Poradna
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Až se vám slepí fotky, tak nevěřte, že se samy o sobě rozlepí v destilce byť po třech dnech :(
Edit: Myslím si, že to je hraboš, ale všechny myše mi přijdou stejné...
aôe je to celkom chutné, mile :-P
Je to hryzec vodní :-)) Normálně ho pusť u vody a on se zabydlí:-))
Před měsícem jsem takového viděla v ZOO Ostrava...ve výběhu s kačenkami mandarínskými a želvičkami :-))
S dědou jsme usoudili, že to bude hraboš, takže jsme ho nechtěli týrat v krabici a evakuovali jsme ho do pole (lovila jsem ho pomocí koštěte a krabice, aby mě to náhodou nekouslo a nebylo to třeba nemocné).
Bylo to malé, takže nutrie to jistojistě nebyla (ty bydlí v HK na soutoku a krmila jsem je z ruky, jsou boží) a osmák to taky není, ten má jiné uši a ocas, takže to musí být hraboš, prostě MUSÍ.
A jestli to není hraboš a v poli to umře, tak mi to radši ani prosím neříkejte :'-(
@Černá_Alison Vodní? Krucinál! Řeka je od nás kousek, takže tam určitě dojde, URČITĚ!!!
@Krisa To bude něco jako hraboš. Klidně to pusť na pole
Máte ale mimořádně hodného psa, před tím naším by měl životnost asi tak dvě vteřiny... :spike:
Já bych myš nedokázala zabít. Ale bála jsem se, že mě to kousne a bude to nemocné, tak jsem to naháněla smětákem do krabičky.
Když si najdete 100 hryzců a 100 hrabošů, tak si je můžete porovnat a ty rozdíly uvidíte.
V neposlední řadě taky srst a zbarvení - prohlédněte si obrázky hryzců včetně Krisího a obrázky hrabošů polních - hryzci mají prakticky jednolitou barvu, hraboši polní mají světlé břicho.
Ano samosebou že mají shodné znaky, vždyť jsou příbuzní. Dospělí hraboši polní samosebou už nemají tak výrazné uši a vypoulené oči jako ti mladí, přesto ve srovnání s hryzcem je to rozdíl viditelný.
A co ta velikost, tak co, měl 10 nebo 20 cm na délku i s chvostem? Ocásek hraboše má max. 3cm.
Neučte ptáka lítat :-p
malého zajíčka - odnesen na zvířecí záchrannou stanici v Jinonicích
tré koťat - dvě postupně rozdány známým, jedna původnímu majiteli