Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1404143454675

Komentáře

• den druhý, fotky vykazují jen velmi malé sklony se rozlepovat - větší sklony maji se strhávat povrchy fotek :( Uvidím večer...
  • Den třetí - použila jsem na fotky násilí - silně poškozené všechny, nadpoloviční většina definitivně zničená, na zbytku sem tam zachráněn ksicht aspoň některý.

Až se vám slepí fotky, tak nevěřte, že se samy o sobě rozlepí v destilce byť po třech dnech :(
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 31. července 2013
    Nepoznáte někdo, co je tohle za "myš"? Naše Miš = zlopsice na něco strašně vřískala na zahradě a ono to bylo zviřátko - tak jsem zahnala zlopsa a ulovila "myš". A teď nevím, co s tím mám dělat - vedle baráku máme pole, takže to asi přišlo z pole, ale neumře tam? Nebo to mám odnést někam na břeh řeky (je tam hdoně trávy, stromy)? Nebo to je "domácí myš" a mám to vzít k veterináři?

image
    image

Edit: Myslím si, že to je hraboš, ale všechny myše mi přijdou stejné...
  • ..to može byzť aj nejaký bobor,malý alebo take neco co si robí nory, nemate tam nekde poblíž nejaký potok, al. aspon jayzero ? :-)
    aôe je to celkom chutné, mile :-P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Veterinář nebo záchranná stanice, jestli tam něco takovýho máte.
  • Veterinář tě s tím vypakuje:-)
    Je to hryzec vodní :-)) Normálně ho pusť u vody a on se zabydlí:-))
    Před měsícem jsem takového viděla v ZOO Ostrava...ve výběhu s kačenkami mandarínskými a želvičkami :-))
    upraveno 31. července 2013
    Já to myslela vážně, nedělejte si ze mně srandu :D

S dědou jsme usoudili, že to bude hraboš, takže jsme ho nechtěli týrat v krabici a evakuovali jsme ho do pole (lovila jsem ho pomocí koštěte a krabice, aby mě to náhodou nekouslo a nebylo to třeba nemocné).
    Bylo to malé, takže nutrie to jistojistě nebyla (ty bydlí v HK na soutoku a krmila jsem je z ruky, jsou boží) a osmák to taky není, ten má jiné uši a ocas, takže to musí být hraboš, prostě MUSÍ.
    A jestli to není hraboš a v poli to umře, tak mi to radši ani prosím neříkejte :'-(

@Černá_Alison Vodní? Krucinál! Řeka je od nás kousek, takže tam určitě dojde, URČITĚ!!!
  • Neumře, ale odstěhuje se k vodě:-) Dobře, žes ho nevypustila v loděnici - prokousal by ti kánoi :-D
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Bobr má placatý ocas.

@Krisa To bude něco jako hraboš. Klidně to pusť na pole
    - káňata budou mít co žrát. :twisted:
    .
  • A nedělám si srandu je to Hryzec vodní - Arvicola terrestris - myšák plavec přeborník :-)
    image
  • Hraboš je maličký, má větší ušiska a vypoulené oči!
    image
  • Hmm, to někdo spíš přiřadil špatný popisek, ušiska a vypoulené oči na 99,9 % není hraboš, ale nějaká myš. Já bych to od Krisy tipla spíš na hraboše, ale úplně jistá si teda nejsem.
    Máte ale mimořádně hodného psa, před tím naším by měl životnost asi tak dvě vteřiny... :spike:
    @Lara My máme bojového 5,5 kilového psa =D. Ona na něj Míša hrozně řvala a šťouchala čumákem - asi si chtěl hrát. Druhou zlopsici to kupodivu zanechalo naprosto chladnou.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Krisa Já se spíš divím, že jste to nevzali lopatou po hlavě a nepřehodili přes plot :-)
    @Thorar Tak já už viděla, že vylovim osmáka a budu chodit od baráku k baráku, jestli někomu neutekl =D
    Já bych myš nedokázala zabít. Ale bála jsem se, že mě to kousne a bude to nemocné, tak jsem to naháněla smětákem do krabičky.
    @Krisa od baráku k baráku, až bys došla k sousedovi co chová hady a on by po krátkém zaváhání, s lačným zábleskem v oku řekl že utekl jemu.... To bys osmákovi teda pomohla :-D
    @Thorar Nene, došla bych k baráku, kde by plakaly děti, které by radostně zahlédli svého osmáčka a byly by nesmírně šťastné... :D
    @Krisa Tak tak, a nejvíce ten malý, nevýrazný chlapeček co by stál stranou od ostatních, s podivným výrazem ve tváři, slabě by se třásl a za zády žmoulal v ruce izolepu a nůž :twisted:
    @Thorar Nene! :'-(
    upraveno 1. srpna 2013
    @Thorar Rozplakal jsi nám Krisu, teď nebude slaný jen moře, ale taky Orlice a Labe.
    @flanker.27 To ne, to by se nám mohly odstěhovat nutrie a to nechci.
  • Prosím vás už nechytračte :-) Hryzec vodní se od hraboše zásadně liší. Hryzec totiž žije valnou část života ve vodě a je výtečný potapěč, i hnízda si buduje v břehu s vlezem pod hladinou. Krisiny fotky tomu plně odpovídají. Nejen velikostí, ale především základními znaky. Povšimněte si uší, jak jsou narozdíl od hraboších položeny co nejdál na hlavě, přilehlé a prakticky schované v srsti - při potápění je překryje srstí, aby mu do nich nenateklo. Hraboš má uši tenké, větší a víc odstávající (v porovnání s hryzcem), protože jemu slouží jako radary v případě nebezpečí. Oči hryzce jsou "zapuštěny" do lebky, aby se rovněž dobře zavíraly při potápění, oproti němu má hraboš polní oči vystouplé.
    Když si najdete 100 hryzců a 100 hrabošů, tak si je můžete porovnat a ty rozdíly uvidíte.
    V neposlední řadě taky srst a zbarvení - prohlédněte si obrázky hryzců včetně Krisího a obrázky hrabošů polních - hryzci mají prakticky jednolitou barvu, hraboši polní mají světlé břicho.
    Ano samosebou že mají shodné znaky, vždyť jsou příbuzní. Dospělí hraboši polní samosebou už nemají tak výrazné uši a vypoulené oči jako ti mladí, přesto ve srovnání s hryzcem je to rozdíl viditelný.
    A co ta velikost, tak co, měl 10 nebo 20 cm na délku i s chvostem? Ocásek hraboše má max. 3cm.

Neučte ptáka lítat :-p
    @Černá_Alison Řekla bych, že by mi mohl sedět akorát na dlani - mám sice malé ruce, ale řekla bych, že měl kolem 10 cm. Ocásek měl určitě delší než 3 cm (odhad mám blbej, ale zas až tak snad ne).
  • Mladý hryzec :-)
  • @Krisa Náhodou takhle to funguje - Vašek bydlí v paneláku a jednou se šel vyčurat a na záchodě ve stupačkách viděl nějakou myš. Tak ji popadl a šel do vyšších pater obcházet lidi, komu se to ztratilo. Potom našel nějakou starou paní, jak doma pláče, že se jí ztratila její Korinka (ne pes, ale potka), a tak Korinku vrátil a ještě si vydělal stovku a čokoládu :-)
  • Tak ono z fotky v krabici se trochu blbě poznává, zda dotyčný žije u vody, či na poli. =D Stejně jako ta velikost a délka ocásku.
    My taky našli dokonce dva hlodavce u nás na patře, nakonec se zjistilo, že se ztratili ze zverimexu, který byl tenkrát o dva vchody vedle.
    @Lady_Seans Vždyť já vím, proto jsem to chytala do krabice a nevyháněla koštětem rovnou na pole =D
  • My jsme našli jen 2 andulky (ne najednou), korelu a 3 psy a všechno jsme si ponechali. Tedy těm psům jsme našli nové majitelé mezi přáteli :-)
    My dále našli:
    malého zajíčka - odnesen na zvířecí záchrannou stanici v Jinonicích
    tré koťat - dvě postupně rozdány známým, jedna původnímu majiteli
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.