hrozně brojí "za Eliu, za Eliu", ale proti skutečnému viníkovi nic nemají....je to divné....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.