Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1679111275

Komentáře

• upraveno 14. října 2012
    Thorar napsal(a):

Gardien: všeobecně to je velmi oblíbená série (1. místo na legie.info například),ale já k tomu ještě odvahu neměl (hlavně protože to ještě není dopasné).

Pokud hovoříme o té stejné Malazské knize padlých, tak ta už dopsaná je.
  • upraveno 14. října 2012
    sarven napsal(a):

ak máš rád fantasy a čítaš veľa tak sa malazu nevyhneš. proste príde okamih keď nemáš čo čítať a malaz je určite lepší ako 50% fantasy balastu. mne na ňom vadí veľa vecí, najmä nevyváženosť a rozvláčnosť. sú tam super nápady, ale v podstate to čo píše chmur - občas mám pocit, že musím prečítať 350 strán, ktoré ma nebavia, aby som vedel ako to dopadne. tie závery su fajn, ale proste cítim z toho množstva strán potrebu peňazí viac ako je zdravé. GRRM tiež rozťahuje, ale tam to cítim, že to je láskou k príbehu čo tiež nie je úplne najlepší radca, ale je aspoň od srdca :)

ale áno, malaz sa dá čítať, mám za sebou asi 6 kníh a povedal by som že 2-3 boli naozaj podarené.

tak ja idem zhaňať zahrady
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 14. října 2012
    Griff, aha, už je to dýl co jsem se zajímal, koukám že poslední díl už dopsanej je, jen u nás nevyšel.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 15. října 2012
    Mno já od té doby co jsem propadl GRRMzávislosti bojím každé fantasy. Viz moje zkušenost s Cesta králů.
    Všechno je to takové...nemartinovské
    Já chci postavy kterým budu fandit!
    Já chci hodně postav kterým budu fandit a které budu nenávdět!
    Já nechci černobílé charaktery a jednoduchou zápletku!

No a teď babo raď.
    to nebyla narážka na vás Nevado a Tyno a Svao00
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. října 2012
    Benji Stark napsal(a):

No a teď babo raď.
    to nebyla narážka na vás Nevado a Tyno a Svao00

Mno, i kdyby byla, tak já určitě neporadím, protože fantasy téměř nečtu ;)
  • upraveno 16. října 2012
    eee, proč je to spoiler? :-)))

Já fantasy už nečtu vlastně vůbec, jen GRRM, sapka a sem tam nějaký ten new weird
    upraveno 16. října 2012
    Spoiler protože to mělo být jaksi no slušné.

PS: raďte někdo!!
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. října 2012
    Benji: Můžes zkusit Tolkiena a Sapka.
    upraveno 16. října 2012
    Everett Young napsal(a):

Benji: Můžes zkusit Tolkiena a Sapka.

Tolkien - to mně považuješ za takovýho vidláka co Ho nemá doma?
    Sapkowski? Četl, s větším i menším potěšením.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. října 2012
    Benji: Tak jestli si chceš něčím zkazit náladu zkus "tvajlajt".
    upraveno 16. října 2012
    Jinak dotaz mimo tému: Někde tady by to mělo být ale nechce se mi to hledat - jak jste na tom vy a Twitter, FCB Gplus a td...
    upraveno 16. října 2012
    Hlídky od Lukjaněnka jsi četl?
    upraveno 16. října 2012
    Nevada napsal(a):

Ne nečetl, díval jsem se na to ale v knihovně. Odradila mne obálka a popis. Ale když to četl takový harcovník, nebudu odporovat. V pátek - jestli na to nezapomenu - letím do knihovny
    upraveno 16. října 2012
    Benji Stark napsal(a):

Nevada napsal(a):

Ne nečetl, díval jsem se na to ale v knihovně. Odradila mne obálka a popis. Ale když to četl takový harcovník, nebudu odporovat. V pátek - jestli na to nezapomenu - letím do knihovny
    Tak to zase pozor. Já moc fantasy vážně načteno nemám :)
    Hlídky se mi opravdu hodně líbily, bavilo mě to.

Jen Temnou hlídku, kterou psal Vasiljev, jsem vynechala, protože Denní hlídka (druhá v pořadí), na které spolupracoval s Lukjaněnkem, se mi z nich líbila nejméně.
    Nevada napsal(a):

... protože Denní hlídka (druhá v pořadí), na které spolupracoval s Lukjaněnkem, se mi z nich líbila nejméně.

Tak to mně zase nejvíce, ale s Temnou souhlasím-je to minimálně o třídu slabší než Lukjaněnkovy. Neublíží to, ale když to člověk nepřečte, prakticky o nic nepřijde a ty dvě dobré hlášky sem klidně na požádání hodím. ;D
    upraveno 16. října 2012
    (Na obranu mého tipu musím dodat, že Hlídky vychvaluje i pár lidí, kteří fantasy načteno mají.)
    Benji: skus Andreas Eschbach Tkalci gobelinu. Ben Nevis to uz citala a nepovedala krive slovo :)
    Regularne hliadky su fajn. Stoja za precitanie, aj ked sa motiv vlastne opakuje. Tie mam najradsej druhu, co posali spolu a vaslievovu povazujem za podpriemer. A povazujem sa za fantasy scitaneho :p
    Sorokinov Lad uz niekto cital? Je to nieco podobne atmosferou ako Hliadka?
  • upraveno 17. října 2012
    Hildegarda napsal(a):

Benji: skus Andreas Eschbach Tkalci gobelinu. Ben Nevis to uz citala a nepovedala krive slovo :)

A to se tak často nestává. :-)
    Akorát jsou tam scifi záležitostí, některým to vadí, chtějí čisté fantasy.

Denní hlídka se mi myslím líbila víc než Noční. Ale ty další už byly slabší.
    Jen Temnou hlídku, kterou psal Vasiljev, jsem vynechala, protože Denní hlídka (druhá v pořadí), na které spolupracoval s Lukjaněnkem, se mi z nich líbila nejméně.
    Tos udělala dobře, je to taková podprůměrná fanfic.
    Origoš hlídky jsou fajn. Docela pěkná byla knížka Zjizvená noc, kdyby ti inteligenti z laseru vydali někdy druhý díl, což furt slibujou. A vtipný je můj vztah ke knize Vyslanci mrtvých. Nejdřív mi to přišlo jako kravina, odložila jsem ji (to dělám max u 10% knížek), pak ji dokonce odvezla do knihovny na chalupu, tam jsem ji při jedné návštěvě objevila, vzala ji na milost, zjistila, že se mi vlastně líbí. A teď dokonce uvažuju, že si koupím další .-) (jsou to uzavřené příběhy spojené jen postavou hlavní hrdinky).
    otázka na tých čo čítali robin hobb. čítali ste to niekto v angličtine? dá sa náročnosť porovnať s GRRM? ja som Tanec (k svojmu prekvapeniu) v pohode prečítal v angličtine, ale potom som skúsil wise mans fear, a narazil som. a rád by som niečo po anglicky na kindle skúsil...
    inak som si tým zoznamom nie veľmi istý... :(
    Ten Sanderson vypadá zajímavě.
    sarven: Od Robin som dal celú 9-dielnu sériu v angličtine. Gramatika je porovnateľná s GRRM, občas používa niektoré netradičné frázy, ale celkovo som nemal problém. Ak si už nejakú beletriu v angličtine čítal, tak myslím, že ani ty nebudeš mať.
    čítal som iba Tanec a teraz sa lúskam sherlockom holmosom, ale to som čítal x-krát, takže pamäť vypomáha...
    ja napriklad obyČajne potrebujem prvy diel v SJ.. potom mi angliČtina nevadi
  • upraveno 18. října 2012
    Nevíte někdo prosím, co se kupuje tříletým klukům k narozeninám? Pozítří mám přijít k sestřenici, kde si uděláme komorní Filípkovu oslavu a vyměníme si nějaké hadry (ano, to bude ten pravý důvod, proč to pořádáme), ale stejně mi přijde blbý tam přijít bez dárku. Kdyby to byla holčička, tak vím, ale takhle... :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.