Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
191012141575

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. října 2012
    Problém u domácích zvířat je ten, že mají pocit, že ty máš k jídlu VŽDYCKY něco lepšího než oni:-)
    No přesně... :)
    Domácí zvířata se rozhodně někde učí pohled psa/kočky/čehokoli umírajícího hlady
    Na to maj nějakou vysokou psí... :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. října 2012
    Jasný ďábelský ťuťu zlovlk :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. října 2012
    Tyhle malý jsou největší zlo. Ničeho se nebojí a nemají respekt z ničeho a z nikoho.
  • upraveno 21. října 2012
    Krisa napsal(a):

Jasný ďábelský ťuťu zlovlk :)

Hééééj, konečně taky někdo používá obrat ťu ťu. :-)
    Kriso a co tohle?
    http://www.nwh.tym.cz/natali1.jpg
    Já mám vlastní, osvědčenou metodu, jak přesvědčím domácího mazlíčka o tom, že z mého talíře fakt nic nedostane - prostě na něj zavrčím jako vrčí zvířata, když se nechtějí dělit:-D Ano, není to normální, na veřejnosti bych to neprovozovala, ale opravdu to funguje:-)
    Flankere a ten tvůj zlovlk (spíš zlovlček) je strašně zlatý:-)))
    upraveno 21. října 2012
    Vlcacka: ťuťu, mufík a mumínek jsou nejčastější označení zvířátek :D
    Na fotce je pořádný huňatý plyšák :)
    Montezuma3 napsal(a):

Tyhle malý jsou největší zlo. Ničeho se nebojí a nemají respekt z ničeho a z nikoho.

Špic je hlásič, proto si je odnepaměti lidi pořizovali. :-) A ano, ta naše nejmenší jde tradičně v čele smečky. :-) A hlásí a hlásí a hlásí...
    upraveno 21. října 2012
    Monty, pozor, mám nabitého psa a nebudu váhat ho použít :)

Vlcacka: krásnej pes... :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. října 2012
    A jejej, nebezpečná psí zóna. Radši z tohohle topicu zdrhám pryč. :-)
    Montezuma3 napsal(a):

A jejej, nebezpečná psí zóna. Radši z tohohle topicu zdrhám pryč. :-)

Srabe. Teď jsi mne urazil, nejsme tu zase tak MOC militantní pejskaři.
    Flankere děkuju, ta je nestarší, prostřední je tato http://www.nwh.tym.cz/wanda1.jpg a nejmladší tato http://www.nwh.tym.cz/trixi1.jpg.
    Vlčačko, máte doma krásnou smečku:-) Co je zač ten nejstarší a ten prostřední? Není to belgický ovčák?
    Michelle napsal(a):

Vlčačko, máte doma krásnou smečku:-) Co je zač ten nejstarší a ten prostřední? Není ten prostřední belgický ovčák?

Nejstarší je československá vlčačka, prostřední je belgický ovčák varieta tervueren, takže moc chválím za rozpoznání. Poslední špic střední vlkošedý. :-) Ale vrátím se k té stravě - nejstarší fena je dysplatická a po tátovi hodně těžká, má robustní kosti a taky sklony k tloustnutí, takže když je rozežraná, opravdu ta zelenina a ovoce je k nezaplacení. V létě chodíme plavat, máme to i od veterináře doporučeno. Plavou vlastně všechny, ale hlavně v netekoucí vodě, tekoucí jim pochopitelně dělá víc starostí. Co se týče krmení, tak jim vaříme, bereme buď štangle mletého masa pro psy nebo druhojakostní kuřata, to se uvaří, smíchá s rýží nebo se speciálními těstovinami pro psy s mořskou řasou a maximálně ještě s mrkví. Cibule je pro psy jedovatá, ale to asi víte. :-) Proto mne vždycky dokáže vytočit, když vidím v nějakým nákupáku košík s jídlem a pro psa koupí sračkoidní granule dvě stovky za osm kilo. Jelikož máme doma takovýhle těžký váhy, krmíme Britem, což je taková střední třída, dá se říct.
    pejsci pejsci :-*
    Gardien napsal(a):

pejsci pejsci :-*

No zrovna teď se mi tu krmí ještě kočka a vedle v pokojích jsou hlodavci... pár morčat a křečci. :-)
    Kámoška měla kdysi belgicko ovčačku, jinak bych to asi nepoznala:-) Fakt krásní psíci, jde na nich vidět, že se u vás mají dobře:-)
    Michelle napsal(a):

Kámoška měla kdysi belgicko ovčačku, jinak bych to asi nepoznala:-) Fakt krásní psíci, jde na nich vidět, že se u vás mají dobře:-)

Děkuji, snažíme se. Teď nám malá kašle, tak jsme jely dnes dopoledne na veterinu, dostala ATB a příští týden měla mít zkoušku ZPU a závody agility, takže smolík, padá to.
    Ještě k tomu co jsi tu psala o tom vrčení, víceméně to dáváš najevo asi nejpřirozeněji pro toho psa, já většinou používám prosté "vyfič" nebo "vypadni".
    Vlcacka napsal(a):

Ještě k tomu co jsi tu psala o tom vrčení, víceméně to dáváš najevo asi nejpřirozeněji pro toho psa, já většinou používám prosté "vyfič" nebo "vypadni".

Naše zvířata už jsou tak oprsklé (nebo spíš rozmazlené), že vypadni nezabírá... Hlavně kočky jsou děsně neodbytné a taky jsou pěkné zlodějky, na sekundu se otočíš a jídlo fuč. Ty je máš vychovanější:-)
    Michelle napsal(a):

Naše zvířata už jsou tak oprsklé (nebo spíš rozmazlené), že vypadni nezabírá... Hlavně kočky jsou děsně neodbytné a taky jsou pěkné zlodějky, na sekundu se otočíš a jídlo fuč. Ty je máš vychovanější:-)

U kocoura si musím dávat pozor na šunku a sýry. :-)
    upraveno 21. října 2012
    Výhoda je, že naše psice je malá a na kuchyňskou linku nedošáhne. Nicméně co jí chybí na velikosti, to bohatě vynahradí očina :)
    upraveno 21. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Výhoda je, že naše psice je malá a na kuchyňskou linku nedošáhne. Nicméně co jí chybí na velikosti, to bohatě vynahradí očina :)

Přesně tak, očka a nenápadné připomenutí se, to znám :)
    Náš pes a kočky to mají ještě vymakanější... Decentně ti položí packu na koleno, předloktí nebo rameno a naznačí ti tím, že by si taky dali:-) Doprovázeno je to samozřejmě upřeným pohledem.
    Hm což o to, špicáková je taky mrňavá, ale to jí nebrání vyskočit na židli, opřít se předníma o stůl a dožrat kocourovi granule. :-( Samozřejmě nejlépe, když to nevidíme. :-(
    Michelle napsal(a):

Náš pes a kočky to mají ještě vymakanější... Decentně ti položí packu na koleno, předloktí nebo rameno a naznačí ti tím, že by si taky dali:-) Doprovázeno je to samozřejmě upřeným pohledem.

No to je ještě VELMI decentní. To si tak představ tu naši nejstarší, jak položí hlavu nejlépe na stehnou, obrací oči tak aby na tebe viděla a přitom... no, slintá. :-)
    Prostě je to citové vydírání:-)))
    upraveno 21. října 2012
    Michelle, Vlcacka: To přesně je to "nenápadné připomenutí se" :).
    Naše "velká" dělá, že kouká někam jinam a to jídlo jí vůbec nezajímá a bleská po něm očima. Škrábe packou do židle, nohy, stolu... a aby se úplně připomněla, tak občas vrkne.
    "Malá" se snaží vydrat na klín na židli (nějak potvora neuznává osobní prostor a když někam potřebuje a někdo jí překáží, tak to vezme po něm).
    Kriso to mi před chvilkou Natála krásně předvedla, na lince odpočívá k vychladnutí kuře a ona hrábne packou (jelita zaručena), pak blafne a když se začnem smát tak se pořádně rozštěká. Trubice. :-D
    Ten přestíraný nezájem je nejsrandovnější:-))) Ještě tak pěkně zvednou čumák, hlavu dají stranou, ale po chvíli jim stejně ten pohled ujede zpátky:-D Herečky:-)
    Michelle napsal(a):

Ten přestíraný nezájem je nejsrandovnější:-))) Ještě tak pěkně zvednou čumák, hlavu dají stranou, ale po chvíli jim stejně ten pohled ujede zpátky:-D Herečky:-)

Tohle dělá Trixina s křečkama, ona by je velmi ráda lovila, tak jsme jí ručně strčně vysvětlily, že ne-e. No a když čistíme ubikace, odkládáme křečky do nekryté vaničky, takže když se na ni obrátíme, uhne pohledem že nezájem, nezájem a vzápětí se kouká na "telku". :-)
    upraveno 21. října 2012
    Jo, decentní šťouchnutí packou se samozřejmě přidá dle potřeby :)
    Mívám pár psích drahoušků u otce (Ten má takový "pěkný" zvyk obměňovat psiska co rok...) a všichni záhy pochopili, že ode všeho, co pojídám venku zpravidla dostanou dle uvážení alespoň ochutnat. Já mám, samozřejmě první sousto (a jakékoli další, které chci) a pak se krmí dle společenského žebříčku. Kňučení nefunguje, smutné oči taky ne a za natahování se po nepodávaném jídle si čtvernožec vyslouží maximálně jednu přes čumák a odepření dalšího sousta. Funguje to na jedničku. Ráda svačím na zemi, psíci sedí klidně i hned vedle mě a berou si, až když je jim nabídnuto. Ti současní žerou takřka vše, tak spolu obcházíme zahradu a cpeme se jablky, hruškami, malinami.... :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.